Dodaj do ulubionych

Czego uczy Twój ulubiony serial ?

20.02.11, 13:13
Chodzi o to czy zawiera jakieś wartości, przekazuje Ci lekcje, które przydadzą się w przyszłości..
Piszcie jaki to serial i czego was uczy smile
Obserwuj wątek
    • crystalle Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 20.02.11, 14:25
      To bardzo trudne pytanie xD Serio. A Twój ulubiony serial czegoś uczy? wink
      • kokox3 Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 20.02.11, 19:51
        mój uczy bardzo wielu rzeczy smile
        Między innymi tego, żeby dążyć do upragnionego celu, być walecznym, walczyć o swoje, nigdy się nie poddawać, mieć marzenia i nigdy nie przestawać marzyć, szanować przyjaciół i buntować się przeciwko niesprawiedliwości,korupcji,oszustwom..
        Oczywiście chodzi o serial ZBUNTOWANI smile
    • trufla Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 20.02.11, 15:24
      Pretty Little Liars? Ha nie mam pojęcia...
      • nikki712 Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 21.02.11, 18:41
        kłamstwo nie popłaca
    • katsuumi_17 Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 20.02.11, 15:30
      jedyne seriale, jakie oglądam, to: "Prosto w serce" i "Świat według Kiepskich"- nie niosą jednak ze sobą zbyt wielkich wartości smile
    • corba 20.02.11, 15:36
      chyba niee ...
    • karmel_ Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 20.02.11, 15:39
      chirurdzy i house - uczą medycyny, mam już większe pojęcie o anatomii, zawodu lekarza itd.
    • ciapolka Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 20.02.11, 15:41
      South Park - uczy jak nie zamykać mordy i naprawde być sobą : o no i fajnych tekstów tyczy się to też family guy'a, włatcy móch itp.
    • paja96 Dobre :D 20.02.11, 15:52
      Kiedyś z przyjaciółką się nad tym zastanawiałyśmy.
      Wnioski są takie:
      - pieniądze dają szczęśnie i władze
      - jak nie masz super ciuchów i nie urządzasz super imprez- jesteś nikim
      - plotkowanie, intrygowanie i bycie wrednym popłaca
      - prawdziwa miłość rodzi się z seksu z najlepszym kumplem twojego chłopaka w limuzynie
      - twoi rodzice w większości przypadków cię okłamują
      - im więcej chłopaków tym lepiej
      - obściskiwanie się z przypadkowymi osobami jest cool
      - zawsze i wszędzie noś ze sobą telefon- nigdy nie wiadomo kogo trzeba będzie nakryć
      - bez względu na wszystko- jeżeli nie masz znajomości, nie bierz się za intrygi i kłamstwa bo ci nie wyjdzie
      - przyjaciele wspierają cię nawet, jeśli bierzesz narkotyki i budzisz się w pokoju hotelowym

Oczywiście chodzi o PLOTKARĘ smile
      Napewno znajdzie się tam też trochę dobrych przekazów, ale zazwyczaj są właśnie takie. A najgorsze jest to, że my nie uznajemy tego za ABSOLUTNIE ZŁE, szczególnie punkt o intrygowaniu i plotkowaniu. W przyszłości przyda mi się wiedza, że najlepiej obracać się w wpływowym towarzystwie, nie łączy się alkoholu z narkotykami bo umrzesz, pozostawiony na pastwę losu i że źli ludzie do końca życia są źli, nawet jeśli na chwilę nawrócili się na Jezusa
      • cotton.caandyy. paja96 22.02.11, 15:01
        ma rację ^^
        moje oprócz Plotkary to
        SWAC- warto podążać za marzeniami, czasem lepiej się nie wtrącać, słuchać serca ^^
    • rememberina Mój ulubiony serial uczy... 20.02.11, 16:07
      ...że "seksualność jest płynna. Nie ważne czy jesteś gejem, czy jesteś hereto, czy jesteś biseksualny. Po prostu płyń z prądem."

czyli w sumie prawdziwej miłości.
      • mikessa Re: Mój ulubiony serial uczy... 20.02.11, 16:37
        w sumie to nic nie uczy... big_grin
    • myszqa13 jak być głupim nastolatkiem...:D 20.02.11, 16:44
      nie no nie oglądam zbytnio seriali...czasami na disney channel hannah montana i takie tam to te akurat "uczą" jak być głupkiem ale ogólnie to ja oglądam pamiętniki wampirów...a czego one uczą to nie wiem...big_grin...z reguły wszytskie seriale są głupie
    • chocolatex Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 21.02.11, 10:21
      Pamiętniki wampirów. Uczy tego jak zdobywać pożywienie [krew] i zrobić tak, żeby nikt się nie dowiedział, że to ja [np] zabiłam smile Haha
      • nikki712 Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 21.02.11, 23:25
        >Little Prretie Liars - kłamstwo nei popłaca
        >Pamiętniki wampirów - miłosc ma wiele znaczeń?
        >Siostrzyczki - bycie jedynakiem nei jest przekleństwem ;p
        >Wszyscy nienawidzą Chrisa - twoje życie nie musi przypominać łzawej historii
        >iCarly
        >Czarodzieje z waverly Place - rodzina moze być wszystkim, siła rodzeństwa jest niepokonana
    • indianaa Pokazuje czym jest prawdziwa przyjaźń 21.02.11, 23:36
      pokazuje błędy nastolatek,które są rozwiązywane .
      A przede wszystkim uczy słowa 'przyjaźń'
      Dzięki jednemu serialowi,nauczyłam się tego słowa.
      Dlatego teraz trudno jest mi znaleźć przyjaciół,ale nie narzekam na to.
      Dużo osób nie rozumie tego słowa (mówię tu o nastolatkach),
      dla większości dziewczyn jest to osoba,z któą po prostu dobrze spędzasz czas,chodzisz na zakupy i zwierzasz sekrety,ale to tak na prawdę jest bardzo dobra koleżanka.
      Przyjaciel,to ktoś kto pójdzie razem z Tobą na koniec świata i zawsze będzie przy Tobie,ktoś to będzie o Ciebie walczył do końca,ktoś kto będzie wstanie poświęcić dla Ciebie o wiele więcej niż nawet dla osoby,którą kocha (oczywiście nie mówię o rodzinie,ale o partnerze,czy też o swoich marzeniach) , ktoś kto będzie zawsze łapał Cię,gdy upadniesz,ktoś do kogo będziesz mogła zadzwonić o 3 nad ranem i powiedzieć Jestem w meksyku w więzieniu,a on bez zastanowienia spakuje Cię i przyjedzie Cię wyciągnąć.
      Rzadkością jest prawdziwa przyjaźń w życiu człowieka,częściej ludzie zaprzyjaźniają się normalnie dopeiro na studiach,albo nawet po nich,o ile wogóle.
    • mileymandy Medycyny 22.02.11, 04:31
      Tak,uczę się medycyny od samego doktora Housebig_grinA tak na serio,chociaż serial zapoznaje z wieloma chorobami to większość z tego wylatuje z głowy.Mam zamiar pójść na prawdziwe studia medyczne,ponieważ serial choć trochę przybliża nas do życia to tak naprawdę nie może go dokładnie odwzorowywać...
      Wiem także po czym poznać wampira-haha,Pamiętniki Wampirówbig_grin!
    • marsjanka115 x__x 22.02.11, 07:04
      muahah jak radzić sobie z demonami xD nie no oczywiście jest ukryty sens o takich pierdołach jak rodzina jest najważniejsza i takie tam ...devil
    • star_is_best Pamięt 22.02.11, 08:38
      • star_is_best Re: Pamiętniki wampirów uczą .... 22.02.11, 08:39
        Jak przetrwać jak się nie zdemaskować logiki tak sądzę big_grin

Ps. > sorki wcześniej się wstawiło jak pisałam
    • skrzacina dr. house 22.02.11, 14:45
      tego że pozory często mylą.
    • mweezy . 22.02.11, 14:58
      Nie mam ulubionego serialu. Oglądam kilka, chociaż w zasadzie ostatnio opuściłam się w oglądaniu seriali i filmów. Każdy serial posiada jakiś przekaz mniejszy czy większy.
    • spongebob. Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 26.02.11, 20:53
      mój ulubiony serial to Pretty Little Liars, i naprawdę, oglądając serial, nie zwracam uwagi na "lekcje". to dla mnie czysta rozrywka.
    • savannah95 Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 01.03.11, 22:19
      Seriale oglądane prze ze mnie nie zawierają żadnych wartości. No cóż wątpię żeby Plotkara czy 90210 pokazywały co jest w życiu ważne. To samo tyczy się VD. Jedynym takim z przekazem mogą być Chirurdzy, gdzie ukazywana jest wartość życia człowieka. No i może taki mały przekaz niesie też Glee.
    • sasha21 Pamiętniki Wampirów 02.03.11, 15:15
      Pamiętniki Wampirów uczą, jak rozpoznać wampira ;D
      • drakangel Pamiętniki Wampirow... 16.03.11, 20:21
        uczą...
        wlaściwie to nie wiem czego x D
        ale fajne są ; D
        może że jak sobie poradzić, o Damon ma fajne risposty; p
    • plombrng_mary Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 03.03.11, 19:42
      tego że
      - najlepiej być kreatywnym
      - nie poddawać się
      - spełniać marzenia na każdy możliwy sposób

tak chodzi o FINEASZA I FERBA uwielbiam ich kisssercebig_grinsmilecoolkwiatbrawopiwo
    • innanzwszyscy Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 08.03.11, 16:37
      Skins - ulubiony serial! ;D Uczy mnie no można powiedzieć że ćpania, picia, itd.
      Chce nas trochę ostrzec przez konsekwencjami.
    • xxxnikusxxx +. 08.03.11, 16:42
      Lubię "Licencję na wychowanie" xD Nie wiem czego uczy, ale DOBRE!
      • song "Przyjaciele" 08.03.11, 16:50
        Oczywiście o tym ,że najważniejsze to mieć zgraną paczkę kumpli.
        O pomaganiu swoim przyjaciołom.
        No i chyba o tym ,że szczera miłość jest najważniejsza.
    • mileymiley Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 08.03.11, 17:03
      'Majka' uczy mnie nadzieji, odwagi, dążenia do spełniania marzeń.
      • cukierek_ Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 16.03.11, 20:12
        gotowe na wszystko radzenia sobie z problemami w dość niekonwencjonalny sposób
    • rokokoo przypuszczam, że... 16.03.11, 20:36
      ...niczego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka