Dodaj do ulubionych

pomocy !! blagam.... mój dziadek ;((

27.10.10, 11:40
Cześć Kotki.
Mój dziadek ma 67lat. Z jakieś 2miesiące temu miał zawał o oczywiście do
szpitala. Później trzy krotne stany przed zawałowe, a dziś o 3 nad ranem
karetka po dom i go do szpitala.
Babcia dzwoniła.
Źle się czuł i w ogóle i lekarze zrobili mu badania i ...

w głowie na raka.

Co zrobić ?
Moja mama ( jego córka) jest na szkoleniu i wraca jutro, ale już wie. O 14;00
jadę z tatą i bratem do niego do szpitala.

Czy w takiej sytuacji można się czymś pocieszyć? ; cry
Obserwuj wątek
    • marsjanka115 x__x 27.10.10, 12:10
      nie da się.
      a więc nie dołuję cię historią mojej babci uncertain
      musisz być dobrej myśli.
      ty mu nie pomożesz jedynie lekarze.

santa
    • vivienne. Re: pomocy !! blagam.... mój dziadek ;(( 27.10.10, 12:12
      Współczuję, ale nie rozumiem czego oczekujesz od innych tworzac taki watek na
      takiej stronie?

Sama nie mam w ogóle dziadków ani babć. Od strony mamy nawet ich nie znałam.
      Wiem jak bolesne są takie chwile. Trzymaj się.
    • dream pomocy !! blagam.... mój dziadek ;(( 27.10.10, 12:12
      Bardzo mi przykro.
      Musisz wierzyć, że będzie dobrze.. Jednak rak mózgu to nie przeziębienie..
      Modlitwa dużo daje.. także proście Boga o łaski dla Twojego dziadka - nie o wyzdrowienie -
      tylko o to co będzie dla dziadka najlepsze... i pamiętaj, że nie zawsze to co jest dobre dla
      jednego dla drugiego również jest dobre...
      • dagmarka1998 Re: pomocy !! blagam.... mój dziadek ;(( 29.10.10, 21:36
        dream napisał(a):

> Bardzo mi przykro.
        > Musisz wierzyć, że będzie dobrze.. Jednak rak mózgu to nie przeziębienie..
        > Modlitwa dużo daje.. także proście Boga o łaski dla Twojego dziadka - nie o wyz
        > drowienie -
        > tylko o to co będzie dla dziadka najlepsze... i pamiętaj, że nie zawsze to co j
        > est dobre dla
        > jednego dla drugiego również jest dobre...

zgadzam się ^crying
        i mi też bardzo przykro jak to czytałam to mi łza poleciała sadsadsadsad
    • sruo. Wejdź na to, i przeczytaj . -,- 27.10.10, 12:20
      Przykro mi bardzo z powodu twojego dziadka. No, ale Ty się teraz zachowałaś nie fair wobec niego. ;/ Jak możesz pisać na takim portalu jak kotek.pl o swoim chorującym dziadku. Jesteś głupia , że napisałaś o nim , o jego chorobie na takim właśnie portalu. Twój dziadziuś leży teraz w szpitalu, męczy się z chorobą, a Ty sobie o nim piszesz na kotku.pl , nie no BRAWO INO . ! Jestem śmieszna . -,- Wiesz co w takiej sytuacji nie da się niczym pocieszyć . Trzeba tylko myśleć, że wszystko się dobrze stanie z twoim dziadziusiem .
      • dream Re: Wejdź na to, i przeczytaj . -,- 27.10.10, 12:21
        sruo. napisał(a):

> Przykro mi bardzo z powodu twojego dziadka. No, ale Ty się teraz zachowałaś nie
        > fair wobec niego. ;/ Jak możesz pisać na takim portalu jak kotek.pl o swoim ch
        > orującym dziadku. Jesteś głupia , że napisałaś o nim , o jego chorobie na takim
        > właśnie portalu. Twój dziadziuś leży teraz w szpitalu, męczy się z chorobą, a
        > Ty sobie o nim piszesz na kotku.pl , nie no BRAWO INO . ! Jestem śmieszna . -,-
        > Wiesz co w takiej sytuacji nie da się niczym pocieszyć . Trzeba tylko myśleć,
        > że wszystko się dobrze stanie z twoim dziadziusiem .

W tym momencie to Tobie gratuluję inteligencji. Naprawde. Uważasz, że Twoja
        wypowiedź była na miejscu?

• sruo. Re: Wejdź na to, i przeczytaj . -,- 27.10.10, 12:33
          A co , nie jest tak . ? Weź jej dziadek teraz walczy o życie , a ona piszę o tym na kotku. No weź , trochę szacunku dla dziadka się należy. ; O
          • dream Re: Wejdź na to, i przeczytaj . -,- 27.10.10, 12:48
            sruo. napisał(a):

> A co , nie jest tak . ? Weź jej dziadek teraz walczy o życie , a ona piszę o ty
            > m na kotku. No weź , trochę szacunku dla dziadka się należy. ; O

A z Twojej strony dla niej szacunek się należy, a wyzywanie jej w takim momencie jest nie
            na miejscu.
            Dziewczyna się martwi, jest zagubiona, dlatego tutaj napisała, a Ty się rzucasz. Czasami
            pomyśl najpierw dwa razy zanim cos powiesz.
            • dagmarka1998 Re: Wejdź na to, i przeczytaj . -,- 29.10.10, 21:39
              dream napisał(a):

> sruo. napisał(a):
              >
              > > A co , nie jest tak . ? Weź jej dziadek teraz walczy o życie , a ona pisz
              > ę o ty
              > > m na kotku. No weź , trochę szacunku dla dziadka się należy. ; O
              >
              >
              > A z Twojej strony dla niej szacunek się należy, a wyzywanie jej w takim mome
              > ncie jest nie
              > na miejscu.
              > Dziewczyna się martwi, jest zagubiona, dlatego tutaj napisała, a Ty się rzucasz
              > . Czasami
              > pomyśl najpierw dwa razy zanim cos powiesz.

ja się zgadzam z dream
    • pingwin Re: pomocy !! blagam.... mój dziadek ;(( 27.10.10, 13:15
      Przykro mi, ale ty nie jesteś w stanie nic zrobić, co najwyżej modlić się.
      Wszystko stoi w rękach lekarzy i etapu w którym jest obecny rozwój nowotworu.
      Mam nadzieję, że twój dziadek to przeżyję. Współczuję i łączę się w bólu.
    • klaudi073 ...;/ 27.10.10, 13:15
      Wiem co czujesz.. przechodziłam przez cos podobnego..;/
      Ale cóż musisz przez to przejść i nie dać sie załamac.
      współczuję i trzymaj się..;*
      • green_day_love Musisz wpierać jego najbliższych.... 27.10.10, 13:18
    • cariette Re: pomocy !! blagam.... mój dziadek ;(( 27.10.10, 13:26
      Współczuję . Cóż możesz tylko mieć nadzieję , modlić się o niego i wspierać .
      Mam nadzieję , że będzie dobrze . Trzymaj się !kiss
      • nikt. Re: pomocy !! blagam.... mój dziadek ;(( 27.10.10, 15:55
        jest mi bardzo przykro, ale takie jest życie. okropne jest to, że Twój dziadek ma dopiero 67 lat. to bardzo mało.
    • katsuumi_17 Re: pomocy !! blagam.... mój dziadek ;(( 27.10.10, 16:01
      To naprawdę przykre. Zwłaszcza, że nowotwory mózgu należą do najgroźniejszych i
      w zaawansowanym stadium choroby będzie słabo kontaktował, a nawet może nie
      rozpoznawać najbliższych... mój wujek miał nowotwór mózgu i z tego, co pamiętam,
      nie poznawał mojej mamy (swojej siostry). Wspieraj najbliższych jak najbardziej,
      potrzebują tego. Musicie niestety przygotować się na najgorsze.
    • gguciaa Re: pomocy !! blagam.... mój dziadek ;(( 28.10.10, 14:36
      Ja ostatnio straciłam bardzo bliską mi osobę i też mi jest ciężko.sad
    • zozool15lol Re: pomocy !! blagam.... mój dziadek ............. 29.10.10, 21:27
      Mój dziadek też był chory na raka. Tylko, żę na raka szpiku kostnego. Dostawał 7
      chemioterapii. Nie mógł chodzić bo rak zaatakował nogi. Z czasem dziadek nie
      mógł już siadać i już tylko leżał. Potem już tylko leżał i nawet nie ruszał
      ręką, bo wszystko go bolało. Dostawał plastry zawierające silny narkotyk, żęby
      nie czuł bólu. Przez ponad rok leżał w łóżku, tylko patrząc w sufit, ledwo
      odpowiadając na pytania. Miał 76 lat. Zmarł 11 listopada w Święto niepodległości
      w przeddzień urodzin swojej żony (mojej babci).

Tak więc rozumiem Cię doskonale.
      • geniaaa Re: pomocy !! blagam.... mój dziadek ............ 29.10.10, 21:31
        wątpię, ale wiem jak to jest, bo mój dziadek też zmarł - ale on nie był chory na
        raka.
        • karmel_ Re: pomocy !! blagam.... mój dziadek ............ 29.10.10, 21:36
          przykro mi. nie wiem co ci nawet mogę powiedzieć , nigdy nie miałam takiej sytuacji.
    • mada144 Re: pomocy !! blagam.... mój dziadek ;(( 29.10.10, 21:37
      musisz wierzyć że będzie dobrze.
    • szalona_fanka46 Re: pomocy !! blagam.... mój dziadek ;(( 29.10.10, 21:42
      Raczej nie. Modlitwa i nadzieja.
    • myslicielka123 Re: pomocy !! blagam.... mój dziadek ;(( 30.10.10, 21:10
      doskonale cię rozumiem. myślę, że powinnaś dużo czasu z mim spędzać i się nie załamywaćkiss
      • karolinar Re: pomocy !! blagam.... mój dziadek ;(( 30.10.10, 21:15
        Rozumiem twoją sytuacje ja się z czymś takim spotkałam w wakacje tak jak
        napisała myslicielka123 spędzaj z nim dużo czasu...kiss
      • diamond_girl12 Re: pomocy !! blagam.... mój dziadek ;(( 30.10.10, 21:22
        Przykro mi . sad kiss
        Rak mózgu to bardzo ciężka choroba. Niestety musisz się z tym wszystkim pogodzić... Nie chcę Cię załamywać, ale wiesz, że twój dziadek będzie musiał odjeść. To ciężkie, wiem... Też to przeżywałam, ale musisz się trzymać. Musisz widzieć, że odchodząc skończą się jego cierpienia i będzie szczęśliwy.
        Musisz się modlić za swojego dziadka i nie możesz przestać wierzyć, że jeszcze kiedyś go zobaczysz.
        Nie załamuj się kisskisskiss
        • emila Re: pomocy !! blagam.... mój dziadek ;(( 30.10.10, 22:05
          To bardzo przykra sprawa.
          Módl się za niego i koniecznie go odwiedź
          • pola16 nie da się myśleć o czymś innym... 30.10.10, 23:41

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka