28.02.11, 17:21
Bardzo lubię biologię, i nie powiem, nawet jestem
dobra z niej. Chodzi o to, że wiążę swoją przyszłość
właśnie z tym kierunkiem. A za bardzo nie wiem, co po
studiach biologicznych mogłabym robić. Dlatego proszę,
was drogie kotki o radę. Może was również interesuje
biologia?
Obserwuj wątek
    • charlotte__ Re: Biologia 28.02.11, 17:27
      odświeżam
      • charlotte__ Re: Biologia 28.02.11, 17:42
        tongue_outtongue_out
        • sashka13 Re: Biologia 28.02.11, 17:47
          mogłabyś pójść na medycynę
    • corba 28.02.11, 17:49
      yymm .. ja nie jestem z jakiejś poradni ..
      idź do Szkolnego Ośrodka Kariery [SZOK] w swojej szkole (o ile taki posiadasz) i niech tam ci coś doradzą .
      ja sie nie interesuje biologią wiec nie wiem ... to Twoja przyszłość - a nie moja .. To nie ja bd podejmować za Cb takie decyzje .. Bo sama musisz je podjąć .
      • sysiek4444 Re:  28.02.11, 17:50
        medycyna.

lekarz, aptekarka..
    • ayuu_iero ;] 28.02.11, 18:04
      ja idę na biol-chem i zostanę lekarzem hihi jak moja mama, babcia itp XD takie geny mhm
      • charlotte__ Re: ;] 28.02.11, 19:07
        corba, ja po prostu proszę o radę i nie każę
        Ci podejmować za mnie żadnych decyzji.
        • corba 28.02.11, 19:16
          no ok . w takim razie idź do SZOK . oni powinni ci pomóc .
          ale moja koleżanka też o tym myślała.. myślała coś o medycynie.. ale co konkretnie to nie wiem ...
          nie wiem .. musisz przemyśleć co ci łatwo idzie w tej biologii i wgl .. i odpowiedź sie sama znajdzie .
    • karola_483_th Re: Biologia 28.02.11, 19:16
      Nie wiem.. poszukaj może w internecie jakiś informacji na ten temat. wink
    • hooodooo Re: Biologia 28.02.11, 19:28
      ja idę na medycynę. a biologia jest podstawowym przedmiotem, jeśli chce się tam dostać. c;
      • mary_ Re: Biologia 28.02.11, 19:35
        A myślałaś o byciu dietetykiem? To chyba całkiem fajne i związane z biologią.
    • meggi_13 Re: Biologia 28.02.11, 19:57
      Forensic science - czyli coś jak pracowanie w laboratorium w CSI smile
    • ruddy. . 28.02.11, 20:02
      możesz zostać naukowcem jakimś ;> albo zoologiem (bądź co bądź, też z biologią związane wink). medycyna, farmacja. to już zależy od tego, co Cię interesuje
    • gabi_989 Re: Biologia 28.02.11, 20:04
      Ja właśnie nienawidzę bioli... ale to pewnie dlatego że mam głupią nauczycielkę i cały czas wrzeszczy na klasę...
    • doggy Re: Biologia 28.02.11, 20:04
      może medycyna? albo farmacja. ale do tego chyba bardziej chemia.
    • madzia2710 tak... 28.02.11, 20:12
      Ja idę na medycyneę i to są studia na których biologia jest ważnabig_grin
      • myszqa13 hmmm 01.03.11, 17:33
        na pewno medycyna,mogłabyś być nauczycielką biologii naprzykład jeśli byś chciała no i ogólnie takie zawdoy związane z biologią...ja jakoś się tym szczególnie nie interesuje bo ze mnie bardziej polonistka i chce iść na prawo także no...ja ci niezbyt pomoge
    • mejbelajn. Re: Biologia 28.02.11, 20:16
      Uu, z biologią wiele rzeczy się łączy ; ). M.in. medycyna, stomatologia, farmacja, dietetyka, czy chociażby moja ukochana weterynaria. To są chyba najpopularniejsze kierunki, o innych poczytasz w internecie, na specjalnych stronach. W każdym bądź razie- wybór jest duży.
    • lili96reggae Re: Biologia 28.02.11, 20:34
      Ja również jak ty interesują się biologią i najgorsza nie jestemsmile
      Mam zamiar pójść do liceum o profilu biologiczno chemicznym...
      a na studia to się waham, albo pójdę za lekarza albo za farmaceutęsmile
      Tobie też się radzę zastanowić ponieważ to zawody które ci się w przyszłości opłacą wink
      • vaniney Re: Biologia 28.02.11, 20:45
        po biol-chem to może farmacja.ja tam hejtuję biologię *.*
        • koloorowa. Re: Biologia 01.03.11, 17:27
          nauczycielka ?
    • rabid_squirrel Re: Biologia 28.02.11, 20:52
      mnie też interesuje biologia tongue_out mam zamiar iść na medycyne big_grin
    • hatterka Re: Biologia 28.02.11, 20:55
      Chodzę na profil biologiczno-chemiczny, później pójdę pewnie na farmację, biotechnologię albo coś w tym stylu, na pewno nie medycyna. Chciałabym pracować w jakimś laboratorium, coś takiego. Mam ogólny zarys tego, co chcę robić, ale jakoś nigdy nie chce mi się sprawdzić dokładniej. Pewnie zainteresuję się tym na poważnie dopiero przed maturą xD Musisz wybrać, do czego Cię bardziej ciągnie: wolisz kroić ludzi czy wgapiać się w mikroskop? To oczywiscie jest baaardzo uogólnione, musisz jeszcze poszperać w internecie. Jeśli mogę spytać: w której klasie teraz jesteś? Jak będziesz w 3 gimnazjum, to powinniście mieć ze dwa, trzy spotkania, na których dowiecie się, jakie zawody będą najbardziej opłacalne, będziecie robić testy, jaka praca najbardziej by wam odpowiadała itp. Tak przynajmniej jest w większości szkół, które znam. smile
      • anja_ Re: Biologia 28.02.11, 21:43
        biologia i chemia - farmacja, medycyna wink
    • valhalla Re: Biologia 01.03.11, 00:12
      medycyna, farmacja, biotechnologia, bioinformatyka, dietetyka, biologia, ochrona środowiska...
      sprawdź ofertę uniwersytetów przyrodniczych w różnych miastach.

po biologii możesz zostać na uczelni i pracować nad projektami, uczyć w szkołach (ale musisz mieć też skończoną pedagogikę), pracować w ogrodach zoologicznych i botanicznych, zajmować się rolnictwem, ogrodnictwem...
      • charlotte__ Re: Biologia 01.03.11, 14:44
        Dzięki wszystkim za rady. Ja jestem dopiero
        w II gimnazjum, ale powoli warto się już zastanawiać
        nad przyszłością. Najbardziej interesują mnie zwierzęta,
        no ale np. inne rzeczy związane z biologią też.
    • indianaa Kocham biologię,ale tylko 01.03.11, 17:20
      o człowieku,o zwierzętach i roślinach i ptakach nie znoszę xd .
      Cholera,chciałabym iść na studia medyczne,ale z chemi ostatnio coś gorzej mi idzie,a te dwa przedmioty są potrzebne sciana Na Twoim miejscu zostałabym albo doktorem,albo weterynarzem,albo wykładowcą na studiach już w przyszłości wink
      • jill17 Re: Kocham biologię,ale tylko 01.03.11, 17:44
        wykladowca mozesz byc owszem ale raczej to jest dodatkowy zawod (tak sobie dorabiaja) Ja jestem na dietetyce Glownie na pierwszym roku wszystko kreci sie wokol biologii -anatomia i fizjologia czlowieka, pasozyty itp wiadomo roslin i zwierzat nie omawiamy ;p
        z mojej klasy (biol-chem) ludzie poszli na medycyne, fizjoterapie, farmacje, stomatologie...Mnie ciekawi epidemiologia - tez fajny kierunek smile
    • pola16 Gł. to medycyna. 01.03.11, 17:40
      Nauczycielka i jeszcze pomyślę ktowink.
      • gola. ._. 01.03.11, 18:07
        może AWF ?
    • estrellaa Re: Biologia 01.03.11, 18:09
      biologia jest ok , nie kocham jej ale można powiedzieć akceptujee.. hahha xd
      możesz pojść na medycynę i potem robić wszystko co z nią związane , możesz wybrać też takie kierunki jak biotechnologia ( po takich studiach możesz być np. przedstawicielem handlowym jakiejś firmy farmaceutycznej ) albo ochrona środowiska . trzymam kciuki ; )
      • charlotte__ Re: Biologia 01.03.11, 18:13
        Dzięki za rady. Chodzi o to, że ja uwielbiam
        zwierzęta, no i głównie chodzi mi o weterynarię.
        Ale jakoś nie wyobrażam sobie jak robię jakąś
        operację czy coś. Hmm, dietetyka też nie jest
        zła. ;p
    • czarna_. Re: Biologia 01.03.11, 18:13
      Medycyna, farmacja, botanik, dietetyk żywienia, praca w analityce - laboratorium, awf, weterynarz, sekcje zwłok (lekarz na policji, w tym sensie wink), leśniczy, pielęgniarka. Jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to napiszę. smile
    • blondzia Ja interesuję się biologią . 01.03.11, 18:19
      To jedyny przedmiot na którym mi się nie nudzi smile I jest ciekawy najlepiej lubię biologię o człowieku czyli anatomia itp o zwierzętach to tak średnio shock Ale nie będę się rozwijała w tym kierunku bo jest potrzebna chemia a ja z chemii na półrocze miałam z ledwością 2confused a z biologii 5 big_grintongue_out
    • ensuite Re: Biologia 01.03.11, 19:36
      oo, ja też lubię bardzo biologię.
      moja siostra jest na studiach biologicznych, a ty masz mnóstwo możliwości pracy po takich studiach tongue_out
      nauczycielka (przyrody w SP, biologii później), wykładowca, medycyna, farmaceutą możesz być, dietetykiem, pracować w laboratorium, zoologiem, dużo prawda? big_grin powodzenia, może kiedyś na studiach się spotkamy, bo też się na takie wybieram (albo na wychowanie wczesnoszkolne lub przedszkolne) big_grin
      • charlotte__ Re: Biologia 02.03.11, 17:06
        Może się spotkamy, kto wie big_grin No rzeczywiście
        dużo tego big_grin
        • charlotte__ Re: Biologia 02.03.11, 18:17
          Ma jeszcze ktoś jakieś propozycje.
          To dla mnie bardzo ważne.
    • nicoole Nauczycielka tego przedmiotu;] 02.03.11, 20:40
      dużo jest opcjiwink ja też zamierzam iść w tym kierunkuwink
    • kcjonasbrothers analityka 02.03.11, 21:06
      ja mam zamiar zdawać na maturze biologie i chemie i iść na analitykęserce medyczna ale wcale nie trzeba zdawać chemii z biologia ale można fizykę lub geografie albo polaka i sic na studia
    • madziek67 biologia jest ZUA 02.03.11, 22:02
      ZUA ZUA ZUA!

moje zdanie , haha c:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka