Dodaj do ulubionych

Jan Paweł II - rozprawka

24.10.10, 11:39
Witajcie kociaki kiss
Mam do Was wielką prośbę.
Pomożecie mi ułożyć początek rozprawki o Janie Pawle II ?
3-4 zdania. Myślę nad tym już długo i nic mi nie przychodzi do głowy , a kiedy
będę juz miała początek to dalej sama napiszę smile
Gorąca proszę Was o pomoc Kociaki kiss
Z góry dziękuję kiss
Obserwuj wątek
    • michaelka Re: Jan Paweł II - rozprawka 24.10.10, 11:43
      Proszę pomóżcie kiss
    • michaelka Re: Jan Paweł II - rozprawka 24.10.10, 11:48
      I nie piszcie czegoś w stylu Google nie gryzą. Jeśli wzięłabym z internetu
      nauczycielka zaraz by zobaczyła i byłabym ugotowana , a tutaj , to chyba nie
      zauważy. ona wchodzi na ściągę, zadane itp i tam szuka.
      kiss
    • zaczarowanaaaa Re: Jan Paweł II - rozprawka 24.10.10, 11:55
      no to zacznij że Jan Paweł II był dobrym człowiekiem,nauczał wszystkich,kochał
      nawet nie sowje dzieci...wink
      • michaelka Re: Jan Paweł II - rozprawka 24.10.10, 12:25
        hmm tez o tym myślałam i napisał to na próbę na lekcji ale moja polonistka
        powiedziała , że to jest ROZWINIĘCIE a ja mam najpierw ułożyć POCZĄTEK.
        I nie wiem co mam napisać sad
    • michaelka Re: Jan Paweł II - rozprawka 24.10.10, 11:55
      Pomoże ktoś ?
    • michaelka Re: Jan Paweł II - rozprawka 24.10.10, 13:06
      Proszę kiss
    • linda Re: Jan Paweł II - rozprawka 24.10.10, 13:34
      hymmm.... też mam rozprawkę na zadanie domowe smile noo too tak. możeee.....

Jan Paweł 2 był bardzo dobrym człowiekiem i wniósł do naszego życia mnustwo ...... ( optymizmu ? ) (dobrych rzeczy ? ) niee wiem sama tongue_out był to człowiek wierzący, z wieloma trudnymi , życiowymi doświadczeniami. ( kuurcze żebym to ja dokładnie pamiętała jego życiorys ) Nie miał rodziny. Gdy był młody , zmarła mu ciężko chora matka , którą bardzo kochał. aktualnie panowała wojna i musiał sam sobie radzić. mimo to , nie tracił sił. pomagał innym. kochał ludzi . wszelkie urazy, krzywdy. zadany ból , znosił cierpliwie i umiał wybaczać. ( to był incydent kiedy go postrzelił ktoś tam i on przyszedł do tego co go postrzelił chyba do więźienia i mu wybaczył ) miał wielkie serce . przekazał ludziom coś co nie wielu osobom mogłoby sie udać. ( czy coś takiego ) był niesamowitym człowiekiem i był z nami do ostatniej chwili swego cierpienia. ( bo zanim umarł to cierpiał. źle znosił chorobę )

nie wiem czy może tak być . powodzenia kiss
      • linda Re: Jan Paweł II - rozprawka 24.10.10, 13:46
        ahaa no i jeszcze zakończenie jakby co. tooo może coś takiego...

Podziwiam go i mam nadzieję , że ludzie czytający moją tezę , nie zlekceważą jej i docenią , jakim dobrym człowiekiem był nasz papież Jan Paweł 2 ( a jak tyś zrobiła tą dwójkę rzymską ? ) suspicious chociaż wsumie nieważne. smile
        • linda Re: Jan Paweł II - rozprawka 24.10.10, 13:49
          aa no i możesz tam gdzieś dodać , że nauczył ludzi , że nie można się tak łatwo poddawać i , że trzaba walczyć o to co nam pozostało.
          • norrmalna , 24.10.10, 13:59
            Napisala bym cos w tym stylu.
            Jan Paweł II, autorytet dla wielu ludzi, nierzadko roznych, od muzulmaniow po
            chrzescijan, od Polakow po Islamczykow. Wielu z nas chce go nasladowac, brac z
            niego przyklad, lecz co tak naprawde o nim wiemy? O jego czynach, jego
            swietosci? Posataram sie lepiej przyblizyc wam ta postac.
            I tu napisz co o nim wiesz.
            • pink_rulez Re: , 24.10.10, 14:04
              norrmalna napisał(a):

> Napisala bym cos w tym stylu.
              > Jan Paweł II, autorytet dla wielu ludzi, nierzadko roznych, od muzulmaniow po
              > chrzescijan, od Polakow po Islamczykow. Wielu z nas chce go nasladowac, brac z
              > niego przyklad, lecz co tak naprawde o nim wiemy? O jego czynach, jego
              > swietosci? Posataram sie lepiej przyblizyc wam ta postac.
              > I tu napisz co o nim wiesz.

Muzułmanów!

Prawie spadłam z krzesła.
              • norrmalna @pink_rulez 24.10.10, 14:07
                literowki zdarzaja sie kazdemu
    • zbieramchmury Re: Jan Paweł II - rozprawka 24.10.10, 14:32
      wymień kilka jego największych czynów i napisz dopiero na końcu, o kim mowa.
      • michaelka Re: Dziękuję wszytstkim za pomoc 24.10.10, 20:12
        Kochani jesteś bez Was nie dałabym rady kiss
        Dzikuję Wam norrmlana i linda
        oraz wszystkim pozostałym, a teraz usunę ten wątek na wypadek gdyby nauczycilka
        grzebała w necie xd
        Jeszce raz dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka