Dodaj do ulubionych

Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półrocze ?

24.01.11, 13:37
Mnie kilka na pewno, ale największe zastrzeżenia mam do pani od j. polskiego
Koleżanka ma dwie 1 ja żadnej, wszystko umiem dobrze, środki do stylistyczne, porównania. Jak coś to zawsze Mateusz, kto mi przyniesie mleko od pielęgniarki - Mateusz,
Czy będziesz grał w przedstawieniu na kole teatralnym - no jasne, kto mi przyniesie testy próbne - tylko ja jej dałem, 19/20 z pyt. zamkniętych, a ta do mnie 4 na koniec - 1 miejsce z klasy na teście i 4 nie rozumiem. Zostaje jeszcze jedno. Wg mnie to nie jest uczciwe ;d
Obserwuj wątek
    • cukierkowa_ Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 24.01.11, 13:47
      no nie.
      • szaksel Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półroc 24.01.11, 13:51
        A jak u was ?
        • karolinke13 Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 24.01.11, 13:58
          u mnie w szkole to nauczyciele mnie nie ma bardo lubią i wydaje mi się że to może być przyczyna z łaski swojej mnie poprawiali a z plastyki to już nawet nie me mowy o poprawianiu a zwłaszcza mniesad(
        • sensitive U mnie aż za dobrze! A co do twojej sprawy... 31.01.11, 15:53
          W mojej szkole nauczyciele trochę zawyżają, ale wydaje mi się, że zasłużyłam na te oceny własną pracą. Jednak tobie na następny raz (oby się taki nie zdarzył) radzę porozmawiać z nauczycielem na ten temat. Podać wszystkie argumenty, dlaczego uważasz, że powinieneś mieć wyższą ocenę. Zawsze warto rozwiązywać takie nieporozumienia rozmową smile
          Pozdrawiam.
      • tokio_hotel483 Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 31.01.11, 11:05
        nie słusznie://
        z informatyki ja i koleżanka chodzimy na DIAMENT; z info mam same piątki i ona też ale ja dostałam na półrocze 5 a ona 6 uncertain/////
    • berni139 Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 24.01.11, 13:56
      No pewnie ,że nie uczciwe!!! uncertain KLIK
      • emilcia15 Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 31.01.11, 14:14
        U nas pan od w-f obniża nam o jedną ocenę i 50% oceny to podejście do przedmiotu z tego powodu mam 3 scianascianasciana
    • zauufanie_ Ehh . 24.01.11, 14:02
      Historia - Moja nauczycielka obiecała mi 5 na półrocze i miałam jak w banku dobrą średnią . Ale nie mam pojęcia dlaczego moja mama przyszła z wykresem ocen i z histori dostałam 4 . ; / dobvra, dobra ja to rozumiem ale wzorowa nie jestem . :<
      • elinternado Re: Ehh . 24.01.11, 14:10
        moi nauczyciel obniżają oceny na półrocze,bo mówią że to po to by zmotywować superbrawo
        • nikki Re: Ehh . 24.01.11, 14:18
          u nas też obniżają na półrocze...ale nie jest tak źle. Wyciągnęli mnie z dwoch zagrożen z niewielkim tylko moim wysiłkiem ale najgorsza jest pani od matematyki. Masz połowę dobrze ale jesszcze masz jeden uncertain
          • szaksel Re: Ehh . 24.01.11, 14:23
            Nie ja tylko koleżanka, a ona ma 4
      • screeney -.- 24.01.11, 14:30
        z j. francuskiego, j. angielskiego oraz z chemii brakowało mi 2 setnych do lepszej oceny.Niestety panie powiedziały, że nie będą mi stawiać lepszej oceny, jak zabrakło.Innym to 6 stawiały. ;<
      • tyskacleo >.< 25.01.11, 11:02
        ale problemy... ja w podstawówce nie mialam ani jednej 3. a teraz w gimnazjum - chyba ze cztery... wy narzekacie, że macie 5 zamiast 6 albo 4 zamiast 5... to rzeczywiscie problem.
        -.-'
    • bananowedziecko ja nie wiem czemu z zachowania mam nieodpowiednie 24.01.11, 14:22
      nic takiego nie robię , a mam nieodpowiednie <ok>
    • szaksel Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 24.01.11, 14:26
      I przez tą babkę nie mam paska ; /
    • silver.moon Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 24.01.11, 14:26
      Mi babka od niemca postawiła 3 zamiast 4. ;/
      A mojej koleżance z ławki postawiła 2 zamiast 3. ;/
      Ogólnie to wszystkim pozaniżała.;/

• koniara8 Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 24.01.11, 14:33
        U mnie baba od polaka nam zaniża na 1 półrocze, żeby na drugie zawyżyć . Więc mi to pasi =) Ale za to inni nauczyciele .. Szkoda gadać sad(
    • truemusic eh, babka od chemii 24.01.11, 14:30
      moja wych. uczy też matmy, na szczęście nie mnie, bo liczyć nie potrafi.
      mam cztery 5+ ze spr. jedną 3 za kartkówkę, 5 za ćwiczenia i 5 za zad. domowe. A ona do mnie, że mam średnią (u mnie jest ważona... idiotyzm. ;/ ) 4,5 i mam 4.
      aa no i pani od fizyki, zgubiła mój sprawdzian (pisałam na konsultacjach, nie było mnie na lekcji) i mi wmawiała, że nie pisałam. I postawiła mi długopisem dzień przed wystawianiem ocen, nic nie mówiąc N. i też 4 na półrocze.. chamstwo i tyle. big_grin
    • innocence_ Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 24.01.11, 14:35
      Jeden nauczyciel zdecydowanie nie.
    • szaksel Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 24.01.11, 14:36
      Albo koleżance powiedziała, że jej 4 z matmy postawi jak poprawi spr. napisała ale jej nie sprawdziła i ma 3
    • anonimowa.laska przyroda 24.01.11, 14:38
      u mnie nie jest źle, ale mam taką zwaloną p. od przyrody i mi postawiła 4 mniej za kilka piątek, ze trzy 4 i dwie 3uncertain
    • aszulka Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 24.01.11, 16:16
      gosciowa od matmy najpierw powiedzialaz e poprawie kilka rzecyz i bd 5, ja do poprawiania, już nauczona a ona że jednek nie bo za słabo w tym semestrze. ; /

'polonistka' postawiła mi 4, niby rozumiewm bo była przewaga 4, głownie dlatego że wiecznie stawia mi 4+ i uważa że mnie tym nie krzywdzi bo jak raz mi nie pójdzie to nic się nie stanie blablabla i teraz widac że się jednak staje bo mam 4. Ale najlepsze w tym jest to że w próbnego z polskiego mialam 38, mój kolega 30, na sto procent ma gorsze oceny odemnie, no ale tańczył w przedstawieniu tej polonistki, więc ma 5, wkurzyłam się dzisiaj na to, bo po testach jednak wychodzi kto ile umie..

nie mówie już nawet o religii, gdzie kazała mi zrobić gazetkę na 5 więc zrobiłam a potem mi postawiła 4 bo stwierdziła że mam za dużo kropek? (babka jest nienormalna, zbiera sobie zeszyty co drugą lekcje, nic nie mówi a potem każdemu stawia kropeczki jak jej nie oddał). tak więc mam 4.71 (mam jeszcze 4 z fiz i z ang ale z tychj przedmiotów to rozumiem, bo gorzej mi poszły w tym sem) Ogólnie najbardziej wkurzyła mnie ta religia, no ale dobra od dzisiaij nowy semestr więc się biorę ostro żeby było conajmniej 5.0 :]
      • szaksel Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 24.01.11, 16:48
        I to z polonistką to jest złośliwość ;d
      • basiawoz Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 31.01.11, 11:47
        u mnie np. pani z muzy
        kurde ja przed całą klasą śpiewałam i zawsze umiałam te melodie na flecie a 1 (!!!) raz nie umiałam kolędy i ta mi dała 5 a nie 6 a reszta klasy dostała 6 chociaż mieli kilka nieprzygotowań sciana
    • seneka4 Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 24.01.11, 16:18
      tak ,jako ,ze mnie prawie nie było w szkole i nic nie robiłam ,mam sprawiedliwie prawie z wszystkiego kapy. ;D
    • positive_girl Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 24.01.11, 16:21
      na półrocze tak, ale na co dzień babka od matmy mnie dobija. crying
      • julcia284 2 nie ;( 24.01.11, 16:24
    • desires. . 24.01.11, 16:22
      nie koniecznie. miałam też problem z nauczycielką polskiego, nie tylko ja, niestety. uwzięła się na nas, i strasznie zaniżyła nam oceny. żeby wyglądało jak trzeba przed dyrektorką, to nastawiała nam jedynek ' za prace domowe '.
    • jane_ sprawiedliwie. 24.01.11, 16:32
    • florcia08 Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 24.01.11, 16:36
      żaden nauczyciel chyba jeszcze nigdy nikogo nie ocenił słusznie. Często ocena jest zawyżona lub zaniżona, więc zazwyczaj subiektywna. Ale to ze względu na ilośc godzin itp. Jezeli nauczyciel obserwowałby nasze starania 24h na dobę, wtedy ocena byłaby słuszna. Nie ma więc potrzeby na to zwracać uwagę, tylko uczyć się dla siebie, nie dla ocen i żeby być zadowolonym z tego.
      ps. przyznam się że do ostatniego zdania, które napisałam, mimo że chciałabym się stosować, nie robię tego bo...po prostu nie mam odwagi. Wolę się przygowtować dobrze do przedmiotu, mieć dobrą ocenę, i pozniej nie słyszeć żadnych złych uwag od nauczycieli.
      Taka już jestemsmile
    • lady_cat Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półrocze ? 24.01.11, 16:52
      mhmm, wiem, ze z wuefu zasługuję na lepszą ocenę, ale i tak mam świadomośc , że ta ocenka nie odzwierciedla tego, co potrafię.
      z biologi też zasługuję na 5, a mam 4. i wiem, ze zasługuję .
      z polskiego zasługuję na 5. ale z ocen wychodzi 4. trudno. najbardziej wkurzające jest to, że osoba, która kuje na klasówkę, a na lekcji nie jest aktywna - ma 5. trudno, takie życie. ; c
    • madalena Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 24.01.11, 16:55
      no cóż, życie... ja tam nie mam zastrzeżeń.
    • emisia1 Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 24.01.11, 17:38
      Wszystko w moim gimnazjum jest nieuczciwe ...
    • xquietx Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 24.01.11, 19:33
      mnie niesłusznie oceniła facetka od niemca, postawiła mi 3 mimo, że ze sprawdzianów i większości kartkówek mam 4 uncertain

Pokażę jej w tym semestrze, że źle mnie oceniła.smirk
      • molinka Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 25.01.11, 10:45
        mi facio ołówkiem wystawił 4+ choć miałam ogromną przewagę piątek , i taką samą ocenę wystawił jednej z moich kol. choć miała dwóje i tróje .
        ciekawe czy mi wystawi tą 5 ; /
    • xxjustynaxx Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 25.01.11, 10:55
      Miałam dostęp do dziennika i widziałam, że dużo osób miało podwyższone oceny. NP pięć 5 i 2 i na koniec 2.
    • trufla Re: Czy nauczyciele słusznie ocenili was na półro 25.01.11, 10:59
      Tak. Jedynie do oceny z zachowania i do oceny z kszt. słuchu wystawionej z łaską mam zastrzeżenia...
      • kari116 raz nie, raz tak 28.01.11, 19:37
        z prawie wszystkich przedmiotów ocenili mnie sprawiedliwie, no może oprócz chemii, z której dostałam proponowaną 3+, ale powiedziałam o tym wychowawczyni, bo się po prostu z tym nie zgadzałam i ona powiedziała to dyrektorce i dostałam tą 4, bo dały mi szanse ;3
    • klama_kcmil Zdecydowanie nie. 25.01.11, 11:01
      Powinnam mieć słabsze oceny, haha big_grin
    • olciaaa03 Olciaaa03 25.01.11, 11:15
      Nie nie słusznie.;/
      • bluetights Re: 31.01.11, 17:07
        Hmm... u mnie ok. ; )
        Nawet nie mam żadnej 4. tongue_out
        Ale zachowanie pan z wfu nie wiem co odwalił, ale z góry na dół CAŁEJ klasie wpisał poprawne. Bo mu się nie chciało big_grin. Ale pani do niego poszła i spk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka