ifureallyknewme
13.12.10, 17:05
Do założenia tego wątku zainspirował mnie program MTV o takiej samej nazwie. (Polecam, jeśli ktoś nie oglądał)
Jest to nic innego jak terapia grupowa. Wiadomo, każdy z nas boryka się z problemami. Dla każdego są one ważne, lecz nie zawsze warto tłamsić je w sobie. Wiele osób przez trzymanie złych emocji w sobie przestaje sobie w tym radzić. No więc, po co nas tyle dookoła? Po to, aby każdy miał szansę się wygadać, niekoniecznie musi to być osoba z naszego towarzystwa. Możemy tu, na kotku porozmawiać o tym o czym raczej boimy się mówić. Ja przynajmniej mam taką potrzebę, by powiedzieć co mnie trapi, na razie w internecie, jako anonimowa osoba. Może kiedyś powiem to moim bliskim, może spróbuję im zaufać.
No to może na początek ja zacznę:
Gdybyście mnie znali wiedzielibyście, że: mojej rodzinie powodzi się nie najgorzej, wszyscy są z pozoru szczęśliwi, no właśnie, z pozoru. Mieszkamy niby razem, ale osobno, nie wiem jak to nazwać. Często mijamy się tylko i wcale ze sobą nie rozmawiamy. W szkole również nie mam osoby, która mogłaby mnie wysłuchać, nawet w tych błahych sprawach. Tak naprawdę, przy moich znajomych przybieram maskę, by się dostosować. Nie ma miejsca w którym mogłabym wyrażać siebie. Mam wielką nadzieję, że kiedyś się otworzę przed tymi wszystkimi osobami. Na razie mogę to napisać tylko tutaj...
Jeśli chcecie się przyłączyć to piszcie, chętnie poczytam inne historie lub porady dla mnie. Ja również mogę doradzić wam w jakieś sprawie.
Teraz kolejna osoba zaczyna: GDYBYŚCIE MNIE ZNALI WIEDZIELIBYŚCIE, ŻE...