in_bloom 07.08.10, 23:19 słuchacie? Jakie zespoły lubicie? ulubione piosenki lub płyty wypowiedzcie się na ten temat. i proszę żeby odpowiedzi nie kończyły się na czterech wyrazach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paaaty. Re: Klasyka rocka;). 10.08.10, 15:40 najbardziej darzę sympatią zespół Florence and The Machine. wokalistka ma bardzo charakterystyczny głos. szczególnie polecam kawałek " dogs days are over" czasami słucham nirvany, muse, paramore..mnóstwo innych kapel. Odpowiedz Link Zgłoś
plotkarazny Nirvana. 07.08.10, 23:26 być może to nie jest rock, tylko Grunge, ale sam Kurt, śmiał się przecież z Grunge'u i nazywał swoją muzykę rockiem. :3 Ulubiona płyta, to 'Nevermind' , oczywiście. Uwielbiam wiele zespołów rockowych. Oprócz Nirvany, uwielbiam również The Pretty Reckless. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
in_bloom Re: Nirvana. 07.08.10, 23:29 aha The Pretty Reckless nie należy do klasyki ale ok Odpowiedz Link Zgłoś
plotkarazny Re: Nirvana. 07.08.10, 23:30 być może, ale chciałam tylko polecić, o czym wspomniałam. :3 Odpowiedz Link Zgłoś
plotkarazny Re: Nirvana. 07.08.10, 23:31 a właściwie miałam napisać że polecam, ale ni napisałam. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
natimiley Queen. 07.08.10, 23:56 Wiem mało osób słucha. Ale ja uwielbiam. Wiem mam tylko 11 lat więc myślicie ile ona się zna na muzyce? Ale tak nie jest. Moja mama mnie tym zaraziła.(Mam bardzo muzyczną mame) Ale sama odkryłam Nirvane. Dzięki Kotek.pl i Powrót do pszeszłości. A płyto to.Raczej wszystkie Queen I Nirvany. Ah i piosenka Queen I want it all. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
in_bloom natimiley 08.08.10, 11:07 jestem pod wrażeniem,że lubisz taką legendę jak Queen a jednocześnie Miley. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olcia1200 Re: Klasyka rocka;). 07.08.10, 23:30 paramore-ignorance christina aguilera beyoncel lagwine avriL LAVIGNE-Alice whattaya want from me) Odpowiedz Link Zgłoś
atus Re: Klasyka rocka;). 07.08.10, 23:36 Ja słucham Nirvany , guns N' roses , AC/DC , the rolling stones , the beatles . Odpowiedz Link Zgłoś
bella469 Re: Klasyka rocka;). 07.08.10, 23:56 Ja słucham Guns' n roses, The Beatles, Muse, trochę Niravę (ale to tylko pare piosenek), Coma. Wiem, że większość to nie klasyka, ale to chyba nic. Odpowiedz Link Zgłoś
shewerewolf Re: Klasyka rocka;). 08.08.10, 00:20 One republic, Linkin Park i Green Day. Nie pogardzę Nirvaną Odpowiedz Link Zgłoś
in_bloom do wszystkich 08.08.10, 11:14 proszę mi nie wypisywać zespołów typu Paramore czy np. Muse bo mowa tu o klasyce rocka a nie jakimś pseudorocku. i może napiszcie co sądzicie o nowej muzyce. wypowiedzcie się a nie,że każdy wypisze ulubione zespoły-sama mogę sprawdzić na waszych profilach co lubicie. lepiej wypiszcie ulubione piosenki i płyty Odpowiedz Link Zgłoś
anne05 Re: do wszystkich 08.08.10, 11:44 Co sądzę o nowym rocku? Wiesz co, powiem ci, że zły on nie jest. Ja nie słucham Paramore i Muse, ale nic przeciwko nim nie mam. I nie uważam tego za "pseudorocka", bo za pseudorocka uważam Jonas Brothers -.- (w ogle ta ich muzyka to chyba jakiś dobry żart jest). Z współczesnych zespołów kocham Linkin Park (ale ta ich najnowsza piosenka ssie, bardziej mi przypomina jakieś techno lub pop niźli rock). Mam płytę Meteora, ich najlepszy album jak dla mnie. Jeszcze ubóstwiam Evanescence, to ich brzmienie...^^ Album Fallen mogę słuchać bez końca, nie omijając ani jednej piosenki, po prostu cudo. Poza tym nie wiem czy do "najnowszego" rocka można zaliczyć najnowszy album mojego kochanego zespołu Pearl Jam, który wydali poprzedniego roku. Jak dla mnie jest wyśmienity i wcale nie gorszy od poprzednich. Także ja nie rozróżniam wszystkiego w skali "co starsze to lepsze, co nowsze to gorsze". Oczywiście w wielu przypadkach to się sprawdza, ale wszędzie są wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś
in_bloom anne05 08.08.10, 12:03 Jonasy to nawet bym nie nazwała pseudorockiem tylko pop. Linków kiedyś słuchałam czasami nawet też ale bardzo rzadko. dodam jeszcze,że LP to rapcore lub nu metal. chodzi mi o typu np. taki Green day czy Paramore grają punk rock itd. sorry ale dla mnie nowe zespoły niemożna nazwać zespołem grającym rock-bo to obrazy jak dla mnie starych prawdziwych zespołów które coś wniosły do muzyki a te nowe tylko to niszczą. szanuje twoje zdanie lecz swojego nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
cukierkow_a Re: do wszystkich 08.08.10, 11:49 Paramore nie jest pseudo rockiem wdodatku wiele jest gatunków rocka np. rock alternatywny więc ja cie prosze o nie wypisywanie bzdur... a zgadzam się żeby pisać klasyki rocka bo paramore i muse to młode zespoły. ja osobiście lubie nirvane Odpowiedz Link Zgłoś
in_bloom cukierkow_a 08.08.10, 12:30 złotko pewnie kierujesz się Wiki proszę to zobacz co pisze pod gatunkiem muzyki pierwszy oczywiście pop więc mi proszę nie wmawiać,że to nie jest pseudorock. +Wikipedia kłamie xD. Odpowiedz Link Zgłoś
cukierkow_a Re: cukierkow_a 09.08.10, 10:59 otuż kochana in_bloom musze cię zmartwić ale nie kierowałam się wiki ,wejdź na oficjalną strone zespołu a przekonasz się że paramore gra rocka oraz PUNK ROCKA pl.wikipedia.org/wiki/Pop_punk KTÓRY JEST ŁAGODNIEJSZĄ WERSJĄ PUNK ROCKA (gatunek rocka) Odpowiedz Link Zgłoś
cukierkow_a Re: cukierkow_a 09.08.10, 11:01 powyższy link jest informacją o tym właśnie gatunku muzyki i pop a pop punk to dwa różne style muzyczne i prosze nie mieszaj ich... bo tylko potem wypisujesz głupoty.. Odpowiedz Link Zgłoś
in_bloom Re: cukierkow_a 09.08.10, 11:33 ale teraz wierzysz Wiki bo mi podałaś link pl.wikipedia.org/wiki/Paramore pop punk to taki pseudopunk-to jest taka sama zasada jak z Jonasami. masz w ogóle pojęcie co to rock np. klasyka rock'a wątpię czy na pewno słuchałaś jakiego zespołu z mojego profilu-to jest prawdziwy rock a nie jakieś wasze Paramore. no proszę was wy żartujecie czy próbujecie mi udowadniać że słuchacie rock'a zwanego Paramore dziękuję za uwagę zdania swego nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
scream_ O tak . 08.08.10, 11:26 Kocham rock'a i praktycznie ciągle tego słucham, klasyki i nie tylko . z klasyki to Metallica, AC/DC, Guns n' roses, Nirvana, Iron Maiden, Slayer ... i te pe. Odpowiedz Link Zgłoś
scream_ Re: O tak . 08.08.10, 11:45 z Mety to kocham feat z Megadethem '' hunger '' , ain't my bitch , ac/dc - tnt , baby please dont go, highway to hell, hells bells, gunsi - if the world, dont cry, november rain. joan jett - i love rock n roll, i hate myself for loving you, bad reputation, cherry bomb, slayer - bloodline, disciple, raining blood, death speed metal, Nirvka - all apologiez, smeels like teen spirit, rape me, i Ironi to - can i play with madness, from here to eternity . płyty to nie mam pojęcia, raczej po prostu słucham tylko piosenek ; p Odpowiedz Link Zgłoś
caffeine Re: Klasyka rocka;). 08.08.10, 11:35 Kiedyś, kiedy wydawało mi się, że to najlepsza muzyka pod słońcem; kiedy jeszcze nie wiedziałam, czego szukam; kiedy nie rozumiałam dźwięków; kiedy nie przeszkadzały mi mało ambitne teksty typu Anything Goes (Guns N' Roses). Wtedy to właśnie liczyło się dla mnie Guns N' Roses, AC/DC, Aerosmith itp. Aktualnie z klasyki rocka słucham jedynie Brothers in Arms (Dire Straits) oraz Stairway to Heaven (Led Zeppelin), bo to genialne utwory. Teraz zdaję sobie sprawę, że wymyślne gitarowe solówki i mocne uderzenia perkusji to nie wszystko. Wolę zostać przy moim mało męskim, wrażliwym Placebo, które zawsze potrafi mnie zrozumieć. I wcale nie żałuję mojego wyboru. Choć nie wyłączam radia, gdy usłyszę pierwsze nuty Sweet Child O' Mine czy November Rain. Odpowiedz Link Zgłoś
miley__xd Re: Klasyka rocka;). 08.08.10, 11:35 Wiele osób zapewne oceniając mnie po nicku zapewne pomyśli, że kocham Disneya inne szajsy, ale tak nie jest. Jeżeli chodzi o rocka to uwielbiam i słucham: - Nirvana - AC/DC - Queen - Led Zeppelin - The Doors - Pink Floyd - The Rolling Stones - The Beatels (tylko troszkę, ale słucham) - Metallika - Black Sabbath Te dwa ostatnie to co prawda metal, ale to chyba da się zaliczyć, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
miley__xd Re: Klasyka rocka;). 08.08.10, 11:36 A no i jeszcze Iron Maiden. Zapomniałam o nich. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
in_bloom Re: Klasyka rocka;). 08.08.10, 11:40 nick to nie wszystko liczy się tez avatar lub profil xD cieszę się,ze nawet sporo ludzi słucha takiej muzyki choć w naszych czasach większość słucha JB. Odpowiedz Link Zgłoś
miley__xd Re: Klasyka rocka;). 09.08.10, 10:19 miley__xd napisał(a): > Wiele osób zapewne oceniając mnie po nicku zapewne pomyśli, że kocham Disneya > inne szajsy, ale tak nie jest. Jeżeli chodzi o rocka to uwielbiam i słucham: > > - Nirvana > - AC/DC > - Queen > - Led Zeppelin > - The Doors > - Pink Floyd > - The Rolling Stones > - The Beatels (tylko troszkę, ale słucham) > - Metallika > - Black Sabbath > > Te dwa ostatnie to co prawda metal, ale to chyba da się zaliczyć, co ? *Metallica. Odpowiedz Link Zgłoś
anne05 Re: Klasyka rocka;). 08.08.10, 11:37 Że Pearl Jam to już wiesz oczywiście, moja ulubiona piosenka "Just Breathe". Szaleję też za Aerosmith, toż to genialny zespół jest. Piosenka "I don't wanna miss a thing" moim zdaniem jest najwspanialszą pzytywną piosenką miłosną jaka kiedykolwiek powstała. Chce sie kiedyś przy niej pocałować. Jest jeszcze nieśmiertelny Led Zeppelin, z moim ukochanym gitarzystą, którym jest Jimmy Page. Z klasyków jeszcze czasami lubię posłuchać Beatlesów i Gunsów. Bardzo też lubię Red Hot Chili Peppers. Z klasyków rocka to chyba większość. Odpowiedz Link Zgłoś
in_bloom Re: Klasyka rocka;). 08.08.10, 11:44 nom wiem z wątku grunge może ktoś jeszcze się wypowie Odpowiedz Link Zgłoś
agusiasweet AC/DC, nirvana? c; 08.08.10, 11:46 tak słucham. ^^ ostatnio tata polecił mi jeszcze led zeppelin. ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
in_bloom Re: n i r v a n a. 08.08.10, 14:46 prosiłam żeby się nie ograniczać do paru wyrazów no może ktoś jeszcze się wypowie Odpowiedz Link Zgłoś
broken_heart Re: Klasyka rocka;). 08.08.10, 12:10 Ooo jak widać wilebie NIRVANĘ . Lubię też AC/DC, Guns'n'Roses, Metallice, ogólnie to ostatnio zbliżyłam się do muzyki bliższej naszym czasom a konkretniej artystom i zaraz po NIRVANIE jest Green Day a później to już leci Kings of Leon, 30STM, Muse, itd... Ogółem nie zamyka się w jednym przedziale rocka jak widać, jak na razie starczają mi owe klimaty może za jakiś czas przejdę na coś mocniejszego ale tego nie wiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 Re: Klasyka rocka;). 08.08.10, 14:55 Nirvana na 1 miejscu x33 potem Pearl jam , Deep purple x333 nom a i Metallica x3 ale lubie też dzisiejszy rock typu 30STM , Muse,Good Charlotte : ) Odpowiedz Link Zgłoś
aivelen nirvana unsun sylvan delirium RPWL porcupine tree 08.08.10, 15:00 <33333333333333333333333 Odpowiedz Link Zgłoś
lithh Re: Klasyka rocka;). 08.08.10, 21:56 No, więc słucham ; AC/DC, Nirvana, Black Sabbath, Metallica, Marilyn Manson () Linkin Park (wiem że nie klasyk ale b.lubię), Guns N' Roses i to chyba na tyle <lol2> Ogólnie to nie słucham rocka tylko takie zespoły jak ; Slipknot, Nightwish, Slayer, Megadeth, Tiamat, Blutengel, Zombie Girl, The Birthday Massacre xDD wiem jest b. różnorodna ale jak na 13 lat Odpowiedz Link Zgłoś
golden_star Re: Klasyka rocka;). 08.08.10, 22:17 Lubię Queen (sama ich odkryłam w RMF FM, jak mój tata słuchał w aucie). NIrvana też jest fajna. Linkin Park, Paramore też są super, ale nie należą do klasyki. Odpowiedz Link Zgłoś
bananowaa Re: Klasyka rocka;). 08.08.10, 22:22 nirvana i wg nie chce mi sie pisac ale kocham rock. ; *** Odpowiedz Link Zgłoś
golden_star Do in_bloom 08.08.10, 22:22 Zapomniałam o AC/DC (odkryte dzięki tatusiowi). Do autora Muse i Paramore też grają rocka, tylko troszkę w innym style niż np. Nirvana . I wikipedia nie kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
in_bloom golden_star 09.08.10, 11:18 Nirvana to grunge. skoro już posługujesz się Wiki to zobacz co pierwsze pisze pod gatunek-oczywiście pop. sorry ale ja nie mogę nazwać Paramore zespołem rockowym. gdy w ich piosenkach słyszę więcej popu nić rocka. ogólnie nie nazywałabym nowych zespołów rockowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
made_in_italy Nirvana forever... 08.08.10, 22:22 Oczywiście- Nirvana, bo to porządna muzyka.A ulubiona płyta to Nevermind. Potem oczywiście Dżem, ale nie mam płyt, wiec nie moge się o tym wypowiedzieć. Kocham rocka, bluesa i grunge Odpowiedz Link Zgłoś
golden_star Re: Klasyka rocka;). 08.08.10, 22:24 A jeszcze U2. Kocham ich . Ich ulubiony utwór to Magnificent,. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkogorzka Re: Klasyka rocka;). 08.08.10, 22:25 Queen, Led Zeppelin, Nirvana, The Beatles, Pink Floyd, Sex Pistols (to raczej punk, ale klasyk), Guns and Roses. Nie chce mi się wymieniać wiele. Resztę mam w ulubione gwiazdy/zespoły Odpowiedz Link Zgłoś
in_bloom slodkogorzka 09.08.10, 11:36 weszłam na twój profil ajć ale ty masz zaje.bisty gust muzyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kararock Re: Klasyka rocka;). 08.08.10, 22:27 nirvana, queen, black sabbath, ac/dc... Odpowiedz Link Zgłoś