Dodaj do ulubionych

Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy?

• selena94 Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 08:20
      Ogólnie nie, ale z moim dotychczasowym miastem Lublinem bardzo dużo jest związanych,
      np.
      kultura i sztuka

Julia Hartwig - ur. 14 sierpnia 1921r. w Lublinie, poetka posiadająca w dorobku 25 tomów
      wierszy. Autorka szkiców, felietonów, poematów prozą, monografii pisarzy i poetów, z
      których za najważniejszą uważa się monografię poświęconą Apollinaire'owi. W listopadzie
      2009r. została uhonorowana Nagrodą Polskiego PEN Clubu im. J.Parandowskiego.
      Honorowy Obywatel Lublina od 2009r.

Krzysztof Cugowski
      Krzysztof Piotr Cugowski - ur. 30 maja 1950r. w Lublinie, polski wokalista rockowy,
      założyciel i wokalista zespołu Budka Suflera, były senator.
      Po ukończeniu podstawowej szkoły muzycznej w Lublinie kontynuował naukę w
      tamtejszym liceum muzycznym. Po zdaniu matury w 1969 r. rozpoczął studia prawnicze
      na Uniwersytecie im. Marii Curie-Skłodowskiej.
      Z "Budką Suflera" nagrał 25 płyt. Koncertował w kraju i na wszystkich kontynentach.

Romuald Lipko
      Romuald Lipko - ur. 3 kwietnia 1950r. w Lublinie, instrumentalista i kompozytor w jednym
      z najbardziej popularnych zespołów w Polsce – Budce Suflera. Współpracował z wieloma
      polskimi wokalistkami. Pisał piosenki m.in. dla Anny Jantar, Urszuli, Ireny Jarockiej,
      Zdzisławy Sośnickiej.

Tomasz Zeliszewski - ur. 26 maja 1955r. w Tarnowie, muzyk, perkusista i autor tekstów
      zespołu Budka Suflera.

Beata Kozidrak - ur. 4 maja 1960r. w Lublinie, piosenkarka, wokalistka zespołu Bajm.
      Karierę zaczęła w 1978 r. w III klasie LO, śpiewając na festiwalu w Opolu hit "Piechotą do
      lata", później z zespołem Bajm nagrała ponad 10 płyt, które sprzedały się w nakładzie 2,5
      miliona egzemplarzy.

Urszula (Urszula Kasprzak) - ur. 7 lutego 1960r. w Lublinie, popularna polska wokalistka
      rockowa. W latach 1983-1987 współpracowała z Budką Suflera. W roku 1983 ukazał się
      debiutancki album wokalistki, pod tytułem "Urszula". W roku 1984 zadebiutowała na
      srebrnym ekranie w filmie Ryszarda Rydzewskiego "Alabama”. Znana m.in. z takich
      przebojów jak: „Bogowie i demony”, „Luz blues w niebie same dziury”, „Malinowy
      król”, „Dmuchawce, latawce, wiatr”, ,,Rysa na szkle”.

Piotr Szczepanik - ur. 14 lutego 1942r. w Lublinie, polski piosenkarz, kompozytor i aktor.
      Studiował na KUL historię sztuki, znany z takich przebojów jak „Goniąc
      kormorany”, „Żółte kalendarze”, „Zabawa podmiejska”, „Kochać”

Bogdan Łazuka - ur. 31 października 1938r. w Lublinie, aktor i piosenkarz; teatry stołeczne
      (Współczesny - debiut w Zemście, Rozmaitości, Komedia, Kwadrat, Syrena).
      Popularność przyniosły mu - przeboje: Bal na Gnojnej, To było tak, Dzisiaj, jutro, zawsze;
      Bogdan, trzymaj się (nagrody festiwalu w Opolu, Złota Maska "Expressu"). Role filmowe:
      Przygoda noworoczna, Zuzanna i chłopcy, Małżeństwo z rozsądku, Nie lubię poniedziałku.

Stanisław Mikulski – urodzony 1 maja 1929 r., słynny polski aktor, w 1953 roku zdał
      egzamin eksternistyczny w Krakowie, po czym rozpoczął występy w Teatrze im. Osterwy
      w Lublinie. Po pewnym czasie przeniósł się do Warszawy, gdzie grał w Teatrze
      Powszechnym, Teatrze Ludowym, a następnie w Teatrze Polskim. Jego największą rolą
      filmową była postać oficera niemieckiego Hansa Klossa w filmie "Stawka większa niż życie".

Janusz Józefowicz
      Janusz Józefowicz (ur. 3 lipca 1959 w Świeciu nad Wisłą) - polski choreograf, aktor,
      scenarzysta i reżyser. Aktor teatralno-musicalowy oraz filmowy. Absolwent III Liceum
      Ogólnokształcącego im. Unii Lubelskiej w Lublinie

Mieczysław Jurecki
      Mieczysław "Mechanik" Jurecki (ur. 3 października 1956 we Wrocławiu) - polski basista,
      gitarzysta, kompozytor i aranżer, związany kiedyś z Budką Suflera.

Krzysztof Zalewski
      Krzysztof Zalewski (ur. 24 sierpnia 1984 w Lublinie) - polski wokalista, gitarzysta, autor
      tekstów i kompozytor piosenek, znany także pod pseudonimem Zalef. W 2003r. został
      zwycięzcą drugiej edycji programu Idol.

Izabella Trojanowska
      Izabela Schütz znana jako Izabela Trojanowska (ur. 22 kwietnia 1955 w Olsztynie) - polska
      aktorka i piosenkarka współpracująca kiedyś z Budką Suflera

Zbigniew Hołdys – urodzony 19 grudnia 1951r w Lublinie - wokalista, gitarzysta,
      kompozytor, poeta, dziennikarz, grafik, autor scenariuszy filmowych. Jedna z
      najwybitniejszych osobowości polskiego rocka. Najsłynniejsze kompozycje: "Nie Płacz
      Ewka", "Pepe wróć", "Chcemy Być Sobą", "Ale w koło jest wesoło", "Niewiele ci mogę
      dać", "Autobiografia", Nieme kino", "Wyspa, drzewo, zamek", "Molier", "Stalker". Latem
      1977 roku z grupą przyjaciół założył legendarny zespół Perfect.

Anita Sokołowska - urodzona 25 stycznia 1976 r. w Lublinie, polska aktorka filmowa i
      teatralna. Absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej w
      Łodzi.

Monika Obara – pochodzi z Lublina, szkołę filmową ukończyła w Łodzi. W 2004 roku na
      Festiwalu Szkół Teatralnych została laureatką dwóch nagród, m.in. Nagrody Publiczności
      za najbardziej "elektryzującą" rolę żeńską (ufundowanej przez Łódzkie Zakłady
      Energetyczne).

Waldemar Malicki - ur.w 1958r., pianista, solista i kameralista. Absolwent V Liceum
      Ogólnokształcącego w Lublinie do klasy o profilu humanistycznym. Współpracuje z
      najwybitniejszymi polskimi śpiewakami: Andrzejem Hiolskim, Stefanią Toczyską, Teresą
      Żylis – Garą, skrzypkami Kają Danczewską, Krzysztofem Jakowiczem, Konstantym
      Andrzejem Kulką. Laureat Fryderyków. Waldemar Malicki przygotowuje i prowadzi
      programy o tematyce muzycznej w Telewizji Polskiej.

Tomasz Kawiak – urodzony w 1943 r w Lublinie, absolwent Akademii Sztuk Pięknych w
      Warszawie i Paryżu, od 1970 roku mieszka w Paryżu.
      Był twórcą pierwszego w Polsce happeningu ekologicznego w Lublinie „Ból Tomka
      Kawiaka”. Prowadzi światową akcję tzw. „cegłowania – BRICKWORK”- podróżując po
      świecie, zostawia „Cegłę Tomka Kawiaka”cryingcegła wypalona w czerwonej glinie i opatrzona
      pieczęcią). Realizuje monumentalne rzeźby na temat dżinsów.

Marcin Wójcik, Michał Wójcik, Waldemar Wilkołek – kabaret Ani Mru Mru - kabaret powstał
      we wrześniu 1999r. Premiera pierwszego programu odbyła się 1 grudnia 1999 roku w
      kawiarni artystycznej lubelskiego klubu HADES. Kabaret jest zdobywcą wiele nagród m.in.:
      Grand Prix, "Złota szpilka", nagroda dziennikarzy oraz nagroda publiczności podczas XXII
      Lidzbarskich Biesiad Humoru i Satyry - Lidzbark Warmiński 2001, I miejsce, nagroda
      publiczności oraz wyróżnienie w konkursie piosenki podczas Ełckiego Lata
      Kabaretowego "Mulatka" - Ełk 2002, Lidzbarskie Biesiady Humoru i Satyry 2002 - Grand
      Prix, nagroda publiczności, nagroda dziennikarzy II Dąbrowska Ściema Kabaretowa 2003 -
      Tytuł debeściaka 2003, nagroda za najlepszy rekwizyt, PAKA 2003 - Grand Prix i nagroda
      publiczności Lidzbarskie Wieczory Humoru i Satyry 2003 - I miejsce, nagroda im. Ignacego
      Krasickiego, „Świry roku” - 2005

Tomasz Wójtowicz- słynny siatkarz, złoty medalista Mistrzostw Świata w Meksyku w 1974
      roku i Olimpiady w Montrealu w 1976 roku.
      Uznany za jednego z ośmiu najlepszych zawodników w siatkówce męskiej w XX wieku.
      Uhonorowany popiersiem z brązu wystawionym w amerykańskim Holyoke, kolebce
      światowej siatkówki.

Robert Kuśmirowski - urodzony w 1973 roku, jeden z najciekawszych i najaktywniejszych
      artystów młodego pokolenia.
      Studiował na Uniwersytecie Marii Curie Skłodowskiej na Wydziale Artystycznym Instytutu
      Sztuk Pięknych w Lublinie. (Dyplom w 2002 pod kierunkiem prof. Sławomira Mieleszko). W
      latach 2002-2003 studia na Uniwersytecie Rennes 2, Beaux-Arts Rennes, Francja – Art
      Plastique / Volume (pracownia metalu i modelowania). Jest jednym z najciekawszych i
      najaktywniejszych artystów młodego pokolenia. Wystawy indywidualne: (Galeria Biała,
      Lublin 2002, Double CSW Zamek Ujazdowski, Galeria L
      • selena94 Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 08:21
        Obserwator, Zebra, Trzecia połowa, 37 wierszy o wódce i papierosach, Pieśni profana,
        Czyny do odwołania.

Włodzimierz Matuszak – do Lublina przyjechał w 1985 roku. Zanim zamieszkał na
        Czechowie na ulicy Górskiej, przez pół roku wynajmował pokój w "Lubliniance" i "Victorii"
        Ulubionym miejscem spacerów Matuszaka była lubelska Starówka, którą
        nazywał "perełką" Lublina. Chociaż była szara i nieodrestaurowana, czuł czar i magię tego
        miejsca. Z sentymentem wspomina swoją rolę w "Operze za trzy grosze" B. Brechta: -
        Jestem aktorem śpiewającym... Z tym spektaklem zespół Teatru Osterwy odwiedził
        Debreczyn.. W Lublinie zaprzyjaźnił się z Jerzym Rogalskim, którego spotkał po kilkunastu
        latach na planie serialu "Plebania" jako Tośka.

Olaf Olszewski – pochodzi z Lublina, znany reżyser filmów dokumentalnych, autor
        scenariusza telenoweli „Plebania”.

Krzysztof Torończyk- dyrektor Teatru im. J. Osterwy i Teatru Narodowego w Warszawie.

Krzesimir Dębski – absolwent lubelskiej szkoły muzycznej, kompozytor, dyrygent,
        skrzypek jazzowy, aranżer i producent muzyczny.

Maciej Zień - ur. 24 kwietnia 1979 roku w Lublinie, projektant mody, absolwent lubelskiego
        Liceum Sztuk Plastycznych. Jako 17 latek zaprezentował swoją pierwszą autorską
        kolekcję, na lubelskim pokazie mody „Prowokacje”. Laureat nagród „Złota nitka”, „Złoty
        wieszak”. Autor licznych stylizacji do teledysków, widowisk oraz sesji zdjęciowych. Stworzył
        bardzo silną markę, która kojarzy się z luksusem, elegancją i perfekcyjnym wykonaniem.
        Jego klientkami są: Justyna Steczkowska, Grażyna Torbicka, Monika Richardson, Jolanta
        Pieńkowska, Aneta Kręglicka, Ilona Felicjanska, Ewelina Flinta, Monika Brodka, Małgorzata
        Kożuchowska.

nauka

Wanda Półtawska - urodziła się w Lublinie w 1921 roku, lekarz psychiatra, wykładowca,
        popularyzatorka nauczania Jana Pawła II o świętości małżeństwa i rodziny. Jest
        konsultorem Papieskiej Rady ds. Rodziny i członkiem honorowym Papieskiej Akademii
        Życia, a także autorką ok. czterystu publikacji z zakresu psychiatrii, ochrony życia
        nienarodzonych, chorych i starszych, obrony małżeństwa i rodziny. Honorowy Obywatel
        Lublina od 2009r.

Stanisław Burzyński - znany lekarz z Lublina mieszkający w Teksasie, twórca metody
        leczenia nowotworów antyneoplastonami.
        Znany na całym świecie, głównie za sprawą odkrycia przez niego antyneoplastonów
        stosowanych w terapii nowotworowej. W Houston zbudował własną fabrykę
        farmaceutyczną i założył klinikę. Leczy w niej antyneoplastonami chorych na raka, którym
        inne ośrodki nie dawały większych szans na przeżycie.

sport

Tomasz Wójtowicz- słynny siatkarz, złoty medalista Mistrzostw Świata w Meksyku w 1974
        roku i Olimpiady w Montrealu w 1976 roku. Uznany za jednego z ośmiu najlepszych
        zawodników w siatkówce męskiej w XX wieku. Uhonorowany popiersiem z brązu
        wystawionym w amerykańskim Holyoke, kolebce światowej siatkówki.

Jacek Bąk - ur. 24 marca 1973r. w Lublinie, znany polski piłkarz, reprezentant Polski,
        uczestnik turnieju finałowego mistrzostw świata 2002.
        Swoją piłkarską karierę rozpoczynał w Motorze Lublin gdzie w pierwszym zespole
        zadebiutował w wieku zaledwie 16 lat; dwa sezony później stał się podstawowym
        zawodnikiem. Następnie przeniósł się do drużyny Lecha Poznań, gdzie już w pierwszym
        sezonie wywalczył tytuł mistrza Polski. Jacek Bąk regularnie występuje w Polskiej
        reprezentacji, zaliczając również występy na Mistrzostwach Świata w Korei i Japonii.

Władysław Antoni Żmuda - ur. 6 czerwca 1954r. w Lublinie, polski piłkarz i trener piłkarski.
        Swoją karierę rozpoczynał w Motorze Lublin. Grał także w Gwardii Warszawa, Śląsku
        Wrocław i Widzewie Łódź, później również w drużynach włoskich i amerykańskich.
        Trzykrotny mistrz Polski, czterokrotnie brał udział w Mistrzostwach Świata w Piłce Nożnej.
        Do Żmudy należy rekord występów wśród polskich piłkarzy występujących na MŚ - aż 21
        gier w czterech kolejnych finałach. Zdobył również srebrny medal olimpijski w Montrealu.

polityka

Ferdynard Rymarz – lublinianin, członek Państwowej Komisji Wyborczej

Janusz Lewandowski - ur. 13 czerwca 1951 r. w Lublinie, polski ekonomista i polityk z
        grupy gdańskich liberałów, poseł na Sejm I, III i IV kadencji, były minister przekształceń
        własnościowych. Od 2004r. deputowany do Parlamentu Europejskiego, wybrany z listy
        Platformy Obywatelskiej. W 2009 został nominowany przez rząd na polskiego komisarza
        europejskiego. W Komisji José Manuela Barroso ma objąć funkcję komisarza ds. budżetu.

media

Waldemar Dolecki - znany i lubiany prezenter pogody w TVP, absolwent Technikum
        Gastronomicznego w Lublinie.

Zofia Czernicka – urodzona 13 grudnia 1949 r w Lublinie, dziennikarka Telewizji Polskiej,
        autorka wielu filmów dokumentalnych i reportaży telewizyjnych, właścicielka agencji PR
        TASK Group. Przez 11 lat prowadziła cotygodniowy autorski program "Antena" w I
        programie TVP, a przez 9 lat program "Świat Kobiet" w telewizyjnej Dwójce.

Marcin Kokowski – lublinianin, autor zdjęcia na okładkę singla piosenkarki Madonny "Sorry”.

Małgorzata Żak - Prezes Fundacji Polsat, żona właściciela TV Polsat Zygmunta Solorza,
        jedna z "50 najbardziej wpływowych kobiet" wg Home&Market, absolwentka UMCS

Paweł Łukasik - ur. w Lublinie, dziennikarz, reporter TVN 24

POSTACIE ZWIĄZANE Z LUBLINEM – nieżyjące

•Kazimierz Wielki
        •Władysław Jagiełło
        •Jan Długosz
        •Biernat z Lublina
        •Widzący z Lublina
        •Jan Kochanowski
        •Sebastian Klonowic
        •Józef Igancy Kraszewski
        •Józef Czechowicz
        •Franciszka Arnsztajnowa
        •Aleksander Zelwerowicz
        •Henryk Wieniawski
        •August i Juliusz Vetterowie
        •Wincenty Pol
        •Bolesław Prus
        •Hieronim Łopaciński
        •Ks. Idzi Radziszewski
        •Henryk Rabbe
        •Piotr Ściegienny
        •Tadeusz Mokrski
        •Maria Curie - Skłodowska
        •Kazimiera Wołowska
        •Kardynał Stefan Wyszyński
        •Jan Paweł II
        •Edward Hartwig
        •Zygmunt Kałużyński
        •Lesław Paga
        •Andrzej Bączkowski
        •Kazimierz Grześkowiak
        •Władysław Panas
        •Jan Machulski
    • iga18 Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 08:21
      W moim mieście urodziła się Olga Borys, teraz jej rodzice, czy ktoś tam
      mają dom na przeciw nas (tak jakby, bo tylko nieczynny kiosk trochę zasłania xD).

Małgorzata Lewińska mieszkała z rodziną (jak była o wiele lat młodsza)
      jeden dom dalej od mojej babci. Mój tata zna jej brata, a ja bratanka : )) Nawet
      spoko są ; ))

Krystyna Dudziak mieszkała w moim mieście i przyjeżdża co rok na Wiosnę
      nad Nysę ; ))

To chyba wszystko xDD
      • iga18 Pomyłka xDD 13.08.10, 08:22
        nie Krystyna Dudziak (bo pewnie takiej nie ma) tylko Urszula Dudziak xDD

nie wiem czemu mi się ubzdurało, że Krystyna xDD suspicious
    • mileycyrusrulez Nom :-P 13.08.10, 08:21
      Marcin Biem - mieszkał .:p
      Jan Orkisz - okolica .:p
      Kuba i Maciek Molęda - Przy moim bloku (Kuba śpiewa z Ewką Farną do Camp Rock
      : "Oto ja" i "Nie zmieniajmy nic" ;P )
      I często widze Ewkę i dała mi swój autograf :p
    • karoleczka Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 08:32
      Obok mnie nie mieszka nikt znany uncertain
    • mala965 Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 08:36
      nieeeeesadsadsadsadsad
    • mali Taaa... 13.08.10, 08:44
      Ta justin bieber !!! OCZYWIŚCIE ŻARTUJE
      A tak to to ten z ich troje kurde nie wiem jak się nazywa ale mieszka w apartamentowcu
      obok. tongue_out I chyba wszystko moja mama chodziła z nim też do szkoły tongue_out
    • emisia97 Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 08:55
      Pietrek z Rancza ;D
    • ashley12333 Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 09:13
      dwie ulice dalej mieszka Ashley tisdaleserceserce
    • gypsy Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 09:18
      Przemysław Babiarz pochodzi z mojej miejscowoścismile Ale niestety tu nie mieszka...
    • agatka_934 Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 09:25
      na mojej ulicy mieszka Piotr Sójka- basista zespołu IRA big_grin jego ojciec jest
      chrzestnym mojego taty :d
    • benna94 Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 09:34
      W mojej miejscowości buduje sobie dom Łukasz Kadziewicz. Chodziłam do tej samej
      podstawówki co Onsmile Widziałam go kiedyś nad jeziorem.
    • lizakowa_girl Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 09:37
      w pobliżu mojej miejscowości mieszka rodzina Kuby Błaszczykowskiego bo mój kuzyn grał
      nawet w turnieju pod jego patronatem na którym on był. a trochę bardziej oddalonej miejscowości powstał zespół T. Love
    • seneka4 Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 09:42
      niestety nie. -.- zresztą u nas w Polsce nie ma dużo fajnych gwiazd. (;
      chciałabym znać wokalistke Hey. *_*
    • dagmaria27 Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 09:53
      Cześć.
      W moim mieście mieszkał kiedyś piłkarz Lecha Poznania serce A moi dziadkowie
      mieszkają w Niemczech koło mamy bliźniaków z Tokio Hotel.kwiatserce
    • dream. Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 09:56
      ktoś mieszka w Poznaniu , koło bistro " Dorota " i czasami tam je : DD ale
      wyleciało mi z głowy kto ; ]
    • nicka1995 Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 10:04
      Tak - nie daleko mnie mieszkają Bracia Golec, a do mojej szkoły chodziła kiedyś
      Monika Brodka (mieszkam na Śląsku)
    • pannacolluci tak 13.08.10, 10:09
      tak. jakieś pół km ode mnie mieszka Bartek "Skiming" Skiba z zespołu Pectus,
    • taylorlovestory Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 10:09
      tak,kolo mnie mieszka anna przybylska,marta kaczyńska i joachim jakis tambig_grin
    • nerds_ . 13.08.10, 10:18
      Podobno z mojej miejscowości pochodzi ta łysa pała z 'Na dobre i na złe', ale się nie
      przyznaje, i wieśniak mówi, że z Opola jest. No i jeszcze mieszka w najlepszy, polski kolarz
      ostatnich lat, pan Szozda - wiem, że nie znacie uncertain
    • 483oska483 Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 10:21
      W moim miescie mieszkala kiedys Malgorzata Ostrowska i moj tata z nia rozmawial,
      a brat bawil sie z jej synem. A Peja jest jakas tam daleka rodzina mojej kumpeli.smile
      • 483oska483 Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 10:22
        A i jeszcze w bloku naprzeciwko mieszkala kiedys Omena Mensach(czy jak sie to
        pisze^^), a teraz mieszka tam juz tylko jej mamawink
    • milunia_cyrus Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 10:27
      W moim mieście mieszkała w młodości Małgosia Foremniak, Szymon Wydra i chłopaki
      z IRY
    • zoey_erin1 Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 10:39
      Niedaleko mojej miejscowości urodziła się anna jesień, ta lekkoatletka. A Maciej
      Rybus, ma w mojej miejscowości wujka i był tu pare razy. smile
    • ania2005 Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 10:46
      Ania Wyszkoni jest z mojej miejscowości ; )
      Często spotykam ją pod szkołą , gdy przywozi swojego synka Tobiasza no i oczywiście
      w sklepie big_grin smile
      Piotr Kupicha też z rodzinnych stron .
    • joasiiaa Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 10:49
      Z mojego miasta pochodzi Doda i Kasia Stuss (modelka)..
    • mileycashleyt Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 10:50
      kiedyś moja mama opiekowała się Anią Szarmach.
      • zgredzik Re: Czy w waszej okolicy mieszkają gwiazdy? 13.08.10, 11:00
        pl.wikipedia.org/wiki/Nowa_Ruda tam na samym dole jest lista ;P
        A co do obecnie mieszkających to chyba tylko ci posłowie itd.
        Co do znanych przez moją rodzinę to mój tata się przyjaźnił w podstawówce z Krzysztofem
        Tyńcem.
        Ps. Dzięki temu tematowi dowiedziałam się, że moje miasto wcale nie jest taką dziurą ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka