michael.a 17.10.10, 21:04 Witam Mam do was pytanie. Obecnie mój kolor włosów to brązowo-rude, ale chce się przefarbować na blond. I teraz tak, czy blond farba ufarbuje moje włosy, czy raczej będę musiała nałożyć rozjaśniacz aby otrzymać efekt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
negeilf_ Re: farbowanie włosów 17.10.10, 21:07 nie farbuj , dobrze Ci radzę . ja pofarbowałam i żałuję , nie farbuj . Odpowiedz Link Zgłoś
mamcyckipotacie Rozjaśnianie. 17.10.10, 21:12 Zawsze przy zmianie koloru włosów na jaśniejszy niż aktualny, trzeba je najpierw rozjaśnić rozjaśniaczem. Opcjonalnie można użyć farby zawierającej rozjaśniacz. Odpowiedz Link Zgłoś
meggi_ Re: farbowanie włosów 17.10.10, 21:15 najlepiej w ogóle nie farbuj ! będziesz miała odrosty. a nie ma nic gorszego niż odrosty na blond farbie ! jakbyś wybrała inny kolor. podobny do twojego to okej. ale nie blond ! Odpowiedz Link Zgłoś
black_angell Re: meggi_: Chyba, że wybierze szamponetkę :] 17.10.10, 21:28 Szamponetka nie rozjasni wlosow do blondu ludzie.. Sama przefarbowalam sie na czarny a mam blond i co miesiac musze farbowac , wlosy sie strasznie niszcza ale coz ! jesli sie juz na to zdecydujesz , najlepiej idz do sprawdzonego fryzjera zeby ci to zrobil , a nie ktos z domu , bo sama po doswiadczeniach ze zanjomymi mielismy rozowo fioletowo zielono niebiesko rozowe wlosy...ostrzegam. Jesli fryzjer bedzie dobry to nie masz sie o co martwic a zawsze lepiej zaplacic troche wiecej niz potem miec np. czerwone wlosy albo zielone. Odpowiedz Link Zgłoś
olciaaa03 Re: farbowanie włosów 17.10.10, 21:25 i ja mam jeszcze jedno pytanie wiem że duża ilość wody utlenionej(3%) wypala włosy ale taka zdawkowa rozjaśni ? Odpowiedz Link Zgłoś
scarrlet Re: farbowanie włosów nie samemu 17.10.10, 21:32 Idź do fryzjera, bo sama sobie zrobisz żółtka na głowie ca najwyżej i będzie płacz Odpowiedz Link Zgłoś
paniveronika tu lukaj. ! 18.10.10, 15:55 więc tak , ja rozjaśniam włosy od paru miesięcy i jestem zadowolona , efekt jest niesamowity. polecam Ci , ale tylko gdy będziesz mieć odrzywki Odpowiedz Link Zgłoś
paniveronika Re: tu lukaj. ! 18.10.10, 15:56 szamponetka nic nie daje , konieczny jest fryzjer. Odpowiedz Link Zgłoś
collage nie zawsze. 18.10.10, 15:58 nie zawsze trzeba rozjaśniać, zależy od rodzaju farby. najlepsza jest joanna i wtedy możesz zobaczyć, czy jest plusik na brąz, jeżeli tak to zafarbuje. a rozjaśniania włosów stanowczo odradzam, zniszczysz sobie tak jak i ja. Odpowiedz Link Zgłoś