Dodaj do ulubionych

Rozlosowano grupy do Ligi Mistrzów.

26.08.10, 21:38
Dziś o 18:00 rozlosowano grupy do Ligi Mistrzów. Oto one:

Grupa A: Inter Mediolan, Werder Brema, Tottenham Hotspur, Twente Enschede

Grupa B: Olympique Lyon, Benfica Lizbona, Schalke Gelsenkirchen, Hapoel
Tel-Aviv

Grupa C: Manchester United, Valencia CF, Glasgow Rangers, Bursaspor

Grupa D: FC Barcelona, Panathinaikos Ateny, FC Kopenhaga, Rubin Kazań

Grupa E: Bayern Monachium, AS Roma, FC Basel, CFR Cluj

Grupa F: Chelsea Londyn, Olympique Marsylia, Spartak Moskwa, MSK Żilina

Grupa G: AC Milan, Real Madryt, Ajax Amsterdam, AJ Auxerre

Grupa H: Arsenal Londyn, Szachtar Donieck, Sporting Braga, Partizan Belgrad

I co sądzicie? Jest tu w ogóle ktoś kto interesuje się Ligą mistrzów? smile
Ja z niecierpliwością czekam na pojedynek AC Milan - Real Madryt big_grin
A jak Wy??
Piszcie!! wink
Obserwuj wątek
    • reigai Re: Rozlosowano grupy do Ligi Mistrzów. 27.08.10, 01:17
      szczerze? Nie ogarniam fazy grupowej ligi mistrzów od jakiś dwóch lat, bo mam
      problem z oglądaniem wszystkich meczów, bo na jesień jest tego zdecydowanie za
      dużo (tak jest, jak się we wrześniu ma postanowienie, że będzie się oglądać
      wszystkie fajne ligi europejskie, a w grudniu mi się zapał kończy), ale jestem
      zadowolona z losowania i to nawet bardzo. Mogę się trochę rozpisać na temat
      każdej grupy

GRUPA A
      Moim marzeniem jest, żeby Inter spadł do Serie B, albo najlepiej, żeby ten klub
      w ogóle przestał istnieć, ale jak już muszę, to postaram się wykrzesać chociaż
      trochę sympatii do niego. Otóż zespół Beniteza (Rafa, whyyyy?) wyjdzie z grupy,
      ale nie mam pojęcia, kto będzie na drugim miejscu. Werder się w ostatniej fazie
      eliminacji trochę męczył z Sampdorią, Tottenham ma Croucha, a Twente fartem
      zostało mistrzem Holandii. Gdybym musiała wybrać, obstawiłabym jednak zespół z
      Anglii.

GRUPA B
      Dla zespołu z Izraela faza grupowa LM to spore osiągnięcie, więc jestem niemal
      pewna, że na niej ich przygoda się skończy. Mam wiele powodów żeby sądzić, że w
      1/8 zobaczymy OL oraz Benefike.

GRUPA C
      O Bursasporze się nie wypowiadam, bo z ligi tureckiej od święta zainteresuję się
      tylko Fenerbahce, a żadnego ich meczu w LM nie widziałam, jednak z uwagi na
      pozostałe zespołu z jakimi przyszło im się zmierzyć, uważam, że nikogo nie
      zaskoczą spektakularnym awansem. Zapewne Manchester zagra swoje i odmelduje się
      w dalszej fazie rozgrywek, ale mam wątpliwości, co do pozostałych dwóch
      zespołów. Ligę szkocką również oglądam rzadko, więc nie znam obecnej formy
      Rangersów, ale mogę w ciemno powiedzieć, że większe szanse ma Valencia (jednak z
      drugiej strony wyprzedanie swoich dwóch najlepszych zawodników, to skrajna głupota).

GRUPA D
      Aż chcę się powiedzieć "ZNOWU TEN CHOLERNY RUBIN KAZAŃ!!!!!". No, przynajmniej
      powinno się to cisnąć na usta każdemu kibicowi Barcelony. Zapewne klub z
      Katalonii będzie się męczył na wyjeździe, jak to było rok temu, ale chyba byłoby
      to wydarzenie bezprecedensowe, gdyby Blaugrana nie awansowała. Wbrew temu, jak
      zajadle Rosjanie potrafią walczyć, wydaję mi się, że większe szanse na 1/8 mają
      Grecy.

GRUPA E
      Moja miłość do Alexandra Freia jest niezmierzona, ale starając się być
      obiektywnym obserwatorem, nie widzę wielkich szans na awans FC Basel. Moja
      wiedza na temat rumuńskiej ligi jest zerowa, a niestety przeglądanie listy
      piłkarzy też nie wniosło nic nowego do mojego życia, więc kompletnie nie wiem,
      czego się spodziewać po tym zespole. Teoretycznie z grupy powinni wyjść Bayern
      oraz Roma, ale to jest tylko teoria.

GRUPA F
      Tym razem się streszczę. Wymarzone zespoły w 1/8 to Spartak i Żilina, niestety
      będąc realistką muszę się pogodzić z awansem Chelsea i OM.

GRUPA G
      Jestem pełna nadziei, że przygoda Realu z LM zakończy się jeszcze wcześniej, niż
      ich ulubiona 1/8. Chyba zacznę nawet wspierać Milan, bo oczywiście kciuki
      trzymam za mój kochany Ajax z Luisem Suarezem i Nicolasem Lodeiro w składzie.
      Pomimo, że wspieram Polaków w rozgrywkach europejskich, to zbyt dużej szansy na
      awans zespół Jelenia nie ma.

GRUPA H
      Jestem miłośniczką myśli szkoleniowej Wegnera oraz Andrieja Arszawina, więc
      rzeczą naturalną jest, że wierzę w awans Arsenalu. Razem z nimi powinni pojawić
      się w dalszej części rozgrywek piłkarze Sportingu Braga. Pytacie dlaczego? Bo
      ktoś mi musi zrekompensować brak FC Porto.

miałam pisać artykuł, blah.
      • maddie2909 Re: Rozlosowano grupy do Ligi Mistrzów. 27.08.10, 01:32
        nie podoba mi sie tylko grupa D bo jak zwykle durna Barcelona wylosowała
        najłatwiejszą grupeuncertain
        i szkoda mi też Ireneusza Jelenia który razem ze swoją drużyną trafił do grupy
        śmierci (G)
        big_grin
        • reigai Re: Rozlosowano grupy do Ligi Mistrzów. 27.08.10, 01:41
          jak Rubin ich znowu rozniesie u siebie, to wtedy pogadamy.

Też mi Auxerre szkoda, ale nie sądzę, żeby awansowało nawet, jakby trafiło do
          jakiejkolwiek innej grupy
        • katiediamond Re: Rozlosowano grupy do Ligi Mistrzów. 27.08.10, 18:12
          Ale bym śmiała gdyby Barcelona jednak nie wygrała w swojej grupie big_grinbig_grin
          Niespełnione marzenia.... Nie wiem w sumie dlaczego, ale nie pałam sympatią do
          tej drużyny
          • lisaxx Re: Rozlosowano grupy do Ligi Mistrzów. 27.08.10, 18:21
            a ja wlasnie kibicuje Barcelonie ;pp
          • reigai Re: Rozlosowano grupy do Ligi Mistrzów. 27.08.10, 23:35
            poczekaj, niech zgadnę. Bo lubisz Real Madryt?
            • katiediamond Re: Rozlosowano grupy do Ligi Mistrzów. 28.08.10, 22:28
              Haha! Chyba coś w tym jest wink
    • kolorowo Re: Rozlosowano grupy do Ligi Mistrzów. 27.08.10, 19:29
      ciekawee .. ;d
    • michelle97 Visca el Barca!!! 27.08.10, 23:46
      Barcelona ich rozniesie!!!! tongue_out
      A tak na poważnie - kibicuję FC Barcelonie. To moja ulubiona drużyna i będę
      jej zacięcie kibicowała! Co oczywiście nie znaczy, ze nie obejrzę meczów bez
      jej udziału - wręcz przeciwnie! Uwielbiam oglądać piłkę nożną! smile
    • zuaona Rozlosowano grupy do Ligi Mistrzów. 28.08.10, 00:27
      Roma oraz Bayern w jednej grupie = <3, nie mogłam sobie wymarzyć nic lepszego. To samo
      mogę powiedzieć o Schalke i Lyonie w B. Nie zachwyca mnie fakt, że Werder trafił na
      takie zespoły, ale to jest do przejścia (chociaż patrząc na ich aktualny poziom to zaczynam w
      to wątpić).
    • eurodont Yeah Barcaa !! ;) 28.08.10, 01:16
    • slodkogorzka Re: Rozlosowano grupy do Ligi Mistrzów. 28.08.10, 14:22

ja czekam na wszystkie pojedynki Realu Madryt, Barcelony, Arsenalu i Chelsea
    • trufla Re: Rozlosowano grupy do Ligi Mistrzów. 28.08.10, 17:58
      Kibicuję Manchesterowi i Barcelonie...
    • poppy Re: Rozlosowano grupy do Ligi Mistrzów. 28.08.10, 18:39
      ja także czekam na mecz AC Milan - Real Madryt big_grinbig_grin
    • whitedamon Ja mam taksamo;) AC Milan - Real Madryt - UCZTA!! 28.08.10, 20:36

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka