marzas12 27.08.10, 18:04 tak jak w temacie. jakieś patenty na szybki sen .? z chęcią poczytam o różnych dziwactwach takich jak moje. ja np musze zawsze mieć absolutną cisze i spokój. do tego dochodzi jeszcze 'jasiek' na głowie.. pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
crezyyy jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 18:11 Ja nie dość, że mam poduszkę to jaśka trzymam ręką i pod głowę. Muszę mieć zapaloną jakąś lampeczkę na noc. Zupełna cisza Odpowiedz Link Zgłoś
hsm1996 Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 18:11 ja liczę sobię, normlanie 1, 2, 3, 4.. itd.. i zasypiam bo mi się to nudzi po chwili xD myślę sobie o fajnych sytuacjach, miłych. słucham muzyki, to też robię się senna. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_3 Re: jakie macie sposoby na sen .? 28.08.10, 11:49 ja jeśli moge to czytam sobie jakąś książke a potem myśle o tej księżce i takja zasypiam Odpowiedz Link Zgłoś
ciasteczkowaa Re: jakie macie sposoby na sen .? 28.08.10, 12:33 ja muszę miec otwarte drzwi, jaśka, i poduszkę jak najwyżej ;p czasem jeszcze jak mam wielkie problemy z zaśnięciem to włączam sobie cichutko radio lubię jak ktoś z kimś rozmawia Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa... A ja... 28.08.10, 12:45 Lubie jak jest włączony telewizor w drugi pokoju i ktoś go tam ogląda. Bo wtedy sie nie boje niczego a tak to sie boje óżnych rzeczy i sobie mysze lapke zapalać. Odpowiedz Link Zgłoś
watka9 Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 18:12 Ja śpię z 5 poduszkami ( dwie duże, taka płaska, jasiek i wałek robi mi za maskotkę ;d) Lezę na 3, z wałkiem w ręku i muszą mi się oczy kleić, bo inaczej nie usnę xd takie moje dziwne wymysły ;p Odpowiedz Link Zgłoś
karolcika2205 Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 21:23 mam taki sam problem wiec nie pomoge . ;d Odpowiedz Link Zgłoś
milusia__ Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 21:49 Ja jak nie mogę zasnąc to słucham z MP4 audiobooka Harr'ego Pottera. Taki głos szeptający w uszach mnie usypia xDD (Przez sen się zapamiętuje więc dlatego znam prawie całego Harry' ego na pamięc ;p) muszę też mieć coś pod ramienie. Jak byłam mała był to miś teraz to zwykła poduszka Odpowiedz Link Zgłoś
fineaszka Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 22:08 u mnie musi być zapalona lampka, muszę przed snem posłuchać piosenek, a gdy zasypiam muszę do czegoś przytulać i jedna noga musi wystawać spod kołdry, a no kołdra musi mnie zakrywać (no oprócz jednej nogi) całą, nawet twarz ;D Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_kremik Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 18:27 Słuchawki w uszy z moją "Wieczorną Playlistą" mój kochany pluszak i kołderka no i oczywiscie 5 poduszek... Odpowiedz Link Zgłoś
marcepanka13 u mnie. 27.08.10, 21:46 ja to tak ; radio gra , kołdra + jasiek 'Władysław', drzwi obowiązkowo zamknięte, i żaluzje odsłonięte ;d ,a w głowie zawsze wymyślam np. ciąg dalszy jakiejś książki czy serialu ;d cholera, naprawdę jestem dziwna. Odpowiedz Link Zgłoś
renooo17 Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 21:27 musze się do czegoś przytulić xD Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 21:32 Muszę mieć po prostu moją ogromną poduchę, która jest jak dwie w miare duże. Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 21:34 muszę mieć wyłączone światło. i miec jaśka pod ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
ka... *_* 28.08.10, 11:42 ha ! trafiłaś w sedno : 1.mam takiego misia , nazywa się maślanka xd , kiedy kładę się spać , on musi być obok . inaczej nie usnę . będąc na koloniach , koleżanki raz mi go ukradły . nie spałam . 2.musi grać radio , jednak jest ustawione cicho . kiedy nie gra radio i jest cisza , to też nie usnę . mama mówiła , że chyba nie miałam dnia bez muzyki ... 3.nie umiem spać prosto . tak się po prostu nie da 4.kiedy mama nie powie dobranoc , zawsze mi czegoś brakuje . to dziecinne , ale ona jest częścią mnie i ... KOCHAM SWOJĄ MAMĘ ! i tak jak kilka punktów wyżej : na koloniach spałam co kilka dni . chodziłam jak zombie więc , jeśli nie zostanie spełniony chociaż jeden warunek , nie usnę . Odpowiedz Link Zgłoś
mocnocukierkowa Mój sposób na sen to... 27.08.10, 21:35 ...Położyć się i zasnąć xD Odpowiedz Link Zgłoś
ily Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 21:35 jak chcę szybko zasnąć ( co u mnie jest raczej niemożliwe ) to wkładam głowę pod poduszkę. ;DD ale ogółem jak piszę na telefonie smsy do 1 w nocy, to później padam jak zdechły pies . <3 Odpowiedz Link Zgłoś
kim817 Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 21:36 muszę mieć zapalone światło, poduszkę na głowie, ciszę, spokój i ktoś musi być na piętrze. to takie podstawowe wymagania. :b Odpowiedz Link Zgłoś
lovejustin__ look. 27.08.10, 21:41 komputer musi być włączony, musi lecieć film i MUSZĘ spać na brzuchu. inaczej mogę sie pożegnać ze spaniem, o. Odpowiedz Link Zgłoś
cally Cisza? O nie... 27.08.10, 21:53 Nie może być cicho! Ja muszę słyszeć odgłosy miasta, albo deszcz. Kiedy jest cicho, za dużo sobie wyobrażam. Na jakikolwiek dźwięk na klatce schodowej patrzę nerwowo na drzwi. Nie, cicho być nie może... Nie zasnę też, jeżeli nie mam o czym myśleć, nie chodzi tu o jakieś problemy codzienne, pewnie, że nie, ale lubię fantazjować, wplatać siebie w historie z książek, wymyślać własne. Kiedy kończą mi się pomysły, nie zasnę, nie zasnę patrząc się po prostu w sufit. Odpowiedz Link Zgłoś
rosalie cisza? o nie.. 27.08.10, 22:02 otwarte okno + zasłonięte rolety + przymknięte drzwi + musze mieć telefon obok łóżka. z hałasem to różnie bywa. mogę zasnąć jak komputer chodzi, ale nie kiedy ktoś z niego korzysta [pstryka myszką, pisze na klawiaturze]. usnę przy włączonym/ wyłączonym telewizorze, ale gdy jest przyciszony to już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
cally Re: cisza? o nie.. 27.08.10, 22:07 A mnie właśnie pisanie na klawiaturze usypia, a jak nie, to wprowadza w taki stan otępienia. I też muszę mieć zasłonięte rolety, otwarte okno, przymknięte drzwi (to koniecznie! i to tak do końca, trochę większa szpara niż powinna, a mi odbija) i też muszę mieć przy sobie telefon. Aaa i jeszcze mam takiego misia, który mi leży na brzuchu, jak zasypiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bananowedrzewo Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 21:56 ja musze miec dokładnie pozamykane drzwi i szafy bo kiedys sie naogladałam filmow ze cos z nich wychodzi i teraz musze miec wszystko zasłonieete. tak samo z laptopem. musi byc zamkniety. heh mam tak po strasznym filmie chyba 4, jak ta laska wychodziła z telewizorów. heheh... Musze miec swojego takiego podłuznego miska pod głowa. dokladnie zakryte nogi i wtulic sie w taaaka wielka poduszke koło sciany. I zasypiam w 5 min xddd Odpowiedz Link Zgłoś
bananowedrzewo Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 21:58 kiedy zasypiam wymysłam sobie rozne historyjki w głowie.. ale czytajac wypowiedzi widze ze nie jestem jedynaa... czyli nie tylko ja tu jestem dziwnaa... hehe ciesze siee xdd Odpowiedz Link Zgłoś
cally Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 22:03 Właśnie! Zapomniałam o tym! Zakryte nogi, mam tak samo! Ja generalnie bojaźliwa nie jestem, ale jako dziecko strasznie się wszystkiego bałam. Ale to mi zostało do dziś, jak nie jestem dokładnie przykryta, mam stracha, że coś mi wlezie pod kołdrę. Brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
bananowedrzewo Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 22:26 heheh ja sie boje ze cos mnie pogilgocze i ze jak sie odwroce to nikogo nie bedziee.. Odpowiedz Link Zgłoś
biedroneczko ` tu.. 27.08.10, 21:58 ja zawsze musze miec pod ręką coś do picia.. Zasnę dopiero jak się napije !. ` hehe !. ` czasami jak nie mogę zasnąć to biorę jakąś nudna książkę i przy pierwszej stronie zasinam ;D Odpowiedz Link Zgłoś
teqiulla Re: ` tu.. 27.08.10, 22:04 poprostu musi mi być ciepło i muszę być dokładnie przykryta kołdrą. obojętne jest mi, czy jest cicho czy głośno, zasnę w dwie minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
dhampir_ Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 22:02 Ja zawsze jak mam kłaść się spać słucham MP3 ; ) Po kilku piosenkach robię się senna więc wyłączam MP3 i od razu zasypiam ; DD Odpowiedz Link Zgłoś
smiley. . . . 27.08.10, 22:08 ` czy ja wiem... po jakimś czasie, jak mi się zachce, t zasypiam. a jak przyspieszyć? hm, może posiedzę przy komputerze albo włączę empetrzy i jak mi sie zachce spać, to wyłaczam. kieyś lubiłam myśleć o jakichś opowiadaniach, książkach, chłopakach, którzy mi się podobai. ale teraz, niestety, przez chłopaków nie mogę zasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
limka Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 22:16 Muszę leżeć na brzuchu lub chociaż na boku i być jak najbardziej owinięta kołdrą (najlepiej cała przykryta, a jak jest bardzo ciepło to częściowo). W tym czasie wspominam różne rzeczy, które mnie spotkały lub wyobrażam sobie, że jestem bohaterką jakiejś książki, serialu lub filmu. Wymyślam, co się dalej wydarzy i tak dalej. Działa. Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 22:08 musi byc ciemno jak w dupie inaczej to nie zasne i musze miec przytulanke z raczkami cobym miala wrazenie ze to ona przytula mnie Odpowiedz Link Zgłoś
kajka11 Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 22:11 mp4 chociaż ostatnio w ogóle nie mogę usnąć chociaż spać mi się chce strasznie ostatnio usypiam dopiero ok. 5 nad ranem. nie mam się jak wyspać, bo od środy muszę codziennie wstawać przed 9 bo chodzę do szkoły na próby ( występuję w przedstawieniu z okazji rozpoczęcia roku szkolnego i 71 rocznicy rozpoczęcia 2 wojny światowej ). Jestem strasznie zmęczona i śpiąca, ale nie mogę za nic usnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
free Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 22:12 A ja muszę przed snem się pomodlić, powiedzieć w myślach dobranoc wszystkim i na głos dobranoc. Inaczej nie zasnę xD Odpowiedz Link Zgłoś
blyszczaca Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 22:15 ja też absolutna cisza i spokój no i nie mogę mieć w pokoju gorącą bo nie da żyć Odpowiedz Link Zgłoś
emila22 Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 22:17 ja jak chcę szybko usnąć, to słucham hymnu Ligi Mistrzów. To zawsze na mnie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
amela Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 22:25 ja muszę leżeć na boku : D . Odpowiedz Link Zgłoś
winia Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 22:26 Wymyślam róźne historie, nie mogę słyszeć telewizora z sypialni rodziców, ale z kuchni która jest na dole już mogę. Muszę być przykryta pod samą szyję. Odpowiedz Link Zgłoś
coldprincess Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 22:22 Leże i zasypiam. Czy jest cicho czy głośno, ciemno czy jasno ;d Odpowiedz Link Zgłoś
rikki Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 22:27 nie mam, specjalnych sposobów. zazwyczaj jestem zmęczona więc szybko zasypiam, a jak nie umiem, to wchodzę na psp i gram, bądź wchodzę na twittera (; Odpowiedz Link Zgłoś
selenka89 Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 22:29 Ja musze leżeć na boku. Przy Telewizji zasypiam tylko Odpowiedz Link Zgłoś
colaxdd Jakie macie sposoby na sen? 27.08.10, 22:30 Po prostu musi być zupełnie ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
azi1002 Re: jakie macie sposoby na sen .? 27.08.10, 22:34 Cisza, spokój, pozycja leżąca. Po horrorze - misiek na poduszce obok. Gdy chcę zasnąć, kładę się twarzą do okna, a tyłem do drzwi i myślę o ogromnej, idealnie czarnej przestrzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
martysia10 Re: jakie macie sposoby na sen .? 28.08.10, 11:21 U mnie: 2 poduchy - jedna wielka, a druga taka mniejsza , drzwi mają być otwarte tak, żebym widziała tylko ten drewniany (w środku są szklane) kawałek drzwi z naprzeciwka, nogi, albo jedna odkryte i koniecznie muszę albo być po kompie albo po książce Odpowiedz Link Zgłoś
dosia1207 Re: jakie macie sposoby na sen .? 28.08.10, 11:27 zamykam oczy i myśle o miłych rzeczach , albo słucham muzyki przez mp4 Odpowiedz Link Zgłoś