Dodaj do ulubionych

Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy .

22.11.10, 17:44
a więc założyłam ten wątek , ponieważ obejrzałam niedawno horror " Paranormal Acitvity " i ten kto oglądał ten film wie że głównie chodziło tam o jakaś zjawe , demona czy coś .. i chciałabym się dowiedzieć czy wy kiedyś też doświadczyliście takiego czegoś ...?.
ukazywały wam się jakieś zjawy , lub prześladowały was demony ?. zdarzyła wam się jakaś dziwna sytuacja która do dziś nie została wyjaśniona / lub została ?.
Chciałabym także znać wasze zdanie na temat demonów , zjaw itd. czy wierzycie .. czy też nie .. i dlaczego ; ) .

Ja osobiście ... nie doznałam takiego czegoś żeby mnie prześladował jakiś demon . Chociaż jak każdy posiadam takie coś w sobie co nazywa się strachem / lękiem itp. ii jak siedze sama w domu na piętrze to czasem boje sie zejść na dół , bo np. coś tam było słychać itp. No mam koszmary to też mi się zdarza , jednak nie pamiętam dokładnie kiedy to było ile lat temu itp. ale wiem że kiedyś miałam jakieś zwidy ... schodze na dół ,jest ciemno a ja mam tak bujną wyobraźnie że gdy zamykam oczy po chwili otwieram i patrze w tą ciemność , tak właściwie to nie wiem gdzie sie patrze i ukazuje mi sie jakaś zjawa .. ale to rzadko .
No rozpisałam się a teraz wasza kolej : ) .
+ nie wiedziałam jaką dać kategorię więc wybrałam filmy itp. odwołując się do tego filmu o którym napisałam na początku .
za wszelkie błędy czy coś przepraszam . ; ))
Obserwuj wątek
    • ily Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 22.11.10, 17:48
      nie wiem co o tym sądzić, ale w duchy raczej wierzę.

osobiście nie miałam takiej sytuacji, aczkolwiek nawet dziś w szkole przyjaciółka się mnie pytała, czy nie zmarło czasami jakieś małe dziecko, ponieważ widziała malutką postać w swoim pokoju, chodzącą między łóżkami, a na pewno nie był to jej brat, ponieważ ma on tylko parę miesięcy. mieszka sama z rodziną. jedyne małe dziecko to tylko ten paromiesięczny chłopczyk.
      • jonatte_ Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 22.11.10, 17:57
        Ogólnie wierzę w duchy i te inne nietypowe " stworzenia ". Tak samo jak w opętanie diabła. Uff, rzecz okropna, ale niestety prawdziwa.

Co do " moich " zjaw. Miałam również kiedyś różne zwidy. I powiem Ci szczerze, że ja również robię tak jak Ty. Wchodzę do Ciemnego pokoju, mam zamknięte oczy, a po chwili szybko otwieram. U mnie nigdy nie pojawia się potem zjawa lecz kilka lat temu ( miałam bodajże wtedy 10-11 lat ), przychodził do mnie jakiś starszy pan. W nocy miałam koszmary nie mogłam spać. Przez kilka miesięcy nawet spałam z zapaloną lampką, tak bardzo się bałam.I gdy właśnie otwierałam oczy, widziałam tego starszego pana. Nie wiedziałam kto to jest, ale gdy opowiedziałam mamie, powiedziała mi, że może to być mój nieżyjący już od kilkunastu lat dziadek. Potem już się nie pojawił...

Ogólnie, takie stworzenia to dla mnie rzecz interesująca, niezwykła. Lubię słuchać opowieści o duchach itp.

Pozdrawiam, jonatte_
      • nadzia115 Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 22.11.10, 17:59
        kiedyś miałam tak ze siedze na krzesle a na przeciwko mnie siedzi mój pies i patrzymy na siebie. patrzyliśmy sie jakieś 5 min aż nagle z sufitu spadła kość.
        kiedyś kupiłam sobie taki alumet amulet (niewiem jak to sie pisze) i przez czas kiedy go miałam mnie i mojej przyjaciółce działy sie dziwne rzecvzy. ja miałam omamy słuchowe że np. słyszałam głosy których nie ma. moja koleżanka gdy schodziła ze schodów zbloku zobaczyła takie jakby d€żą podstawkę pod księgę i tam był obrazek gdzie ja byłam i miałam przechyloną głowę, krew się lała i dwóch panów zabierało mi ten amulet z kieszeni....
        gdy ja z moja koleżanką postanowiłysmy zakopać ten amulet to troszkę go przysypaliśmy piaskiem bo on ;leżał na ziemi i gdy po sekundzie chciałyśmy go wziąć to go niebyło...
        szukałyśmy wszędzie!
      • crezyyy Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 22.11.10, 18:11
        Nie chcę mówić, że nie wierzę bo w nocy mogę się przekonać , iks dee ;p .
        Wiesz .. też tak mam, jak siedze sama to czasami boję się zejść na dół bo coś spadło lub podobnie. Nie mam raczej żadnych taki zjaw. ; )
      • ciasteczkowaa klik ! ; )) 22.11.10, 18:24
        ja mam taki strach, że jak idę po schodach a ktoś idzie za mną to biegne po nich jak pojebana . xd
        pozatym mam wiele innych banalnych strachów. : ((
        ale tak już mam ! ; )) :pp
        pozdro. ;*
      • serduchowo Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 28.11.10, 14:29
        a więc moja ciocia wyjechała do pracy do Danii. wynajęła tam mieszkanie, na którym było napisane coś w jakimś języku, więc nie rozumiała. no i była pierwsza noc w tym domu. ona już leży w łóżku, a tu się krzesło zaczyna kołysać. patrzy na nie, a tam kobieta duch z dziećmi na kolanach. twarzy nie było widać, bo jak to duchy miała rozmazaną. no i pomyślała, że to jej się przyśniło, ale to się powtarzało przez kilka dni. przyszła do pracy a tam taki pan do niej mówi "i co jeszcze zostaniesz w tym domu???". ciocia nawet go nie znała, a o tym co widziała nikomu nie mówiła więc się zdziwiła skąd on to wie. i wyjechała. okazało się że w tym domu popełniono serię jakiś tam morderstw

HISTORIA NA FAKTACH
    • nora. Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy . 22.11.10, 17:51
      heh. ja też mam czasami takie 'zwidy' ale to raczej po horrorach. Moja wybujała wyobraźnia po prostu płata mi figle haha.
      a ten film też oglądałam, z początku się trochę nudziłam, ale potem nawet się bałam. chyba najbardziej jak w nocy było to takie 'tup tup tup' i taka biała postać się pojawiła.
      tongue_out
    • werix3 Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 22.11.10, 17:52
      yhym ..
      no ja w duchy też wierzę ; ))
      + Kotki rozpisujcie się ..
    • linda Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 22.11.10, 17:55
      widziałam zjawę. doświadczyłam dziwnych zjawisk związanych ze z marłym ojcem koleżanki mamy. i nie tylko ja a wiele osób tego doświadczyło w tym samym czasie co i ja kwiat ogulnie o wielu historiach ( bardzo ciekawych słyszałam ) . o wywoływaniu duchów. nawet od nauczycieli wink , ale nie chce mi się o tym opowiadać bo dużo tego.
      • linda Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 22.11.10, 17:56
        jak byś chciała pogadać to napisz do mnie na profil . napewno znajdę czas aby ci to kiedyś opowiedziać wink
    • xxxshexxx Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 22.11.10, 17:57
      Co do filmu - Rewelacyjny ! Najlepszy horror jaki oglądałam. Miałam jechać na 2 do kina, no ale jakoś wyszło że w końcu nie pojechałam. Szkoda ;/ Po obejrzeniu naprawdę długo bałam się chodzić spać i w ogóle..., widziałam cienie np. ;p Różne dziwne rzeczy. Ale to była tylko moja wyobraźnia xd Aczkolwiek wierzę w duchy i zjawy.
      • jonatte_ Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 22.11.10, 18:04
        Co do filmu, nie oglądałam. crying
    • enjoy Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 22.11.10, 18:09
      Po obejrzeniu horroru 'Duch' w wieku 4 lat, do około 10 roku życia, dalekim łukiem obchodziłam łózko, z obawy, że coś mnie wciągnie, ale tego chyba nie można zaliczyć do twojego pytania. 8D

Oprócz tego oglądałam tylko fragmenty filmu. z tego co widziałam nic specjalnego, pewnie przewinęłam najlepsze momenty (._.) Mi nawet wywoływanie duchów nie wychodzi, bo pomimo, że nie wierzę w to wszystko to i tak się boję. :o
    • trufla Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 22.11.10, 18:12
      Nic takiego się nie zdarzyło jeśli chodzi o mnie. W dużej mierze to nasza wyobraźnia płata nam takie niemiłe figle...
    • magnaw18 Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 25.11.10, 15:51
      Ja się od bardzo dawna interesuję takimi rzeczami i w nie wierzę, a często mam takie wrażenie że coś jest, coś słyszałam, albo widziałam.Kilka lat temu nie mogłam zasnąć w nocy i gapiłam się na okno, na chwilę je zamknęłam, a potem otworzyłam i zdaje mi się że coś widziałam, ale miałam stracha potem
    • nnata1221 Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 25.11.10, 16:09
      ja w duchy wierze ... szczerze mówiąc to widziałam taką zjawe na żywo ale no cóż mało z was będzie w to wierzyło
    • kamusia99 niestety mam .. i moja klasa i skzołą 25.11.10, 16:15
      to sie zdazyło w normalny dzien poszlismy sie na wf do szatni przeberac czekałąm z kolezankami na kluch i nagle... klamka sama sie ruszyła masakra potem weszlsimy i strach i zobaczxylismy zjawe duvha w oknie i odo dzisiaj kazdty sie boi po za tym jeszcz epi łka sama sie ruszła
      • karusek1997 Tuuu. ;/ 25.11.10, 16:33
        Ja mam tak ,że kiedyś jak byłam mała to spałam w pokoju i jak otworzyłam oczy to stał nade mną czarny mężczyzna z nożem w ręku. zamaskowany. Widziałam ja go i moja siostra. kiedyś byłam sama w domu i poszłam do toalety po czym usłyszałam dźwięk takie echo jakby ,, Uważaj ! '' coś w tym stylu ;/ przez pół godz nie wychodziłam z toalety aż do przyjazdu mojego taty. w wakacje ciągle bywałam w domu sama. Pewnego dnia wstałam i poszłam prosto do łazienki. ubrać się i wogóle. Po jakimś czasie słyszałam jak ktoś wszedł do domu. oczywiście byłam zakluczona w łazience. Wszedł ktoś do domu i chodził po pokojach naszych. u mnie w domu jak ktoś ma bose nogi to jest taki dziwny dźwięk. No i było słychać jak ktoś przechodził z pokoju do pokoju. ,a potem biegł po schodach na samą górę ponieważ mam dom 3 piętrowy ;/ i ten ktoś biegł po schodach na górę potem na sam doół i znów na piętro w którym ja byłam. potem ta osoba wyszła na balkon. nikogo nie widziałam tylko taki lekki cień. później ta osoba wyszła z balkonu. zamknęła balkon i poszła sobie. ja oczywiście już srałam w gacie. ;/ i na szczęscie miałam telefon dzięki któremu zadzwoniłam do mojej sąsiadki pani Marzenki która przyszła i zastała mnie całą zapłakaną. zabrała mnie z domu i do wieczora byłam u niej aż do powrotu rodziców. myślałam na początku ,ze to tylko zwidy ,ale pani Marzenka mi mówiła ,że w ten dzień u niej też działy się dziwne rzeczy np. odkurzacz sam wyskoczył z kontaktu. Bo pani odkurzała i się jej wyłączył odkurzacz. Poszła zobaczyć co się stało ,a kabel nie był w kontakcie. Sama w domu była. i mówiła też ,że spadł jej talerz który był w szafce. i leżał na podłodze. ,a ona oglądała film. po tym nieszczęściu do domu przyszedł ksiądz i poświęcił dom. później nic nie było. jednak do dzisiaj się boję. ;/ ja tak mam i to jest straszne. cryingcrying
      • julkalove . 28.11.10, 14:27
        Kiedys jak bylam na noc u dziadkow to spalam na gorze a oni na dole Dziadkowie nie maja zadnego psa a gdy sie przebudziłam spojrzalam na krzeso a tam duzy pies z strasznie swiecacymi oczami masakra
    • izika8 ...................oh no massakra 25.11.10, 16:30
      ja mam konto na nk i sobie tam wchodzę, gram w różne gierki itp. Jest też taki śledzik gdzie się wpsiuje różne bzdety i taka jedna napisała tak: "NIE CZYTAJ TEGO!!!!!!!!!KRWAWA MERY!!!!!!!!!! Jeśli to przeczytałeś o 0.00 ukaże ci się duch krwawej Mery!". No ja "nie wierzę" w takie rzeczy no to gites zostawiłam, nie skopiowałam i nie wkleiłam. Ale jakoś cały dzień myślałam o tej Mery i wstukałam w google wlazłam na grafikę.... Mogłam tego nie robić. takie zdjęcia i obrazki że szok i tak się kurzczę zestrachałam że normalnie koszmar. No to jeszcze bardziej nie mogłam zapomnieć. Do łóżka żaden horror tylko Shrek 3, bo inaczej kaplica. Zasnęłam, siora wyłączyła TV i DVD. W nocy się obudziłam (ja się zawsze budzę co 3-4 godz.) i poszłam do łazienki. O krwawej zapomniałam i jak wyszłam z kibla... SZOK. Jest 00.00, mery mi się przypomniała i do szóstej nie spałam. bałam się zamknąć oczy i wydawało mi się że skąd się gapi na mnie! A jak o tej 6 zasnęłam o 7 mnie budzą do szkoły. w tym godzinnym śnie śniła mi się mery jak zabija moją rodzinę................
    • butterfly141 Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 27.11.10, 20:05
      Mi się raz wydawało że w odbiciu w oknie widzę przechodzącą kobietę z opuszczoną głową, lecz to raczej wytwór mojej wyobraźni ;p W duchy wierzę...
    • oldtimesakexd Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 28.11.10, 14:08
      Ja pier.. -.-
      Naprawdę współczuję ;D A wiesz dlaczego?
      Ponieważ wybrałaś sobie najgłupszy film do obejrzenia jaki kiedykolwiek istniał.
      Dla mnie Paranormal Activity jest totalnie bez sensu. Nie wiem, co za idiota ten film "stworzył" ale współczuję. x) Musiał nie wziąść leków. ;D

Jeśli jesteś naprawdę zaciekawiona światem zmarłych, to radzę zabrać się za to inaczej, niż oglądać jakieś przygłupawe filmy.
      Pozdro. ;D
    • fano__x zawsze mam schizy po obejrzeniu jakiegoś horroru. 28.11.10, 14:17
      ale na następny dzień już raczej nie :d
    • jonas_lover One istnieją, ale... 28.11.10, 14:19
      zjawy istnieją, to są dusze wzywające pomocy albo te potępione, inaczej demony. jednak one raczej nie przyczepiają się do ciebie od tak, niebezpieczne są zabawy w wywoływanie duchów itp. itd., bo wtedy można sobie samemu życie uprzykrzyć. po takim czymś może zacząć straszyć, jakieś duchy mogą przychodzić, rzeczy mogą same "latać" po mieszkaniu. tak samo z pójściem do wróżki, czy jakiegoś jasnowidza. wtedy zaczyna działaś szatan i się mogą dziać różne rzeczy, naprawdę najróżniejsze. ktoś z rodziny może chorować, w domu może zacząć straszyć, ktoś z otoczenia ginie w niewyjaśnionych okolicznościach, słychać głosy. więc najlepiej się po prostu trzymać od tego z daleka i wszystko będzie ok.
    • vaniney Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 28.11.10, 14:20
      paranormal activity jest taaaaaaaaaaakie nudne : o
    • domelciaxdd Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 28.11.10, 14:34
      ja tak czasami mam jak obejrze właśnie jakis horror....jak klade się spać i zamykam oczy to widze jakas część tego filmu, np. jakis ludzi co grali w tym filmie, albo co sie tam działo,itp.
    • xxlilyxx Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 28.11.10, 15:27
      oglądałam ten horror, ale jakoś mało mnie przeraził. ; ) zresztą naoglądałam się już tyle filmów, naczytałam tyle książek, że mało co jest w stanie mnie przestraszyć. ;d w każdym razie nigdy nie przeżyłam czegoś dziwnego.
    • niewiadoma_xxxx Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 06.12.10, 19:02
      Jak najbardziej wierzę w zjawiska paranormalne. Duchy, zjawy, demony... To wszystko jest prawdziwe. Możecie mnie uznać za dziwną, ale ja wierzę i nie chcę już zadzierać z Tamtym Światem... Czemu? Kiedyś postanowiłyśmy z przyjaciółką zabawić się w przywoływanie duchów. Wszystko było ładnie, pięknie i zabawnie. Do czasu... Były wakacje, więc miałam trochę luzu. Na dodatek tata mojej przyjaciółki obiecał mnie odwieźć do domu koło 21. Po seansie wywoływania postanowiłyśmy pobawić się świeczkami. Zapaliłyśmy ich dużo i poukładałyśmy na szafkach. Zgasiłyśmy światło, i zaczęłyśmy gadać. Drzwi były zamknięte i okna też. Wyobraźcie sobie nasze przerażenie, gdy wszystkie świeczki zgasły w tym samym czasie. Poczułyśmy lodowaty podmuch wiatru. Środek lata, pozamykane okna i drzwi... A tu coś takiego. Książka, która leżała na biurku... Kartki same zaczęły się przewracać... Po tym wydarzeniu byłyśmy bardzo wystraszone. Postanowiłyśmy już nigdy nie bawić się w wywoływanie duchów.
      Możecie mi nie wierzyć, ale to prawda...

There is no pretending...
      niewiadoma_xxxx
      my-immortale-love.blog.onet.pl/
      nicole-cooper.blog.onet.pl/
      niezwykla-czarownica.blog.onet.pl/
    • wiktoria_ ja słyszę głosy 06.12.10, 19:18
      czasami słyszę głosy w pokoju gdzie leżała moja chora babcia która już nie żyje, moja siostra słyszy jak ktoś chodzi po panelach. ale jeszcze nic mi nie zrobiły. koszmary też często mam o mordercach, duchach itp.
      i dlatego też nie oglądam horrorów bo bym nie umiała zasnąć smile
    • airplane_ Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 06.12.10, 20:04
      ja mam dużo takich strachów .
      czasem to nawet sie zastanawiam , czy to może schiza nie daje mi sie we znaki xd
      jak zasypiam , to mam wrażenie , że słysze głosy .
      na klatce to wręcz wbiegam do chałupy a nie wchodzę . xd
      czasem jak jestem już tak mniej więcej obudzona i leże na łóżku to mam takie kretyńskie wrażenie , że odlatuję . XD
      albo raczej , że moja dusza odchodzi z ciała xdd
      to jest dziwne i nie śmiejcie się XD tak jest naprawdę : |
      i w ogóle jak jestem sama w pokoju ( tak jak teraz ) to mam wrażenie , że ktoś mnie obserwuje. tak z ukrycia . -,-''

i prosze sie ze mnie nie śmiac . ja mam poważny problem XDD

sorry , że sie rozpisałam . ;pp
      • werona112 Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 06.12.10, 20:30
        Historie niezłe !
        Ja wierze i kiedyś miałam coś takiego:
        Otóż mój dziadek się powiesił u mnie na korytarzu w domu..confuseduncertain
        I ja mam tak, że jak jestem w łazience i mam otwarte drzwi, to widze w lustrze co jest na korytarzu.
        I kiedyś myłam zęby ( byłam sama rzecz jasna) i zobaczyłam w lustrze, czarną twarz, z wyszczerzonymi zębami, i rogami diabła..
        albdevilo np. jak jestem sama w chacie to słysze jak ktoś chodzi po domu, i może Wam się wydać to głupie, ale .. hmnm .. nie wiem jak to opisać ... o ! czuje obecność w pokoju, jak jestem sama..sad
        Masakra crying
    • g_o_s_i_a Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 11.12.10, 18:57
      Ja raczej wierzę, choć nie roztrząsam tego tematu zbyt często, ogólnie mam alergię na horrory.
    • xxxnatalxxx Re: Zjawy , koszmary i jeszcze inne dziwne rzeczy 12.12.10, 19:25
      Wierzę i owszem miałam pare takich "styczności"
      Jak byłam mała coś wieczorem połozyło mi rękę na ramieniu(leżałam już w łożku więc nie widziałam tego, lecz reka była zimna), kiedy sie odwróciłam nikogo nie było. Od zawsze słysze jakby odpalony telewizor. Niby leci M jak miłość czy na dobre i na złe, ale jak schodze na dol telewizor jest wyłaczony. Przyzwyczaiłam się.
      Raz zdarzyło mi się, że słyszałam czyjes kroki(na pewno owy ktoś szedł w skarpetkach, kroki były miekkie), "piszczenie" palców na szybie itp. I szok! coś mnie przygniotło, miałam wtedy takiego stracha, ze zaczęłam dyszeć(nie potrafiłam krzyczeć, cos mnie blokowało) i przeszło. Ale w moim przypadku to jest raczej efekt wybujałej wyobraźni, bo to raczej się naprawdę nie dzialo. W każdym razie sądze iż coś takiego jak istoty niematerialne istnieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka