Dodaj do ulubionych

gimnazjalne/licealne dylematy?

28.02.11, 14:39
no właśnie...
wszyscy ci, którzy idą w tym roku do nowej szkoły, wiecie już gdzie chcecie iść, albo się wahacie?
ja się właśnie waham między dwoma czołowymi szkołami w mieście. byłam pewna już jednego do dzisiaj - dnia otwartego tej drugiej szkoły, bo mi się spodobała też.
a jak to wygląda u was?
bocie się nowego miejsca, ludzi? confused
Obserwuj wątek
    • patusiak26 odś. 28.02.11, 14:43
      • sysiek4444 Re: odś. 28.02.11, 16:41
        jestem w drugiej gimnazjum więc wiesz. smile
        • sysiek4444 Re: odś. 28.02.11, 16:41
          ... jeszcze o tym nie myślę . wink
          • maritaa Re: odś. 28.02.11, 16:43
            Nwm ;/ Miałam iść do technikum na hotelarstwo , ale chyba jednak zdecyduję się na liceum ;D O ile mnie przyjmą. I nie wywalą po pierwszym semestrze .. ;/
    • jane_ Re: gimnazjalne/licealne dylematy? 28.02.11, 18:19
      mam już wybrane szkoły, wiem, które będą którym wyborem.
      a mierzę wysoko, więc mam obawy, czy mnie przyjmą, choć wszyscy mówią, że oczywiście, przecież mam dobre oceny, itd itp. ale ja w to nie wierzę. :q
    • aaasia Re: gimnazjalne/licealne dylematy? 28.02.11, 19:31
      Jestem niezdecydowaną osobą więc ja też zastanawiam się nad wyborem szkoły. Idę do liceum więc staram się wybrać jak najlepszą szkołę w moim mieście by dobrze przygotowała do matury.. lecz nie wiem jak to będzie.
      Z jednej strony boje się iść do nowej szkoły, a z drugiej strony cieszę się że poznam nowych ludzi... Mój strach jaki we mnie tkwi to jedynie obawa o to, że się "nie za klimatyzuję'' w nowy środowisku, ale będzie ok wink tak sądze big_grin
      • marchwk Re: gimnazjalne/licealne dylematy? 04.03.11, 23:18
        jestem w 2 gim, ale powoli zaczynam myśleć, gdzie wybiorę się po gimnazjum.. zapewne będzie to liceum, ale nie wiem które i jaki profil. zobaczymy.
    • corba 28.02.11, 19:35
      No właśnie mam mały problem, bo chciałabym się dostać do jedynego w Warszawie Technikum Fototechnicznego , ale wątpię żebym się dostała ... : /
      i do tego nie wiem jakie jeszcze 2 szkoły wybrać .. nie mam zielonego pojęcia gdzie pójdę ..

a czy boje sie nowego miejsca ? hmm .. niee . boje sie tylko że jak już się dostane do tego technikum, to zajęcia z fotografii ostro mi skopią dupę . bo wiem że to nie jest łatwe . : / ale czego sie nie robi skoro ma sie marzenia ?
    • hooodooo Re: gimnazjalne/licealne dylematy? 28.02.11, 19:36
      jestem w 1 gim ale już powoli się zastanawiam nad wyborem liceum. jeśli nie opuszczę się w nauce to myślę, że mam szanse na dobrą szkołę.
      i marzę już wręcz, żeby opuścić już to gimnazjum. chodzę tu od zerówki, więc myślę, że mam prawo mieć dość ;d
    • lolisia_xdd Re: gimnazjalne/licealne dylematy? 28.02.11, 19:36
      mieszkam w małej miejscowości jest w niej szkoła podstawowa, jak i gimnazjum, ale w oddzielnych budynkach (;. nie mam wyboru,a do miasta nie chce mi się dojeżdżać więc zostaje gimnazjum w mojej miejscowości (; połowę ludzi z tego gim. znam, ale to drugą już będę musiała poznać wink i szczerze mówiąc z chęcią bym się tam już przeniosła.
    • koaal ja już to mam za sobą. ;> 28.02.11, 19:37
      • nitaa Re: ja już to mam za sobą. ;> 28.02.11, 20:34
        ja sie boję ale nowych ludzi bo to ta sama szkoła tylko inna klasa ;/
        • koaal Re: ja już to mam za sobą. ;> 04.03.11, 21:11
          @up :
          czemu ta sama szkoła, ale inna klasa? big_grin
          przepisujesz się czy jak?
    • karola_483_th Re: gimnazjalne/licealne dylematy? 28.02.11, 20:44
      Ja nad wyborem szkoły też się wahałam trochę, ale upewniłam się na tzw. 'drzwiach otwartych' najlepiej kierować się tym, co chce się w przyszłości robić. ;D I nie ma się czego bać nowej szkoły, jak to zawsze każdy się boi, zobaczycie, że nie będzie tak źle. ^^ nie ma co się zamartwiać na zapas. xD
    • mweezy . 01.03.11, 21:50
      Mam 2-3 licea na oku, myślę, że powinnam zostać przyjęta spokojnie do każdego, mimo, że są w zasadzie najlepsze w mieście. Coraz bardziej jestem pewna tego, że dam sobie jakoś radę, więc nie będę pisać 'chcę iść do najlepszego liceum, ale nie wiem czy mnie przyjmą, więc oczekuję, żeby wszyscy mówili mi co chcę usłyszeć'. <3
    • olcissia_1998 Re: gimnazjalne/licealne dylematy? 04.03.11, 23:16
      Idę do gimnazjum z dość wysokim poziomem, bo mam blisko. I trochę się boję. Po pierwsze tego, że tam jest baaaaaardzo dużo nauki. Słyszałam, że co tydzień wielkie testy, masa zadań domowych, a codziennie małe kartkówki! Po drugie, to starsi uczniowie. Jak wiadomo, w gimnazjach trzecioklasiści "kocą" nowych uczniów. Zazwyczaj są do słabi uczniowie (pod względem fizycznym), a ja niestety się do nich zaliczam sad Boję się, że mnie skocą, albo gorzej... Jedyną deską ratunku są ludzie z mojej klasy, bo prawie każdy idzie do tej szkoły, jednak jest prawdopodobieństwo, że przyjaciele trafią do oddzielnych klas i to tyle, a moja najlepsza przyjaciółka idzie do innej szkoły. Wracając do tematów starszych klas. Słyszałam, że kiedyś jedna z uczennic (wzorowa) nie miała najlepszego kontaktu z klasami trzecimi. Ludzie ze starszych klas ponoć dodawali jej do jedzenia narkotyków. Innej dziewczynie, też wzorowej wkładali do torby papierosy. To są powody, dla których boję się gimnazjum sad
    • koniara8 Re: gimnazjalne/licealne dylematy? 04.03.11, 23:28
      Ja już wiem na 100 % gdzie chce iść. Ale boję się, że się nie dostane. W końcu to ogólniak wyższy poziom.. Taki stres, że nie wiem.. No i boję się też tego, że będę miała jakieś problemy z tamtejszymi ludźmi w końcu nie wiem jacy oni są.. Ale przyjaciółka ze mną będzie chodzić, więc nie będzie chyba tak źle. Najważniejsze żebym się dostała.. Naprawdę, ostatnio siebie nie poznaję.. Przynoszę do domu coraz lepsze oceny, jakoś zaczęło mi zależeć.. To chyba dobrze, nie ? Ale myślałam też nad tym jeżeli się nie dostanę.. Jeżeli się nie dostanę to.. to.. po prostu nie wiem ;/ To jedyna szkoła do jakiej chce iść.. Nie wiem czemu akurat do tej.. Po prostu bardzo chcę. A jeżeli czegoś chcę to muszę to dostać! cool
    • rikkki hmm 05.03.11, 00:07
      nie boję się o dziwo, trochę już bym nawet chciała zmienić szkołę, chociaż mi się nie spieszy aż tak. no, ale trzeba iść dalej (;
    • 98paula98 Re: gimnazjalne/licealne dylematy? 05.03.11, 22:13
      ja wiem juz gdzie pojde do gimnazjum, u mnie gimnazjum jest połączonę z sp oni tylko kozystają z naszych sal do wf, moze i zastanawiałam się nad innymi no ale musiałabym dojerzdżać do centrum ;/, a tego nie chce, po za tym do tego gimnazjum idzie większość mojej klasy, więc prawie wszystkich tam bede znala
    • smacznegooo Re: gimnazjalne/licealne dylematy? 06.03.11, 20:56
      Ja mam jeszcze dużo czasu na przemyślenia do której szkoły pójdę po gim. tongue_out. Po podstawówce musiałam iść do innej szkoły i nikogo nie znałam.Na początku..masakra xd. A później już miałam znajomości.surprised
    • olgx Re: gimnazjalne/licealne dylematy? 06.03.11, 21:15
      jestem w 2 gimnazjum, ale juz mysle nad wyborem liceum. To trudna decyzja hehe. Ja rowniez waham sie między dwoma szkolamI. Na szczęście jeszcze mam 1,5 roku na wybranie.
    • kiwi Re: gimnazjalne/licealne dylematy? 07.03.11, 22:43
      ja jeszcze nie wybrałam, ale kilka mam na oku...
    • xxxnikusxxx +. 08.03.11, 16:58
      Mam jedno wybrane liceum, do którego z pewnością będę składała papiery. No a z resztą zaczynają się problemy, gdyż zupełnie nie wiem jakie 2 inne szkoły postawić "na wszelki wypadek". Mam jednak nadzieję, że nagle mnie coś oświeci i dokonam słusznego wyboru.
      Oczywiście, że boję się, przecież nikogo, zupełnie nikogo nie będę tam znać.
    • annie0310 Re: gimnazjalne/licealne dylematy? 10.04.11, 10:03
      Ja składam do 3 szkół papiery. Do 2 liceów i jednego technikum.wink
    • just...me Re: gimnazjalne/licealne dylematy? 11.04.11, 22:55
      Wiesz... chodzę do 2 gim. i powiem tyle, że ciągle się przeprowadzam i to już moja 5 szkoła w życiu. Tak, domyślam się, że to brzmi jak jakaś patologia. Ale niestety, "rozkaz odgórny" (rodzice). I chyba już przestałam na dłużej przyzwyczajać do jakiegokolwiek miejsca bo wiem, że nie do końca warto. Do ludzi tak, ale do miejsca nie. Zapamiętajcie to sobie dziewczyny, wiem co mówię. Łatwiej przyjdzie wam przeżywać rozstania, jeśli to zastosujecie. A liceum? Hmmm... był już Wrocław, Włocławek. Może Warszawa, albo Kraków, a może znowu Wrocław? Zależy gdzie wląduję za rok. wink
      • pauliska1212 Re: gimnazjalne/licealne dylematy? 12.04.11, 21:12
        ja jestem w 1 gim i już od dawna mam wybrane liceum do którego pójdę , wyjebane w kosmos jest : D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka