Dodaj do ulubionych

GONE - Zniknęli

29.11.10, 19:21
Czytaliście może serię książek dla nastolatków "GONE"? Co o niej sądzicie? Która faza Wam się najbardziej podoba? Macie wszystkie części? Kto jest Waszym ulubionym bohaterem? Wypowiadajcie się <3

pozdrawiam, <serceserceserce> xd
Obserwuj wątek
    • ily Re: GONE - Zniknęli 29.11.10, 19:25
      nie czytałam, a o czym to? ;>
    • zakochanie Re: GONE - Zniknęli 29.11.10, 19:32
      to seria książek, w ktorej w pewnym miasteczku nagle wszyscy ktorzy ukonczyli 15 lat znikają. po prostu, jest totalna pustka, dzieciaki zaczynają się rządzić. chlopak o imieniu Sam, stara się rozwikłac ta zagadkę, tajemnicę, ale niedługo skończy 15 lat. to w fazie I. nie bede mowila tu wszystkiego o fabule, zeby nie zaburzać nikomu swojego wyobrazenia na temat zdarzeń itp itd. w zasadzie to thriller. ale naprawdę ci i nie tylko, szczerze polecam.
      w pozostalych fazach, czyli częściach rozwija się akcja, do tego stopnia, że nie potrafisz oderwać sie od czytania, wiem z autopsji smile. polecam !

[ czytał ktoś?
      • zakochanie Re: GONE - Zniknęli 30.11.10, 19:57
        hej, nikt z Was nie czytał?
    • livi GONE - Zniknęli 30.11.10, 20:00
      Niestety nie czytałam, ale na pewno przy najbliższej wizycie w księgarni poszukam tego tytułu. Wielkie dzięki, pozdrawiam!
      • olusia... Re: GONE - Zniknęli 30.11.10, 20:06
        Nie cyztałam, ale moze przeczytambig_grinwink
    • serduchowo Re: GONE - Zniknęli 30.11.10, 20:08
      pierwsze słysze o tym tytule
      • zakochanie hm, no cóż ponawiam wątek, może ktoś czytał? 21.12.10, 13:08
        www.empik.com/gone-znikneli-faza-i-niepokoj-grant-michael,prod12040117,ksiazka-p
        • zakochanie Re: hm, no cóż ponawiam wątek, może ktoś czytał? 21.12.10, 13:10
          zły link. poprawny:
          www.empik.com/gone-znikneli-faza-i-niepokoj-grant-michael,prod12040117,ksiazka-p
    • katiediamond Re: GONE - Zniknęli 21.12.10, 22:06
      Czytałam nawet fajne. Rzeczywiście na początku nie możesz się oderwać, ale z czasem, dochodząc do 3/4 zaczyna się trochę dłużyć. Druga część się fajnie skończyła i chętnie przeczytam 3 big_grin Nie wiesz może kiedy wychodzi? Muszę poszperać w internecie.
      • zakochanie katiediamond 22.12.10, 12:43
        III faza już wyszła, mam ją i myślę, że jest najciekawsza. w empiku była już jakieś 2 miesiące temu. leć i kup koniecznie serce
    • ghastly Re: GONE - Zniknęli 22.12.10, 07:10
      W końcu KING polecał. Czytałam i przyznam, że fajna historia, ale to bardzo często stosowany motyw w różnych opowiadaniach i książkach czystofantastycznych, więc niczym mnie nie zaskoczyła. Bohaterowie niezbyt barwni, ale nie obojętni czytelnikowi. Ogólnie to... Gładka i szybka lektura na 1 raz.
      • smola Czytałam, lecz... 22.12.10, 12:56
        Czytałam, lecz moim zdaniem nie jest zachwycająca uncertain Może być, ale przeczytałam pierwszą część i na tym skończyłam...
    • gosiaczek_94 Re: GONE - Zniknęli 13.02.11, 20:04
      Pewnie, że czytałam !winkwink
      Teraz z niecierpliwością czekam na Zarazę/Plagę.
      Jak do tej pory, to najbardziej spodobały mi się Kłamstwasmile
      Jeżeli chodzi o bohaterów to Caine-Diana piwopiwo
    • klek Re: GONE - Zniknęli 02.03.11, 11:58
      oczywiście że czytałam !
      i polecam, uwielbiam te książki
      jeszcze miesiąc i będzie w stanach premiera plagi
      • gosiaczek_94 Re: GONE - Zniknęli 05.03.11, 18:47
        Już się nie mogę doczekać smilesmilesmile
    • sophie_annabet KOCHAM TO! 06.03.11, 17:58
      jedna z lepszych młodzieżowych książek, jakie powstała, przynajmniej moim zdaniem. cała fabuła i to brutalne pokazanie świata bez dorosłych, śmierć dzieci i mutacje są dla mnie majstersztykiem, brawa dla autora. nie wspominając już o tym, że dzieciaki zamiast się jednoczyć, się kłócą, co jest tylko udokumentowaniem tego, jak fajnie można pokazać takie typowe złe ludzkie zachowania. co się tyczy bohaterów, uwielbiam sama - jak chyba każdy, bo to taka postać do kochania i utożsamiania się z nią, i choć przyznaję, w większości książek mnie to odrzuca, to tutaj po prostu nie sposób człowieka nie lubić. za to astrid bym wywaliła do chaty jimma pustelnika, tak mnie ta postać irytuje, że już w trzeciej części nie mogłam, jak się czepiała o wszystko i jeszcze ta cała sprawa z wiarą... nie dość, że na Sama spadł cały obowiązek, to ta mu dorzuca... licze więc na jakiś mały romansik Sama, już mi w sumie obojętnie z kim haha :p nawet nie potrafię wybrać swojej ulubionej części, wszystkie sa wspaniałe, teraz pozostaje tylko czekać na czwartą, podobno ma być w marcu? Boże, już nie mogę wytrzymać, o chorobach będzie, ciekawe, jak to się wszystko rozwinie ;o a jak zabiją Edilio, to wydrapię oczy, a coś mi się zdaje, że tym razem ktoś ważny wypadnie albo go uśmiercą... ajajaj, pozostaje czekać, niesamowita książka! i pomyśleć, że kiedyś myślałam, że fajnie by było tak być bez rodziców.najwidoczniej umarłabym jako pierwsza, gdyby coś takiego się stało, hahah:p
      • rosalie007 Re: KOCHAM TO! 15.05.11, 21:37
        Nie czytałam, ale o świecie bez dorosłych możesz przeczytać we Władcach much- raczej dla dorsłych, ale niezwykle interesujące, choć przerażające....
    • klek Re: GONE - Zniknęli 12.03.11, 13:29
      Na początku kwietnia premiera Plagi również w POLSCE !!!! serce
    • rememberina Re: GONE - Zniknęli 12.03.11, 13:52
      czytałam 1 stronę, jak nauczyciel zniknął - świetne to było. może kiedyś przeczytam...
    • klaudiau11 ; d 12.03.11, 17:01
      nie czytałam, ale z miłą chęcią przeczytam .
    • tinkerbellka Re: GONE - Zniknęli 15.05.11, 21:00
      bardzo fajnewink
      wciągające,czyta się jednym tchemwink
      z bohaterów to uwielbiam Astridwink
      • dziulaxd Re: GONE - Zniknęli 15.05.11, 21:04
        kupiłam,przeczytałam,pokochałam!
        serceserceserceserce
        • edith_ Re: GONE - Zniknęli 15.05.11, 21:36
          Jestem w trakcie czytania pierwszej części.Jak na razie książka bardzo ciekawa.
    • nessy96 Re: GONE - Zniknęli 17.05.11, 15:13
      Czytałam tylko pierwszą część. Genialna, genialna i jeszcze raz genialna big_grin
    • abbey_girl Re: GONE - Zniknęli 03.07.11, 20:56
      Nareszcie ktoś kto to czytał big_grin
      Mam wszystkie części, ale nie wiem która najbardziej mi się podobała ... na pewno nie 3.
      Mój ulubiony bohater to Edilio.
    • julcia284 Re: GONE - Zniknęli 04.07.11, 12:45
      nie czytałamsmile
    • sammy Re: GONE - Zniknęli 04.07.11, 12:54
      Wdziałam całą serie tych książek w empiku, ale ich nie czytałam. Poszukam w pobliskich bibliotekach może będą a jak nie to trudno, przeżyje. Ale powiem szczerze, że mnie zaciekawiłaśwink
    • loveme. GONE 18.07.11, 22:37
      uwieeeelbiam tę serię ! najlepsza część moim zdaniem to faza druga:głód big_grin
      polecam !
    • gabi333 Re: GONE - Zniknęli 02.08.11, 21:54
      czytałam tą książke
      mam w domu całą serie
      nigdy nie czytałam lepszej książki od tej i nie wiem dlaczego niektórzy tak się tej serii czepiają
      moją ulubioną książką jest faza druga głód a bohaterem Sam i Brianna
      polecam wszystkim
    • kamila_1355 Re: GONE - Zniknęli 02.08.11, 22:05
      nie czytałam,ale dość zabawnie kojarzy mi się ten tytuł. ;d
      • kiwi Re: GONE - Zniknęli 03.08.11, 15:57
        kamila_1355 napisał(a):

> nie czytałam,ale dość zabawnie kojarzy mi się ten tytuł. ;d

hahahaha...mi też x-DDDD
    • fankazmierzch3 Re: GONE - Zniknęli 02.08.11, 22:19
      Teraz czytam faze pierwszą.
      I podoba mi się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się