Dodaj do ulubionych

Języki : angielski , niemiecki , hiszpański :)

20.10.10, 19:13
Macie jakieś sposoby żeby się szybko nauczyć języka obcego ?
Jaki język wolicie angielski , niemiecki , francuski czy hiszpański ?
Macie tez tak , że słuchacie różnych piosenek w tych językach i wtedy łatwiej
się oswajacie z obcym językiem ?
Co zrobić żeby nauczyć się perfekcyjnie języka angielskiego ?
Macie jakieś sposoby ?
smile
Obserwuj wątek
    • norrmalna , 20.10.10, 19:18
      najbradziej lubie angielski, prawdopodobnie dlatego, ze sie go ucze najdluzej
      najbardziej w wymowie podoba mi sie francuski :p
    • lady_cat Re: Języki : angielski , niemiecki , hiszpański : 20.10.10, 19:19
      język hiszpański . . . po prostu kocham. niemieckiego nienawidze, a angielski lubie .

nie wiem. moze tłumacz sb. teksty piosenek, które Tobie sie podobają ?
      • picky vsdfgrefg 20.10.10, 19:28
        duuuuuuuuuuuuuuużo youtuba (angielskojęzycznych filmików), muzyki
        zagranicznej, wpadnij na omegle, spróbuj popisać z ludźmi z różnych krajów smile
        tak samo na yt mozna spotkać fajnych ludzi np. z usa, californii. spróbuj smile
        ja w tym momencie mam perfekt akcent smile
    • coldlove Re: Języki : angielski , niemiecki , hiszpański : 20.10.10, 19:21
      hmmm ... powiem ci że chyba nie ma takiej szybkiej nauki języka, przynajmniej ja tak
      uważam . nie nauczysz się w miesiąc całego np angielskiego . dla mnie jest to niemożliwe ale
      chyba że są takie osoby to szacun ;d racja , oglądają filmy po ang i słuchając piosenek
      uczysz się języka . ja osobiście angielski . jedyny dla mnie porządny język . chociaż mam
      niemiecki w szkole jakoś go nie lubię bo jest zbyt sztywny . smirk
    • amela Re: Języki : angielski , niemiecki , hiszpański : 20.10.10, 19:24
      ja bym chciała się nauczyć hiszpańskiego big_grin
      a sposobów nie mam . po prostu siadam i się uczę .
    • honest_ .... 20.10.10, 19:28
      uczę się hiszpańskiego już trzy lata i muszę przyznać, że to zadziwiająco
      łatwy język. polecam. <3

kocham też angielski, a niemieckiego nie toleruję, proste. c:
    • jb.0la Polka raczej perfekcyjnie sie ang. nie nauczy...TU 20.10.10, 19:31
      Tak mi sie przynajmniej wydaje... smile A co do mnie to ja sie ucze ang. chodzac na
      dodatk.ang. Zapisz sie na jakis dodatkowy. Moze u was w szkole jakis jest? smile No
      nwm. A co do piosenek to owszem. Kiedy slucham niemieckich (bo angielskiego juz
      dosc duzo umiem. teraz mnie zainteresowal niemiecki haha big_grin) to sie "oswajam" a
      nim. Heh tongue_out smile I jeszcze se translatuje zdania na translatorze ^^. A mi sie
      przyda niemiecki bo mamy wymiane z niemcami miedzyszkolna. smile Hah
    • iga18 d-.-b 20.10.10, 19:32
      Lubię języka angielski. W szkole mam anglika i niemca..
      Słucham piosenek po angielsku.. I chyba dzięki słuchania rozumiem coraz bardziej
      ten język xD
      • jb.0la Ang lubie.Hiszp nie.Niem kocham,ale niemam w sql;( 20.10.10, 19:39
        • jb.0la Dopiero w gim dochodzi. U nas jest tak glupio :( 20.10.10, 19:39
    • dosia321 Re: Języki : angielski , niemiecki , hiszpański : 20.10.10, 19:49
      ja czytam posty w necie po angielsku, słucham piosenek i oglądałam filmy po
      angielskusmile
    • marsjanka115 x__x 20.10.10, 20:14

Anglika umiem bo słucham od kilku lat miliony piosenek dziennie.
      Hiszpańskiego się nie uczę ale dobrze znam z filmów wink
      niemca nie trawię -.-"

santa
    • senseless ang! 20.10.10, 20:18
      angielskiego uczę się odkąd miałam 4 lata więc sam mi do głowy wchodzi smile
    • zigii Re: Języki : angielski , niemiecki , hiszpański : 20.10.10, 20:20
      mam w szkole angielski i niemiecki i idą mi bardzo dobrze. ja ogólnie jestem nieukiem, a dostaję piąteczki z tych przedmiotów. nie uczę się z nich w ogóle, nie potrzebuję tego. najwyżej przypomnieć.

nie pomogę ci.

tak, to były przechwalanki. santa
      • hellokiciara Re: Języki : angielski , niemiecki , hiszpański : 20.10.10, 20:23
        znam dosyć dużo słówek nie za wile z angielskiego po przez oglądnie filmów oraz grałam w grę
        angielską . Angielskiego się uczę od września tego roku .
        niemiecki lubi . mam go od 1 klasy podstawówki . lubię ten język obcy .
        • limka Re: Języki : angielski , niemiecki , hiszpański : 20.10.10, 20:28
          Najbardziej lubię angielski. Uczę się go od 5 życia, więc już przez 10 lat i umiem go całkiem dobrze choć nie perfekcyjnie. Za granicą spokojnie bym się dogadała. Oprócz tego uczę się jeszcze francuskiego i z tym to już nie jest tak łatwo, bo nam co roku nauczycieli zmieniają. Teraz jestem w trzeciej gimnazjum i już mam trzecią babkę z francuskiego. U tamtych zawsze miałam piątki, ale ona jest bardziej wymagająca i jestem już czwórkowa. Na szczęście w liceum idę na hiszpański, bo wydaje mi się być bardzo łatwym językiem.
    • greendayfan Re: Języki : angielski , niemiecki , hiszpański : 20.10.10, 20:30
      jednego jestem pewna NIENAWIDZE NIEMIECKIEGO i kocham angielski

a do nauki obcych języków trzeba mieć talent xD tak jak ja xD
    • alice087 _______________ 20.10.10, 20:31
      uwielbiam język angielski...
      a piosenki lubię słuchać po angielsku i hiszpańsku
      po hiszpańsku przede wszystkim ; ]

najlepszy sposób na nauke angielskiego to... rozmawiać z osobami, którzy
      posługuja się tym językiem
      załóż sobie twittera, czy skype i pogadaj ; ]
      na początku będzie Ci baardzo trudno, ale po jakimś pół roku aż sama się
      zdziwisz, jakie postępy zrobiłaś smile
      mam koleżankę, która codziennie przez twittera rozmawia po angielsku i jestem po
      wrażeniem, że niedawno kompletnie nic nie umiała a teraz to perfekt
      smile
    • itsjustmee Uczę się anglika, niemieckiego i hiszpańskiego. 20.10.10, 20:59
      Kiedyś uczyłam się też francuskiego, ale nic kompletnie z tego nie pamiętam, oprócz paru
      zwrotów. Było to we wczesnych latach mojego życia, jakoś jak miałam 5-7 lat, więc nic
      dziwnego..
    • eurodont ;] 20.10.10, 21:20
      angielski najlepszy bo wgl słucham najwięcej angielskiej muzyki więc umiem big_grin
      niemicki też jest fajny troche niemieckiej muzyki sie słucha więc dobrze umiem , a
      hiszpańskiego sie nie ucze i francuskiego tez nie wink
      • nikya jezyki 20.10.10, 21:25
        Angielski- na poziomie podstawowym wink
        Niemiecki- ucze sie go juz dlugo, tak ze moge sie dogadac wink
        Hiszpanski- nie umiem, ale jara mnie ten jezyk, wiec postanowie sie go nauczyc wink narazie
        samodzielnie

hmm.. jezeli chodzi o muzyke angielska. Slucham jej dosyc duzo, ale slowek nie jestem
        wstanie zapamietac skoro ich nie rozumiem ;d
    • jonasofanka angielskiego uczę sie o3 roku życia 20.10.10, 21:35
      a nie umiem nic xDD
    • s4ndzi4 Re: Języki : angielski , niemiecki , hiszpański : 20.10.10, 22:11
      a języków obcych jestem totalnie cienka, a szczególnie z niemieckiego, który sama nie wiem na co w życiu mi sie przyda. Uczę się, ale i tak wiele z tego potem nie wiem -,-"
    • mellyx3 Re: Języki : angielski , niemiecki , hiszpański : 21.10.10, 20:44
      kocham język hiszpański i angielski. <3 angielskiego uczę się w szkole,
      natomiast hiszpańskiego próbuję sama. jest dużo różnych stron, na których są
      ćwiczenia z części mowy, układania pytań i zdań.. i to nie tylko z
      hiszpańskiego. widziałam też takie z francuskiego i niemca big_grin żeby nauczyć się
      angielskiego, trzeba od dziecka mieć z nim styczność. ja zaczęłam już w
      przedszkolu i teraz nie mam problemów z tym językiem, przynajmniej w szkole wink
      ale żeby zrozumieć angielski trzeba mieć przede wszystkim dobrego nauczyciela,
      który wszystko wytłumaczy powoli i dokładnie, żeby zapamiętać to na dłużej niż
      dwa dni xd ale dobre jest też np. tłumaczenie angielskich piosenek big_grin
      oczywiście takich bardziej sensownych xd
    • kammi Re: Języki : angielski , niemiecki , hiszpański : 08.11.10, 18:40
      angielski kocha, niemiecki jak na razie wydaje mi się całkiem spoczi, hiszpańskiego się nie uczę, ale jak patrzyłam do takiej jednej książki to wydaje mi się prosty, tym bardziej, że znam kilka podstaw włoskiego, a to coś podobnego.
    • collage Re: Języki : angielski , niemiecki , hiszpański : 08.11.10, 18:48
      ja na szczęście nie mam problemu z nauką języków obcych.

to jest moja pasja. a to co jest moją pasją, to łatwo przyswajam materiał.
    • kakaa13 Re: Języki : angielski , niemiecki , hiszpański : 08.11.10, 18:52
      ja siedze na angielskojęzycznych stronach wiec mysle ze to tez pomaga . poza tym angielski latwo mi przychodzi w porownaniu do niemieckiego
    • myslicielka123 Re: Języki : angielski , niemiecki , hiszpański : 10.11.10, 22:11
      tłumaczenie piosenek i wywiadów najlepiej mi wychodzi-nie umiem uczyć się języków"na sucho"
    • michaelmontana Re: Języki : angielski , niemiecki , hiszpański : 10.11.10, 22:36
      angielski umiem ;p
      hiszpańskiego sie troche nauczyłem oglądają Muneca Brava smile
    • muszelka Angielski i hiszpański . 10.11.10, 22:54
      Jestem w liceum w klasie lingwistycznej ,z przyswajaniem języków nie mam większego problemu . Angielski prawie opanowałam ,uczę się też hiszpańskiego .

Słucham angielskich piosenek i bardzo uważnie wsłuchuję się w tekst i w wymowę . Puszczam sb płytę dolączoną do podręcznika ( dialogi itd. ) i przetlumaczam ulubione piosenki na polski . Podobno najnowsza metoda na uczenie języka to ciągłe sluchanie ..

big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka