Dodaj do ulubionych

Zmierzch vs. Roswell

25.07.10, 14:53
Ostatnio oglądałm serial Roswell i miałam Deja Vu uncertain
Muszę z przykrością stwierdzić że pani Meyer ściągnęła dużo pomysłów właśnie z tego serialu, tzn, to moja opinia nie wiem jak wasza więc czekam na opinie smilesmile
Jak było to kosz tongue_outtongue_out
Obserwuj wątek
    • chocolatex Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 14:58
      Nie wiem czy ściągnęła czy nie, ale wiem jedno.
      ROSWELL jest lepsze!
    • aivelen Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 15:03
      a o co w tym w ogole chodzi? mozesz tak ogolnie prszybliżyć fabułę tego serialu?
      • llena Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 15:27
        Miasteczko Roswell w Nowym Meksyku jest sławne z powodu katastrofy UFO, do której rzekomo doszło tam w 1947 roku. Również tam mieszka dwoje nastolatków: Liz Parker i Max Evans, którzy przypadkowo zbliżają się do siebie, kiedy Max ratuje Liz życie.

Max, jego siostra Isabel i najlepszy przyjaciel, Michael ukrywają przed światem niewyobrażalną tajemnicę. Po katastrofie statku kosmicznego przebywali w jego wnętrzu w czymś w rodzaju kapsuł inkubacyjnych, z których wyszli jako ludzie i wiodą życie współczesnych nastolatków. Ze wszystkich sił i wszelkimi sposobami starają się zachować to w tajemnicy zarówno przed przybranymi rodzicami, jak i przed szeryfem Valenti, który za wszelką cenę chce odkryć prawdę dotyczącą katastrofy sprzed półwiecza.
        ściągnięte z filmweb ;p;p

Ale na seriol Isabel to typowa Rosalin przeciwna związki Maxa z Liz, Michael typowy Jasper zmnięty w sobie, posiadają moce, żyją wiecznie, ukrywają się przed światem , Liz to typowa Bella taka niezdara no i dotego oczywiście w pierwszym odcinku Max ratuje Liz przed śmiercią, tak jak Edward Belle na samym początku....
        • llena Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 17:15
          no i co wy na to ??
      • aivelen Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 18:05
        heh, no to widze, ze meyer przyjeła metode ,,zrzynania od lepszych". ciekawe co bedzie następne... może harry potter.
    • tola1213 Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 17:17
      Chciałam Ci powiedzieć ,że to Zmierzch był pierwszy a ten gó...any serialik to se możesz do
      dupy włożyć........
      • vampirzyca1995 popieram tola1213 25.07.10, 17:19
        Zmierzch Górąserceserceserce
        • tola1213 Re: popieram tola1213 25.07.10, 17:22
          Dzięks "vampirzyca1995" ! Jedyna mądra ,która mnie poparła ( mam nadzieje że nie
          ostatnia...)wink
          • zuaona Re: popieram tola1213 25.07.10, 17:26
            Kotku, Roswell zaczęli produkować w 1999, a skończyli 2002. O ile się nie mylę,
            Meyer napisała Zmierzch coś koło 2005. c;

• llena Re: popieram tola1213 25.07.10, 17:30
              Nareszcie ktoś mądry
              Dzięki Zuaona
            • theblair ;D 25.07.10, 17:41
              nie oglądam Roswell, ale to bardzo możliwe że meyer ściągnęła! bo z Pamiętników
              Wampirów (które też były przed zmierzchem) też ściągała.
              I Roswell było pierwsze.
      • llena Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 17:26
        tola1213 napisał(a):

> Chciałam Ci powiedzieć ,że to Zmierzch był pierwszy

Otóż nie był - bo Roswellkręcili od 1999 do 2002 , a książka Zmierzch wyszła w 2005 , na przyszłość polecam sprawdzić w google rzeczy o których się nie ma pojęcia...

Nie napisałam że nie lubie Zmierzchu - bo lubie
        Tylko chodzi o rażące podobieństwa...
        Czytanie ze zrozuminiem się kłania
        • rosalie Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 17:31
          nie ma filmu, czy piosenki, w którym nie było by podobnych motywów, czy melodii. w
          większości będzie dostrzegany plagiat, aczkolwiek nie bronię meyer bo tego 'Roswell' nie
          widziałam.
          • llena Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 17:35
            Nie chodzi o to że do plagiat bo to film o wampirach tamten o kosmitach tylko że najpierw przeczytałam Zmierzch i oglądałam film a później w TV leciał Roswell i aż mnie zamurowało jak to oglądałam bo to wyglądało jakby dodała kilka postaci i zmieniła je w wampiry.
            • llena Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 17:42
              A oglądał ktoś i Zmierzch i Roswell żeby mieć porównanie??
    • paulla1872 Re: Zmierzch 25.07.10, 17:47
      • llena Re: Zmierzch 25.07.10, 17:48
        Ludzie czytajcie posty,
        nie robie konkursu który filmy jest lepszy uncertain
    • bananowaa Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 17:55
      A może to ten serial od ksiazki Pani Mayer ciągnie a nie ona.? Ja jestem za Zmierzchem.!
      • llena Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 18:02
        Tak szczególnie że Roswell powstał 6 lat przed Zmierzchem, ale na pewno widzieli przyszłość i wszystko ściągneli ze Zmierzchu
        Trzeba troche pomyśleć nim się coś napisze uncertain/
    • ronette omg . 25.07.10, 18:12
      Tak zmierzch był drugi . a te wszystkie kotkowiczki braniące zmierzchu w
      wiekszości nawet nie oglądały Roswell , i są żaślepione tym całym szałem na
      ten filim , chociaż autorka mogą sie też tylko odwzorowywać na roswell .
      • llena Re: omg . 25.07.10, 18:16
        I właśnie o to mi chodziło, czy ktoś z was też tak na to patrzy, a nie czy Roswell jest lepszy od Zmierzchu bo nie po to zakładałam ten wątek smile
      • kaktusowa ... 25.07.10, 18:21
        lubię ten serial ale czy ja wiem czy on jest podobny do zmierzchu
    • ridiculous Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 18:21
      Roswell oglądałam bardzo dawno temu i to tylko kilka odcinków, także nie jestem w stanie
      ocenić podobieństwa.
      Mam wrażenie, że pani Meyer przeczytała kilka książek o wampirach, obejrzała parę filmów i
      zmiksowała ich fabuły, dodała swoje wątki, i tak powstała Saga Zmierzch. Dzisiaj na forum
      natknęłam się na wątek, który oskarżał o podobieństwo z 'Wywiadem z Wampirem'. Często
      słyszy się też o 'Pamiętnikach Wampirów' jako 'inspiracji' dla Tłajlajtu. Opierając się na takich
      wypowiedziach zaczynam myśleć, że pani Meyer wzorowała się na pracy innych.
      • llena Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 19:22
        Najprawdopodobniej masz racje ^^
    • obcas Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 20:01
      Dlatego wolę przeczytać coś oryginalnego, nieschematycznego, takiego jak "w szponach
      mrozu" Richelle Mead
    • sagaznierzch Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 20:08
      Jestem zmierzchomaniaczką więc oczywiście że wole ZMIERZCH i EDWARDAserce
      • llena Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 20:19
        Boże, dziewczyno, przeczytaj pierwszy post...
        Naprawde nie obchodzi mnie co wolisz
    • zuziora_ Roswell wymiata <3 25.07.10, 20:22
    • demilovatocool Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 20:22
      Zmierzch!!
      • ola_ Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 20:26
        Wolę Roswell smile
      • llena Re: Zmierzch vs. Roswell 25.07.10, 20:27
        To nie jest konkurs co jest lepsze, ludzie czytajcie ...
        • mweezy Roswell ! 03.08.10, 16:12

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka