ewelcia553 01.11.10, 13:27 czy uważacie czy to obciachowe czy może tam kupujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiwi Re: kupowanie w lumpeksach 01.11.10, 13:34 ja kupuję i nie widzę w tym nic obciachowego. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: kupowanie w lumpeksach 01.11.10, 15:44 kupuję, chociaż ostatnio rzadko. wybieram się w najbliższej przyszłości po jakiś ciepły sweter :d Odpowiedz Link Zgłoś
frosting kupowanie w lumpeksach xd 01.11.10, 16:24 głównie tam kupuje uwielbiam tam kupować , a szczególnie jak jeszcze robią wyprzedaż i można wyhaczyć świetne ciuchy nawet po 1,5 zł . co sobotę rano łaże z mamą po lumpeksach i potrafimy przynieść parę siatek do domu xd ! Odpowiedz Link Zgłoś
truskawka159 Re: kupowanie w lumpeksach 01.11.10, 17:47 Często tam kupuję i nie jest to obciachowe przynajmniej ja tak sądze... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekk2 Re: kupowanie w lumpeksach 01.11.10, 18:58 Nie kupuję , ale mimo to nie widzę w tym nic złego . Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekk2 Re: kupowanie w lumpeksach. 01.11.10, 18:59 Nie kupuję , ale mimo to nie widzę w tym nic złego . Odpowiedz Link Zgłoś
truskaweczka1 Kupuję. 01.11.10, 19:02 kupuję tak jak większosc . u nas w second hand'ach są najlepsze ciuchy , na dodatek firmowe ;; )) a tak wgl to było -_- Odpowiedz Link Zgłoś
buuum yh... 01.11.10, 19:03 to nie jest obciachowe. ja tam kupuje. oczywiscie nie chodzi o jakies szmaty. ale takie rzeczy ktore sie nadaja do chodzenia. mozna znalezc na serio duzo fajnych ciuchow. Odpowiedz Link Zgłoś
aishiteru Re: kupowanie w lumpeksach 01.11.10, 20:40 to nie jest nic obciachowego. absolutnie ! (: Odpowiedz Link Zgłoś
paja96 zależy... 01.11.10, 20:42 tzn ja nie lubię wchodzić do lumpeksów- lepiej się czuję w normalnych sklepach. Zawsze w lumpeksach czuję się nieswojo, czuję poniekąd obrzydzenie. Ale z tym obrzedzeniem też czuję się źle- nie lubię mamy naciągać w normalnych sklepach. To nie jest tak że nie mamy kasy- jakbym chciała to mogłabym kupować sobie coś często. Ale tak jakoś czuję sie źle jak mama mi coś kupuje, to tak jakbym ją naciągała... Odpowiedz Link Zgłoś
hoffath Re: kupowanie w lumpeksach 01.11.10, 20:45 Ja nie wiedzę w tym nic złego. Można kuić super ciuchy po niskiej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
olckaa Re: kupowanie w lumpeksach 01.11.10, 20:46 Ja czasami kupuję .. fakt nikt o tym nie wie ale tam są zajebiste rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
mamcyckipotacie Second-hand 01.11.10, 20:47 Ja kupuję praktycznie wszędzie. Po prostu ciuch musi mi się spodobać. A lumpeksy są świetne. Często można trafić super rzeczy i to za grosze. Ja np. lubię przerabiać ubrania, no i mam dość specyficzny gust, więc lumpy to dla mnie raj. Ale chyba najlepsze są pchle targi Nie rozumiem ludzi, dla których to "obciach", bo grunt to metka i paragon z galerii. Śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
shewerewolf - 01.11.10, 20:48 Zależy czy taki second-hand jest zadbany i w ogóle. Czasami można tam spotkać fajne ciuchy Odpowiedz Link Zgłoś
honeey Re: kupowanie w lumpeksach 01.11.10, 20:52 ja rzadko kupuję w lumpeksach bo nigdy nie trafiam na nic fajnego nie mam szczęścia ; / ale nie uważam że to jest obciach przecież można tam znaleźć też markowe rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
karate_kotek Re: kupowanie w lumpeksach 01.11.10, 22:21 nie, ja osobiscie tam nie kupuje w lumpeksach zwykle kupuje w stradivariusie, bershce..., ale to nie obciach moja ciocia kidys mi na lumpeksie znalazla rozowa koszulke z marks & spencer. Odpowiedz Link Zgłoś
niewiadoma_xxxx Re: kupowanie w lumpeksach 03.11.10, 10:05 Ja kupuję w lumpeksach (ja na taki sklep mówię Peweks xD) bardzo często. Nie widzę w tym nic obciachowego Ostatnio jak jakaś idiotka usłyszała, jak mówię przyjaciółce, że kupiłam sobie jednym z takich sklepów spodnie, to wyskoczyła do mnie z tekstem: - Jaka szmaciara! Kupuje używane rzeczy. Haha. Lump! A ja oczywiście do grzecznych dziewczynek nie należę (xD) i jej odparowałam: - A co, mam kupować sobie ciuchy w Croppie, tak jak ty. Co za tym idzie, nie mieć własnego stylu, tylko małpować od większości nastolatek?! Nie dziękuję. A tak btw, to twoje spodnie na pewno kosztowały około 100 zł, a moje 11 zł. Zapytaj nauczycielki, czy to duża różnica, bo ty się na matmie nie znasz. Ta obrażona na cały świat obróciła się na pięcie i poszła xD I zgadnijcie co... Tydzień później, gdy buszowałam w Peweksie właśnie tą dziewczynę spotkałam xD Też szukała tan czegoś dla siebie i nawet podziękowała, że tak ją zjechałam, bo zauważyła w końcu, że nie liczy się marka, tylko jakość Pozdrawiam i sorry, że się rozpisałam xD There is no pretending... niewiadoma_xxxx Odpowiedz Link Zgłoś
hilary_fanka Re: kupowanie w lumpeksach 03.11.10, 10:41 Powiem tak : nie kupuję w nich, ale nie widze nic złego w tym, że ktoś to robi. po pierwsze : nie każdego stać na markę. Po drugie tam można znaleźć naprawdę oryginalne rzeczy. czasem wchodze z mamą, ale akurat nigdy nie mogę znaleźć nic dla siebie. Nie mam szczęścia do lumpeksów Odpowiedz Link Zgłoś
yorkie Re: kupowanie w lumpeksach 03.11.10, 11:14 Okropność, nigdy nie kupiłabym rzeczy noszonej już przez kogoś. A poza tym, w niektórych second-handach w ogóle nie piorą tych ubrań, a jak już piorą, to w niebezpiecznych i żrących środkach od których można dostać alergii, wysypki albo jakiegoś uczuklenia. Brzydzę się lumpeksami. Odpowiedz Link Zgłoś
yorkie Re: kupowanie w lumpeksach 03.11.10, 11:20 Pytałam się moich znajomych czemu tam kupują, dostałam dziwne odpowiedzi. Mówią, że kupują tam, bo chcą mieć firmowe ciuchy np. z croppa, reserved czy h&m. No ja cie, jaki mają problem, chce ciuchy z h&m to idę do h&m, nie do jakiegoś obleśnego lumpa! Dla mnie to jest dziwne, możecie mnie znienawidzić, ale ja swojej opinii nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
scarrlet Re: kupowanie w lumpeksach 03.11.10, 11:33 yorkie napisał(a): > Pytałam się moich znajomych czemu tam kupują, dostałam dziwne odpowiedzi. Mówią > , że > kupują tam, bo chcą mieć firmowe ciuchy np. z croppa, reserved czy h&m. No ja c > ie, jaki > mają problem, chce ciuchy z h&m to idę do h&m, nie do jakiegoś obleśnego lumpa! > Dla > mnie to jest dziwne, możecie mnie znienawidzić, ale ja swojej opinii nie zmieni > ę. Może nie mają kasy. Nie każdy ma bogatych starych jak ty! i może sobie pozwolić na co chce. Wyśmiałam takich ludzi, snoby i tyle,. Jak wam się nie podobają lumpeksy to nikt nie każe wam tam łazić. Ale odpie...ie się od tych co tam kupują. Może też chcą za niewielkie pieniądze dobrze wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
julka_th ^^ 03.11.10, 11:47 ja kupuje i mam gdzieś co sobie o mnie pomyślicie. tam są super ciuchy... ostatnio kupiłam sobie apaszkę z francji za 10 zł i jest cudowna! Odpowiedz Link Zgłoś
princii Nigdy!! 03.11.10, 11:55 Nigdy nie kupowałam i nigdy nie kupie! Sory ale dla mnie to troche obrzydliwe nosic ciuchy po kimś w dodatku nie są zbyt ładne... Kupuje w markowych sklepach bo po prostu ubrania mi się podobają : stradivariusie, bershce, zarze, H&M, Cubus, czasem Croop Odpowiedz Link Zgłoś