czekomaniaczka tutaj! wejdź, to ważne! 16.10.10, 14:21 co do pytania, to nie uważam, że mamy się czego wstydzić. no, owszem piłkę nożną i drogi pozostawię bez komentarza, ale mamy też dużo pozytywów. jakich?? np: historię, krajobrazy, świetnych siatkarzy, justynę kowalczyk i wiele innych sportowców... mamy wykształconą młodzież, poziom nauki w polskich szkołach bardzo wyprzedza inne kraje... teraz, drogie kotowiczki, zostawię temat polski, bo naprawdę potrzebuję waszej pomocy. proszę wejdźcie tutaj : tu! i odpowiedzcie... Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka163 I Love Poland 4ever <3 16.10.10, 18:05 ja mieszkam a w angli i miomo tego się nie wstydze przyznać że jestem polką . ja się nawet bardzo cięszę że jestem właśnie polką Odpowiedz Link Zgłoś
nnata1221 Re: "Hello! I'm from Poland!" 16.10.10, 18:10 To że obcokrajowcy nas za takich uważają to chyba się to skądś wzieło niektórzy wyrobili sobie taką opinię ,ale nie wszyscy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mroowa12 and I'm from SHIT! -,-' 17.10.10, 12:20 z góry przepraszam za wszystkie 'brzydkie' słowa. ludzie tu rzeczywiście są w ch...a mało tolerancyjni i denerwuje mnie to bardzo. nie mogę patrzeć na to, kiedy ktoś się przewróci na rowerze i jakaś grupka ludzi po drugiej stronie ulicy śmieje się z tej osoby (u mnie w mieście coś takiego się ostatnio przydarzyło. -,-). nie potrafię zrozumieć, dlaczego musimy ubierać się tak, żeby innym się spodobało. bo jak ubierzesz dresy, to każdy patrzy się na Ciebie z obrazą, czy tak nie jest? w Ameryce i wszędzie indziej (tylko nie - ku... - w Polsce) jest to jak najbardziej normalne. słyszałam, jak jest w Niemczech - nikt się nie zna, ale każdy jest dla każdego miły. szkoda że w Polsce takich ludzi nie ma. ale nie potrafię uwierzyć w to, że Amerykanie twierdzą, że jesteśmy biedni. przecież nie każdy Amerykanin ma w portfelu tyle kasy. -,-' Odpowiedz Link Zgłoś
lady.gaga.fc Re: "Hello! I'm from Poland!" 17.10.10, 17:36 kiedy byla wojna pomiedzy ameryka polnocna, a ameryka poludniowa w ameryce polnocnej walczyl jakis polak i ameryka polnocna wygrala, wiec w usa jest dzien tego polaka (podobno) Odpowiedz Link Zgłoś
mamcyckipotacie Re: "Hello! I'm from Poland!" 17.10.10, 17:44 Ja się nie wstydzę swojego kraju, kocham go i jestem dumna ze swojej narodowości, za to wstydzę się za swój naród: ciemnogród, nietolerancja, warcholstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
buhahaha Re: "Hello! I'm from Poland!" 17.10.10, 17:57 Niespecjalnie lubię Polski, ale kocham nas za poczucie humoru. To nam pomaga w każdej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
justine1495 Nie wstydzę się tego, że jestem Polką. 17.10.10, 18:10 Dla Zachodu, Wschód zawsze gorszy. To nie jest prawda, bo nie wszyscy są tacy. Fakt dużo jest takich osób, ale myślę, że wszędzie tacy się znajdą, nie tylko u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
coldprincess Re: "Hello! I'm from Poland!" 18.10.10, 19:59 Niestety, ale nie jestem z tego dumna. Czytałam wiele wypowiedzi na zagranicznych forach i zobaczyłam, że wg Ci w u.s.a nie szanują Polaków. Wymyślają wierszyki, wyśmiewają się, wyzywają -.- A najgorsze jest to, że pod wieloma względami mówią prawdę. Wiem. To smutne. I gdyby to ode mnie zależało chciałabym urodzić się jak najdalej stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
senseless yy 20.10.10, 20:29 ja tam nie narzekam, ale nasz kraj mógłby być tak bogaty jak np. Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
dooska Re:"Hello! I'm from Poland!" 20.10.10, 20:46 Jestem dumna z tego, że jestem Polką. Niemcy są beznadziejni. Nie byli, nie znają to niech się nie wypowiadają. Polacy mają niewiarygodne poczucie humoru i są inteligentni. C; Odpowiedz Link Zgłoś
karolina1997 Re: "Hello! I'm from Poland!" 30.10.10, 21:05 Ja jestem dumna z tego że jestem Polką i mamy tak bogatą i piękną historię Odpowiedz Link Zgłoś
rosaliee .... 30.10.10, 21:15 nie wstydzę się tego. Masz rację, jesteśmy nie tolerancyjni. Taki przykład podam, weźmie sobie facet w restauracji piwo do obiadu, u nas już by go uznali za pijaka, a na zachodzie nie. Tak jest różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
beautiful_ Re: "Hello! I'm from Poland!" 01.11.10, 17:47 Mi się nic w Polsce nie podobne, w dużej mierze to prawda co mówią o polakach [oczywiście nie mówię o wszystkich lecz taka jest przykra prawda] I na prawdę wiele bym dała żeby mieszkać nie wiem w Stanach Zjednoczonych [wiem że tam nie jest też idealnie] ale na pewno jest o wiele więcej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
andzias Re: "Hello! I'm from Poland!" 04.11.10, 07:15 nie, niby dlaczego miało by nam być wstyd? każdy kraj jest inny, ma w sobie coś ciekawego. owszem, w przyszłości chciałabym zamieszkać gdzieś za granicą, ale Polska nie jest taka zła, jak o niej mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
peaceandloveex3 Re: "Hello! I'm from Poland!" 04.11.10, 15:04 Nie wstydze sie tego .; d Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkowa0105 he he 04.11.10, 15:11 niech oni wszyscy najpierw spojrzą na siebie, a dopiero później na Polaków. oczywiście też czytałam i słyszałam jak o nas mówią, ale przecież nie każdy Polak musi taki być prawda? jedni są tolerancyjni inni nie, jedni piją drudzy nie, niektórzy kradną, ale za to większość tego nie robi. tak samo jest w innych krajach, tylko że w innych krajach jest nawet może trochę gorzej. oczywiście polska polityka nie jest może zbyt dobra, ale to tylko wina polityków, a nie nas zwykłych ludzi. zresztą czytałam i oglądałam, że obcokrajowcy mają nas za gościnnych, pracowitych i miłych ludzi, tylko ci z Ameryki Południowej i Hiszpanii mówią, że za mało się uśmiechamy, ale są przecież wyjątki i to bardzo dużo wyjątków prawda? a wracając do pytania, wcale nie wstydzę się że jestem Polką. Odpowiedz Link Zgłoś
ixxprincessxxi Pijacy? nie znajdujemy się w 20-tce pijaków-> 04.11.10, 15:21 Widziałam na czymś tam, że najwięksi pijacy to czesi potem jakieś innne paśstwo, potem Niemcy, dalej nie pamiętam, ale nie było tam polski Nie wstydze się )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
naomi. -.-" 04.11.10, 15:23 czytając niektóre wypowiedzi , wstyd mi za Polki. myślicie , że jakbyście mieszkały w holiłud łiiii. t co ? to byście były gwiazdami ? -.-" Polska to wasza ojczyzna, myślicie że po co inni Polacy oddali za nią życie ? żeby teraz jakieś gó...ary narzekały ? Odpowiedz Link Zgłoś
janevolturi800 Re: "Hello! I'm from Poland!" 04.11.10, 15:24 Jestem niemką, nie mieszkam tam ale ją jestem To co wy myślicie że o polakach mówią to prawda nie jestem polką ale wkurza mnie taka nietolerancyjność Odpowiedz Link Zgłoś
strawberry99 Re: "Hello! I'm from Poland!" 04.11.10, 15:37 A ja myślę (wiem, wiem, nikogo to nie interesuje), że ci Niemcy i Amerykanie to mają rację jeśli chodzi o nas Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
cikicikita Nie wstydzę się tego , że jestem Polką. 04.11.10, 15:48 Niemcy to szwaby, amerykanie w dużej mierze to śmierdziele, Stany Zjednoczone to bankrut. Nie mam się czego wstydzić. W Polsce jest najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś