Dodaj do ulubionych

Haloween w szkole...

28.10.10, 15:55
Obchodzicie te święto w szkole ?
Przebieracie się ,i wtedy nie jesteście pytani ?
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Re: Haloween w szkole... 28.10.10, 16:24
      Halloween wypada w niedzielę. Poza tym- w Polsce ten zwyczaj nie jest oficjalnie
      przyjęty, więc nie widzę powodu, aby nauczyciele mieli nie pytać. Chyba, że to
      jakaś "zangielszczona szkoła".
    • blondzia Re: Haloween w szkole... 28.10.10, 16:30
      U mnie się nie obchodzi tego święta smile
      Słyszałam ,że to święto Pogańskie ale szkoda ,że nie jest obchodzone ono hucznie
      tak jak w Wielkiej Brytanii czy USA tongue_out

U mnie to tam z klas rozszerzony angielski się poprzebierały za wiedźmy i
      chodziły ale nie sądzę ,żeby ich nie pytali .
      • amela Re: Haloween w szkole... 28.10.10, 16:41
        nie , bo mamy złą przewodniczącą .
    • klauduk5 Re: Haloween w szkole... 28.10.10, 16:46
      my nie mamy Halloweenu w szkole a szkoda, pewnie byłoby fajnie wink. weź, my
      nawet nie mamy żadnej dyskoteki Halloweenowej.... sad
    • princess132 Re: Haloween w szkole... 28.10.10, 16:51
      u mnie się przebieramy, jeszcze rok temu nie pytali, teraz to jest zmienione.
      u mnie to jest organizowane po to, żebyśmy poznawali kulturę sialala. XD
      • kaka_97_sc Hallowen 28.10.10, 16:57
        U mnie w szkole osobiście przyszedł dyrektor i powiedział, ze mamy sie
        przebrac razem w wychowawcami bo inaczej nie wpuści nas do szkolysmile
    • ciapolka my obchodzimy ale to chyba przez to ze to prywatna 28.10.10, 16:57
      bo w publicznej nigdy sie nie obchodziło i ta - przebieram sie
    • ayuu_iero buu ;c 28.10.10, 17:01
      halloween teraz przypada w niedzielę, więc i tak pytani nie będziemy ^^ ale o
      ile mi wiadomo w mojej szkole przez 3 lata nie obchodzono halloween sad(
    • miley___miley :-) 28.10.10, 17:05
      Obchodzimy Halloween w szkole.
      Każdy się przebiera.
      I dostajemy za to cukierki wink
      • pola16 przecież to nie nasza tradycja !!! 28.10.10, 17:09
        Nie rozumiem jak można obchodzić to święto?! Przecież ono należy do Anglik¦, my mamy
        swoje zwyczaje i przyzwyczajenia, a ich tradycje niech pozostaną ich, a nie je spolszczamy.
        Jak jesteście tacy spragnieni cukierków to zapraszam do siebie, podzielę się ... Jestem w
        średniej szkole i wymówką jest jeżdżenie całodzienne m-dzy cmentarzami i rozpamiętywanie
        tych, których już nie ma crying.
        • angela_xd Re: przecież to nie nasza tradycja !!! 28.10.10, 17:31
          tradycja tak naprawdę jest Amerykanów nie Anglików ;> jest to fajna sprawa ale
          takie coś mieliśmy tylko w podstawówce, w gimnazjum słyszałam że też teraz się
          przebierają , ale tak czy siak wolałabym sama dla siebie z przyjaciółmi się
          przebrac i pochodzić po domach niż w szkole suspicious
    • temptation Re: Haloween w szkole... 28.10.10, 17:10
      U nas w szkole niestety nie obchodzimy ; / ,
    • olcissia_1998 Re: Haloween w szkole... 28.10.10, 17:26
      U mnie rok temu BYŁO takie coś. Ci szóstoklasiści \, którzy mieli przebrania nie byli pytanie i
      mogli straszyć innych...

A szczegulnie przebierali się Ci, co chcieli iśc na dyskotekę Halloween. Poprostu po lekcjach
      szli do domu, przebierali zwykłe ciuchy, ale brali też kostiumy. W świetlicy robili dekoracje i
      ozdabiali salę. Potem przebierali się, robili makijaż i bawili się na całego.

Niestety...przez zeszłorocznych szóstoklasistów nie ma już takiego zwyczaju...

Oto powody.
      1. Rok temu szóstoklasiści wybrali bardzo straszne stroje i staszyli pierwszaków, a
      wiadomo, że oni mają 6-7 lat i boją się ciemności i stachów...
      2.O ile pamiętam to ponoć do świetlicy po lekcjach nikt nie przyszedł pomagać.
      Nauczyciele musieli specjalnie zostać dłużej i pomóc.
      3.Zeszłoroczni absolwencii podstawówki zachowywali się nawet w przebraniach a tak źle, że
      teraz nawet przebranych pytają.
      4.I najgorsze-impreza. Myślałam, że chociaż ona będzie. Ale nie! Rok temu ponoć na
      imprezie gineły rzeczy osobiste np. komórki. Wchodzili też nieproszen goście czyli
      uczniowie z najgorszych szkół, gdzie za kare nie ma dyskotek. Gimnazjaliści przynbosili
      ponoć alkohol, bo jak mówiłam- niektóre szkoły sa aż tak złe, że nie ma tak dyskotek...

I teraz jest tak. Jutro nikt nie może mieć przebrania, nauczyciele specjalnie zrobili pełno
      lekcji, aby nie było czasu na przygotowania itp. I dyskoteki nie będzie!!! Czyli
      Halloween'owy dzień szkolny będzie jak zwykły dzien...
    • riki1246 Ja nie ale moja siostra tak 28.10.10, 19:49
      obchodzi i jeszcze umalować kazali się mojej sis uncertain
    • pauliska1212 Re: Haloween w szkole... 30.10.10, 16:29
      taaak.
      grupa uczniów chodzi po klasach i zbiera cukierki a jak nie dasz to cię mażą
      kredą no i są dekoracje te dynie itp. -,-
      etc w tym roku nie było (miało być w piątek) ale zostało odwołane z powodu
      żałoby w szkole.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka