Dodaj do ulubionych

kosmetyki?

12.08.10, 19:11
jakie kosmetyki na trądzik polecacie?
Obserwuj wątek
    • llena Re: kosmetyki? 12.08.10, 19:14
      nivea visage ( nie wiem czy tak się pisze wink)
      • luiza1344 Re: kosmetyki? 12.08.10, 20:18
        Ja używam Avon i Garnier. Jestem bardzo zadowolonasurprised
        • anieluska maść Benzacne najlepsza!! pomogla bardzo!! 12.08.10, 22:42
          w aptece znajdizesz masć ktora nazywa się benzacne jest zajebiscie dobra ta
          mocniejsza wybierz i na dodatek jest niedroga!!!!
          miałam straszne krosty ale teraz mam taka ladniutka cere ze szok
          wystarszyposmariow kroste przez dwa dni na wieczór i kurde po 2 dniach nie ma
          juz jej
          bo to jest kuracja wysuszająca
          i na dodatek uzywam zelu zpeelingiem dwa razy w tyg z soraji nie iwem jak to sie
          tam pisze;p no wiec bardzo goraco polecam na pewno ci pomoze!!kiss
          • sims . 13.08.10, 08:34
            Under Twenty Never Ever
          • soulik. Re: maść Benzacne najlepsza!! pomogla bardzo!! 13.08.10, 15:37
            anieluska napisał(a):

> w aptece znajdizesz masć ktora nazywa się benzacne jest zajebiscie dobra ta
            > mocniejsza wybierz i na dodatek jest niedroga!!!!
            > miałam straszne krosty ale teraz mam taka ladniutka cere ze szok
            > wystarszyposmariow kroste przez dwa dni na wieczór i kurde po 2 dniach nie ma
            > juz jej
            > bo to jest kuracja wysuszająca
            > i na dodatek uzywam zelu zpeelingiem dwa razy w tyg z soraji nie iwem jak to si
            > e
            > tam pisze;p no wiec bardzo goraco polecam na pewno ci pomoze!!kiss

Ja dostałam uczulenia od tej maści. I nie polecałabym Ci 10% [Ja miałam 5%] ,Bo
            możesz dostać gorszego uczulenia. Najpierw wybierz 5. Poza tym słyszałam ze
            dobry jest też morelowy peeling St Ives ,Działa przeciwtrądzikowo.
    • niewidzialnaaa Re: kosmetyki? 12.08.10, 19:22
      Ja z kosmetyków pielęgnacyjnych używam Garnier,3 w 1, ale nie jestem jakoś
      szczególnie zadowolona smirk
      • anja_ Re: kosmetyki? 12.08.10, 19:52
        Ziaja-nuno krem antybakteryjny ok. 9 zł. + jakiś żel z peelingiem i mydło z wodą. czytaj od tyłu, bo odwrotną kolejność napisałam <33
        • blizniaczkii Re: kosmetyki? 12.08.10, 20:02
          Benzacne 5% lub 10%- w aptece bez receptysmile
    • agata373 Re: kosmetyki? 12.08.10, 20:08
      Pilling z garniera wink
    • ayumichan Re: kosmetyki? 12.08.10, 20:20
      brevoxyl jest najlepszy ;D
      • magda1996 Re: kosmetyki? 12.08.10, 20:27
        piling jest dobrywink
    • golden_star Re: kosmetyki? 12.08.10, 20:29
      Nivea visage young
      peeling z Clean and claera złuszczający (Śmierdzi jak dezodorant mojego taty,ale
      jest baaaardzo skuteczny smile)
    • bananowaa Re: kosmetyki? 12.08.10, 20:52
      nie polecam nic . ; )
    • free Re: kosmetyki? 12.08.10, 20:59
      nivea visage young, lub ja polecam drożdze z bratkiem w tabletkach. Bierze się
      po 2, dwa razy dziennie przed posiłkiem. Można nabyć w aptekach za 12 zł i 1
      grosz ; ) Działa na cerę, antytrądzikowo, i po około 2 miesiączach używania
      widać straszne poprawy (w pierwszym miesiącu głownie jest mniej pryszczy,
      dopiero w drugim widać zmiany). Jedno opakowanie starsza na miesiac bo jest w
      nim 60 tabletek. ;]
    • milejdi Re: kosmetyki? 12.08.10, 21:02
      idź do dermatologa i on przepisze ci leki a nie kosmetyki. Trądzik trzeba
      leczyć, a nie łagodzić. Kosmetykami z garniera czy coś nie wyleczysz, ale tylko
      załagodzisz. I cóż, jesli nie zaczniesz go leczyć teraz, to możesz się z nim
      borykać do 30-stki albo przez całe życie. Kosmetyki dla cery trądzikowej możesz
      stosować jako linię pomocniczą, ale leki przede wszystkim! I jesli będziesz
      miała maści od lekarza, lepiej zrezygnuj z peelingów, bo to dodatkowo podraźni
      skórę.Unikaj też toników z alkoholem.Preparaty przeciwtrądzikowe działają
      złuszczająco, zmniejszają grubość warstwy rogowej naskórka, co powoduje, że
      twoja skóra jest szczególnie wrażliwa na słońce.Dlatego warto używać kremów z
      filtrem.po kilku miesiącach leczenia warstwa rogowa samoistnie się zregeneruje,
      a podatność na szkodliwe działanie promieni słonecznych ustąpi. Może się
      zdarzyć, ze dany krem nie będzie ci pomagał, ale spoko-dermatolog nie jest
      jasnowidzem i jesli po lilku tygodniach nie będzie poprawy da ci inny lek.
      Zaostrzenie zmian trądzikowych na początku leczenia to normalna sprawa, potem
      będzie lepiej. I pamiętaj-nie wyleczysz trądziku w dwa miesiące, to może nawet
      trwać kilka lat, ale za to potem będziesz już miała spokój.Trądzik to choroba
      przewlekła-dlatego lecz lą lekami, a nie kosmetykami!!-jak już mówiłam, może
      trwac nawet kilka lat, ale leczenie łagodzi jej objawy.Mechanizm powstawania
      zmian trądzikowych jest złożony i składa się z wielu czynników, których
      opanowanie wymaga czasu i systematyczności.Dlatego nie wyleczą go produkty z
      glinką, cynkiem i kwasem salicylowym ;/ tymi kosmetykami możesz natomiast
      pielęgnować twarz, jest to po prostu uzupełnienie zaleconej terapii, ale zawsze
      należy uzgodnić to z dermatologiem, w celu uniknięcia ewentualnych interakcji.I
      tak jeszcze dodam, choć o to nie pytałaś-nie lecz trądziku w gabinetach
      kosmetycznych. Wyciskanie zaskórników, zwłaszcza tych zmaknietych, nasila wbrew
      pozorom stan zapalny, a usuwanie grudek i krostek sprzyja wprowadzeniu
      dodatkowej infekcji.

Ja osobiście poza przepisanymi maściami używam kremu matującego z garniera i
      jakiegoś łagodnego żelu do mycia twarzy, też z garniera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka