selena_ 28.10.10, 15:55 Obchodzicie te święto w szkole ? Przebieracie się ,i wtedy nie jesteście pytani ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katsuumi_17 Re: Haloween w szkole... 28.10.10, 16:24 Halloween wypada w niedzielę. Poza tym- w Polsce ten zwyczaj nie jest oficjalnie przyjęty, więc nie widzę powodu, aby nauczyciele mieli nie pytać. Chyba, że to jakaś "zangielszczona szkoła". Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Re: Haloween w szkole... 28.10.10, 16:30 U mnie się nie obchodzi tego święta Słyszałam ,że to święto Pogańskie ale szkoda ,że nie jest obchodzone ono hucznie tak jak w Wielkiej Brytanii czy USA U mnie to tam z klas rozszerzony angielski się poprzebierały za wiedźmy i chodziły ale nie sądzę ,żeby ich nie pytali . Odpowiedz Link Zgłoś
amela Re: Haloween w szkole... 28.10.10, 16:41 nie , bo mamy złą przewodniczącą . Odpowiedz Link Zgłoś
klauduk5 Re: Haloween w szkole... 28.10.10, 16:46 my nie mamy Halloweenu w szkole a szkoda, pewnie byłoby fajnie . weź, my nawet nie mamy żadnej dyskoteki Halloweenowej.... Odpowiedz Link Zgłoś
princess132 Re: Haloween w szkole... 28.10.10, 16:51 u mnie się przebieramy, jeszcze rok temu nie pytali, teraz to jest zmienione. u mnie to jest organizowane po to, żebyśmy poznawali kulturę sialala. XD Odpowiedz Link Zgłoś
kaka_97_sc Hallowen 28.10.10, 16:57 U mnie w szkole osobiście przyszedł dyrektor i powiedział, ze mamy sie przebrac razem w wychowawcami bo inaczej nie wpuści nas do szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
ciapolka my obchodzimy ale to chyba przez to ze to prywatna 28.10.10, 16:57 bo w publicznej nigdy sie nie obchodziło i ta - przebieram sie Odpowiedz Link Zgłoś
ayuu_iero buu ;c 28.10.10, 17:01 halloween teraz przypada w niedzielę, więc i tak pytani nie będziemy ^^ ale o ile mi wiadomo w mojej szkole przez 3 lata nie obchodzono halloween ( Odpowiedz Link Zgłoś
miley___miley :-) 28.10.10, 17:05 Obchodzimy Halloween w szkole. Każdy się przebiera. I dostajemy za to cukierki Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 przecież to nie nasza tradycja !!! 28.10.10, 17:09 Nie rozumiem jak można obchodzić to święto?! Przecież ono należy do Anglik¦, my mamy swoje zwyczaje i przyzwyczajenia, a ich tradycje niech pozostaną ich, a nie je spolszczamy. Jak jesteście tacy spragnieni cukierków to zapraszam do siebie, podzielę się ... Jestem w średniej szkole i wymówką jest jeżdżenie całodzienne m-dzy cmentarzami i rozpamiętywanie tych, których już nie ma . Odpowiedz Link Zgłoś
angela_xd Re: przecież to nie nasza tradycja !!! 28.10.10, 17:31 tradycja tak naprawdę jest Amerykanów nie Anglików ;> jest to fajna sprawa ale takie coś mieliśmy tylko w podstawówce, w gimnazjum słyszałam że też teraz się przebierają , ale tak czy siak wolałabym sama dla siebie z przyjaciółmi się przebrac i pochodzić po domach niż w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
temptation Re: Haloween w szkole... 28.10.10, 17:10 U nas w szkole niestety nie obchodzimy ; / , Odpowiedz Link Zgłoś
olcissia_1998 Re: Haloween w szkole... 28.10.10, 17:26 U mnie rok temu BYŁO takie coś. Ci szóstoklasiści \, którzy mieli przebrania nie byli pytanie i mogli straszyć innych... A szczegulnie przebierali się Ci, co chcieli iśc na dyskotekę Halloween. Poprostu po lekcjach szli do domu, przebierali zwykłe ciuchy, ale brali też kostiumy. W świetlicy robili dekoracje i ozdabiali salę. Potem przebierali się, robili makijaż i bawili się na całego. Niestety...przez zeszłorocznych szóstoklasistów nie ma już takiego zwyczaju... Oto powody. 1. Rok temu szóstoklasiści wybrali bardzo straszne stroje i staszyli pierwszaków, a wiadomo, że oni mają 6-7 lat i boją się ciemności i stachów... 2.O ile pamiętam to ponoć do świetlicy po lekcjach nikt nie przyszedł pomagać. Nauczyciele musieli specjalnie zostać dłużej i pomóc. 3.Zeszłoroczni absolwencii podstawówki zachowywali się nawet w przebraniach a tak źle, że teraz nawet przebranych pytają. 4.I najgorsze-impreza. Myślałam, że chociaż ona będzie. Ale nie! Rok temu ponoć na imprezie gineły rzeczy osobiste np. komórki. Wchodzili też nieproszen goście czyli uczniowie z najgorszych szkół, gdzie za kare nie ma dyskotek. Gimnazjaliści przynbosili ponoć alkohol, bo jak mówiłam- niektóre szkoły sa aż tak złe, że nie ma tak dyskotek... I teraz jest tak. Jutro nikt nie może mieć przebrania, nauczyciele specjalnie zrobili pełno lekcji, aby nie było czasu na przygotowania itp. I dyskoteki nie będzie!!! Czyli Halloween'owy dzień szkolny będzie jak zwykły dzien... Odpowiedz Link Zgłoś
riki1246 Ja nie ale moja siostra tak 28.10.10, 19:49 obchodzi i jeszcze umalować kazali się mojej sis Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: Haloween w szkole... 30.10.10, 16:29 taaak. grupa uczniów chodzi po klasach i zbiera cukierki a jak nie dasz to cię mażą kredą no i są dekoracje te dynie itp. -,- etc w tym roku nie było (miało być w piątek) ale zostało odwołane z powodu żałoby w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś