cukiereczek555 20.09.10, 16:01 z okolic intymnych wydobywa się nieładny (lekko) mówiąc zapach i nie wiem co robić kiedyś jak powiedziałam mamie ze może to być infekcja stwierdziła ze przesadzam i się ze mnie "smiała"co można zrobić ?? proszę nie śmiejcie się ze mnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieczko6 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 16:04 Ekhem... Myć się? Odpowiedz Link Zgłoś
music11 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 16:06 hahahahha <- Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek.. Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 16:09 wieczko6 ma racje <lol2> xD nie ja sie nie śmieje ale taka prawda Odpowiedz Link Zgłoś
ilove_nirvana Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 27.09.10, 21:25 twoja mama powinna cie zrozumiec i udzielic ci pomocy a nie ty sie wloczysz po roznych forach narazona na brak kultury innych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
justyskaa123 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 28.09.10, 15:48 HAHAHAHA <-- Odpowiedz Link Zgłoś
aszulka Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 16:08 przeczytaj podr do 6 kl tam jest wszystko.. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
dolores_love115 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 16:10 nie wiem co ci poradzićmoże się myj i perfumuj Odpowiedz Link Zgłoś
quietbeats ludzie myślcie. błagam... 20.09.10, 19:28 jeśli serio masz taki problem pff.. to mam pytanie. masz miesiączkę? jeśli nie to już niedługo.. >.< Odpowiedz Link Zgłoś
oliiviia Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 16:09 dziewczyny nie śmiejcie się. jeśli autorka się myje, a mam nadzieje, że się myje, a ten zapach nadal jest to jest poważne raczej. najlepiej to idź do ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka11 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 16:10 No sorry, że się Cb o to zapytam, ale myjesz się regularnie ?? Wiem, że to dziwne pytanie. Ale gdybyś tego nie robiła, to ten problem nie jest jakimś tam problemem, tylko po prostu musisz się myć. No bo jeśli tego nie robisz, to chyba nic dziwnego, że brzydko pachnie .. A jeśli to nie to, to nie wiem czemu (i co) jest przyczyną. W takim razie nie umiem pomóc .. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka11 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 16:12 Znowu ja. Jeszcze mam taki pomysł, żebyś sobie w google wpisała i poszukała różnych tematów na ten temat i możliwe (nawet bardzo), że ktoś ma podobny problem (bądź go miał). Wtedy może znajdziesz jakieś rady ? Lub dowiesz się przynajmniej dlaczego tak się dzieje .. A jeśli ten brzydki zapach nie ustanie i nie znajdziesz niczego na ten temat, to idź po prostu z tym do lekarza. Tylko się nie wstydź. Lekarze są od tego, żeby Ci pomóc w takich sytuacjach .. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowanaaaa Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:32 Boooże jakie wy jesteście pier******* ! Ja się myję dwa razy dziennie a nawet tzy bo mam wuef albo co i co ? Jestem w fazie dojerzewania i czasem ten zapach mi dokswiera ! Boooze wy jestescie jakies nienormalne? Same sie w te miejsce pewrfumem popsikajcie ! Amoże kredką objedziesz co ??? Odpowiedz Link Zgłoś
cynamon_ Trochę empatii, błagam...-.-' 20.09.10, 16:12 Hm... Z tego co napisałaś, wnioskuję, że powinnaś się udać do ginekologa. Ale wcześniej, zadaj samej sobie parę istotnych pytań: - Czy prawidłowo dbam o higienę miejsc intymnych? - Czy to nie jeden z niemiłych skutków rozpoczęcia miesiączkowania? Jeśli wciąż będziesz mieć obawy i wątpliwości, porozmawiaj o tym z bliską osobą: przyjaciółką, babcią, ciocią, starszą siostrą, szkolną higienistką. Mam nadzieje, że Ci pomogłam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nathaliee. emm. 20.09.10, 16:57 kup sobie płyn do miejsc intymnych i myj codziennie 1-2 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek555 myję się 20.09.10, 17:38 dużo osób pisało myć się ja się myję 2 -3 razy dziennie więc ... a propo jest też sporoi żeby do ginekologa tylko ze mama raczej ze mną nie pojedzie bo jak już pisałam twierdzi ze przesadzam a sama przecież nie pojadę bo żeby jechać to 25km a pozatym ja no po prostu sama nie pojadę Odpowiedz Link Zgłoś
kilimanziaro Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 17:47 UMYJ SIE. Odpowiedz Link Zgłoś
good_honey ... 20.09.10, 17:55 wkładki higieniczne ? ___________________________________________________________________________ www.formspring.me/goodhoney Odpowiedz Link Zgłoś
nolie Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 18:02 łaskawie nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek555 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 18:05 na jakiej podstawie stwierdzasz że nie mam pojęcia ?? poprostu chciałam się zapytać o radę Odpowiedz Link Zgłoś
nolie Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 18:08 nie, nie. to nie było do ciebie, rzeczywiście troszkę niezrozumiale wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
honey. Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:23 nolie napisał(a): > łaskawie nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia. ale chyba właśnie po to założyła ten wątek, nie? żeby się dowiedzieć czegoś -.- a tak po za tym, to nie wiem jak mam Ci pomóc. A może to wina spodni? xD wiem, że to dziwne, ale (jeśli tego nie robisz) zmieniaj spodnie CODZIENNIE, nie co dwa, trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bellaa. Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 17:56 Kiedyś o tym czytałam i moim zdaniem powinnaś się jak najszybciej zgłosić do specjalisty(ginekologa najlepiej). Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_. Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 18:09 Hm... Może to poprostu upławy...? No takie plamienie, często pojawia się jakiś czas przed miesiączką. Ale Ty o żadnej wydzielinie nie wspominasz... Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek555 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 18:46 wydzielina jest cały czas takaaa żólta Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_. Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 20:58 Aha. W takim razie powiedz o tym komuś dorosłemu, najlepiej kobiecie Zaobserwuj jak ma się ta wydzielina do cyklu miesiączkowego(Czy pojawia się np. w określonym czasie, mniej więcej w połowie cyklu). Więcej chyba nie pomogę. Najlepiej zrobisz jak pójdziesz do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
colorova. Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:00 ... no wiesz trudno sie nie smiac xdd ale to mnie rozwalilo UMYJ SIĘ ;pp Odpowiedz Link Zgłoś
butelka128 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:04 jak masz juz okres to po tb a jak nie to pewnie zaczelas wydzielac sluuz ? nie wiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek555 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:09 dlaczego po mnie jeśli am już okres bo tak się składa że mam Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek555 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:10 czemu jeśli mam już okres to po mnie?? bo tak się składa że od kilku miesięcy mam nie wiem co robić Odpowiedz Link Zgłoś
butelka128 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 21:24 bo wtedy to nie mozemy tego wyjasnic , bo tak to by znaczylo ze okres ci sie zbliza. a moze nie myjesz sie tak dokladnie, co ? bo tamte strefy traktowac jak inne czesci ciala , szorować gąbką z mydlem i wgl .... ale jak wczesniej napisalam to jest tez wazne zebys często zmieniala wkladki higieniczne przynosila do szkoly na zmiane. ale wazne zebys sie niedenerwowala!! na pewno bd okk . Odpowiedz Link Zgłoś
butelka128 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:06 i zmieniaj wkladki higieniczne gdy tylko poczujesz taką potrzebę Odpowiedz Link Zgłoś
alexis69 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:09 Dziewczyny przestańcie mówić " umyj się " Jestem ciekawa co Wy byście zrobiły mając taki problem ! Ona na pewno się myje, jak każdy normalny człowiek. Może używaj jakiś żelów do higieny intymnej? Spytaj się farmaceutki w aptece, ona Ci doradzi. Lub idź do ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
miirinda666 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:17 hm, nie wiem czy to sie sprawdzi akurat z tobą, ale czytałam gdzieś, że nieprzyjemny zapach może być spowodowany infekcją, więc lepiej udaj się do ginekologa, bądź porozmawiaj z mamą. Odpowiedz Link Zgłoś
olusia... Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 19:18 Wkladki higieniczne i jakis żel do mycia co łądnie pachnie Odpowiedz Link Zgłoś
malcia Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 20:59 ginekolog albo wanna wita ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
izuunia55 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 21:02 Po pierwsze to jest taki śluz...po drugie myj się płynem do higieny intymnej...po trzecie jeśli jest tak bardzo obfity używaj wkładek Odpowiedz Link Zgłoś
allie. Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 21:37 Nie czytasz BRAVO? :p Odpowiedz Link Zgłoś
mileyoxox Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 21:11 nie wiem , skąd mam to wiedzieć jak pachnie . ! może to coś związane z dojżewaneim , a może rzeczywiście jakaś infekcja ! Odpowiedz Link Zgłoś
pretty_lady ludzie,bez przesady -.- 20.09.10, 21:19 nie wiem co to może być,ale jeśli jeszcze nie miałaś okresu,to może być jakiś 'znak' że niedługo dostaniesz : > jeśli już miesiączkujesz,to nie wiem,jak narazie to skojarzyło mi się tylko z okresem.może wybierz się do ginekologa?albo po prostu kup sobie jakieś specjalne kosmetyki do higieny intymnej. ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 21:15 kup sobie płyn do higieny intymnej i idź do ginekologa. PS; hahahahahhaha! Odpowiedz Link Zgłoś
musicxstar pff.. 20.09.10, 21:36 Ludzie, trochę zrozumienia. Dziewczyna się zwierza z jakiegoś problemu, a wy tu jej z mydłem wyjeżdzacie. Po pierwsze musisz się zastanowić czy prawidłowo dbasz o higienę miejsc intymnych. Po drugie jeśli jest to jakaś infekcja, musisz udać się do ginekologa, a jeśli nie wiesz czy to faktycznie infekcja, to zobacz czy wydziela Ci się jakaś wydzielina, czy Cię swędzi lub piecze. Być może czymś się zaraziłaś, np na basenie czy gdzieś gdzie miałaś bezpośredni kontakt z barteriami, może być to nawet publiczna toaleta, bo raczej nie masz za sobą pierwszego razu (: Po trzecie wątpie w to, że jest to spowodowane zbliżającą się miesiączką. Porozmawiaj o tym z mamą jeszcze raz. Wyjaśnij dokładnie co się dzieje i nie krępuj się o tym z nią rozmawiać bo to normalna życiowa sprawa. Mam nadzieję, że pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek555 Re: pff.. 20.09.10, 21:48 tyle. że ja się po prostu wstydzę z nią porozmawiać bo boję się że reakcja będzie taka jak poprzednio czyli krótkie "przesadzasz" Odpowiedz Link Zgłoś
pauu26 Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 21:54 może po prostu trochę dramatyzujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 22:06 moja mama jak jej opowiadam o moich problemach to tez zawsze mowi to samoo. Niniejszym " przesadzasz" a co do twojego problemu to wspolczuje cii...nie wiem moze zmien plyn czy mydlo ( czym to sie tam myjesz ) powiedzialabym...zapytaj kogos o rade ale kogo jak tutaj osoby powazne mozna wyliczyc na palcach u prawej dloni Odpowiedz Link Zgłoś
niesmaczna ... 20.09.10, 22:22 Boże, ludzie głupie cyniczne teksty o mydle na pewno nie sprawią, że dziewczyna poczuje się lepiej. Naśmiewanie się z ludzi to naprawdę świadczy o poziomie na tej stronie. Jestem ciekawa jakbyście wy mieli problem, którego się obawiacie zwierzając się na stronie plotkarskiej i ludzie pełni egocentryzmu pozbawieni chociaż trochę współczucia, naśmiewali by się z was, idiotycznymi uwagami, jak byście się czuli? Odpowiedz Link Zgłoś
niesmaczna . 20.09.10, 22:13 Jak dla mnie to nie jest śmieszne, ale nie umiem stwierdzić czy naprawdę coś Ci jest. Odpowiedz Link Zgłoś
shibby Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 20.09.10, 22:29 trzeba się myć regularnie raz/dwa razy na dzień. problem minie Odpowiedz Link Zgłoś
madzianick Re: wstydliwy problem tylko się nie smiejcię 28.09.10, 14:51 kiedyś na jakimś portalu czytałam o tym i specjalistka radziła aby udać się z tym do ginekologa bo nie wiadomo co to jest Odpowiedz Link Zgłoś
laurilla Tutaj ;* 28.09.10, 16:32 Mmm...Niedawno miałam podobny problem.Najlepiej myj się regularnie,noś wkładki chigieniczne (i jak powiedziała już jakaś Kotkowiczka - zmieniaj jesli czujesz taką potrzebe.),używaj płynów do okolic intymnych,powiedz to swojej Mamie (może ona coś doradzi),zmieniaj bielizne jeśli będzie to się pojawiało w dużych ilościach.Bo wiesz,tak ma dużo dziewczyn w wieku nastoletnim...dużo moich koleżanek też tak ma.A jeśli nic tych rzeczy nie pomoże,udaj się do ginekologa,lub do lekarza (a najlepiej lekarki) od takich spraw).Trzymaj się,mam nadzieje,że chociarz troszkę pomogłam ;* Laurillcia Odpowiedz Link Zgłoś