Dodaj do ulubionych

czy to dużo ?

17.01.11, 16:51
cześć . jestem na diecie ..
dzisiaj zjadlam na sniadanie bulke z szynka serem ketchup potem kisiel ( bo podobno dobry na odchudzanie ) i zamierza zjesc jeszcze danio.to ile to razem kalori ?
kisiel mial 110 . a reszta ?

NAJWAZNIEJSZE PYTANIE :
ile uda mi sie schudnac jak bede jadla te 700 kalori w miesiac ?
prosze bez zlosliwych komentarzy.

Obserwuj wątek
    • chcebycchuda Re: czy to dużo ? 17.01.11, 16:56
      prosze o odp . : )))))))))))))))))))))))))))
    • dominikax3 Re: czy to dużo ? 17.01.11, 16:57
      700 kalorii w miesiąc, chyba dziennie.
      bułka ma ok 120
      szynka o 40
      ser ok 30
      ketchup ok 20 ( zależy ile)

jeśli to jest twój cały dzień to tragedia.
      dziewczyno 700 kcal to zdecydowanie za mało dla ciebie!
      jak będziesz zdrowo jeść to nie będzie ci potrzebna żadna dieta, po prostu jedz zdrowo.
      • chcebycchuda Re: czy to dużo ? 17.01.11, 16:59
        mi chodziło ze dziennie bede jadla 700 kalorii przez miesiąc ?
        ile schudne ?
        chce schudnac bo nie wygladam najlepiej : (
        jestem gruba.
      • trylogia 20000 kalori . Tyle powinna jeść nastolatka dzienn 17.01.11, 17:08
        ie .
        • katsuumi_17 Chyba 2000, nie 20 tysięcy. 17.01.11, 17:15
          • dominikax3 Re: Chyba 2000, nie 20 tysięcy. 17.01.11, 19:36
            właśnie wink
    • chcebycchuda Re: czy to dużo ? 17.01.11, 16:57
      a no i te danio jest XL wiec z 200 kalori bedzie miało
      • maryskaaa Re: czy to dużo ? 21.02.11, 14:40
        ser + szynka powodzenia z trawieniem
        moim zdaniem powinnas tylko duzo cwiczyc ograniczzyc cukier przenice
    • ehmm Re: czy to dużo ? 17.01.11, 16:57
      jak jestes na diecie to nie chodzi o to zeby jeść mało ale o to aby jeść odpowiednie produkty.
      • star_is_best Re: czy to dużo ? 17.01.11, 17:04
        nom
    • rabid_squirrel Re: czy to dużo ? 17.01.11, 17:00
      to zdecydowanie za mało. Jak chcesz schudnąć to po prostu nie jedz słodyczy. Bułka, kisiel, danio to zdecydowanie za mało!! Nie przesadzaj z tą dietą.
      • chcebycchuda Re: czy to dużo ? 17.01.11, 17:02
        dlaczego za mało ?
        ale mi to wystarcza .. a schudne jak bd tak malo jesc ?
        prosze w koncu o jakas odpowiedź.
    • monicaame Re: czy to dużo ? 17.01.11, 17:07
      Otóż nie schudniesz, ponieważ Twój organizm będzie zatrzymywał wodę i pokarm(czy coś tam) w sobie - będzie gromadził tłuszcz, bo taka drastyczna zmiana nawyków żywieniowych mu nie odpowiada. Magazynuje tłuszcz, bo nie wie, kiedy będzie kolejna porcja jedzenia i w efekcie Twoja waga stoi a nawet się powiększa. Jedz więcej posiłków(małych), ale w większych odstępach. Np zjedz coś o 8, później o 10-11, o 14, 16 itd, to zależy jak sobie to rozłożysz. I jedz REGULARNIE! Wtedy Twój organizm będzie cały czas pracował, trawił i ruszaj się, to szybciej spalisz zbędne kalorie smile
      • chcebycchuda Re: czy to dużo ? 17.01.11, 17:10
        ja własnie to rozkladam na godziny.
        pol bulki zjadlam o 9
        drugie pol bulki o 12.
        kisiel o 15.30
        a danio teraz.
        to chyba dobrze nie ?
        jak bd tak rozkladac to schudne ?
        • norrmalna , 17.01.11, 17:16
          co do Dania to na etykietce od kubeczka masz tabelke, tam jest podane ile ma kalorii
          btw. powinnas dziennie przyswajac ok.2000 kalorii
        • katsuumi_17 Nie, to niedobrze. 17.01.11, 17:17
          Jesz za mało. W końcu z głodu rzucisz się na jedzenie i nadrobisz każdy stracony kilogram z nawiązką. Głodówek nie zalecam w żadnym wypadku, lepiej przejdź na normalną, racjonalną dietę. Wiem, co mówię.
        • bluetights Re: czy to dużo ? 17.01.11, 20:30
          Na samej diecie nie schudniesz, do tego MUSZĄ BYĆ ĆWICZENIA !

Porządnie się spoć. ; )

Bez pracy nie ma kołaczy. xD
          Ja też mogę jeść jak mrówka cały dzień, a nie schudnę, bo trzeba ćwiczyć.

Pzdr. ;*
      • trylogia tu.!!!!!!!!!!!!! 17.01.11, 17:13
        Wiesz ja postanowiłam schudnąć "tradycyjnie" . Nie jem żadnych słodyczy to po pierwsze. Normalnie jem śniadanie, obiad,kolację . Pomiędzy tymi posiłkami zjem sobie jakiś owoc lub warzywo. Pije to co wszyscy tylko odstawiłam napoje gazowane . A no i herbata bez cukru, ale piję bez cukru bo wydaje mi się smaczniejsza ,a nie dla tego że się "odchudzam". Wydaję mi się że ten sposób jest najwygodniejszy .
    • asica Re: czy to dużo ? 17.01.11, 17:23
      jedząc przez miesiąc po 700 kcal dziennie powinnaś schudnąć ok. 5 kg.
      Może 6, ew. 7. kg.

Pierwsza próba odchudzania? Masz może "odchudzaniowego" bloga? Słyszałaś o pro-ana?
    • seneka4 Re: czy to dużo ? 17.01.11, 17:30
      bułka ma 14o kalorii, ser ok. 6o, szynka ok. 3o = 23o kalorii.
      Kisiel jak sama mówiłaś 110.
      Danio ma ok. 200.
      Czyli zjesz coś koło 5oo kalorii. Myślę ,że ok. Mogłabyś sobie pozwolić na coś jeszcze.
      • seneka4 Re: czy to dużo ? 17.01.11, 17:32
        aha i na takiej diecie na pewno schudniesz ,ale uważaj żeby w anoreksję nie wpaść. I jak po tej diecie będziesz od razu jadła to samo co przed dietą nabawisz się jojo. więc stopniowo potem jedz coraz więcej. Ja miałam dietę 600 kalorii i w miesiąc schudłam gdzieś 6 kg.
        • chcebycchuda Re: czy to dużo ? 17.01.11, 19:27
          oo ; o
          duzo schudłaś ?
          a możesz napisać co jadłaś ?
    • tokio_hotel483 Re: czy to dużo ? 17.01.11, 19:32
      nie mam pojęcia
    • pinezzkaaa Re: czy to dużo ? 17.01.11, 19:33
      Piszę to każdej dziewczynie, która prosi o porady w odchudzaniu ! Więc Tobie tez napisze : Głodówka nic nie da, trzeba ćwiczyć ! Bo inaczej - EFEKT JOJO
      • dominikax3 Re: czy to dużo ? 17.01.11, 19:38
        sport to najlepsze wyjście .
    • kinia79912131 Re: czy to dużo ? 17.01.11, 19:49
      danio ma ok. 160kcal a bulka z serem i ketchupem ok.120kcal i jak do tego zjadlas kisiel to w sumie na snaidanie zjadlas 390kcal. ja bym ci radzila ze jak jesz kisiel to dania nie a jak chcesz zjesc danio to kislu nie jedz.

A w ciagu miesiaca na diecie 700kcal powinnas schudnac 4-5kg

Mam nadzieje ze pomoglam.
    • cooma Re: czy to dużo ? 17.01.11, 19:52
      Nie znam się na dietach, ale jestem pewna jednego:
      700 kalorii to zdecydowanie za mało!
      Mój tata ma cukrzyce i ma dietę, a wynosi ona 1200 kalorii!
      To pomyśl jaka jest różnica. Oprócz tego uważam, że nie wystarczy ograniczyć kalorie, trzeba jeść odpowiednie, zdrowe produkty i dostarczać twojemu organizmowi wszystkie składniki jakie są mu potrzebne. Inaczej doprowadzisz się do choroby!
      Musisz pić również duuużo wody, minimum 2 litry dziennie i oczywiście sport!
      Ćwiczenia to podstawa każdej diety. Nie musisz ćwiczyć jakoś bardzo intensywnie, może być po 30 minut, ale musi być regularnie.
      A co do efektu jojo to polega on na tym, że najpierw przez miesiąc będziesz jadła prawidłowo, schudniesz, ale potem sobie darujesz, znowu zaczniesz jeść niezdrowo, a twój organizm tylko będzie na to czekał, wtedy od razu przytyjesz to co schudłaś, a może nawet więcej!
      Dlatego dieta i zdrowe odżywianie nie jest na miesiąc, ale jak chcesz mieć trwały efekt, to musi to trwać całe życie.
      Osobiście polecam dietę doktora Dukana.
      Powodzenia życzę, cooma wink
    • ladybird14 Re: czy to dużo ? 17.01.11, 19:56
      1200 kalorii nastolatki mają jeść dziennie więc na mieśiąc to MAŁO!!!!
      • seneka4 Re: czy to dużo ? 17.01.11, 22:48
        ladybird14 napisał(a):

> 1200 kalorii nastolatki mają jeść dziennie

25oo-3ooo nie 15oo.
    • sopwil / 17.01.11, 19:57
      700 kalorii w miesiąc?!
      coś ci się chyba pomieszało... *_*

Widzę że się nie znasz, więc się nie odchudzaj lepiej... -,-
      • chcebycchuda Re: / 17.01.11, 20:00
        jeeezu weźcie !.
        za mało , za mało . !.
        nie !.
        ja zwykle jadam tak 1500 ...
        a teraz jakoś jem 700 i nie czuje głodu .. wiec czemu mam z tego nie skorzystać ?. : |
    • kasix_14 Re: czy to dużo ? 17.01.11, 19:59
      bułka i keczup nie powinny być w diecie :p Pieczywo jest baaaaaaaaaardzo kaloryczne.
      Keczup tak samo
      • seneka4 Re: czy to dużo ? 17.01.11, 22:49
        kasix_14 napisał(a):

> Keczup tak samo

niektóre anorektyczki jedzą ketchup żeby nie czuć głodu. ;D
    • kasia71255 Re: czy to dużo ? 17.01.11, 20:00
      tu się chyba mówi o the sims 3, ale niewiem wiec i tak nie moge pomócwink
    • niia11 tu.! 17.01.11, 20:10
      No wiesz samo jedzenie mniejszej ilości pokarmu może pokazać małe zmiany, zaradzałabym ćwiczenia. A jeśli nie masz chęci, albo nie lubisz, polecam ci dietę białkową. Dukana właśnie na niej jestem. Jeśli chcesz coś wiedzieć więcej na jej temat to napisz.
      pzdr. wink
      • paulusia098 tuu ! 17.01.11, 20:30
        dieta białkowa Dukana niszczy nereczki moje drogie panny !
        sama jestem na diecie , ale polega ona na jedzeniu mniejszej ilości jedzenia i przede wszystkim zdrowego.
        na śniadanie jem kanapkę z szynką lub serem lub małą miseczkę płatków kukurydzianych z łyżeczka cukru. obiad normalnie tyle , że mniejszą porcję , jakiś owoc , albo jogurt na podwieczorek i na kolację kanapkę jakąś ; ]
        i nie jem słodyczy , ani nie piję napojów gazowanych ! ;]
        dopiero zaczynam dietę , ale mam nadzieję , że pomoże , moja mama tak schudła !do tego robię kilka ćwiczeń na nogi , bo to mój największy kompleks , a jak bd wiosna zamierzam biegać w parku i jeździć na rowerze !
        prosty sposób na pozbycie się zbędnych kilogramów !
    • decode Re: czy to dużo ? 17.01.11, 20:20
      poczytaj sobie o efekcie jojo, kochana.
      • jill17 Re: czy to dużo ? 17.01.11, 20:53
        racja 2000 kcal dziennie powinnas przyswajac ale skoro jestes na diecie to logiczne ze mniej tyle ze nie przesadzaj znowu.
        ktos tu wczesniej wspomnial o 'odchudzajacym' blogu i pro-ana Nawet nie zagladaj na te strony bo szybko zmienisz myslenie i zamiast zrzycic pare kg zamienisz swoje zycie w koszmar i bd Cie coraz mniej.

Jesli bd dalej jesc kisiel, jogurt i 1 bulke to daleko nie zajdziesz. przez takie odzywianie nie dostarczysz organizmowi odpowiedniej energii Staniesz sie senna i zmeczona, bd miec since pod oczami, brzydka cere, wlosy i paznokcie.
        Jedz duzo owocow (ze skorka i pestakami) i warzyw nie gotowanych tylko normalnych Dostarczysz wit i blonnik ktory jest dobry w odchudzaniu (wsiąka wode w zoladku, pecznieje i daje uczucie sytosci wiec nie bd tyle jesc), pomysl o otrebach (tez maja duzo blonnika).
        poszukaj w necie tablic z wartosciami kalorycznymi produktow Bd mogla sobie liczyc kcal. stosuj diete mieszana to zwiekszy troche Twoja przemiane materii.
        tak dla wyjasnienia 1 bulka pszenna + cienka warstwa masla + plasterek sera zoltego = ok 500 kcal (tak mnie uczono).
    • sonia321 Re: czy to dużo ? 17.01.11, 20:39
      niestety żeby schudnąć musisz jeść warzywa i owoce
      jedząc niezdrowe rzeczy nic ci to nie da
      aha i 700 cal to za mało
      po pewnym czasie to co schudłaś pojawi się podwójnie smile
      stracisz 5kg
      a przytyjesz 10kg smilesmile
    • lilly4 Re: czy to dużo ? 17.01.11, 20:58
      wiesz ile ser żółty ma kcal ;o fullllllllllllllll jesli sie odchudzasz nie jedz tego
      • candie !! 17.01.11, 21:09
        A moze poprostu isc do dietetyka ? Ustali ci diete i schudniesz... po co sie glodzic ?> To bez sesnu pozniej i tak przytyjesz bo bedziesz zaglodzona i rzucisz sie na jedzenie XD
        A tak wgl.. to zalezy ile chcesz schudnac
    • chcebycchuda czy to dużo ? 18.01.11, 15:49
      tak z 5 kg bym chciała schudnąć ..
      • paulinusia4 yhh. 18.01.11, 16:21
        Nastolatka ważąca 50 kg przy umiarkowanym trybie życia powinna spożywać 2300 kcal. ; ) Jeśli ty chcesz jeść 700, to bardzo ci współczuję. Schudniesz, owszem, bo odchudzając się chudnie, ale no bez przesady, bo takie "dziecinne" odchudzanie, jest przerażające.
        I śmieszy mnie to, co jesz. Danio, bułka, kisiel - naprawdę BARDZO ZDROWE produkty -.- Weź ty się odchudzaj z głową, a nie przysparzaj sobie problemów i przy okazji innym. Warzywa i owoce, ciemne pieczywo, kasze, a nie słodycze. Jakbyś nie jadła tyle cukrów, to byłabyś chuda. Przykro mi to mówić, ale to prawda. Jedząc puste kalorie dużo nie wskórasz, kochana.
        • asica Re: yhh. 18.01.11, 19:50
          popieram. skład był paskudny.
    • chcebycchuda Re: czy to dużo ? 19.01.11, 16:20
      jest ktoś jeszcze kto mógłby mi pomóc ?!.
      proszę .
      • nikolkaa__ Re: czy to dużo ? 19.01.11, 16:59
        Ja też jestem na diecie znaczy próbuje .
        Moja dieta wygląda tak że jem na śniadanie 1 kanapkę potem obiad trochę mniej niż zwykle i wieczorem też 1 kanapkę .
        Ktoś może pomyśleć że się głodzę ale mi się wgl nie chce jeść.
        A tak wgl ja muszę schudnąć bo jestem za gruba bo przy wzroście 160 ważę 53 kg a mam 12lat .
    • fanka7137 .'' 19.01.11, 16:29
      Moim zdaniem, jesteś za drastyczna. Jedz choć jeden konkretny posiłek w ciągu dnia. Ale nie wiem czy ci się uda schudnąć, jak nie będziesz robić jakichś ćwiczeń. Możesz się głodzić, ale jakoś trzeba spalić te kalorie wink
    • winter.summer Głupoty gadacie , dorosły ma jeść 2000 kalorii !!! 19.01.11, 16:30
      Tu macie licznik ;

dziecko - 1000 kalorii
      nastolatek 1500 kalorii
      dorosły 2000 kalorii
      (niewiem jak to nazwać ) 40-60 lat - 2500 kalorii

A NIE 2000 TYSIĄCE !
      • seneka4 Re: Głupoty gadacie , dorosły ma jeść 2000 kalori 20.01.11, 14:09
        winter.summer napisał(a):

> Tu macie licznik ;
        >
        > dziecko - 1000 kalorii
        > nastolatek 1500 kalorii
        > dorosły 2000 kalorii
        > (niewiem jak to nazwać ) 40-60 lat - 2500 kalorii

Kiedy człowiek się starzeje ma jeść dużo mniej kalorii aczkolwiek szybciej tyję. Nastolatek rośnie więc powinien jeść więcej kalorii.
        Nastolatek powinien jeść ok. 2,5oo-3,ooo kalorii ,człowiek dorosły kobieta- 3,ooo kalorii ,mężczyzna 4,ooo a jak się starzeją czyli od 5o roku życia kobieta 2,5oo kalorii ,mężczyzna 3,ooo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka