01.11.10, 19:08
Mam problem. Jestem gruba i chciałabym schudnąć . Powiem tylko tyle , że mam 171 cm
i 14 , a wagi wam nie dam bo to wstyd, także jakie diety polecacie ? Jakie już
wyprubowałyście ? Ile schudłyście w jakim czasie ? smile proszę ! serce
Obserwuj wątek
    • katharzyna Re: Dieta. 01.11.10, 19:11
      jak chcesz szybko schudnąć to wypróbuj dukana, a jak wolno to 1000 kcal i
      ćwiczenia do tego
    • truskaweczka1 Re: Dieta. 01.11.10, 19:13
      ja nie potrzebuję diety ale znam kilka sposobów ;
      najważniejsze ; dużo się ruszaaj!
      teraz jest jesień , ale cóz można pobiegac albo nawet tylko isc na spacer ;dd

hm.. nie jedz późno kolacji .
      najwazniejsze jest śniadanie ; ))

no i ograniczaj słodyczeee

Może coś się przyda / pomoże ; dd

Pozdrawiaam truskaweczka1 ; **
    • pingwin Re: Dieta. 01.11.10, 19:14
      jesteś jeszcze młoda, więc na pewno trochę z tego wyrośniesz, a póki co
      proponuję ćwiczenia, bez diet i bez słodyczysmile
      • paulina88 Re: Dieta. 01.11.10, 19:16
        Jest problem bo ja słodyczy nie jadam , chyba, że zdaża się, że mam chęć , ale to nie
        często. A sport kocham, zawszę ćwiczę na wf, trenuję .. ale nic z tego no nie wiem .. ale
        dzięki smile
    • geniaaa Dieta. 01.11.10, 19:15
      no szkoda, że nie powiesz ale jesteś wysoka, więc wątpię żebyś była ''gruba''
      więc więcej ruchu dziewczyno - powinno pomóc.
      • geniaaa Dieta. 01.11.10, 19:21
        a jeżeli masz swoje zdjęcie na avatarze, to muszę Cię rozczarować albo i nie,
        ale nie jesteś wcale gruba.
    • michaelmontana Re: Dieta. 01.11.10, 19:16
      mniej jedz, pij tylko wodę wineralną i biegaj ;p
      • frosting Dieta. 01.11.10, 19:20
        jakbyś zobaczyła moją wagę to byś się przeraziła .
        też mam 171 cm 13 lat a ważę powyżej 55 kg , chociaż tak na oko to nie widać .

widzisz, nie jest z Tobą tak źle : )
    • rose_alie !! 01.11.10, 19:20
      Po co ci sie od chudzać w tym wieku?! Przeciez jeszcze cały czas rośniesz...
    • lady_cat Re: Dieta. 01.11.10, 19:28
      ja na 14 lat, mam wzrostu 175 . a waga tez nie jest najlepsza.

a najlepsza dieta jest : dużo cwiczeń, zero słodyczy i tłuszczu, dużo owoców i warzyw .

chyba jedyna dieta, w której mogłabym wytrwać , to głodówka. dziwne to, ale
      prawdziwe .
      • kingusiaaxdd Re: Dieta. 01.11.10, 19:36
        lady_cat napisał(a):

> ja na 14 lat, mam wzrostu 175 . a waga tez nie jest najlepsza.
        >
        > a najlepsza dieta jest : dużo cwiczeń, zero słodyczy i tłuszczu, dużo owoców i
        > warzyw .
        >
        > chyba jedyna dieta, w której mogłabym wytrwać , to głodówka. dziwne to, ale
        > prawdziwe .

Ja mam 12 lat iiiiiiiiii ok. 154 cm wzrostuu....Ale chyba też bym zniosła tylko
        to. scared
      • green_alien Może.... 01.11.10, 19:37
        Skoro ćwiczysz,kochasz sport,nie jesz dużo słodyczy to może pójdź do dietetyka
        ,a on powie ci co zrobić by schudnąć.
    • deklove Re: Dieta. 01.11.10, 19:40
      Po pierwsze jak weszłąm na twój profil to pomyślałam - Co ona chce schudnąć?
      Ale jeśli ci AŻ tak zalezy powiem ci co mi pomagałalo - PRZedEWSZysTKIm jedz
      regularnie np. rowne przerwy miecy posiłakami , staraj sie nie podjadać i NIE
      jEŚC słodyczy ( no może raz w niedzielke czy w sobote mozesz troche zgrzeszyc)
      , Cwicz - nie musisz robić 100 brzuszków ale jak lubisz np. roliki czy rower
      poświecaj godzinkę na zdrową jazde.. JA schudłam około 2 kilo w 2 tygodnie (
      ale wtedy mało jadłam ) ale jak bedziesz robiłą to co powyzej wypisałąm powinnaś
      schudnąć hmm.. około 3,5 kilo na niecały miech wink
      Ps. PAmiętaj NIGDY nie głodź się bo bedzie to miało marne skutki!!
      Pozdrawia Deklove kiss
      • deklove Re: Dieta. 01.11.10, 19:41
        Po pierwsze jak weszłąm na twój profil to pomyślałam - Co ona chce schudnąć?
        Ale jeśli ci AŻ tak zalezy powiem ci co mi pomagałalo - PRZedEWSZysTKIm jedz
        regularnie np. rowne przerwy miecy posiłakami , staraj sie nie podjadać i NIE
        jEŚC słodyczy ( no może raz w niedzielke czy w sobote mozesz troche zgrzeszyc)
        , Cwicz - nie musisz robić 100 brzuszków ale jak lubisz np. roliki czy rower
        poświecaj godzinkę na zdrową jazde.. JA schudłam około 2 kilo w 2 tygodnie (
        ale wtedy mało jadłam ) ale jak bedziesz robiłą to co powyzej wypisałąm powinnaś
        schudnąć hmm.. około 3,5 kilo na niecały miech wink
        Ps. PAmiętaj NIGDY nie głodź się bo bedzie to miało marne skutki!!
        Pozdrawia Deklove kiss
    • katsuumi_17 Re: Dieta. 01.11.10, 19:48
      Jesteś wysoka, i jeśli ważysz mniej niż 65 kg, to NIE MASZ NADWAGI. Pewnie wydaje ci się,
      ze jesteś gruba, ale możesz ważyć więcej, bo jesteś wysoka. To całkiem normalne.
    • jo. Re: Dieta. 01.11.10, 19:48
      dieta dukana. schudłam 6 kg w około trzy tygodnie, ale utrwalanie wagi trwało dwa miesiące.
      nie będę się rozpisywała o tej diecie, powiem tyle, że jest genialna. poczytaj sobie o niej w
      internecie. c: i chyba jako jedna z nielicznych nie będę ci odradzała odchudzania się. jeśli
      naprawdę się źle z tym czujesz, to ja nie widzę problemów. poza tym otyłość jest bardzo
      niebezpieczna dla życia, lepiej interweniować zawczasu. ja sama nie miałam nadwagi, ale
      chciałam zmieścić się w rozmiary xs/s i teraz czuję się o wiele lepiej. przynajmniej nie mam już
      tylu kompleksów. ;d
    • paulina88 Re: Dieta. 01.11.10, 20:04
      dzięki . i nie przesadzam : )
    • paja96 Tuuu!!! WAŻNE 01.11.10, 20:14
      Siemka! Powiem ci tylko tyle że mam tyle samo lat, wzrostu i pewnie wagi wink
      Tydzień temu powiedziałam sobie: dosyć!!! Tyle razy już się "odchudzałam" ale tak
      właściwie nigdy na serio, tylko tak mówiłam itp. Zaczęłam od liczenia kcal. Słyszałam
      wciąż "Nie musisz się odchudzać!!!" albo "Robisz pierwszy krok do anoreksji!!!". Ale ja
      miałam to gdzieś. Zawzięcie ćwiczyłam na wf'ie, 4 razy w tyg przez 1 godz robiłam
      ćwiczenia na dywanie w domu, bo dopiero po 20 min mięśnie zaczynają pracować,
      ćwiczenia rozciągające, brzuszki i takie tam ćwiczenia na uda i tyłek. Pilnowałam co jem-
      prawie same jogurty, głównie activia z błonnikiem bo wspomaga trawienie, dokładnie
      zapisywałam co jem, ile i ile to ma kcal. Co prawda jem połowę tego co powinnam bo w
      naszym wieku trzeba 2200-2800, ale to nic. I widać efekty. PO TYGODNIU. Mam
      zgrabniejsze nogi, mniejszy brzuch, czuję się lepiej. Jem tylko wtedy kiedy wiem że
      MUSZĘ. Często mam na coś wieeelką ochotę, ale daję radę. Grunt to motywacja, ale jeżeli
      naprawdę CHCESZ to musisz to sobie zakodować w głowie i zacząć działać.
      Wydrukowałam sobie tabele kaloryczne i kilka diet. Dzisiaj rano miałam ochotę na sałatkę,
      co mnie TOTALNIE zdziwiło bo ja przecież NIECIERPIĘ sałatek. Po tygodniu mam już
      mniejszy rozmiar spodni. PO TYGODNIU. Spróbuj się mobilizować, załóż dziennik
      kaloryczny do kontrolowanie co jesz i staraj się ćwiczyć. I bardzo ważne: jak już
      schudniesz, powiedz sobie STOP, bo czeka cię poważna choroba. Takie STOP jeszcze
      przede mną. I nie zwracał uwagi co na temat tej diety mówią inni, bo powiedzą coś
      sensownego dopiero jak będziesz największą laską.
      Pamiętaj: BĄDŹ KONSEKWENTNA, KONTROLUJ CO JESZ I UWIERZ ŻE CI SIĘ
      UDA!!!!!!!!!!
      • deklove Re: Tuuu!!! Uważaj 03.11.10, 18:14
        do -paja96 w tydzien pomniejszył ci sie rozmiar spodni i wcinasz same jogurty?
        hah i sie wypierasz ,ze nie masz anoreksji. No ładnie wcinajac jogurty ?! Tylko
        jogurty. Nic dziwnego ,że miałas ochote na sałątkę bo żadnych wartościowych
        witamin nie masz ! opanuj sie dziewczyno i innych dziewczyn nie zarażaj w
        wchodzenie do anoreksi. !! Te twoje STOP gowno ci da ! myslisz ,że tak łatwo
        zrezygnujesz ?! wcale nie (jesli jednak dasz rade bedziesz miałą gotowy efekt
        jo-jo). to nie jest sposob na odchudzanie. Jesli ktos chce schudnąć ogranicza
        sie do jedzenia słodyczy, ćwiczy regularnie i je jak normalny czlowiek. W
        odchudzaniu najwazniejsze jest mieć ZDROWY ROZSĄDEK !!!! PO twoim NIBy
        odchudzaniu jak zjesz kęs noramalnego jedzenia to twoj brzuch natychmiast bedzie
        miał efekt wymiotny . Nic nie bedziesz wstanie jeść. i naprawde OGARNIJ SIE . !!
        Pozdro tongue_out
        • paja96 Re: Tuuu!!! Uważaj 04.11.10, 14:55
          ALE JA WCALE NIE JEM SAMYCH JOGURTÓW!!! Owszem, jem na śniadanie do kakaa, na 2
          śniadanie do kanapki i często na kolację do kiśla, ale ja tak to jem normalnie obiady w
          szkole, w domy w weekendy, to nie jest tak!!!! A poza tym naprawdę duuużo ćwiczę wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka