Dodaj do ulubionych

Co myślicie o Operze i śpiewie operowym?

15.10.10, 19:40
Cześć smile Zacznę może od tego,że chodzę do muzyka i wgl pochodze z muzycznej rodziny. Moja mama śpiewa w Operze i często bywam z nią na próbach albo chodzę ne spektakle. Ostatnio postanowiłam,że chcę pójśc w ślady mamy i śpiewać....klasycznie. Teraz mam takie pytanie co myślicie o takim śpiewie,lubicie chodzić do opery albo filharmonii czy coś? Także taki kotkowy tekst Hit czy Kit?
Obserwuj wątek
    • devenirfou Re: Co myślicie o Operze i śpiewie operowym? 15.10.10, 20:09
      odpowie mi ktos? wink
      • cool_girl Re: Co myślicie o Operze i śpiewie operowym? 15.10.10, 20:10
        Czasem odpręża, skupia, a czasem wkurza, ale ogólnie chyba ujdzie smile
        • devenirfou Re: Co myślicie o Operze i śpiewie operowym? 15.10.10, 20:36
          mnie zazwyczaj wzrusza.wkurza jak śpiewaczka jest beznadziejna ;p
    • mweezy . 15.10.10, 22:12
      powiem szczerze, że niestety nie mam okazji chodzić do opery, filharmonii czy
      teatru tak często jakbym chciała z racji tego, że mieszkam w małym mieście.
      marzę o kształceniu w przyszłości mojego głosu w tym kierunku, śpiew operowy
      jest dla mnie szczytem piękna, szczytem umiejętności wokalnych, to czyste
      piękno. zazdroszczę mamy, która ma tak piękny talent i zainteresowanie : )
      • devenirfou Re: . 16.10.10, 13:36
        dzięki wink
    • katsuumi_17 Re: Co myślicie o Operze i śpiewie operowym? 16.10.10, 13:57
      Nie rajcuje mnie to.
      • szukajmnie Re: Co myślicie o Operze i śpiewie operowym? 17.10.10, 11:56
        Nie przepadam za tym typem muzyki.
        Ale niektórzy mają do niej talent. =)
    • mileymandy Nie lubię 16.10.10, 14:10
      Moim zdaniem to nie jest muzyka.Po prostu do mnie nie przemawiauncertain.Jednak
      szanuję osoby,które potrafią osiągnąć aż taką skalę głosu.Mają prawdziwy dar od
      Bogabig_grin
      • mweezy . 16.10.10, 20:33
        @mileymandy, muzyka poważna nie jest dla ciebie muzyką? to w takim razie czym?
        chore stwierdzenie. zastanów się nad tym co piszesz, bo możesz kogoś urazić
        swoją ignorancją.
      • devenirfou Re: Nie lubię 16.10.10, 21:50
        hmm. Moze do Ciebie nie przemawiać,ok. Ale nie rozumiem jak mozesz uwazac ze to nei muzyka. Sorry ale klasyka byla na samym poczatku dopiero pozniej zaczal sie pop,rock,metal czy cokolwiek. Więc chyba raczej jest bardziej muzyką niż np. ta preferowana przez fanki Justina Biebera.
    • trufla Re: Co myślicie o Operze i śpiewie operowym? 16.10.10, 20:20
      Uwielbiam chodzić do filharmonii, teatru i oczywiście opery. Tam człowiek rozluźnia się,
      wszystko wydaje się tam zupełnie inne i bardziej magiczne niż w rzeczywistości. Po
      prostu ucieka się od tej monotonii życia. A co do operowego śpiewu jest wprost
      nieprawdobodobny...
    • mamcyckipotacie Re: Co myślicie o Operze i śpiewie operowym? 16.10.10, 20:34
      Muzyka klasyczna to chyba najszlachetniejsza odmiana muzyki. Ale u mnie po
      prostu musi mieć powera. Uwielbiam Vanessę Mae, jest genialna (skrzypaczka).
      Uwielbiam dźwięki skrzypiec, wiolonczeli, ale z powerem. Nie może być to coś
      przy czym zasypiam i mnie po prostu nudzi. Kocham metal gotycki, w nim wokal
      często podchodzi pod śpiew operowy, używa się instrumentów tj. skrzypce. Uważam
      Michała Jelonka za wirtuoza XXI wieku. I może nie słucham typowej muzyki
      klasycznej czy operowej 24/7 ale dobrze zrobiona opera jest całkiem w porządku.
      Mimo że wolę ostrzejszy klimat.
      • devenirfou Re: Co myślicie o Operze i śpiewie operowym? 16.10.10, 21:48
        rozumiem, ja tak normalnie to tez slucham metalu czy rocka ^^ cieszy mnie,że podoba Ci się wiolonczela bo gram na niej od 10 lat i wiem co mowisz o metalu z instr.klasycznymi bo gram na wiolonczeli wlasnie w takim zepsole wink
    • lady_cat Re: Co myślicie o Operze i śpiewie operowym? 16.10.10, 20:38
      ja za tym jakoś nie przepadam. ale jest parę utworów, które lubię .

+ POWODZENIA. < 3
      • mweezy . 16.10.10, 22:52
        o tak, mieszanka muzyki poważnej, klasycznej z ostrymi brzmieniami jest CUDOWNA.
        przykładem jest choćby piosenka Anteroom of death Tarji Turunen. elementy muzyki
        barokowej (z tego co słyszę), ostry refren, te magiczne chórki i wokal Tarji. ahh.
    • katyk moje zdanie. 17.10.10, 12:23
      Niestety nie pochodzę z rodziny muzycznej i nie mam szans na zostanie muzykiem
      (za późno się zainteresowałam śpiewem, grą na instrumencie itp.).

Ale ty masz szansę i jej nie zmarnuj! Śpiew operowy jest według mnie piękny wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka