kokox3 20.02.11, 13:13 Chodzi o to czy zawiera jakieś wartości, przekazuje Ci lekcje, które przydadzą się w przyszłości.. Piszcie jaki to serial i czego was uczy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
crystalle Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 20.02.11, 14:25 To bardzo trudne pytanie xD Serio. A Twój ulubiony serial czegoś uczy? Odpowiedz Link Zgłoś
kokox3 Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 20.02.11, 19:51 mój uczy bardzo wielu rzeczy Między innymi tego, żeby dążyć do upragnionego celu, być walecznym, walczyć o swoje, nigdy się nie poddawać, mieć marzenia i nigdy nie przestawać marzyć, szanować przyjaciół i buntować się przeciwko niesprawiedliwości,korupcji,oszustwom.. Oczywiście chodzi o serial ZBUNTOWANI Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 20.02.11, 15:24 Pretty Little Liars? Ha nie mam pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
nikki712 Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 21.02.11, 18:41 kłamstwo nie popłaca Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 20.02.11, 15:30 jedyne seriale, jakie oglądam, to: "Prosto w serce" i "Świat według Kiepskich"- nie niosą jednak ze sobą zbyt wielkich wartości Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 20.02.11, 15:39 chirurdzy i house - uczą medycyny, mam już większe pojęcie o anatomii, zawodu lekarza itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ciapolka Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 20.02.11, 15:41 South Park - uczy jak nie zamykać mordy i naprawde być sobą : o no i fajnych tekstów tyczy się to też family guy'a, włatcy móch itp. Odpowiedz Link Zgłoś
paja96 Dobre :D 20.02.11, 15:52 Kiedyś z przyjaciółką się nad tym zastanawiałyśmy. Wnioski są takie: - pieniądze dają szczęśnie i władze - jak nie masz super ciuchów i nie urządzasz super imprez- jesteś nikim - plotkowanie, intrygowanie i bycie wrednym popłaca - prawdziwa miłość rodzi się z seksu z najlepszym kumplem twojego chłopaka w limuzynie - twoi rodzice w większości przypadków cię okłamują - im więcej chłopaków tym lepiej - obściskiwanie się z przypadkowymi osobami jest cool - zawsze i wszędzie noś ze sobą telefon- nigdy nie wiadomo kogo trzeba będzie nakryć - bez względu na wszystko- jeżeli nie masz znajomości, nie bierz się za intrygi i kłamstwa bo ci nie wyjdzie - przyjaciele wspierają cię nawet, jeśli bierzesz narkotyki i budzisz się w pokoju hotelowym Oczywiście chodzi o PLOTKARĘ Napewno znajdzie się tam też trochę dobrych przekazów, ale zazwyczaj są właśnie takie. A najgorsze jest to, że my nie uznajemy tego za ABSOLUTNIE ZŁE, szczególnie punkt o intrygowaniu i plotkowaniu. W przyszłości przyda mi się wiedza, że najlepiej obracać się w wpływowym towarzystwie, nie łączy się alkoholu z narkotykami bo umrzesz, pozostawiony na pastwę losu i że źli ludzie do końca życia są źli, nawet jeśli na chwilę nawrócili się na Jezusa Odpowiedz Link Zgłoś
cotton.caandyy. paja96 22.02.11, 15:01 ma rację ^^ moje oprócz Plotkary to SWAC- warto podążać za marzeniami, czasem lepiej się nie wtrącać, słuchać serca ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
rememberina Mój ulubiony serial uczy... 20.02.11, 16:07 ...że "seksualność jest płynna. Nie ważne czy jesteś gejem, czy jesteś hereto, czy jesteś biseksualny. Po prostu płyń z prądem." czyli w sumie prawdziwej miłości. Odpowiedz Link Zgłoś
mikessa Re: Mój ulubiony serial uczy... 20.02.11, 16:37 w sumie to nic nie uczy... Odpowiedz Link Zgłoś
myszqa13 jak być głupim nastolatkiem...:D 20.02.11, 16:44 nie no nie oglądam zbytnio seriali...czasami na disney channel hannah montana i takie tam to te akurat "uczą" jak być głupkiem ale ogólnie to ja oglądam pamiętniki wampirów...a czego one uczą to nie wiem......z reguły wszytskie seriale są głupie Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatex Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 21.02.11, 10:21 Pamiętniki wampirów. Uczy tego jak zdobywać pożywienie [krew] i zrobić tak, żeby nikt się nie dowiedział, że to ja [np] zabiłam Haha Odpowiedz Link Zgłoś
nikki712 Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 21.02.11, 23:25 >Little Prretie Liars - kłamstwo nei popłaca >Pamiętniki wampirów - miłosc ma wiele znaczeń? >Siostrzyczki - bycie jedynakiem nei jest przekleństwem ;p >Wszyscy nienawidzą Chrisa - twoje życie nie musi przypominać łzawej historii >iCarly >Czarodzieje z waverly Place - rodzina moze być wszystkim, siła rodzeństwa jest niepokonana Odpowiedz Link Zgłoś
indianaa Pokazuje czym jest prawdziwa przyjaźń 21.02.11, 23:36 pokazuje błędy nastolatek,które są rozwiązywane . A przede wszystkim uczy słowa 'przyjaźń' Dzięki jednemu serialowi,nauczyłam się tego słowa. Dlatego teraz trudno jest mi znaleźć przyjaciół,ale nie narzekam na to. Dużo osób nie rozumie tego słowa (mówię tu o nastolatkach), dla większości dziewczyn jest to osoba,z któą po prostu dobrze spędzasz czas,chodzisz na zakupy i zwierzasz sekrety,ale to tak na prawdę jest bardzo dobra koleżanka. Przyjaciel,to ktoś kto pójdzie razem z Tobą na koniec świata i zawsze będzie przy Tobie,ktoś to będzie o Ciebie walczył do końca,ktoś kto będzie wstanie poświęcić dla Ciebie o wiele więcej niż nawet dla osoby,którą kocha (oczywiście nie mówię o rodzinie,ale o partnerze,czy też o swoich marzeniach) , ktoś kto będzie zawsze łapał Cię,gdy upadniesz,ktoś do kogo będziesz mogła zadzwonić o 3 nad ranem i powiedzieć Jestem w meksyku w więzieniu,a on bez zastanowienia spakuje Cię i przyjedzie Cię wyciągnąć. Rzadkością jest prawdziwa przyjaźń w życiu człowieka,częściej ludzie zaprzyjaźniają się normalnie dopeiro na studiach,albo nawet po nich,o ile wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
mileymandy Medycyny 22.02.11, 04:31 Tak,uczę się medycyny od samego doktora HouseA tak na serio,chociaż serial zapoznaje z wieloma chorobami to większość z tego wylatuje z głowy.Mam zamiar pójść na prawdziwe studia medyczne,ponieważ serial choć trochę przybliża nas do życia to tak naprawdę nie może go dokładnie odwzorowywać... Wiem także po czym poznać wampira-haha,Pamiętniki Wampirów! Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 x__x 22.02.11, 07:04 muahah jak radzić sobie z demonami xD nie no oczywiście jest ukryty sens o takich pierdołach jak rodzina jest najważniejsza i takie tam ... Odpowiedz Link Zgłoś
star_is_best Re: Pamiętniki wampirów uczą .... 22.02.11, 08:39 Jak przetrwać jak się nie zdemaskować logiki tak sądzę Ps. > sorki wcześniej się wstawiło jak pisałam Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 22.02.11, 14:58 Nie mam ulubionego serialu. Oglądam kilka, chociaż w zasadzie ostatnio opuściłam się w oglądaniu seriali i filmów. Każdy serial posiada jakiś przekaz mniejszy czy większy. Odpowiedz Link Zgłoś
spongebob. Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 26.02.11, 20:53 mój ulubiony serial to Pretty Little Liars, i naprawdę, oglądając serial, nie zwracam uwagi na "lekcje". to dla mnie czysta rozrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
savannah95 Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 01.03.11, 22:19 Seriale oglądane prze ze mnie nie zawierają żadnych wartości. No cóż wątpię żeby Plotkara czy 90210 pokazywały co jest w życiu ważne. To samo tyczy się VD. Jedynym takim z przekazem mogą być Chirurdzy, gdzie ukazywana jest wartość życia człowieka. No i może taki mały przekaz niesie też Glee. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha21 Pamiętniki Wampirów 02.03.11, 15:15 Pamiętniki Wampirów uczą, jak rozpoznać wampira ;D Odpowiedz Link Zgłoś
drakangel Pamiętniki Wampirow... 16.03.11, 20:21 uczą... wlaściwie to nie wiem czego x D ale fajne są ; D może że jak sobie poradzić, o Damon ma fajne risposty; p Odpowiedz Link Zgłoś
plombrng_mary Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 03.03.11, 19:42 tego że - najlepiej być kreatywnym - nie poddawać się - spełniać marzenia na każdy możliwy sposób tak chodzi o FINEASZA I FERBA uwielbiam ich Odpowiedz Link Zgłoś
innanzwszyscy Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 08.03.11, 16:37 Skins - ulubiony serial! ;D Uczy mnie no można powiedzieć że ćpania, picia, itd. Chce nas trochę ostrzec przez konsekwencjami. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxnikusxxx +. 08.03.11, 16:42 Lubię "Licencję na wychowanie" xD Nie wiem czego uczy, ale DOBRE! Odpowiedz Link Zgłoś
song "Przyjaciele" 08.03.11, 16:50 Oczywiście o tym ,że najważniejsze to mieć zgraną paczkę kumpli. O pomaganiu swoim przyjaciołom. No i chyba o tym ,że szczera miłość jest najważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
mileymiley Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 08.03.11, 17:03 'Majka' uczy mnie nadzieji, odwagi, dążenia do spełniania marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
cukierek_ Re: Czego uczy Twój ulubiony serial ? 16.03.11, 20:12 gotowe na wszystko radzenia sobie z problemami w dość niekonwencjonalny sposób Odpowiedz Link Zgłoś