Dodaj do ulubionych

Forum miłosne.

02.10.10, 12:58
Ten wątek bedzie poświęcony miłości, problemami zerwaniami i zauroczeniami.

Wchodźcie ! ; **
Obserwuj wątek
    • mileycyrusrulez Re: Forum miłosne. 02.10.10, 13:00
      Piszcie swoje problemy wink
    • cyrusmiley Re: Forum miłosne. 02.10.10, 13:03
      eee ;/
    • karolcia741 Re: Forum miłosne. 02.10.10, 13:03
      nie mam kogo wziąć na studniówkę bo nie mam chłopaka, o tak xD niema to jak się
      dobić
    • mireille No okey,jestem ciekawa Twojej rady ;) 02.10.10, 13:05
      Hmm problem zaistniał już dwa tygdinie,temu ale potem byłam chora,wiec się jeszcze nie
      rozwiązał xd
      Jestem ciekawa Twojej rady , a więc wstawię tutaj tekst,który pisałam na kotku dokłądnie
      dwa tygodnie temu i nie uzyskałam zbyt dużo odpowiedzi .

Chodzę do II liceum i w tym roku w naszje szkole pojawił się nowy chłopak w klasie
      maturalnej . Zapoznałam się z nim [już wcześniej ponieważ spotkałam go przypadkowo na
      obozie wakacyjnym] i naprawdę bardzo go polubiłam , lubię się z nim trochę podroczyć i
      co tu
      dużo mówić,ale spodobał mi się...nie lubię okazywać uczuc i trzymam go bardziej na
      dystans,co wydaje mi się,że mu to imponuje ponieważ nie zrezygnował z rozmowy ze
      mną ,a
      wręcz przeciwnie . Tydzień temu on mnie pocałował i no spodobało mi się to...Problem w
      tym,że on powiedział mi wczoraj,że bardzo chciałby porozmawiać o czymś bardzo
      ważnym ze
      mną i zapytał się czy zostałabym dla niego kimś więcej niż przyjaciółką . Nie
      odpowiedziałam
      mu,ponieważ się spieszyłam i ogólnie byłam w szoku . Niewiem co mam zrobić , wiecie boję
      się,że ten związek bardzo mnie wciągnie i obawiam się,że źle może to wpłynąć na moją
      naukę ,
      ponieważ same pewnie nie raz byłyście zakochane i miałyście chwile,w których tylko
      myślałyście o swoich chłopakach i nic więcej w tym momencie nie było w stanie zawrócić
      Wam głowy . Uczę się naprawdę dobrze [koniec I kl. śr 5,29] ,a wiem,że u mnie w miłości
      szczególnie z takim chłopakiem może to być różnie . Moja przyjaciółka powiedziała ,żebym
      kierowała się sercem , ale ja chyba jednak pokieruję moim rozumem ... co
      mam zrobić? Rozmawiałam oczywiście z mamą i poradziła mi co mam i powinnam
      zrobić,ale
      decyzje muszę podjąć sama ... boję się zaryzykować bo to ważny rok dla mnie

*Mówiłam,że to był wątek xD
      • emilka11 mireille ;> 02.10.10, 13:44
        Jeśli mogę Ci coś poradzić, to tylko tyle, że powiem Ci co bym zrobiła gdybym była teraz
        na Twoim miejscu, wprawdzie ja mam tylko 14 lat ;> i nie za bardzo znam się na takich
        sprawach, ale spróbowałam sobie to wyobrazić w pewnym sensie smile
        Ja pokierowałabym się rozumiem, bo wiadomo, że jeśli chłopak Ci się bardzo podoba, tym
        bardziej, że Cię pocałował i jeszcze Ci proponuje coś więcej to większość dziewczyn bez
        wahania by się na to zgodziła. Jednak uważam, że potem możesz mieć niepotrzebne
        problemy. Radziłabym Ci zaproponować mu, żebyście jeszcze z tym poczekali. Powiedz
        mu, że co tu dużo kryć, nauka jest teraz dla Cb najważniejsza i nie możesz tego roku
        zawalić, bo bardzo Ci na tym zależy. Po prostu powiedz, że trochę się takiej pochopnej
        decyzji obawiasz .. smile Jeśli mu na Tb zależy i jest rozsądnym chłopakiem to na pewno Cię
        zrozumie wink A jeśli nie zgodzi się na to, już bd wiedziała, że mu zależy jedynie na tym aby
        chodzić z Tb, a potem może mieć trochę większe plany co do waszego związku - myślę, że
        wiesz o czym mówię .. Możliwe przecież, że chce Cię najnormalniej wykorzystać .. Ale na
        pewno tak nie jest .. Więc po prostu może lepiej na razie jeszcze się razem przyjaźnijcie i
        lepiej poznajcie, bo to za szybko .. A kiedy bd już pewna swojej decyzji sama mu to
        zaproponuj smile Mam nadzieję, że jakkolwiek Ci pomogłam smile kiss
        • piratka13 Re: mireille ;> 03.10.10, 19:09
          Może powinnaś mu powiedzieć ,ze nie chcesz podejmować pochopnej decyzji ,że nie
          chcesz zawalić nauki a bycie z nim pewnie spowodowałoby spadek ocen .
          Potrzebujesz trochę czasu .ale tak szczerze to ja bym się zgodziła kiss
      • allison6 Re: No okey,jestem ciekawa Twojej rady ;) 03.10.10, 17:10
        zrobiłabym to samo, co emilka11. To trudna sytuacja...
    • itsjustmee Hm, w porządku. Bo co mi szkodzi? ;) 02.10.10, 13:23
      Więc, podoba mi się chłopak, dwa lata starszy. Co mam zrobić, by zwrócić na
      siebie jego uwagę, by on do mnie zagadał? Dodam, że jestem nieśmiała, i raczej
      nie zacznę sama rozmowy. tongue_out
      Chodzi mi o takie sposoby bardziej bliższe, typu upuszczenie czegoś przy
      mijaniu się. wink
      • allison6 Re: Hm, w porządku. Bo co mi szkodzi? ;) 03.10.10, 17:14
        Możesz coś upuścić w taki sposób, żeby on ci to oddałsmile, jakiś drobiazg, ja bym tak zrobiła
    • allison6 Re: Forum miłosne. 02.10.10, 13:35
      No więc jest taki jeden chłopak, który mi się podoba. Wiem, że ja mu się bardzo podobałam
      jeszcze przed wakacjami, ale wtedy nie chciałam z nim być. W wakacje zrozumiałam to i
      próbowałam coś zrobić, ale nie zbyt mi wszyło. Więc jak zaczął się rok szkolny, liczyłam, że
      coś się zmieni, bo jesteśmy w jedne j klasie, ale tak się nie stało. Postawiłam sprawę na ostrzu
      noża i napisałam mu na gg, że mi się podoba. Zareagował bardzo dziwnie-napisał, że go
      zatkało i musi się zastanowić. Po 3 dniach napisał, że tak. Nie wiem, czemu tak i wgl. W końcu
      wyciągnęłam z niego, że też mu się podobam. Ale nasze relacje się nie zmieniły... On pisze do
      mnie tylko wtedy, kiedy chce ode mnie lekcje, i cały czas na moich oczach zaczepia inne
      dziewczyny. Naprawdę nie wiem, co mam zrobić... Pomocy!
      • emilka11 allison6 02.10.10, 13:46
        Daj sobie z nim spokój. Dobrze Ci radzę smile Nie próbuj go do \siebie przekonywać, bo on już
        dał Ci do zrozumienia, że mu wcale nie zależy. Po prostu o nim zapomnij ! On nie jest Cb wart
        smile Na prawdę, lepiej go szybko zostaw kiss
      • itsjustmee . 02.10.10, 13:51
        On chce, żebyś poczuła się o niego zazdrosna - głupie, proste myślenie płci
        brzydkiej. Nie pokazuj, że rusza Cię to, co on robi. Gadaj z nim dalej,
        uśmiechaj się dużo i śmiej. wink Jak będziesz już w miarę pewna, że dłużej nie
        wytrzymasz bez niego, spytaj się go, co dalej z wami. Daj znać, jak ci pójdzie. wink
        • allison6 Re: . 03.10.10, 10:35
          dzięki za radykiss, to dobrze robi, tak usłyszeć opinię kogoś z bokusmile
        • allison6 Re: . 03.10.10, 17:13
          tak właśnie zdałam sobie sprawę, że bardzo mi na nim zależy, kiedy jechałam dziś na basen i
          mijałam takie miejsce, gdzie na ognisku klasowym w czerwcu on cały czas prosił mnie na
          spacer, i tak chodziliśmy cały czas... to było piękne. Chyba bd musiała z nim szczerze i od
          serca pogadać, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Co myślisz??
    • bellzia Re: Forum miłosne. 02.10.10, 14:15
      A więc podoba mi się już jeden chłopak dość dłuższy czas - 8 mies. Na balu 6 kl. ( tak
      jestem w 1 gim. ), powiedział mojemu przyjacielowi, że ja też mu się podobam, ale
      chciałby mnie lepiej poznać. W wakacje widywaliśmy się parę razy, ale w towarzystwie też
      innych osób. Pod koniec sierpnia On chciał mnie się zapytać o "chodzenie" (przynajmniej
      tak powiedział mi mój przyjaciel, bo oni się też przyjaźnią), ale ja powiedziałam, że nie chce
      z nim już być , bo myślałam, że mi przeszło i było to tylko zauroczenie. Ale potem znów
      chciałam z nim być i nadal chcę. Ostatnio w ogóle nawet ze sobą nie gadamy, chciałabym
      zagadać, ale jakoś nie bardzo wiem o czym z nim rozmawiać. sciana Moja przyjaciółka
      mówi, że On też nie chce ze mną być, bo myśli, że mi nie zależy na nim( twierdzi, że to taki
      ich prosty tok myślenia). Wiem, że to trochę pogmatwane, ale proszę pomóżcie mi, ja już
      nie wiem co zrobić... ;c

Bellzia serce
      • itsjustmee Odpowiedź. 02.10.10, 14:31
        Pogadaj z nim, powiedz, że przemyślałaś to i owo, i że on Ci się podoba, że
        zależy Ci na nim. Spytaj się, czy jest możliwość, żeby on to odwzajemniał. Po
        prostu bądź szczera. wink
        • bellzia itsjustmee 02.10.10, 14:39
          Dziękuję kisskiss

Tylko jest problem bo na gadu go nigdy nie ma, a w szkole to z kolegami cały czas jest.uncertain
          • itsjustmee Re: itsjustmee 02.10.10, 14:46
            Nigdy, czyli że rzadko, czy nigdy, czyli że nigdy? wink
            • bellzia itsjustmee 02.10.10, 14:53
              nigdy, możliwe, że na niewidoku jest tongue_out
              • itsjustmee Re: itsjustmee 02.10.10, 15:03
                To już gorsza sprawa. Kurczę, sama nie wiem, jak Ci w tej sytuacji pomóc...
                Mogłabyś napisać mu na gg, to, co czujesz mimo, że go nie ma - może wejdzie
                później, zobaczy i odpisze? Jeśli jesteś odważniejsza, i nie masz problemów z
                porozmawianiem w cztery oczy, to możesz go poprosić o jakieś spotkanie, na
                przykład na dużej przerwie, jeśli macie w szkole, wybrać mało uczęszczany
                zakątek i tam pogadać. wink
                • bellzia Re: itsjustmee 02.10.10, 15:19
                  Z tym to był by już większy problem tongue_out Może pogadamy na imprezie z okazji kocenia wink
                  • itsjustmee Re: itsjustmee 02.10.10, 15:23
                    Dobry pomysł. Trzymam kciuki. wink
    • justus Re: Moja historia : D 02.10.10, 14:44
      Znam jednego chłopaka parę dobrych lat. Gdy byłam w drugiej klasie podstawówki to
      zaczepiałam go i powiedzmy że wyzywałam (Laluś ;/) devil Więc teraz gdy mam 14 nie
      wiem kompletnie jak do niego zagadać ; /
      Więc pomóżcie jak zagadać?
      Mogę powiedzieć że nie pali, nie ćpa, pije okazyjnie, wysportowany, wysoki,
      brązowe oczy, ciemna karnacja, czarne włosy oraz jest b. mądry. : )
      • justus Re: Moja historia : D - dokończenie 02.10.10, 14:45
        Wyzywałam go, bo kiedyś też byłam w nim zakochana. Miłość została do dziś...
        • mireille Justus 02.10.10, 15:55
          No ... hmm nieźle okazywałaś tę miłość kiss Wiesz,uważam,że powinnaś z nim zagadać
          wpierw po koleżeńsku , najpierw upewnij go ,że lubisz go jako kumpla i nie robisz sobie z
          niego jaj ,a dopiero później przejawiaj w jego kierunku inne uczucia,ponieważ gdybyś
          odarzu tak wystartowała mógłby Cię uznać za nienormalną,albo Cię znienawidzieć bo
          przypuszczałby,że urządzasz sobie z niego niezłe żarty . Na przerwie kiedy widzisz,że stoi
          sam,możesz podejść i zapytać o prace domową , później zainteresować się jakim
          autobusem wraca , może jeździcie tym samym [ jeśli oczywiście podróżujesz autobusem] ,
          wypytać go o różne przedmioty dodatkowe , o muzyke [czy na czymś gra , co lubi] itp.:
          Pamiętaj tylko,żeby nie być zbyt nachalną,jak już raz w ciągu dnia z nim porozmawiasz -
          daj sobie spokój na cały dzień , i zagadaj do niego następnego dnia . Mówisz ,że jest
          bardzo mądry , jeśli masz z czymś problemy możesz również poprosić,aby wytłumaczył Ci
          pare zadań [np.: z fizyki,z matematyki] załóżmy w piątek po szkole . Tylko bez
          przesada,żeby nie uznał Cię za jakiegoś bezmózgowca wink Lub też zaimponuj mu swoją
          wiedzą na lekcjach [wyprzedzaj tematy itp.: ] Ja osobiście zdecydowanie wybrałabym ten
          drugi wariant.
          Możesz go zaprosić na swoje urodziny , lub też imieniny , albo jakąś imprezę,albo postarać
          się wbić na przyjęcia na którym on będzie [pamiętaj,jeśli chodzi o Twoje urodziny , czy co
          tam kolwiek,nie zapraszaj tylko go z chłopaków,bo nie przyjdzie ... musisz zaprosić jeszcze
          kogoś z meskiego towarzystwa,aby go bardziej osmielić wink ] Mam nadzieję,że pomogłam .
          • justus Re: Justus 02.10.10, 16:34
            Wielkie dzięki, naprawdę b. dużo mi pomogłaś. : )
            kiss serce
    • werka197 wakacje </3 02.10.10, 16:32
      Bylam z pewnym chlopakiem . Pod koniec wakacji go rzucilam mimo tego ze byl super .
      I on potem .. Zaczol chodzic z pewna laska ktorej niecierpie . Ona teraz sie wszystkim
      chwali ze z nim chodzi. Mam to w dupie ale gdybym wiedziala ze ja pozna to bym z nim
      nadal byla .
      • jonasofanka a mi ktoś doradzi ;D? 03.10.10, 11:01
        jestem z 1 gim. ON zresztą też . Lubie go. Na prawdę go lubię. Jednakże... on ma
        branie z 2 i 3 klas. Noszą jego bluzę i ogólnie tego nie znoszę. W tym tygodniu
        był tydzień turystyczny, więc ich nie było. I miałam spełnić swoją misję 'Poznać
        pana B' wszystko poszło w zapomnienie. Wstydze się go poznać. A gdy koleżanki mi
        pomagają ja odmawiam , ja wiem , ze powinnam spróbować, ale się boję ! >.< . On
        zna w tym gimnazjum połowę dziewczyn. Ok, zapoznam się z nim na jednej przerwie
        , a na drugiej? Na drugiej o mnie zapomni. Uhh , nie mogę się zmotywować i do
        niego podejść, a chcę tego jak cholera! Moja koleżanka w każdą sobotę widuje go
        w galerii . Mogłabym wtedy do niego podejść, ale mnie wtedy nie ma. Kolejna
        rzecz, że mogłabym zagadać do niego na gg , ale nie mam znajomych co mają ten
        numer. Podoba mi się jak cholera , ale się boję go poznać, wyśmieje mnie czy
        coś. Błagam co mam zrobić ; c? Motywacja czy coś ?
        • bellzia jonasofanka 03.10.10, 11:12
          Jeśli macie wspólnych znajomych to ten ktoś może do niego podejść z Tobą i np. zapytać
          o coś i przedstawić Cię przy okazji kiss
          Ja tam czekałam jak głupia sad
    • koralowa Forum miłosne. 03.10.10, 17:17
      Nie wiem czy ten wątek ma jakiś sens, noale.
      Nie wiem co mam tu pisać, bo wiem, że każdego to gowno obchodzi. A więc podoba
      mi się taki jeden, jest moim kumplem, nie gadamy nałogowo codziennie i wgl.
      Czasami na przerwach się pośmiejemy, albo popiszemy na gg. Ogólnie to jest, niby
      spoko. No właśnie 'niby', bo mnie to nie wystarcza. Chciałabym mu w jakiś sposób
      przekazać, to, ze chciałabym spędzać z nim więcej czasu, oczywiście nie używając
      tych słów. Chciałabym, abyśmy się lepiej poznali. Niestety nie wiem jak to
      zorganizować, abym nie zepsuła naszej dotychczasowej znajomości no i jestem w
      kropce. Tak poza tym, to może chce go poznać, dlatego, bo niedawno zerwałam z
      chłopakiem, i chce sobie szybko znaleźć nowego, aby o moim rozstaniu szybko
      zapomnieć ? Sama nie wiem, no to wszystko.
    • milla_17_nick Re: Forum miłosne. 03.10.10, 19:21
      Hmm... Zakochałam się w chłopaku, który jest o 7 lat starszy. Ma 20 lat a ja
      13... JUz o tym pisałam...był taki wątek. Ehh... Nie wiem co zrobić... on mnie
      lubi i mysle że jest coś między nami ale ta różnica wieku jest kosmiczna! I
      coraz częściej sie kłócimy...sad

,,.nie wiem co zrobić..,??//?/ ;/
      <33 .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka