Dodaj do ulubionych

problem. prosze pomóżcie. :c

27.11.10, 21:45
` wstępem dziękuję, że weszłaś w ten temat i od razu mówię, że jeśli chcesz się ponabijać, dać głupią radę lub coś w tym stylu to po prostu wyjdź. I proszę, nie kasujcie tego wątku . Z góry dziękuję. ;*
No więc, problem jest jak większość.. Chodzi o chłopaka.. crying
On jest o rok starszy, 2 lata chodziliśmy do jednej szkoły.. teraz on odszedł do liceum no ale nie ważne.. to było tak że on był jednym z (niewielu) najprzystojniejszych chłopaków w szkole.. ale ja totalnie nie zwracałam na niego uwagi, nie wiedziałam kim jest i wgl.. nawet ja go nie widziałam, moje oczy go nie dostrzegały... to jest najśmieszniejsze. na początku drugiego semestru drugiej klasy, przyszedł na zajęcia dodatkowe na które ja chodziłam. ja sobie spokojnie pracowałam kiedy razem z jego kolegą ( nie wiem który rzucał ) rzucili we mnie karteczką.. no i wtedy sie na niego spojrzałam. omg, te jego oczy, one mnie zahipnotyzowały ... masakra normalnie. nie należę do typu ludzi którzy zakochują się od tak bo ktoś jest ładny czy coś w tym stylu...po tej lekcji o wszystkim powiedziałam mojej przyjaciółce a ona mi powiedziała kim on jest.. byłam totalnie zdziwiona bo on był sławny w tej szkole a ja nawet nie wiedziałam że on istnieje. następnego dnia, gdy siedzieliśmy całą klasą po salą to on i jego koledzy usiedli na przeciwko nas bo przyciągnęli sobie ławkę, co najlepsze to nie było pod salą tylko przy oknach więc ławka nie powinna tam stać no ale dobra, i z dziewczynami kapnęłyśmy się że oni robią nam zdjęcia z jego telefonu, dokładnie to on je robi.. po pewnym czasie ja tak jakby się w nim zakochałam, chociaż uważam że to nie możliwe bo żeby się zakochać trzeba kogoś znać.. ale ja kochałam wszystko co on robi.. jak chodzi, jak pije, jak je, jaką minę ma jak idzie, jak odrabia lekcje na kolanie, jak coś robi w telefonie. ja zaczęłam mieć obsesje.. od 10 miesięcy tłumaczę sobie że to tylko zauroczenie, że to przejdzie. nie ważne, dopóki nie odszedł z tej szkoły dużo było takich sytuacji w ktorych po prostu próbował zwracać na siebie moją uwage.. tak mi sie zdaje że moją.. bo to mi zabrali koledzy z klasy kartkę kiedy się uszyłam i on im ją zabrał jak widział że to moja i że próbuje im ją zabrać i świetnie sie z nimi bawił jak widział że skaczę po tą kartkę ( bo jestem niska ) i się wściekam i oni mnie łaskoczą.. i inne takie sytuacje.. przyznam od razu że nie jestem szczupła,a nawet więcej jestem taka grubsza... nie tak bardzo no ale jestem,. fakt, brzydka nie jestem, ale nie wierzę żebym mu sie spodobała, bo on jest idealny. po prostu idealny . w moich oczach. od początku tego roku szkolnego prawie codziennie go widuje... i on mnie totalnie onieśmiela.. straciłam dla niego głowę. proszę pomóżcie, co ja mam zrobić ?! moja koleżanka mówi że się w nim zakochałam na 100 % i on się na mnie patrzy i robi wszystko żebym sie spojrzała, ale ja nie mam odwagi.. nie potrafię się nawet na niego spojrzeć. ja uważam że to zwykłe zauroczenie, ale czy zauroczenie może trwać aż 10 miesięcy ? błagam o pomoc. co ja mam zrobić ? dodam że mam 15 lat.. jak zwrócić na siebie jego uwagę, jak pokazać dyskretnie że mi sie podoba ale tak żebym się nie ośmieszyła. bo on jest idealny a ja gruba i nie ładna.. jak piękny i bestia. wszyscy mówią ze jestem ładna i nie jestem gruba, ale ja swoje wiem.. i co wgl sądzicie na ten temat ? błagam o pomoc Kotki ! ;*
Obserwuj wątek
    • lola013 no Kotki ;* błaaagaam. ;* 27.11.10, 21:59
      • fuckingprinces Re: no Kotki ;* błaaagaam. ;* 27.11.10, 22:03
        Się rozpisałaś xD
        Historia jak z bajki! ^^ Jeśli ci się nie wydaje to na pewno mu się podobasz dziewczyno ;p
        Moim zdaniem zamiast tak narzekać : 'Ojejciu! Ja jestem gruba! Ja jestem brzydka! A on ideał! Och!" powinnaś ruszyć tyłęk i z nim porozmawiać... I to szybko!! tongue_outbig_grinwinkkiss
        • monik4 Re: no Kotki ;* błaaagaam. ;* 27.11.10, 23:16
          macie problemy z boyami
      • serduchowo Re: no Kotki ;* błaaagaam. ;* 28.11.10, 21:44
        aha
    • zazu Re: problem. prosze pomóżcie. :c 27.11.10, 22:02
      Mam 2 propozycje:
      1. Podejdź i zagadaj/ wpadnij "przypadkiem" na niego
      2. Podejdź i wal prosto z mostu: Podobam cie się???
    • werka197 Po polowie juz sie nie chce czytac ;-( 27.11.10, 22:03
      Moze napisz krotsza wersje bo .. N
      • fuckingprinces Re: Po polowie juz sie nie chce czytac ;-( 27.11.10, 22:05
        Werka197 rozwaliłaś mnie xD
        Ale racja ;p;p
        Streszczenie by się przydało kisskisskisskiss
        • lola013 Ale... 27.11.10, 22:13
          .. to jest krótsza wersja, uwierzcie mi.. ;p Gdybym miała pisać wszystko to by było, o jejkuu... ;p ale dzięki bardzo za pomoc. ;* ale ja na pewno do niego nie zagadam bo ja nawet nie jestem w stanie spojrzeć się w jego stronę on tak mnie onieśmielaa... crying więc... trudna sytuacja.. sad
    • by_moonlight Re: problem. prosze pomóżcie. :c 27.11.10, 22:11
      On ci się podoba, ty jemu się podobasz, więc w czym problem? xD Może na początek jakiś uśmiech czy coś, a później wrzuć na luz i podejdź, pogadaj. Powodzenia. ;P
      • lola013 no ale własnie.. 27.11.10, 22:16
        .. ja uważam, że mu się nie podobam.. ale przyjaciółka mówi że on sie na mnie patrzy i wgl.. fakt faktem widziałam sporo razy jak sie na mnie patrzył i było duzo takich sytuacji w których widać było że zwraca na siebie uwage.
        • by_moonlight Re: no ale własnie.. 27.11.10, 23:04
          Skoro przyjaciółka ci tak powiedziała to możliwe, że tak właśnie jest. Poza tym nic nie stracisz. Nadal wydaje mi się, że powinnaś z nim pogadać.
    • miss_mimi094 ` ejj ; ) 27.11.10, 22:13
      ty nie musisz robić nic żeby zwrócić jego uwagę, ty już to zrobiłaś skoro mówisz ze wydaje ci się ze to on chce ściągnąć twoją uwagę na ciebie smile
      jeśli jesteś bardzo nieśmiała, to uśmiechnij się do niego do czasu , bo tak to chłopak pomyśli że się nim nie interesujesz i przestanie...
      ale z drugiej strony wiem też że jeśli zbytnio nie okazujesz chłopakowi ze ci zależy to wróci ( sama tak mam)
      Po prostu facetów trudno jest zrozumieć wink niestety uncertain
      no ale ty, po prosty pokaż że ci zależy bo to już raczej nie jest zauroczenie... bierz się za niego !

; **
      • decode uff 27.11.10, 22:19
        uff, wreszcie wszystko przeczytałam.
        słuchaj dziewczyno, mam ten sam problem z tym, że chłopak jest ode mnie młodszy ..
        powinnaś z nim pogadać, napisać do niego, nie zmarnuj swojej szansy, tak jak ja marnuje właśnie swoją (bo jestem beznadziejną, zawstydzoną i zamkniętą w sobie przed nim idiotką).

więcej odwagi, pare spojrzeń, pięknych uśmiechów, kilka niezapomnianych chwil i będziesz naprawdę szczęśliwa c;

trzymam kciuki,
        decode.
    • shewerewolf ` 27.11.10, 22:24
      Po przeczytaniu "NAJPRZYSTOJNIEJSZYM", zrezygnowałam z dalszej lektury. Powinnaś się domyslić dlaczego. Wiem, że nie miało być tego typu odpowiedzi, ale nie mogłam się powstrzymać. Bo to jest kolejne żałosne kotkowe romansidło, typu "Chłopak i dziewczyna" -_-
      • shewerewolf Aha, tu ci pomogę. 27.11.10, 22:26
        Angielscy naukowcy stwierdzili, że zauroczenie może trwać do dwóch lat. Więc to jest zauroczenie.
    • lola013 dziękuję Wam dziewczyny za przeczytanie i... 27.11.10, 22:28
      .. że mi pomogłyście.. na prawdę.. dałyście mi otuchy, ale to nie jest takie łatwe.. bo ja przy nim tracę głowę, zawsze, dokładnie zawsze wychodze przy nim na idiotkę. i to tak totalną że załamać się można.. własnie chce mu się spojrzeć w oczy i uśmiechnąć się ale nie wiem czy dam rade.. wink
    • ily Re: problem. prosze pomóżcie. :c 27.11.10, 22:30
      urzekła mnie Twoja historia, chociaż jej nawet nie przeczytałam, bo mi się najzwyczajniej nie chciało wytężać wzroku.
      • lola013 @ily, myślisz że jesteś zabawna .. ? 27.11.10, 22:43
        człowiek ma problem i pyta sie uważnie, a jak ci się nudzi i chcesz się z czegoś ponabijać to stan w lustrze porób głupie miny albo coś.. bo dla mnie takie coś jest żałosne, po co piszesz coś skoro nie masz niczego do powiedzenia ?! dziecinada.. żal takich ludzi..
        • ily lola013 29.11.10, 17:28
          czy ja napisałam, że jest to dla mnie śmieszne?
          napisałam, że nie chce mi się wytężać wzroku. to przecież nie Ty czytałaś przez 5 godzin tą samą książkę. nie miałam siły, a poza tym, gdy zobaczyłam ile zajmuje cały problem, po prostu odechciało mi się czytać go dalej. przeczytałam do połowy, ale dalej już nie miałam siły. chciałabym pomóc, ale nie czytając wszystkiego, nie miałam takiej możliwości.
    • lola013 może ktoś jeszcze się wypowie ? c: 27.11.10, 22:55
      • blondi_girl Re: może ktoś jeszcze się wypowie ? c: 27.11.10, 23:10
        hm..sama napisałaś, że on robi wszystko żebyś na niego zwróciła uwagę, ale ty boisz sie na niego spojrzeć...
        Więc może spróbuj się przełamać i jednak popatrzeć mu w oczy kiedy będzie następnym razem przyciągał twoją uwagę?
    • ami. Re: problem. prosze pomóżcie. :c 27.11.10, 23:10
      na poczatku pisalas ze wiesz ze jestes ladna a na koncu ze nie. uwierz mi ze nie skromni ludzie nie sa fajni
      • lola013 @ami, chodzi mi o to.. 27.11.10, 23:30
        .. że wiem, że nie jestem brzydka ale boje się że on mnie wyśmieje, bo chłopaki lubią tylko ładne i szczupłe dziewczyny....
    • dosia321 Re: problem. prosze pomóżcie. :c 27.11.10, 23:16
      napisz do niego to się przekonaszsmile) Też kiedyś kochałam się w jednym chłopaku starszym o 2 lata i też chodził ze mną do szkoły jednak kiedy skończył gimnazjum to o nim zapomniałamwink)
    • kara4454 o jaaa .... nie chce mi sie czytać ^^ 27.11.10, 23:48
      • lola013 a jeśli to zauroczenie,a mi się zdaje? 28.11.10, 08:49
        • lola013 najgorsze jest to, że... 28.11.10, 18:52
          .. nie mam okazji żeby spojrzeć się mu w oczy. sad
    • ayo Re: problem. prosze pomóżcie. :c 28.11.10, 08:54
      Na pewno się zakochałaś,ale ciekawe czy on w tobie. Jak narazie nie mówiłabym mu tego co czuje ,bo bałabym się ośmieszenia. Ale rób co uważasz,życzę Ci powodzenia! ;*wink
    • naomi. Re: problem. prosze pomóżcie. :c 28.11.10, 11:48
      nie chce mi się tego czytać ;d
      duuużo.
      • lola013 ja bez niego wariuję, jego widok.. 28.11.10, 21:34
        .. działa na mnie jak zastrzyk energii, narkotyk, kofeina.. po prostu promienieje szczęściem . Ja wariuję, nie wiem co robić... Tak bardzo mi go brak...
    • kitty Re: problem. prosze pomóżcie. :c 28.11.10, 21:54
      Uwierz w siebie. inaczej nic z tego nie będzie.
    • honest_ tutajtutajtutaj. 28.11.10, 22:11
      jezu! dziewczyno mam niemal identyczny problem, sytuację. ten chłopak patrzy się na mnie, przyjaciółka nawet zauważyła, widziała jak on patrzy się na mnie jak jestem odwrócona. problem w tym że on jest idealny i nie rozumiem jak ktoś taki jak ja może się mu podobać (no co, każda dziewczyna narzeka na swój wygląd, nie jestem wyjątkiem). sama zauważam jak się na mnie patrzy.. od tygodnia zbieram się w sobie żeby się do niego uśmiechnąć, ale nie na jakoś okazji, albo ja sama panikuje.. on też jest w liceum i po prostu wstydzę się podejść do niego jak jest z kolegami :c ale hej! mamy na jutro misję, uśmiechnąć się do naszych ideałów, okej? damy radę c:
      • lola013 @ honest_ c: 29.11.10, 15:55
        ok, tylko problem jest w tym, że szybko go nie spotkam.. bo jak już się zebrałam na to to mam takie szczęście że od miesiąca nie mam na to okazji ! crying załamka totalna, a ja po prostu już nie wyrabiam ! crying
    • leto Re: problem. prosze pomóżcie. :c 29.11.10, 16:10
      kobieto nie narzekaj że jesteś gruba i takie tam a że on jest taki super boski no błagam po prostu do niego zagadaj bo inaczej beńdzie za pużno
    • koralina94 Re: problem. prosze pomóżcie. :c 29.11.10, 16:22
      Śmieszą mnie ludzie, którzy Ci tu odpisują, że nie chce im się czytać. Przecież to jest powód do wstydu, że gdy się widzi dużo tekstu to się go nie czyta:p
      Ale do rzeczy. Jesteś szczęściarą, że spodobałaś się fajnemu facetowi. Musisz się zdobyć na odwagę i uśmiechnąć do niego, żeby pokazać, że też go zauważasz. Tylko zastanów się, czy go nie idealizujesz czasami. Może gdybyś dowiedziała się trochę więcej na jego temat, to mogłabyś ocenić, czy rzeczywiście jest taki świetny.
      • lola013 @koralina94 ... 29.11.10, 17:15
        Dokładnie, to jest żałosne. miło mi, że ktoś jest taki mądry i popiera moje zdanie. ;* wink
        Dziękuję, że mi pomagasz. smile I chcę Ci powiedzieć, że ja wiem o nim prawie wszystko.. Chciałabym go tylko poznać.. Wyciągam od ludzi ( dyskretnie oczywiście ) wszystko co o nim wiedzą. I po prostu to jest mój ideał.. Ja nie wiem totalnie co mam robić... A najlepsze jest to że on nie ma dziewczyny. Milion ładnych i mądrych się obok niego kręci ale on jakby czeka na tą jedyną... Szczerze? ja totalnie nie wiem co w nim widzę, bo nie jestem typem, który leci na urodę.. Ale coś mnie w nim tak pociąga jak magnez i sprawia że chce go poznać... dziwne..
    • milenka452 Re: problem. prosze pomóżcie. :c 29.11.10, 16:30
      Zagadaj do niego.. Mówisz że masz bardzo dużo takich sytuacji.. Gdy ci w czymś pomoże czy coś postaraj się z nim zapoznac i wgl. Powodzenia kiss
      • crezyyy Re: 29.11.10, 17:33
        Dziewczyno wiem, że podejście do niego i zagadanie to dla ciebie jak tortura ( :ściana: ) .
        Wiesz, że wystarczy tylko mały gest, jak hmm. uśmiech ! smile kiss
        Albo Wy też róbcie im zdjęcia ,albo też podsuńcie ławkę.
        • lola013 @ crezyyy .. 29.11.10, 22:07
          dziękuję. ;* masz racje, szkoda tylko że nie chodzimy juz do tej samej szkoły i teraz bardzo mało będziemy się widywać, ale kiedy tylko będzie taka okazja z miłą chcęcią bym to zrobiła. ;* dzięki Wam Wszystkim za wsparcie ! ;* jesteście kochane ;*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka