27.11.10, 21:35
No cóż chciałabym się dowiedzieć jak dbacie o włosy jakich kosmetyków używacie i czy jesteście z nich zadowolone smile
Ps.jeśli taki wątek był to sorry kiss
Obserwuj wątek
    • jowita159 Re: Włosy:) 27.11.10, 21:53
      No cóż ja mam kręcone dlugie kedziorki ktore siegaja mi do ze tak sie wyraze do tylka sa czarne mam tez grzywke ktora zakrywa mi czolo i jest prosta bo jest lekko wycieniowana i od razu sie prostuje smile uzywam szmponu maski i odzywki z nive do kreconych wlosw raz na 1 tydzien robie sobie maseczke z wosku ktora kupuje w aptece za ok 5 zl jestem bardzo zadowolona bo korzystam z tych kosmetykow przez 3 i pol miesiaca i sa efekty smile
    • jowita159 Re: Włosy:) 27.11.10, 21:55
      jeszcze chcialam dodac ze regularnie podcinam koncowki jakis 1 cm wiec wygladaja zdrowo smile
    • stuki Re: Włosy:) 27.11.10, 21:58
      aha ja mam też krecone brazowe wlosy ktore siegaja mi do polowy plecow ale grzywke mam na bok smile
    • werka197 ha ! ;) 27.11.10, 21:58
      Ja nie uzywam zadnych 'kosmetykow' bo od nich sie wlosy niszcza a poniewaz tego nie chce .. na dodatek raz w miesiacu myje je szarym mydlem zeby zbyc z nich silikon ktory jest w szamponach . Wlosy powinny byc naturalnie ladny a nie .. smile . Nie uzywam suszarki a zeby wlosy wygladaly fajnie mam kilka szmponow i za kazdym razem uzywam innego dzieki czemu sa fajniutkie
      • youstynka16 fryzurka fryzurka 27.11.10, 22:13
        przefarbowałam ostatnio włosy na rudo i jakie skutki????
        faceci na to lecą i to baaardzo, dało się to odczuć na ostatniej imprezie (z której wróciłam po 4 i jeszcze nie chciało mi się spać-chwale się)
        a co do pielęgnacji włosów to...hmm polecam szampon i odżywkę elseve, ZIMNĄ wodę, sok z cytryny, odstawienie na jakiś czas lub ograniczenie prostownicy i lokówki

i jeszcze jedno: odżywki do spłukiwania bo te w sprayach strasznie obciążają włosy
    • linda Re: Włosy:) 27.11.10, 22:04
      Myję je co 2 dni. Mam kilka szaponów w domu. W każdym razie nie podam jakich bo nawet nie ma takich w Polsce i sama nie wiem do czego konkretnie są. Szampon jak szampon. Nakładam też odżywkę. Dużo odżywki bo inaczej nie rozczeszę włosów. Od 2 tygodni zażywam falvit poniewarz weszłam w okres dorastania gdzie zazwyczaj włosy wypadają. A ja muszę się wspomagać tabletkami bo nie jadam warzyw. Ogulnie jestem zadowolona .

Rozpisałam się znów. A i tak nic nie napisałam
    • stuki Re: Włosy:) 27.11.10, 22:07
      Ja tez nie stosuję wielu kosmetyków bo za bardzo obciążają włosy tylko 2 szampon z nivea do kreconych i odżywka żeby sie nie puszyły smile ale nie polecam nikomu używania pianek bo one na dłuższą metę wysuszają włosy smile
    • livi Re: Włosy:) 27.11.10, 22:14
      Mam długie, falowane, naturalnie brązowe włosy, a farbuję je na nieco ciemniejszy odcień z refleksami rudości. Dużo je nawilżam, ponieważ łatwo je wysuszyć. Stosuję jedwab do włosów i raz na tydzień 'karmię' je maseczkami i naftą kosmetyczną. Jestem z nich zadowolona i nie wymieniłabym je na żadne inne. smile
    • jowita159 Re: Włosy:) 27.11.10, 22:27
      no coz ja tam uzywamwiecej kosmetykowalei tak wlosy nie sa tak obciazone ... smile
    • jowita159 Re: Włosy:) 27.11.10, 22:33
      ale czytalam gdzies ze wcale nie trzeba tylko 2 kosmetykow ale wazne zeby byly lekkie ...
    • temptation Re: Włosy:) 28.11.10, 13:26
      Myje je big_grin . ale dużo .. xd . a tak poza tym tym to jeszcze czasem , używam jedwabu wink .
      • jowita159 Re: Włosy:) 28.11.10, 14:23
        Ja też czasem jedwabiu uzywam ale nie tak czesto i nie duzo bo on przetłuszcza włosy...;/
    • stuki Re: Włosy:) 28.11.10, 14:39
      To prawda że jedwabiu nie można używać dużych ilościach bo się szybciej przetłuszczają ...
      Ja ostatno jak byłam u fryzjerki to sobie zrobiłam ład z włosami. Miałam je ścięte równo i u nasady były przyklapnięte a na końcach napuszone. Więc wycieniowałam je i grzywkę skrócilam to teraz sięga mi tak do brody i układam ją na bok.U fryzjerki kupiłam sobie za 20 zł taki sprej do układania włosów który te włosy lepiej skręca. Teraz stosuję go od 2 miesięcy i włosy są lekkie nie puszą się są miękkie i ładnie skręcone smile
      • pola16 Re: Włosy:) 28.11.10, 14:49
        Myje co 2 dzień, bo jak się czeszę to za każdym razem daję odżywkę-> lepiej się układają. Po umyciu nakładam inną odżywkę, która chroni przed prostownicą. Ogólnie i tak ich nie lubię, bo się kręcą i nie mam prostych crying, jedynym pocieszeniem jest miękkość w dotyku wink.
    • dosia321 Re: Włosy:) 28.11.10, 14:54
      ja obie kupuję różne komplety (szampon odzywka i maska(albo coś) ) wtedy mam ładne włosysmile
      • miley124 Re: Włosy:) 28.11.10, 19:30
        Polecam szampony Natury!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka