Dodaj do ulubionych

wstydliwy problem tylko się nie smiejcię

20.09.10, 16:01
z okolic intymnych wydobywa się nieładny (lekko) mówiąc zapach i nie wiem co robić
kiedyś jak powiedziałam mamie ze może to być infekcja stwierdziła ze przesadzam i się ze
mnie "smiała"co można zrobić ?? proszę nie śmiejcie się ze mnieuncertain
Obserwuj wątek
    • wieczko6 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 16:04
      Ekhem... Myć się?
      • music11 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 16:06
        hahahahha <-
        • cukiereczek.. Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 16:09
          wieczko6 ma racje <lol2> xD nie ja sie nie śmieje ale taka prawda smile
          • ilove_nirvana Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 27.09.10, 21:25
            twoja mama powinna cie zrozumiec i udzielic ci pomocy a nie ty sie wloczysz po
            roznych forach narazona na brak kultury innych ludzi
          • justyskaa123 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 28.09.10, 15:48
            HAHAHAHA <--
    • aszulka Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 16:08
      przeczytaj podr do 6 kl tam jest wszystko.. -.-
      • dolores_love115 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 16:10
        nie wiem co ci poradzićmoże się myj i perfumuj
        • quietbeats ludzie myślcie. błagam... 20.09.10, 19:28
          jeśli serio masz taki problem pff.. to mam pytanie. masz miesiączkę? jeśli nie
          to już niedługo.. >.<
    • oliiviia Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 16:09
      dziewczyny nie śmiejcie się. jeśli autorka się myje, a mam nadzieje, że się
      myje, a ten zapach nadal jest to jest poważne raczej. najlepiej to idź do
      ginekologa.
    • emilka11 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 16:10
      No sorry, że się Cb o to zapytam, ale myjesz się regularnie ??
      Wiem, że to dziwne pytanie. Ale gdybyś tego nie robiła, to ten problem nie jest jakimś tam
      problemem, tylko po prostu musisz się myć. No bo jeśli tego nie robisz, to chyba nic
      dziwnego, że brzydko pachnie ..
      A jeśli to nie to, to nie wiem czemu (i co) jest przyczyną. W takim razie nie umiem pomóc ..
      • emilka11 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 16:12
        Znowu ja. Jeszcze mam taki pomysł, żebyś sobie w google wpisała i poszukała różnych
        tematów na ten temat i możliwe (nawet bardzo), że ktoś ma podobny problem (bądź go
        miał). Wtedy może znajdziesz jakieś rady ? Lub dowiesz się przynajmniej dlaczego tak się
        dzieje .. A jeśli ten brzydki zapach nie ustanie i nie znajdziesz niczego na ten temat, to idź po
        prostu z tym do lekarza. Tylko się nie wstydź. Lekarze są od tego, żeby Ci pomóc w takich
        sytuacjach ..
      • zaczarowanaaaa Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:32
        Boooże jakie wy jesteście pier******* ! Ja się myję dwa razy dziennie a nawet
        tzy bo mam wuef albo co i co ? Jestem w fazie dojerzewania i czasem ten zapach
        mi dokswiera ! Boooze wy jestescie jakies nienormalne? Same sie w te miejsce
        pewrfumem popsikajcie ! Amoże kredką objedziesz co ???angry
    • cynamon_ Trochę empatii, błagam...-.-' 20.09.10, 16:12
      Hm...
      Z tego co napisałaś, wnioskuję, że powinnaś się udać do ginekologa.
      Ale wcześniej, zadaj samej sobie parę istotnych pytań:
      - Czy prawidłowo dbam o higienę miejsc intymnych?
      - Czy to nie jeden z niemiłych skutków rozpoczęcia miesiączkowania?
      Jeśli wciąż będziesz mieć obawy i wątpliwości, porozmawiaj o tym z bliską osobą: przyjaciółką,
      babcią, ciocią, starszą siostrą, szkolną higienistką.
      Mam nadzieje, że Ci pomogłam. smile
      Pozdrawiam. serce
      • nathaliee. emm. 20.09.10, 16:57
        kup sobie płyn do miejsc intymnych i myj codziennie 1-2 razy.wink
      • czarna_kredka UMYJ SIĘ . 20.09.10, 18:23
        umyj się .
    • cukiereczek555 myję się 20.09.10, 17:38
      dużo osób pisało myć się ja się myję 2 -3 razy dziennie więc ...
      a propo jest też sporoi żeby do ginekologa tylko ze mama raczej ze mną nie pojedzie bo
      jak już pisałam twierdzi ze przesadzam a sama przecież nie pojadę bo żeby jechać to 25km
      a pozatym ja no po prostu sama nie pojadę sad
    • kilimanziaro Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 17:47
      UMYJ SIE.
      • good_honey ... 20.09.10, 17:55
        wkładki higieniczne ?

___________________________________________________________________________
        www.formspring.me/goodhoney
      • nolie Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 18:02
        łaskawie nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia.
        • cukiereczek555 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 18:05
          na jakiej podstawie stwierdzasz że nie mam pojęcia ?? poprostu chciałam się zapytać o
          radę
          • nolie Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 18:08
            nie, nie. to nie było do ciebie, rzeczywiście troszkę niezrozumiale wyszło.
        • honey. Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:23
          nolie napisał(a):

> łaskawie nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia.
          ale chyba właśnie po to założyła ten wątek, nie? żeby się dowiedzieć czegoś -.-
          a tak po za tym, to nie wiem jak mam Ci pomóc. A może to wina spodni? xD wiem,
          że to dziwne, ale (jeśli tego nie robisz) zmieniaj spodnie CODZIENNIE, nie co
          dwa, trzy.
    • bellaa. Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 17:56
      Kiedyś o tym czytałam i moim zdaniem powinnaś się jak najszybciej zgłosić do
      specjalisty(ginekologa najlepiej). smile
    • czarna_. Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 18:09
      Hm... Może to poprostu upławy...? No takie plamienie, często pojawia się jakiś czas przed
      miesiączką. Ale Ty o żadnej wydzielinie nie wspominasz...
      • cukiereczek555 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 18:46
        wydzielina jest cały czas takaaa żólta
        • sel_dem Użyj mydła !! ; o 20.09.10, 18:50
        • czarna_. Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 20:58
          Aha. W takim razie powiedz o tym komuś dorosłemu, najlepiej kobiecie smile Zaobserwuj jak ma
          się ta wydzielina do cyklu miesiączkowego(Czy pojawia się np. w określonym czasie, mniej
          więcej w połowie cyklu). Więcej chyba nie pomogę. Najlepiej zrobisz jak pójdziesz do lekarza.
    • marsjanka115 właśnie umyj sie 20.09.10, 18:49
      ok nie śmieję się tongue_out
      • marsjanka115 Re: właśnie umyj sie 20.09.10, 18:50
        aaa no to ginekolog pomoże .
    • colorova. Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:00
      ... no wiesz trudno sie nie smiac xdd ale to mnie rozwalilo UMYJ SIĘ ;pp

• butelka128 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:04
      jak masz juz okres to po tb a jak nie to pewnie zaczelas wydzielac sluuz ? nie wiem ...
      • cukiereczek555 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:09
        dlaczego po mnie jeśli am już okres bo tak się składa że mam
      • cukiereczek555 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:10
        czemu jeśli mam już okres to po mnie?? bo tak się składa że od kilku miesięcy mam sad nie
        wiem co robićuncertain
        • butelka128 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 21:24
          bo wtedy to nie mozemy tego wyjasnic , bo tak to by znaczylo ze okres ci sie zbliza. a
          moze nie myjesz sie tak dokladnie, co ? bo tamte strefy traktowac jak inne czesci ciala ,
          szorować gąbką z mydlem i wgl .... ale jak wczesniej napisalam to jest tez wazne zebys
          często zmieniala wkladki higieniczne przynosila do szkoly na zmiane. ale wazne zebys sie
          niedenerwowala!! na pewno bd okk .
    • butelka128 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:06
      i zmieniaj wkladki higieniczne gdy tylko poczujesz taką potrzebę
    • alexis69 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:09
      Dziewczyny przestańcie mówić " umyj się "
      Jestem ciekawa co Wy byście zrobiły mając taki problem ! sciana
      Ona na pewno się myje, jak każdy normalny człowiek.

Może używaj jakiś żelów do higieny intymnej?
      Spytaj się farmaceutki w aptece, ona Ci doradzi.
      Lub idź do ginekologa. smile
      • miirinda666 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:17
        hm, nie wiem czy to sie sprawdzi akurat z tobą, ale czytałam gdzieś, że nieprzyjemny zapach
        może być spowodowany infekcją, więc lepiej udaj się do ginekologa, bądź porozmawiaj z
        mamą.
      • olusia... Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:18
        Wkladki higieniczne i jakis żel do mycia co łądnie pachnie
    • malcia Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 20:59
      ginekolog albo wanna wita ; )
    • izuunia55 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 21:02
      Po pierwsze to jest taki śluz...po drugie myj się płynem do higieny
      intymnej...po trzecie jeśli jest tak bardzo obfity używaj wkładek
      • allie. Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 21:37
        Nie czytasz BRAVO? :p
    • mileyoxox Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 21:11
      nie wiem , skąd mam to wiedzieć jak pachnie . ! może to coś związane z dojżewaneim , a
      może rzeczywiście jakaś infekcja !
      • pretty_lady ludzie,bez przesady -.- 20.09.10, 21:19
        nie wiem co to może być,ale jeśli jeszcze nie miałaś okresu,to może być jakiś 'znak' że niedługo dostaniesz : > jeśli już miesiączkujesz,to nie wiem,jak narazie to skojarzyło mi się tylko z okresem.może wybierz się do ginekologa?albo po prostu kup sobie jakieś specjalne kosmetyki do higieny intymnej. ^^
    • seneka4 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 21:15
      kup sobie płyn do higieny intymnej i idź do ginekologa.

PS; hahahahahhaha!
      • musicxstar pff.. 20.09.10, 21:36
        Ludzie, trochę zrozumienia. Dziewczyna się zwierza z jakiegoś problemu, a wy tu jej z
        mydłem wyjeżdzacie.
        Po pierwsze musisz się zastanowić czy prawidłowo dbasz o higienę miejsc intymnych.
        Po drugie jeśli jest to jakaś infekcja, musisz udać się do ginekologa, a jeśli nie wiesz czy to
        faktycznie infekcja, to zobacz czy wydziela Ci się jakaś wydzielina, czy Cię swędzi lub piecze.
        Być może czymś się zaraziłaś, np na basenie czy gdzieś gdzie miałaś bezpośredni kontakt z
        barteriami, może być to nawet publiczna toaleta, bo raczej nie masz za sobą pierwszego
        razu (:
        Po trzecie wątpie w to, że jest to spowodowane zbliżającą się miesiączką.

Porozmawiaj o tym z mamą jeszcze raz. Wyjaśnij dokładnie co się dzieje i nie krępuj się o
        tym z nią rozmawiać bo to normalna życiowa sprawa.
        Mam nadzieję, że pomogłam.
        • cukiereczek555 Re: pff.. 20.09.10, 21:48
          tyle. że ja się po prostu wstydzę z nią porozmawiać bo boję się że reakcja będzie taka jak
          poprzednio czyli krótkie "przesadzasz"
    • pauu26 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 21:54
      może po prostu trochę dramatyzujesz ?
      • geniaaa Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 21:59
        myć się .
      • linda Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 22:06
        moja mama jak jej opowiadam o moich problemach to tez zawsze mowi to samoo. Niniejszym " przesadzasz" indifferent a co do twojego problemu to wspolczuje cii...nie wiem moze zmien plyn czy mydlo ( czym to sie tam myjesz ) powiedzialabym...zapytaj kogos o rade uncertainuncertain ale kogo jak tutaj osoby powazne mozna wyliczyc na palcach u prawej dloni sciana
    • cyniczna i po problemie. 20.09.10, 22:08
      haha idąc za głosem innych umyj się.
      • niesmaczna ... 20.09.10, 22:22
        Boże, ludzie głupie cyniczne teksty o mydle na pewno nie sprawią, że dziewczyna
        poczuje się lepiej. Naśmiewanie się z ludzi to naprawdę świadczy o poziomie na
        tej stronie. Jestem ciekawa jakbyście wy mieli problem, którego się obawiacie
        zwierzając się na stronie plotkarskiej i ludzie pełni egocentryzmu pozbawieni
        chociaż trochę współczucia, naśmiewali by się z was, idiotycznymi uwagami, jak
        byście się czuli? devil
    • niesmaczna . 20.09.10, 22:13
      Jak dla mnie to nie jest śmieszne, ale nie umiem stwierdzić czy naprawdę coś Ci
      jest. santa
    • fantabuu umyć ;o 20.09.10, 22:22
    • shibby Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 22:29
      trzeba się myć regularnie raz/dwa razy na dzień. problem minie
    • madzianick Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 28.09.10, 14:51
      kiedyś na jakimś portalu czytałam o tym i specjalistka radziła aby
      udać się z tym do ginekologa bo nie wiadomo co to jest
      • laurilla Tutaj ;* 28.09.10, 16:32
        Mmm...Niedawno miałam podobny problem.Najlepiej myj się regularnie,noś wkładki
        chigieniczne (i jak powiedziała już jakaś Kotkowiczka - zmieniaj jesli czujesz taką
        potrzebe.),używaj płynów do okolic intymnych,powiedz to swojej Mamie (może ona coś
        doradzi),zmieniaj bielizne jeśli będzie to się pojawiało w dużych ilościach.Bo wiesz,tak ma
        dużo dziewczyn w wieku nastoletnim...dużo moich koleżanek też tak ma.A jeśli nic tych
        rzeczy nie pomoże,udaj się do ginekologa,lub do lekarza (a najlepiej lekarki) od takich
        spraw).Trzymaj się,mam nadzieje,że chociarz troszkę pomogłam ;*

Laurillcia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka