piratka13 . . . 08.02.11, 21:21 mnie uczy ksiądz , czasem przynudza ,czasem nie . mam z nim problemy ,bo się czepia . szkoda gadać ... i raczej też bardziej zniechęca ludzi do boga niż przekonuje . sama jestem katoliczką ,ale jak słyszę nie które paplaniny ... masakra Odpowiedz Link Zgłoś
arasha Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 08.02.11, 21:22 u nas tez jej debilnie! caly czas gada ze wiara umacnia czlowieka!!!!!!!11 to juz jest nudneeeeeeeeee a jak ci sie tak nudzi to ja zawsze pisze teksty piosenek, rysukni albo inne smieszne zeczy z tylu katechizmu i jakos czas szybciej leci ) Odpowiedz Link Zgłoś
anielica54 Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 08.02.11, 21:23 Ja też kiedyś miałam z katechetka to była masakra ale z księdzem teraz mam i on fajnie naucza. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia2710 ;) 08.02.11, 21:31 Ja mam w szkole religie z księdem. On fajnie uczy. Najlepsza była lekcja o opętaniu i egzorcyzmach. Chyba zaczęłam wtedy jeszcze bardziej wierzyć w Boga. Ogólnie to z tym księdem mamy chyba najlepszą religie. Odpowiedz Link Zgłoś
agussxd Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 08.02.11, 21:34 ja jestem wierząca, ale nie chodzę na religię bo można umrzeć z nudów ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
majka04 Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 08.02.11, 21:36 ja chodzę na religię i również umieram z nudów , ale dzięki temu mam bardzooo kolorowy zeszyt . Odpowiedz Link Zgłoś
pomponik Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 08.02.11, 21:45 Ummm ... u mnie na lekcjach też jest nudno, ale moim zdaniem warto czasami nawet posłuchać tego nudnego i zawsze można się wdać w konwersację z nauczycielem religii ... jeśli zobaczy, że masz swoje zdanie na tematy religijne może cię polubić, a wtedy możesz podsunąć mu pomysł jak lepiej prowadzić katechezę. Wiem, bo sama sprawdziłam to na sobie i kiedy zaproponowałam siostrze to co mogłaby zmienić to lekcje wyglądały zupełnie inaczej ... A skoro jesteś wierząca to powinnaś czasami posłuchać nawet jak cię to nudzi ... przede wszystkim z szacunku do Boga i religii, a po drugie zawsze możesz się czegoś nowego dowiedzieć ... Odpowiedz Link Zgłoś
beta15xd Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 08.02.11, 21:44 nasza atechetka tylko kaze nam pisać temat a pozniej ma nas gdzieś imamy wolna lekcje a podobno innym klasa wstawia uwagi i robi niezapowiedziane sprawdziany (sprawdziany nie kartkówki) Odpowiedz Link Zgłoś
hera.xd Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 08.02.11, 21:49 W podstawówce uczyła mnie katechetka było strasznie nudno nie do wytrzymania. Teraz mamy lekcje z księdzem jest świetnie, mamy takie ciekawe lekcje o np 'zakazanych znakach' o satanistach czym oni sie kierują itp. Też o samym szatanie dlaczego ona przychodzi jak manipuluje ludźmi, mamy na prawdę wiele bardzo ciekawych tematów nigdy bym nie pomyślała że religia może byc taka ciekawa. Uczymy sie tez o postaci Chrystusa jak on żył rozmawiamy o różnych rzeczach, o różnych teoriach związanych z jego istnieniem jak i samym Chrystusem. Więc moim zdaniem religia jest potrzebna, dużo nam daje naucza, ale potrzebny jest dobry nauczyciel. Odpowiedz Link Zgłoś
never_ religia. 08.02.11, 22:00 też się nudzę na religii. katechetka nie potrafi zapanować nad klasą, pluje, kiedy mówi i nie możemy mieć odmiennego zdana na temat wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
alice_16 Re: religia. 08.02.11, 22:11 Ja tam na religię nie narzekam. Uczy mnie nawet spoko ksiądz, który wyznaje zasadę: "Rób co chcesz, ale mi nie przeszkadzaj". Ja tak robię, nie słucham go, ale też mu nie przeszkadzam. Dzięki temu na lekcji panuje lajt i wszyscy są szczęśliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 09.02.11, 19:26 u mnie na religii każdy sb robi co chce, a ksiądz ma to gdzieś. ;d ale ja uważam, że w ogóle nie powinno być takiego czegoś jak religia w szkole, a co mówić o ocenach z tego 'przedmiotu' przecież wiara to jest prywatna sprawa każdego z nas prawda? więc nie wiem po co na siłę wpajają nam wiedzę o niej, jak ktoś chce to sam to zrobi bez ich wpływu -,- Odpowiedz Link Zgłoś
domaa Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 11.02.11, 14:24 mnie uczyla katechetka,ale poszla na zwolnienie, teraz mamy ksiedza. z katechetka bylo: na rozpoczecie lekcji 15 min. modlitwa,w kazdy pierwszy piatek miesiaca wyjscie do kosciola i 45min.kleczenia i modlenia sie, co miesiac przynajmniej 5 modlitw trzeba bylo zdac (uczenie sie a potem mowienie jej tej modlitwy ) itd. z ksiedzem jest zupelnie inaczej, on wyciaga laptopa i pokazuje nam smieszne filmy z youtuba ! naprawde ! na lekcjach sie smiejemy, zartujeemy , gramy w wisielca, jest luz-bluz. niestety katechetka wraca z zwolnienia Odpowiedz Link Zgłoś
keejsza Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 11.02.11, 15:15 tez nie uczy mnie ksiadz ale mamy super nauczycielke wiekszosc lekcji nie jest o religi tylko normalnie gadamy bo ona tez przygotowuje nas do bierzmowania i mamy luz. xd Odpowiedz Link Zgłoś
xxlilyxx Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 05.03.11, 20:11 katechetka, która mnie uczy też nie potrafi prowadzić lekcji, nie lubię jej. na religii jest wielkie odrabianie lekcji, uczenie się, jedzenie, czytanie książek i urządzanie sobie lotniska przez kolegów z klasy. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
partyinthe_usa Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 05.03.11, 20:15 Ja mam z bratem szkolnym, konkretniej z bratem Januszem. Brat puszcza film (np w sali od chemii) to tak: jedna dziewczyna grzebie w testach z chemii (jeden już zabrała), reszta kogoś obgaduje, ktoś je, ktoś czyta dziennik, a dwie osoby (na 25) oglądają film. Odpowiedz Link Zgłoś
yume Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 05.03.11, 20:13 mam to samo z moją katechetkę albo każe nam pisać jakieś głupie charakterystyki Ducha Świętego. no masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
yume Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 05.03.11, 20:13 oj, katechetką. literówka. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 05.03.11, 20:32 mam zaszczyt chodzić na katechezy prowadzone przez księdza. ale i tak się nudzę. chodzę do kościoła, modlę się, ale nie pogłebiam wiedzy na ten temat. no cóż. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_myslnik Też tak mam. 05.03.11, 20:39 Tyle, że mnie uczy ksiądz. Na naszych religiach ja się po prostu męczę, bardziej niż na wf-ie, który jest moim znienawidzonym przedmiotem. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
pauline_demi Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 05.03.11, 20:59 Ja mam religię z fajna panią (w tym roku mam bierzmowanie w maju), niestety na każdej lekcji gada lekko usypiająco więc każdy robi co mu się żywnie podoba. Czasem zapisujemy notatkę czasem nie. Co tydzień mamy kartkówkę z pytań odn. wiary z katechizmu bierzmowanych ale dostaję 5 więc nie mam na co narzekać. Ogólnie na religii jest lajtowo Odpowiedz Link Zgłoś
jessicakaulitz Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 05.03.11, 21:36 My mamy nawiedzonego księdza, który chciałby aby każdy był grzeczny, przykładny, porządny i najlepiej wyszedł za maż w wieku 23 lat, jednym słowem chciałby aby każdy był obrzydliwą cnotką niewydymką, chodzącą co niedziele do kościółka z dziećmi i mężusiem. Nie wiem skąd oni go wytrzasnęli, naprawdę. To jest po prostu zuo, nie ma innego określania na to, jaką ten człowiek robi ludziom wodę z mózgu. Błąd, jaką próbuje im zrobić wodę z mózgu. Ale z tego co zaobserwowałam na kotku, to chyba ten nasz nie jest jeszcze najgorszym z najgorszych, przynajmniej nie wymyśla jakiś bzdur na temat muzyki rockowej itd. Odpowiedz Link Zgłoś
paja96 Ach, jak dobrze, że to już za mną... 05.03.11, 21:49 W zeszłym roku chodziłam na religię. W tym roku się wypisałam i JUŻ TAM NIE WRÓCĘ! Wierzę w Boga, nie zaprzeczam, ale nie chodzę do kościoła bo uważam, że to jedna wielka sekta, która zmusza cię żebyś modliła się i postepowała tak a nie inaczej. W tej chwili mam trudną sytuację w rodzinie, bo mój dziadek umarł i z mamą załatwiałyśmy pogrzeb. Proboszcz złośliwie go odmówił bo nie było aktu zgonu (było orzeczenie lekarza, a mógł to zrobić tylko z tym). Potem się okazało że mamy zapacić jakąś niebotyczną sumę za grób rodzinny, chociaż nikt o tym nie wiedział. Kiedy moja ciocia zaczęła o to pytać, powiedział że MY OKRADAMY PARAFIĘ. Dostaję piany, bo te wszystko "instytucje kościelne" to tylko dyktatura, zbieranie pieniędzy za nic i zasłanianie się Bogiem. Spójrzmy prawdzie w oczy- tak jest! Im nie chodzi o religię, o modlitwę, o Boga i jednoczenie ludzi. Oni sobie żyją wygodnie z pieniędzy państwa i wiernych, jeszcze im mało. Do tego często są złośliwi bo jak chciałam się zapisać na konkurs o kardynale Wyszyńskim by były pkt do liceum to siostra chamsko i z oburzeniem zapytała: "Robisz sobie żarty z siebie czy ze mnie? Ja nie będę z tobą rozmawiać! Żeby ci tylko nie zaszkodziło...". To jest jedno wielkie oszukaństwo i obłuda! I chociaż wierzę w Boga to on nie prosił ludzi o takie zachowanie, może wierzyć każdy i na swój sposób a kościół uważa się za niewiadomo kogo... Odpowiedz Link Zgłoś
kristie02 Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 06.03.11, 19:03 Poprostu ją olej i w ramach tego przeczytaj temat z katechizmu, czy co wy tam macie do Religii. To napewno lepsze niż to co ona gada. Jak będzie się przypieprzać, że nic nie robisz to czytaj modlitwę na mszy w niedzielę i będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 08.03.11, 20:38 to zapraszam do nas Odpowiedz Link Zgłoś
cariette Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 08.03.11, 20:43 Ja lubię moją panią od religii, jest naprawdę fajna Odpowiedz Link Zgłoś
theflorencexx moja babka 08.03.11, 20:50 ja chodze na religie bo musze ... ostatnie pol roku !! takie nudy i pierdoly ... przez to juz jestem ateistka oo ii ogolnie to : najlepsza jest nasza kobieta od religii, ktora to powiedziala, ze sex przed slubem to ZLOO i mastrubacja itd, a teraz okazalo sie, ze jest w ciazy z facetem od ang XD amen -.- Odpowiedz Link Zgłoś
yorkie Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 09.03.11, 11:30 U nas takie lekcje są spoko, na luzie. Nie mamy żadnych "ciężkich", nudnych tematów, NIGDY W ŻYCIU nie miałam żadnej kartkówki, testu itp., jak np. w piątek mamy na ostatniej lekcji, to albo możemy robic co chcemy, albo pół lekcji jest jakiś lekki temat, a potem robimy co chcemy. Jak na następnej lekcji mamy np. jakiś test, to nie ma tematu tylko możemy się uczyc... Fajnie jest Odpowiedz Link Zgłoś
rikki religia... 08.04.11, 21:34 może być... pani nam robi dosyć ciekawe tematy w stylu... wywoływanie duchów, aborcja czy też eutanazja. ; DD poza tym na religii można odpocząć. xD Odpowiedz Link Zgłoś
collage Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 09.03.11, 12:07 moja babka z religii jest satanistą ave. Odpowiedz Link Zgłoś
superagniesia Re: Religia w szkole ! . ( tylko dla katolików 09.03.11, 18:13 Jak chcesz możesz z religi się odpisać- to nie obowiązkowe Odpowiedz Link Zgłoś