stuki 27.11.10, 21:35 No cóż chciałabym się dowiedzieć jak dbacie o włosy jakich kosmetyków używacie i czy jesteście z nich zadowolone Ps.jeśli taki wątek był to sorry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jowita159 Re: Włosy:) 27.11.10, 21:53 No cóż ja mam kręcone dlugie kedziorki ktore siegaja mi do ze tak sie wyraze do tylka sa czarne mam tez grzywke ktora zakrywa mi czolo i jest prosta bo jest lekko wycieniowana i od razu sie prostuje uzywam szmponu maski i odzywki z nive do kreconych wlosw raz na 1 tydzien robie sobie maseczke z wosku ktora kupuje w aptece za ok 5 zl jestem bardzo zadowolona bo korzystam z tych kosmetykow przez 3 i pol miesiaca i sa efekty Odpowiedz Link Zgłoś
jowita159 Re: Włosy:) 27.11.10, 21:55 jeszcze chcialam dodac ze regularnie podcinam koncowki jakis 1 cm wiec wygladaja zdrowo Odpowiedz Link Zgłoś
stuki Re: Włosy:) 27.11.10, 21:58 aha ja mam też krecone brazowe wlosy ktore siegaja mi do polowy plecow ale grzywke mam na bok Odpowiedz Link Zgłoś
werka197 ha ! ;) 27.11.10, 21:58 Ja nie uzywam zadnych 'kosmetykow' bo od nich sie wlosy niszcza a poniewaz tego nie chce .. na dodatek raz w miesiacu myje je szarym mydlem zeby zbyc z nich silikon ktory jest w szamponach . Wlosy powinny byc naturalnie ladny a nie .. . Nie uzywam suszarki a zeby wlosy wygladaly fajnie mam kilka szmponow i za kazdym razem uzywam innego dzieki czemu sa fajniutkie Odpowiedz Link Zgłoś
youstynka16 fryzurka fryzurka 27.11.10, 22:13 przefarbowałam ostatnio włosy na rudo i jakie skutki???? faceci na to lecą i to baaardzo, dało się to odczuć na ostatniej imprezie (z której wróciłam po 4 i jeszcze nie chciało mi się spać-chwale się) a co do pielęgnacji włosów to...hmm polecam szampon i odżywkę elseve, ZIMNĄ wodę, sok z cytryny, odstawienie na jakiś czas lub ograniczenie prostownicy i lokówki i jeszcze jedno: odżywki do spłukiwania bo te w sprayach strasznie obciążają włosy Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: Włosy:) 27.11.10, 22:04 Myję je co 2 dni. Mam kilka szaponów w domu. W każdym razie nie podam jakich bo nawet nie ma takich w Polsce i sama nie wiem do czego konkretnie są. Szampon jak szampon. Nakładam też odżywkę. Dużo odżywki bo inaczej nie rozczeszę włosów. Od 2 tygodni zażywam falvit poniewarz weszłam w okres dorastania gdzie zazwyczaj włosy wypadają. A ja muszę się wspomagać tabletkami bo nie jadam warzyw. Ogulnie jestem zadowolona . Rozpisałam się znów. A i tak nic nie napisałam Odpowiedz Link Zgłoś
stuki Re: Włosy:) 27.11.10, 22:07 Ja tez nie stosuję wielu kosmetyków bo za bardzo obciążają włosy tylko 2 szampon z nivea do kreconych i odżywka żeby sie nie puszyły ale nie polecam nikomu używania pianek bo one na dłuższą metę wysuszają włosy Odpowiedz Link Zgłoś
livi Re: Włosy:) 27.11.10, 22:14 Mam długie, falowane, naturalnie brązowe włosy, a farbuję je na nieco ciemniejszy odcień z refleksami rudości. Dużo je nawilżam, ponieważ łatwo je wysuszyć. Stosuję jedwab do włosów i raz na tydzień 'karmię' je maseczkami i naftą kosmetyczną. Jestem z nich zadowolona i nie wymieniłabym je na żadne inne. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita159 Re: Włosy:) 27.11.10, 22:27 no coz ja tam uzywamwiecej kosmetykowalei tak wlosy nie sa tak obciazone ... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita159 Re: Włosy:) 27.11.10, 22:33 ale czytalam gdzies ze wcale nie trzeba tylko 2 kosmetykow ale wazne zeby byly lekkie ... Odpowiedz Link Zgłoś
temptation Re: Włosy:) 28.11.10, 13:26 Myje je . ale dużo .. xd . a tak poza tym tym to jeszcze czasem , używam jedwabu . Odpowiedz Link Zgłoś
jowita159 Re: Włosy:) 28.11.10, 14:23 Ja też czasem jedwabiu uzywam ale nie tak czesto i nie duzo bo on przetłuszcza włosy...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
stuki Re: Włosy:) 28.11.10, 14:39 To prawda że jedwabiu nie można używać dużych ilościach bo się szybciej przetłuszczają ... Ja ostatno jak byłam u fryzjerki to sobie zrobiłam ład z włosami. Miałam je ścięte równo i u nasady były przyklapnięte a na końcach napuszone. Więc wycieniowałam je i grzywkę skrócilam to teraz sięga mi tak do brody i układam ją na bok.U fryzjerki kupiłam sobie za 20 zł taki sprej do układania włosów który te włosy lepiej skręca. Teraz stosuję go od 2 miesięcy i włosy są lekkie nie puszą się są miękkie i ładnie skręcone Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 Re: Włosy:) 28.11.10, 14:49 Myje co 2 dzień, bo jak się czeszę to za każdym razem daję odżywkę-> lepiej się układają. Po umyciu nakładam inną odżywkę, która chroni przed prostownicą. Ogólnie i tak ich nie lubię, bo się kręcą i nie mam prostych , jedynym pocieszeniem jest miękkość w dotyku . Odpowiedz Link Zgłoś
dosia321 Re: Włosy:) 28.11.10, 14:54 ja obie kupuję różne komplety (szampon odzywka i maska(albo coś) ) wtedy mam ładne włosy Odpowiedz Link Zgłoś