sim_ekspert 23.01.11, 22:15 Cześć wszystkim w minionym tygodniu miałem okazję zagrać w The Sims Średniowiecze - zupełnie nową, samodzielną grę spod znaku The Sims. Zachęcam was do zadawania pytań na temat gry, postaram się na wszystkie odpowiedzieć Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tigress Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 23.01.11, 22:21 Chciałabym wiedzieć ile ta gra kosztuje, jakie są cele simów i czy kobiety też mogą być rycerzami xD Odpowiedz Link Zgłoś
sweetka318 Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 12.02.11, 17:00 Chciałabym wiedzieć czy gra jest już dostępna w sprzedaży, a jeśli nie to kiedy będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
trylogia ! 23.01.11, 22:23 A to jest już w sprzedaży ?! Ile giga zajmuje?? Co jest szczególnie fajnego w tej grze?? Można tam zdobywać przygody???? Można tam prowadzić bitwy ???? Jakie tam są parcele?????Rycerze(jeśli są) mogą jeździć na koniach? Można przeprowadzać pojedynki na śmierć i życie?Magowie mogą rzucać zaklęcia?????? Odpowiedz Link Zgłoś
squash Re: The Sims Średniowiecze. 23.01.11, 22:27 są tam cele życiowe i pragnienia? zapewne nie ma żadnych zwierząt? a, i znasz może wymagania sprzętowe? Odpowiedz Link Zgłoś
klama_kcmil Tu.! :> 23.01.11, 22:57 Czy bycie rycerzem to będzie jakiś zawód.? Będą wojny obcych królestw, właśnie, będzie kilka królestw.? Czy zanim będzie się rycerzem będzie się germkiem itd.? [czy jak to sie tam pisze] jest tam król, taki oficjalny.? Czy będą tam księżniczki.? xd To tyle. Troche głupie pytania, ale jestem ciekawa, bo mam zamiar zakupić. Odpowiedz Link Zgłoś
trylogia ! 24.01.11, 10:52 Człowieku, pisz w tym poradniku wszystko co wiesz!!!!xD Gdzie simy przechowują jedzenie,bo w średniowieczu chyba nie ma lodówki? Głupie pytanie ale jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
klama_kcmil I mam jeszcze takie pytanie z innej beczki. 25.01.11, 10:50 Orientuje sie może któraś z Was, czy będzie jakiś 'magiczny' dodatek? Tj. czarownice i te sprawy. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
sim_ekspert Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 27.01.11, 15:43 Na początek - przepraszam, że odpowiedź zajęła mi tyle czasu. Szkoła wygrała z chęciami. Ale już nadrabiam zaległości Ile ta gra kosztuje? +/- 134,90 zł (cena z empik.com) Jakie są cele gry? Główny cel gry to realizacja questów (misji) oraz powiększanie swojego królestwa. Czy kobiety też mogą być rycerzami? Pewnie . Czy rycerze mogą jeździć na koniach? Niestety nie. Czy ta gra jest już w sprzedaży? Nie. Premiera zaplanowana jest na 25 marca 2011. Co jest szczególnie fajne w The Sims Średniowiecze? Wykonywanie misji - super zabawa . Poza tym zarządzanie całym królestwem, lepsza grafika, bardziej realistyczny wygląd simów... długo by wymieniać. Czy można prowadzić pojedynki na "śmierć i życie"? Do takiego etapu w grze nie doszedłem. Jednak po każdym przegranym pojedynku nasz sim jest w słabej kondycji fizycznej i musi odwiedzić lekarza. W przeciwnym wypadku jest wysokie prawdopodobieństwo że umrze. Czy są jakieś zwierzęta? Gołębie pocztowe oraz kury - tyle widziałem. Czy rycerz to zawód? Można to tak określić, jednak nie jest to do końca trafne stwierdzenie. To ... typ postaci. Czy są inne królestwa? Jasne, mamy sąsiadów. Możemy mieć z nimi dobre, albo złe stosunki. Możemy z nimi także walczyć, prowadzić handel itp. Czy aby stać się rycerzem trzeba przejść proces giermka? Nie. Sim od razu jest rycerzem, musisz tylko szkolić jego umiejętności, które początkowo są równe zeru. Gdzie simy przechowują jedzenie? Nie ma lodówki. Nie ma kuchenki . Klikamy na garnek wiszący nad ogniem i tam wybieramy odpowiednią opcję. Odpowiedz Link Zgłoś
bff Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 31.01.11, 17:39 Mam dużo pytań.Czy są nowe ubrania?Można jeździć na koniach?Można być królem?Są tam księżniczki?Są wioski,czy miasta?Mogą być tam demony?Jak nazywa się miasto w tej grze? Odpowiedz Link Zgłoś
sim_ekspert Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 01.02.11, 14:48 Czy są nowe ubrania? To zupełnie nowa gra osadzona w zupełnie innej epoce więc oczywiście, że są! Można jeździć na koniach? Niestety, aktualnie nie. Są tam księżniczki? Tak. Są wioski, czy miasta? Bardziej teren naszego królestwa nazwał bym osadą. Mogą być tam demony? Nie spotkałem, jednakże możliwe są plagi, które powodują epidemie itp. Jak nazywa się miasto w tej grze? Nazwę wymyślasz samodzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia_25 Tuuutaj ! 02.02.11, 20:10 Masz mozę screeny z gry ? Są tam nowe umiejętności ? Nowe potrzeby ? Wymagania sprzętowe ? Dziala w zgodzie z The sims 2 & 3 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
szaksel Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 02.02.11, 15:35 Ile ,,waży" gra ? Z jakimi spotkałeś się plagami ? Co się stanie jak sim umrze, pojawi się jego nagrobek czy coś ? Iloma simami można maksymalnie kierować ? Jaka jest waluta w grze tzn. czy simoleony zmieniły nazwę, podobnie z punktami szczęścia ? Można hodować kury ? Gdzie znajduje się gołąb pocztowy, ma jakiś domek,karmnik ? Jakie są etapy rozwoju w grze ? Co się stanie, jeżeli rozwiniemy królestwo maksymalnie ? Na razie tyle ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
sim_ekspert Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 02.02.11, 23:54 Świeża porcja odpowiedzi na wasze pytania Czy masz jakieś screeny z gry? Niestety sam niczego nie zrobiłem, ponieważ nie można było robić zdjęć podczas pokazu, jednak sporo screenów można znaleźć w sieci, np. tutaj. Ostatnio praktycznie codziennie pojawia się nowe zdjęcie . Zachęcam do śledzenia na bieżąco na łamach Simy.pl. Czy w grze są nowe umiejętności? Praktycznie same nowe! Musisz np. szkolić się w walce itp. Czy simowie mają nowe potrzeby? Simy w The Sims Średniowiecze mają tylko dwa paski potrzeb - głód oraz energia. Pozostałe zostały usunięte ponieważ graczom zabrakło by czasu na "ogarnięcie" całego królestwa, a jest co robić. Jakie są wymagania sprzętowe gry? Dosłownie wczoraj, Electronic Arts opublikowało oficjalną specyfikację sprzętową dla Średniowiecza. Jeżeli nie miałaś problemu z uruchomieniem serii The Sims 3 także ze Średniowieczem nie będzie problemu. Szczegółowe informacje znajdziesz tutaj. Czy gra działa w zgodzie z The Sims 2 oraz The Sims 3? Oczywiście. Poprzednie wersje The Sims w żaden sposób nie blokują Średniowiecza i na odwrót. Pamiętajcie, że The Sims Średniowiecze to zupełnie NOWA gra i do jej uruchomienia nie potrzebujecie żadnej wydanej wcześniej simowej gry. Jaką powierzchnię na dysku zajmuje gra? +/- 5.3 GB + 1 GB na zapisy gry. Z jakimi spotkałeś się plagami? Stawiłem czoła jednej - wielu simów cierpiało na podobną chorobę. Kolejki u lekarza nie było widać końca. Zauważyłem, że plagami nadzorują czarodzieje. Co się dzieje, kiedy sim umiera? Pojawia się nagrobek? Podczas mojej stosunkowo krótkiej gry umarło mi dwóch simów, jednak nie pojawił się żadnej nagrobek. Podobnie jak w The Sims 3 wyrok na sima wydała śmierć po czym zniknął. Iloma simami możemy kierować jednocześnie? Producent gry zapewniał, że nawet 10! Jakie waluty obowiązują w The Sims Średniowiecze Podobnie jak w poprzednich grach mamy simoleony. Są także quest points, które otrzymujemy po wykonaniu pojedynczej misji całego questa oraz kingdom points, które otrzymujemy po wykonaniu całego questa. Można hodować kury? Z tego co zauważyłem - nie. Są tylko ozdobą. Gdzie znajduje się gołąb pocztowy? W skrzynce pocztowej stojącej tuż przed domem. Z tego co pamiętam ma ona kształt małego domku. Jakie są etapy rozwoju w grze? O tym mógłbym pisać godzinami. Ogólnie rzecz biorąc wykonujesz kolejne misje - zdobywasz punkty - kupujesz nowe budynki - rozwijasz królestwo. Co się stanie, jeżeli rozwiniemy królestwo maksymalnie? The Sims Średniowiecze to gra, którą możemy "przejść" więc prawdopodobnie nastąpi "Koniec gry" lub zostaniemy przełączeni do trybu wolnej woli. Zachęcam do wysyłania kolejnych pytań! Odpowiedz Link Zgłoś
madziajawor Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 03.02.11, 18:23 czy można budować zamki ??? czy są one już gotowe ??? a jakie są meble ??? takie jak w średniowieczu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ladygaga2010 Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 03.02.11, 12:39 Ile kosztują Odpowiedz Link Zgłoś
sim_ekspert Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 03.02.11, 12:46 Ile kosztuje gra? Na to pytanie odpowiadałem już wcześniej w tym wątku - czytajcie proszę pytania koleżanek, by się nie powtarzać i nie robić bałaganu . Gra będzie kosztowała ok. 130/140 zł Odpowiedz Link Zgłoś
anulka Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 03.02.11, 12:47 z tego co widziałam jest już odp na to pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
kaka_12 Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 03.02.11, 13:05 Cześć. Ja uwielbiam The Sims. No więc tak: 1.Jakie są tam stroje?! 2.Czy jest tam wszystko jak w ŚREDNIOWIECZU?! 3.Czy ciekawe jest wyposażenie i jakie ?! 4.Jakie jest miasto?! Tyle. <333 Odpowiedz Link Zgłoś
kaka_12 The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 03.02.11, 13:06 Cześć. Ja uwielbiam The Sims. No więc tak: 1.Jakie są tam stroje?! 2.Czy jest tam wszystko jak w ŚREDNIOWIECZU?! 3.Czy ciekawe jest wyposażenie i jakie ?! 4.Jakie jest miasto?! Tyle. <333 Odpowiedz Link Zgłoś
swiiitasna :) 03.02.11, 13:23 Widzę , że gra nie kosztuje mało , ale zapewne jest tyle warta. Spróbuję zaoszczędzić , chociaż nie będę pewna czy kupię.Moje następujące pytanie : -Czy są w tej części kody? Jak tak to jakie? W the sims 3 są sklepy , a w tej części ? Czy są? Pozdrawiam Swiiitasna Odpowiedz Link Zgłoś
szaksel Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 03.02.11, 14:38 Kolejna porcja pytań Są jakieś instrumenty ? Są jakieś śmieszne symulacje przedmiotów, coś co Cię rozbawiło, chodzi mi o to np. Simka w 3 zamykała czasem kopniakiem najtańszą lodówkę, co jest tutaj ?Czy sąsiednie królestwa mogą na nas napaść czy tylko możemy z nimi utrzymywać złe lub dobre stosunki ? Czy po rozwinięciu na maksa umiejętności walki walczymy z jakimś mistrzem ? Czy lekarz może kogoś otruć podając mu złe lekarstwo, jakie są tego skutki ? Co zastąpiło złodzieja ? Są jakieś karczmy ? Możesz opisać kilka zaklęć czarodzieja ? Czy są dwa rodzaje czarów (złe i dobre )?Podobno tutaj dziecko dorasta tylko do nastolatka, czy to prawda ? Dużo jest nastrójników ? Ładny jest ekran ładowania ? Odpowiedz Link Zgłoś
ilove2344 Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 03.02.11, 16:10 czy bedzie nowe ubranie dla kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
anulka Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 03.02.11, 16:16 Mam pytanie nie związane ze średniowieczem ale też dotyczące simsów. Czy jeśli gra jest długo nie używana to może się blokować lub często zacinać? Ps pisze tutaj ponieważ nie chciałam zakładać kolejnego wątku Odpowiedz Link Zgłoś
mati.321 Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 03.02.11, 17:06 Ja mam jedno pytanie: jakie są grupy wiekowe? Jak coś jeszcze wymyślę, to dam znać ;p Odpowiedz Link Zgłoś
julunia20 Tworzenie sima... 03.02.11, 18:05 No więc mam kilka pytań : -Czy kiedy tworzymy tam sima to wybieramy twarz gotową tak jak np, w the sims 1 , wybieramy gotowe oczy, nos, usta tak jak w the sims 2 czy tak jak w the sims 3 wszystko tworzymy ? -czy księżniczką można stać się odrazu i dowodzićkrólestwem ? -Według ciebie kim najlepiej być w grze ? Czy simy mają swoją chatkę i czy można ją zbudować ? Jeśłi tak to opowiesz coś o robieniu takiej chatki ? No i tyle moich pytań Odpowiedz Link Zgłoś
sim_ekspert Re: Tworzenie sima... 03.02.11, 19:32 Czy można budować zamki? Nie. Zamki są budynkami gotowymi. Możemy je jedynie urządzić po swojemu. Czy meble mają średniowieczny klimat? Oczywiście, wystarczy spojrzeć i wiadomo w której epoce jesteśmy. Nie ma nawet normalnych toalet - są "wazoniki" Jakie są tam stroje? To zależy od postaci, którą tworzysz. Jest ich naprawdę dużo. Od rycerskich zrobi, aż po suknie na bal. Jakie jest miasto? To bardziej osada niż miasto... Trudno to opisać.. to trzeba po prostu zobaczyć. Chyba, że mogłabyś jakoś skonkretyzować swoje pytanie. Czy są w tej części jakieś kody? Oficjalnie, żadnych nie poznałem. Nie oficjalnie, widziałem, że są Czy w The Sims Średniowiecze są sklepy? Jest tzw. targ gdzie zrobimy "średniowieczne" zakupy. Czy w grze są jakieś instrumenty? Tak. Nie pamiętam dokładnie wszystkich, ale na pewno znajdziecie tam charakterystyczną małą gitarę . Czy spotkałeś się z jakimiś śmiesznymi interakcjami? Tak. Całkiem zabawne efekty możemy uzyskać karmiąc potwora, wiele się także dzieje podczas odbywania kary np. za zdradę. Wtedy inni simowie mogą w nas rzucać pomidorami lub owocami. Czy sąsiednie królestwa mogą na nas napaść? Trudno udzielić mi tu rzetelnej odpowiedzi. Na pewno nie będziemy widzieli walki simów między królestwami na zasadzie - idzie grupa z jednej strony i z drugiej, a po chwili wszyscy celują w siebie mieczami. Podejrzewam, że takie ataki są możliwe w 100%. Czy lekarz może kogoś otruć? Postacią lekarza grałem najkrócej, jednak będąc szpiegiem musiałem zdobyć potrzebne składniki do eliksiru prawdy, który później dolałem do napoju kowala. Dzięki temu udowodniłem winę jednemu z mieszkańców królestwa. Są jakieś karczmy? Tak! Jest bardzo fajne miejsce gdzie simowie mogą "imprezować" Podobno w The Sims Średniowiecze dziecko dorasta tylko do nastolatka. Czy to prawda? Tak. Dużo jest nastrójników? Mogę się mylić, ale chyba ok. 4/6. Czy ekran ładowania jest dobrze wykonany? Mi się podobał Czy będą nowe ubrania dla kobiet? Jasne! Tworząc simy mamy do dyspozycji gotowe elementy, czy też odbywa się to na zasadzie znanej z The Sims 3? Zdecydowanie na zasadzie z The Sims 3. Kim gra się najlepiej? Trudno udzielić takiej odpowiedzi po tak krótkim okresie grania, jednak muszę przyznać, że szpieg był bardzo ciekawą postacią. Czy simy mają swoje mieszkania, które możemy zbudować? Każdy sim ma swoje pomieszczenie. Jest ono jednak gotowe i nie budujemy go samodzielnie. Możemy je natomiast samodzielnie urządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
edia111 Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 03.02.11, 20:39 Jaka jest jej cena? Odpowiedz Link Zgłoś
szaksel Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 03.02.11, 20:42 czytaj wyżej -.- 134, 90 z Empika Odpowiedz Link Zgłoś
szaksel Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 03.02.11, 20:50 Czy można wybierać różne mapy pod królestwo czy jest tylko jedna ? Czy są złodzieje lub grabieże ? Będzie store dla gry ? Są jakieś profesje, zawody za które otrzymujemy simoleony ? Mógłbyś podać jakąś ciekawą interakcje i co ona powoduje ? Czy są jakieś kamienie i kwiatki do zbierania ? Czy da sie uniknąć śmierci dając coś w zamian ? Odpowiedz Link Zgłoś
sim_ekspert Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 03.02.11, 21:01 Czy można wybierać różne mapy pod królestwo? Czy istnieje tylko jedna? Osobiście spotkałem się z jedną. Czy są złodzieje? Każdy ma w sobie coś z złodzieja i może spróbować wyrwać sakiewką innemu simowi . Szpiedzy nawet czasami muszą to robić by zdobyć materiał dowodowy. Czy są jakieś kamienie, kwiatki do zbierania? Jak najbardziej tak. Głównie kwiatki/zioła, które są potrzebne do mikstur. Czy da się uniknąć śmierci za coś w zamian? Mi niestety się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesica101 Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 03.02.11, 22:30 KURDE ROBIĄ GOTHICA Z SIMSOW! ZAWSZE KONKURENCJA. ALE G WYGRYWA! Odpowiedz Link Zgłoś
natii_123 Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 04.02.11, 07:52 Czy tą grę opłaca się kupować? Jęśli tak to ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
kontrastowa Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 04.02.11, 09:16 134, 90 . czytaj wyżej -.- Odpowiedz Link Zgłoś
pacia88 The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 04.02.11, 14:28 Ja bym chciała mieć ale troche drogie. Ładne mają wtedy ubrania. A gdybyśmy chcieli to zainstalować to the sims 3 trzeba odinstalować? Bo tak było z Historie z życia wzięte w dwójce Odpowiedz Link Zgłoś
zala95 Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wi 04.02.11, 15:27 Oczywiście, że nie. Te gry są niezależne. Chyba coś ci się zrobiło z simsami 2, bo ja miałam i normalną grę, i historie, i nic odinstalowywać nie musiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
simomaniak Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 04.02.11, 15:48 czy ma się caly zamek do obejrzena czy tylko salę tronową?podabyś pare zaklęć dla czarodzieja?czy są zaklęcia które można stosować też na obiektach?to chyba wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
serduchowo Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 04.02.11, 16:14 czy są jakieś żywe istoty oprócz simów, kur i gołębi? chodzi mi o np. potwory itp. jeśli mozesz wymień wszystkie. z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
rasberry The Sims Średniowiecze -Co chciałybyście wiedzieć 04.02.11, 16:38 hej,mam pytanie nie wiem czy bylo juz wcześniej zadane; czy sim moze zostac skazany na śmierć lub pozbawienie wolności? Odpowiedz Link Zgłoś
sally125 Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 04.02.11, 16:30 podobno jak wcześniej było pisane są tylko potrzeby: głodu i spania a można włączyć więcej potrzeb? czy do the sims średniowiecze będą dodatki ?? (fajnie by było) czy w domu morzna mieć jakieś zwierzęta? ( tak jak to było w ts2 z dodatkiem zwierzaki mniej więcej) Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy. Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 04.02.11, 16:41 Czy kobieta też będzie rycerzem?Można zostać kimś innym niż rycerz np.król,księżniczka,karczmarz...? Odpowiedz Link Zgłoś
sally125 Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 04.02.11, 16:57 było już mówione że kobieta może być rycerzem i będą z tego co mi wiadomo takie zawody Odpowiedz Link Zgłoś
sim_ekspert Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 06.02.11, 12:54 Czy aby zainstalować The Sims Średniowiecze musimy odinstalować The Sims 3? Nic podobnego. Obie gry mogą być zainstalowane jednocześnie. Czy możemy podglądać cały zamek, czy tylko salę tronową? Oczywiście, że cały zamek. Wraz z rozbudowywaniem naszego zamku, mamy kolejne pomieszczenia, które możemy podglądać i do których możemy wejść. Czy w grze są jakieś żywe postaci poza simami? Jasne! Jest np. potwór pożerający skazanych simów. Czy sim może zostać skazany na śmierć lub pozbawienie wolności? Tak. Może zostać skazany na śmierć, a także zostać pozbawiony wolności. Są także kary na określony czas - np. mój sim za próbę okradzenia króla przez kilka godzin był umieszczony w tzw. dybie i inni simowie mogli go obrzucać pomidorami. Czy można włączyć więcej potrzeb niż wspomniane dwie: głód i energia? Nie. Czy w domu można mieć jakieś zwierzęta? W The Sims Średniowiecze nie ma zwierząt. Są tylko gołębie pocztowe, ale ich raczej nie umieścimy w klatce w domu . Czy można zostać kimś innym niż rycerzem? Oczywiście. Do dyspozycji jest wiele postaci jak lekarz, pielęgniarka, handlowiec, szpieg... jest tego naprawdę sporo Odpowiedz Link Zgłoś
tigress Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 06.02.11, 13:05 A czy istnieje tam magia? Możnabyć magiem i rzucać zaklęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
without_name Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 06.02.11, 17:58 1. Czy w TS3 Średniowiecze występują zmiany pogody? 2. Czy postaci takie jak np. król, rycerz, czy kowal mogą mieć dzieci? 3. Jakie możliwości mają nastolatki, które jak wiadomo dalej nie rosną? Czy mogą się rozmnażać, brać udział w questach, czy stawać się konkretną postacią (np. czarodziejem)? 4. Na czym konkretnie polega cecha "wieloryb zjadł moich rodziców"? 5. Czy opanowanie simom danej umiejętności zajmuje dużo czasu? (np. rycerzowi - walka, czarodziejowi - magia) 6. Czy duchowni żyją w celibacie? No i w ogóle, jak wygląda życie takiego duchownego w TS3 Średniowiecze? Z góry dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
yakumona Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 24.03.11, 15:43 Jak wszyscy tutaj mam pytanie. Mam misję i w życiu nie uda mi się jej zakończyć jeżeli nie będę wiedziała JAK SIĘ RZUCA CZARY. Nigdzie nie mogę tego znaleźć... Za odpowiedź będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
sally125 Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 09.02.11, 20:19 czy są tam duchy ? jest cmentarz ? czemu dzieci simów rosną tylko do wieku nastolatka? czy one później umrą ? i tak jak powyżej ktoś napisał czy one też mogą mieć dzieci ? czemu premiera nie może być wcześniej tylko musi byc 25 marca, gra jest jeszcze ulepszana ? dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
sim_ekspert Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 11.02.11, 15:40 Czy w The Sims Średniowiecze istnieje magia? Tak. W grze są czarodzieje, wiedźmy itp. Czy będąc czarodziejem możemy rzucać czary? Tak. Robimy także mikstury, które mają różne działanie na simów. Czy w The Sims Średniowiecze występują zmiany pogody? Nie. Czy postaci takie jak król, rycerz itp. mogą mieć dzieci? Oczywiście! Na czym konkretnie polega cecha "wieloryb zjadł moich rodziców"? Trudno powiedzieć. Jednak simowie z tą cechą będą mieli dodatkowego questa do rozwiązania - mianowicie by odnaleźć winowajcę, czyli w tym wypadku wieloryba Czy opanowanie danej umiejętności zajmuje simom dużo czasu? Podobnie jak w The Sims 3 chociażby gra na gitarze. Jest kilka poszczególnych poziomów. Na początku idzie "jak po maśle" z czasem robi się coraz to ciężej. Czy w grze są duchy? Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
demi45 Re: The Sims Średniowiecze - Co chciałybyście wie 12.02.11, 09:15 1 czy będą jakieś dodatki 2 czy istnieją nowe kierunki pracy jeśli tak to jakie 3 czy są niemowlaki a jeśli tak to też śpią w kołysce 4 czy są nowe miejscowości 5 czy można wywołać wojnę 6 czy małe dzieci też mogą brać udział w wojnie 7 czy w nocy o północy w swoim domy może ci się ktoś zakraść do domu Odpowiedz Link Zgłoś