Dodaj do ulubionych

Nieprzygotowanie, a praca

02.03.11, 12:34
Hej!
Otóż mam taki problem i zastanawiam się czy Moja polonistka słusznie postąpiła.

Na dzisiaj mieliśmy napisać rozprawkę. Wczoraj siedziałam się z nią męczyłam, ąż mi się udało. Ale nie zdążyłam jej przepisać, gdyż było już późno, była długa (ok. 4 str A4) i musiałam się jeszcze nauczyć i odrobić z fizyki.
Dzisiaj wię przyniosłam ją i powiedziałam, że mam na brudno, ponieważ wczoraj nie dałam razy jej przepisać. A pani powiedziła, że to jest jak brak barcy domowej i wpisała mi nieprzygotowanie. A ja ją miała i chciałam nawet przeczytać, ale była na brudno. Przecież na jutro bym ją przepisała crying.

Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • ashley001 Re: Nieprzygotowanie, a praca 02.03.11, 12:44
      idź z tym do przewdniczącego samorządu szkolneg i powiedz tej sprawie moim zdaniem nie powinna ci wpisać bo miałaś to !!! głupia baba
    • joanka Re: Nieprzygotowanie, a praca 02.03.11, 12:49
      uhm pytanie brzmi, czy rozprawka była zadana wczoraj czy wcześniej? Przypuszczam, że wcześniej, bo pamiętam z czasów szkolnych, że na dłuższe prace pisemne zawsze było więcej czasu niż jedno popołudnie. A jeśli tak było, to to, że nie zdążyłaś bo miałaś inne zadania nie jest argumentem. Byłaś nieprzygotowana.
      • kasiula1831 Re: Nieprzygotowanie, a praca 04.03.11, 20:21
        Współczuję ci takiego nauczyciela, wredna baba ! Skoro miałaś i widziała, to nie powinna ci wpisać nieprzygotowania. Jeśli chcesz się bardziej zagłębić w tę sprawę to zgłoś to wychowawczyni. Zapytaj czy polonistka słusznie postąpiła. Pozdrawiam smile
    • madzia2710 Re: Nieprzygotowanie, a praca 02.03.11, 13:02
      Zależy ile miałaś czasu na napisanie tej pracy.
      • cariette Re: Nieprzygotowanie, a praca 02.03.11, 13:20
        Jeśli zadała ją kilka dni wcześniej, to postąpiła słusznie wpisując ci nieprzygotowanie. Jednak jeśli nie zadała wcześniej i miałaś na to jedno południe,to nie powinna ci wpisywać tego nieprzygotowania bo w końcu to miałaś.
      • koloorowa. Re: Nieprzygotowanie, a praca 04.03.11, 19:34
        nie powinna wpisać
    • agata_953 Re: Nieprzygotowanie, a praca 02.03.11, 13:24
      Myślę, że z nauczycielem nie ma w sumie co dyskutować. Niektórzy mają swoje zasady i już, a co do tej twojej sytuacji, to podejrzewam, że większość nauczycieli uważa, że jak nie ma w zeszycie, to nie ma. Mój polonista na przykład xD
    • patrysia441 Re: Nieprzygotowanie, a praca 04.03.11, 16:02
      zależy od czasu jakiego miałaś na napisanie tej pracy. Jeśli dzień to nie powinna wpisywać ci nieprzygotowanie Jeśli miałaś np.tydzień na napisanie pracy to słusznie zrobiła u mnie w szkole za takie coś dostałabyś jedynkę
      • jonatte_ Re: Nieprzygotowanie, a praca 04.03.11, 19:30
        Zgadzam się z pytaniem innych. To zależy od czasu, który dała wam nauczycielka na napisanie owej rozprawki. Ale nie przesadzajmy! Jedno nieprzygotowanie chyba świata Ci nie zrujnuje.

smile
        • koaal Re: Nieprzygotowanie, a praca 04.03.11, 20:33
          zgadzam się @jonatte_.
    • kropka_myslnik Ciesz się, że dostałaś pały. 04.03.11, 19:35
      Nie ma pracy w zeszycie/na kartce = brak pracy domowej. Dla nauczyciela nie ma znaczenia, że nie zdążyłaś przepisać. Ty masz mieć, reszta go nie obchodzi. U mnie by była jedynka z zakrętaskiem.
      Kropka.
      • holiday ee, nie martw się ; ) 04.03.11, 20:01
        Ja tam rozumiem ile zadaja z różnych przedmiotów, każdy nauczyuciel czegoś chce i na wszystko bardzo mało czasu. a gdzie odpoczynek ?
      • koaal Re: Ciesz się, że dostałaś pały. 04.03.11, 20:34
        @kropka_myslnik ; chyba powinno być, że nie dostałaś pały c;
    • positive_girl Re: Nieprzygotowanie, a praca 04.03.11, 20:06
      Jeżeli miałaś na to jeden dzień to niesprawiedliwie Cię oceniła, a jeżeli więcej niż jeden dzień to sprawiedliwie.
    • sopwil / 04.03.11, 20:24
      Że ta Pani jest nienormalna, a ty powinnaś jej uwagę zwrócic, albo powiedziec wychowawczyni.
      • kingura117 Re: / 04.03.11, 20:26
        No zależy ile miałaś czasu na napisanie smirk
    • koralina94 Re: Nieprzygotowanie, a praca 04.03.11, 20:36
      współczuję. jak dla mnie, postąpiła niesłusznie. u mnie w szkole, jak masz coś na brudno, to możesz na danej lekcji przepisać, bo przecież jest zadanie, tylko że prawie gotowe:p
      nauczyciele czasami nie zauważają, że oprócz ich przedmiotu są jeszcze inne, równie ważne>.<
    • rokokoo life is brutal. 04.03.11, 20:41
      tyle Ci powiem.
    • elena98 Re: Nieprzygotowanie, a praca 04.03.11, 21:00
      Zależy ile miałaś na to zadanie czasu. Chociaż w mojej klasie polonistka daje na prace pisemne 1 dzień. Jeśli nie masz - pała zaliczona. sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka