alex98 22.10.10, 19:56 Był już taki wątek ale nie usuwajcie bo to dla mnie ważne.. Czy mieliście jakieś przeżycia z duchami albo coś dziwnego wam się przydarzyło?? Opowiadać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
green_day_love Re: Zjawiska paranormalne itp. 23.10.10, 03:42 Tak, czasem jest tak, że właśnie coś zobaczę, na przykład kątem oka, ale zazwyczaj trwa to krótko i rzadko. Jednak w moim poprzednim mieszkaniu, w którym mieszkałam jakieś 5 lat (zmarła w nim kiedyś moja babcia..) było okropnie. Jakieś dwa-trzy miesiące przed przeprowadzką zaczęłam się co noc budzić, wciąż jakoś o 4.40 nad ranem. Gdy otwierałam oczy było przeraźliwie ciemno, chłodno, a i jeszcze cicho. I zawsze spoglądałam na zegarek, a ten wskazywał tą samą godzinę. Później nie mogłam zasnąć, ciągle miewałam jakieś dziwne myśli.. Nieraz jak siedzieliśmy w kilka osób (bo było np. jakieś tam spotkanie 'rodzinne'..) w salonie to jakbym czuła obecność czegoś lub też kogoś. Moja mama i siostra, które ze mną mieszkały (i nadal mieszkają) również miały te same przeżycia, na przykład jeszcze kątem oka można było coś zauważyć.. Jak byłam mała i mieszkałam na działce to obok był wielki dom moich dziadków. Raz u nich siedziałam, patrzyłam w okno, bo ciemno było i podziwiałam gwiazdy, a wtedy jakoś zauważyłam, jakby na księżycu malowała się jakaś uśmiechnięta twarz. Mrugałam oczami, ale nadal był ten sam widok. Nie wiem bowiem, czy to był wytwór mojej dziecięcej wyobraźni, aczkolwiek właśnie miałam wiele takich nieprzyjemnych i zagadkowych historii... Moja siostra miewała gorsze chwile, ona raz kiedyś na działce widziała dwa anioły siedzące na łóżku i uśmiechające się do niej... Odpowiedz Link Zgłoś
lady_paja Re: Zjawiska paranormalne itp. 23.10.10, 07:57 Tak. Strasznie dużo takich rzeczy spotkało mnie w te wakacje. Wydawało mi się [zazwyczaj szłam spać o 3 lub 4 nad ranem - jak to we wakacje], że po moim pokoju ktoś chodzi... Nie wiem czy to wytwór mojej wyobraźni, ale stukało coś w szafie, widziałam kontury, coś jakby przeleciało nad moją głową, przełaziło przez ścianę, PRZEZE MNIE (to było najohydniejsze...) Mieszkam w starej kamienicy więc pewnie tu ktoś umarł ... [podobno babcia tego poprzedniego faceta co tu mieszkał.] i na pewno jeszcze ktoś, bo ta kamienica ma ok. 100 lat. moja siostra ma jeszcze gorzej, bo ona widziała twarz babci mojej mamy, która nie żyje. (no czyli prababci) śniła jej się z 2 razy, ale mówi, że nie wie czy to był sen czy na prawdę ją widziała . bo moja mama była na moją siostrę strasznie wkurzona w ten dzień, bo ta była 'nieznośna' no i mama powiedziała, żeby ją babcia Stasia wystraszyła ale zdziwiłam się, że na prawdę ją odwiedziła, bo mama mówiła to na żarty tak na prawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
corba . 23.10.10, 08:41 Czasem mi się wydaje jakby ktoś chodził za mną kiedy jest ciemno , jakby to był jakiś duch .. Czasem nawet śnią mi się jakieś duchy albo raz kiedy sobie siedziałam w starym mieszkaniu na łóżku to nagle spadł obraz ze ściany .. a ja go nie ruszałam, byłam daleko od niego .. przecież wszystko dobrze wisiało i wgl , a on spadł . przestraszyłam się . ale ja to raczej nie mam aż takich przeżyć jak inni ... na szczęście .. bo bym jeszcze zawału dostała . Odpowiedz Link Zgłoś