Dodaj do ulubionych

Kosmetyki <33

17.10.10, 16:00
Hej.Z góry przepraszam jeśli był taki wątek,ale jak coś to kosz
Mam 12 lat.Chcę zaznaczyć,że nie maluję się codziennie ,ale chcę sobie
kupić jakiś tusz i fajny błyszczyk(w przystępnej ceni ;D).Chciałabym się
dowiedzieć czy polecacie kosmetyki Very Me z Oriflame.
A może posiadacie
je i sądzicie ,że nie są zbyt dobre.Czy macie jakieś ulubione kosmetyki ,które
bardzo zachwalacie?
Byleby nie były zbyt drogietongue_out.
Z góry dzięki ;pp. Pozdrawiam ignorance...
Obserwuj wątek
    • ignorance... Re: Kosmetyki <33 17.10.10, 16:51
      Kotki? Jesteście tam??
    • majson Re: Kosmetyki <33 17.10.10, 16:56
      Tak ogólnie jeśli chcesz się zacząć malować to powinnaś wiedzieć że tusz do rzęs
      żeby był dobry powinien kosztować ok. 20-25zł. Błyszczyk od 5-15zł. To są ceny
      takie normalne oczywiście jeśli chcesz i cię stać możesz kupować sobie droższe
      kosmetyki. No a ogólnie to tusz zależy jakie chcesz mieć rzęsy jeśli jesteś
      blondynką(zazwyczaj ma się jasne rzęst) to jakiś wydłużający by rzęsy były
      widoczne od nasady do końcówek. jeśli masz normalne nie za ciemne nie za jasne
      rzęsy to po prostu jakiś podkręcający albo pogrubiający. Samemu trzeba znaleźć
      faworyta. Najlepsze są szczoteczki gumowe a nie z włosia. A błyszczyki to zależy
      jakie chcesz mieć usta. Polecam ci z Lovery za 7 zł o różnych zapachach np.
      czekolada, cytryna.... są z witaminą E i fajnie nawilżają. Można je kupić w
      Rossmanie.
      • sel_dem nie maluj się tak wcześnie ! 17.10.10, 16:59
        Tuszem zniszczysz sobie rzęsy , poczekaj jeszcze ze 2 lata .

A błyszczyki najlepsze są z Avonu i Rimmel'a .
        • ignorance... Re: nie maluj się tak wcześnie ! 17.10.10, 18:25
          sel_dem nie,nie! Mi chodziło,żeby tak bardziej okazjonalnie np.dyskoteka wink)
          A za błyszczyki to dzięki ;**
      • ignorance... Re: Kosmetyki <33 17.10.10, 18:24
        majson : ja wiem wink bo np.są dosyć fajne z Miss Sporty za powiedzmy 10 zł. Ale
        dzięki za radę wink Chciałam się troszkę dowiedzieć ;**
    • detektywintruz Re: Kosmetyki <33 17.10.10, 18:27
      polecam eyelinera suspicious to mój ulubiony kosmetyk.
    • wercia997 Re: Kosmetyki <33 17.10.10, 18:32
      mam kosmetyki very me i nie są za dobree.
      • ignorance... Re: Kosmetyki <33 17.10.10, 18:38
        wercia997 szkoda;pp podobało mi się w nich to,że można było łączyć ;pp
        chociaż,gdzieś widziałam ,że tusz polecali ;pp
        Ktoś jeszcze??
    • szalona_fanka46 Re: Kosmetyki <33 17.10.10, 18:38
      Ja zawsze kupowałam, albo Miss Sporty, albo Rimmel'a. Również chciałabym znać opinie
      na temat Very Me...
    • newborn. . 17.10.10, 18:40
      Wczoraj zamówiłam czarno-białą kredkę do oczu z Very Me i jestem ciekawa jaka będzie.
      • ignorance... Re: . 17.10.10, 18:44
        newborn.jak dojdzie to coś napiszesz ,ok?
    • mamcyckipotacie Myślę że ważne. 17.10.10, 19:07
      Ja używam tuszu Glam'Eyes Rimmela a do ust na codzień pomadki ochronnej Nivea
      miód i mleko. Uważam że tusz jak na 12 lat to trochę przegięcie, nawet jeżeli
      zamierzasz używać go rzadko. Z resztą tak jak kolorowy błyszczyk. Po prostu
      makijaż na (no jakby nie patrzeć) dziecku wygląda śmiesznie i nieestetycznie.
      Zamiast poprawić Twój wygląd, sprawi że będziesz wyglądać okropnie i komicznie.
      I uwierz, to nie jest "pieprzenie kogoś kto nie jest w temacie", bo sama nie tak
      dawno miałam te 12 lat i wiem jak to jest. Wiem też że koleżanki powiedzą "ale
      fajnie wyglądasz" a za plecami Cię wyśmieją, tak jak i koledzy. Nie wspomnę już
      o starszych.
      Urokiem tego, że ma się te 12 - 14 lat jest to że to są tak jakby ostatnie
      chwile dzieciństwa i najlepiej w tedy wygląda się bez żadnego makijażu. Wiem że
      chciałabyś zobaczyć jak to jest, ale poczekaj tak z dwa - trzy lata, a teraz
      ciesz się dzieciństwem i kup sobie owocową bezbarwną pomadkę, bo to Ci wystarczy
      na razietongue_out
      • pizza_girl @mamcyckipotacie 17.10.10, 19:21
        Uważam, że trochę przesadzasz. Owszem jeżeli by się wymalowała jak jakaś
        lafirynda <typu smokey eye, albo tonę różu czy pudru> , ale przecież odrobina
        tuszu i błyszczyk na dyskotekę jest jak najbardziej ok i nie ma w tym nic
        złego. Nie wiem skąd twoje surowe nastawienie to tego typu tematu tym
        bardziej, że jesteś w zbliżonym wieku. Dziewczyna kończy podstawówkę !! Przed
        nią gimnazjum, a pewnie sama wiesz, że tam tapeciar nie brakuje. Uważam, że
        dziewczyna ma rozsądne podejście i nie chce malować się codziennie. Ja sama na
        co dzień używam tylko lekkiego podkładu , ale na imprezę lubię trochę poszaleć
        i poeksperymentować z makijażem.
        • hellokiciara tusz na jakiś czas 17.10.10, 19:25
          może być , ale proszę nie oszpeć się toną pudru , podkładu .
        • mamcyckipotacie Re: @mamcyckipotacie 17.10.10, 19:46
          W zbliżonym wieku? Ja mam 18 lat xD (To tak dla sprostowania)
          Masz rację. Wszystko zależy od ilości. Na dyskotekę ok, ale nie na co dzień i
          nie do szkoły w tym wieku.. Wydaje mi się że jeżeli zacznie teraz używać tuszu i
          błyszczyka, to za tydzień kupi jeszcze eyeliner, etc. i zacznie tak chodzić
          codziennie, dlatego jestem przeciwna.
          Offtop odnośnie mojego makijażu:
          Wiesz, ja czasami zupełnie się nie maluję - bo mi się nie chce. Najczęściej
          tylko tusz i trochę cienia. Ale taki standardowy makijaż, który robię
          (najczęściej na koncerty, bardziej w stylu Nancy Spungen)to:
          tusz+pomadka Nivea lub krwisto czerwona szminka(rzadziej)+cienie i trochę
          podkładu+korektor(jeżeli mam widoczne niedoskonałości cery) i puder matujący
          antybakteryjny+ ciemniejszy modelujący kształt twarzy na kościach policzkowych+
          eyeliner+rozświetlający puder. Ale jakie to ma znaczenie? Jestem w szkole
          średniej, nie podstawówcetongue_out
      • scarrlet Bzdury! tusz to nie makijaż! 17.10.10, 19:25
        Tusz delikatnie akcentuje rzęski, nie ma mowy o pełnym makijażu, wiec jak najbardziej
        możesz używać , nawet w tym wieku. Jeśli będzie sporadycznie go używała, to nic jej się z rzęsami nie stanie. Ja używam tuszu od kilku lat, i dalej mam rzesiska geste jak firany.
        Jak jesteś blondynką to używaj tuszu brązowego, może być ciemny brąz, czarny nie za
        bardzo pasuje. I pamiętaj o demakijażu oczu, tusz trzeba porządnie zmyć. Polecam
        dwufazowy tonik do demakijażu ZIAJA, albo ten z bielendy z awokado. ja używam tuszy z
        maybelline! jak dla mnie są świetne. koszt ok 20-30 zł, (zależy jaki) ale szukaj promocji, bo
        często idzie dostać je za m,niej niż 20 zł

na temat błyszczyków Ci nie doradzę, bo nie używań, nie podoba mi sie efekt tłustych ust.
        Ale za to lubię je delikatnie przyciemnić, nivea truskawkowa pomadka, jest słodka i lekko
        zaczerwienia usta jakieś 5 zł
      • ignorance... Re: Myślę że ważne. 17.10.10, 19:53
        memcyckipotacie jasne! Ale ja zaznaczam jeszcze raz! Nie mam zamiaru się
        tapetować! Tak jak mówiłam: Na dyskoteki! Jak narazie to naprawdę makijaż nie
        jest mi potrzebny na co dzień. Dlatego też prosiłam o tańsze rzeczy ,bo nie chcę
        wydać dużo kasy na coś co będę używać masakrycznie rzadko!

Ale dzięki za rady (to do wszystkich)!
    • kotek.bieberka Re: Kosmetyki <33 17.10.10, 19:25
      Ja jestem w twoim wieku, i u mnie jest tylko leciutki podkład, ale to tylko jak
      mi coś wyskoczy i tusz, ale od święta, a w gimnazjum jak bd można to tusz i
      eyeliner jak nie bd można to tylko tusz ;dd, no i na usta na każdej lekcji
      carmex ;pp
    • ignorance... Re: Kosmetyki <33 17.10.10, 20:01
      A tak dla sprostowania to nie kupię sobie eye-linera bo nie wiem jak go używać
      ;pp xD
    • cameron Re: Kosmetyki <33 17.10.10, 20:43
      posiadam między innymi tusz i dwa błyszczyki miss sporty - be connected.
      kilka złotych sztuka, a naprawdę dobrze się sprawują. poręczne, łatwo zmieścić choćby do
      kieszeni, polecamm ; )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka