Dodaj do ulubionych

Problem z włosami.

06.03.11, 11:30
Mam problem z moimi włosami. Otóż bardzo szybko mi się przetłuszczają, muszę je myc codziennie. I to rano, bo jak umyję wieczorem to następnego dnia już są tłuste. To tego są bardzo cienkie, oklapnięte, wypadają, nabrały siwego odcieniu, tak jakby wyblakły. Do lekarza nie pójdę, bo moja mama uważa, że wydziwiam. Czy któraś z Was ma ten sam problem? Jak sobie z tym poradzic? Jakieś specjalne szampony, maski, odżywki? A może jakieś domowe sposoby? Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • majka. Re: Problem z włosami. 06.03.11, 18:04
      smile
      • joanie Re: Problem z włosami. 06.03.11, 18:11
        Ja mam podobnie. Myje włosy codziennie wieczorem, a następnego dnia już są tłuste. niestety nie wiem jak sb z tym poradzić, kupuje jakieś szampony do włosów przetłuszczających sie ale to nie pomaga. Najgorsze jest to że od częstego mycia strasznie niszczą mi sie końcówki, są suche porozdwajane i zrobiły sie jakieś takie rude, a włosy mam ciemno brązowe...
        • urszulka2691 szampon zmień 07.03.11, 18:57
          to jest bardzo proste....niektore szampony sa do codziennego stosowania wiec już wieczorem włosy sa tluste ja używam szamponów Timoteya (nie wiem jak to sie pisze) i używam co 2 dzień i jest ok. niestety w naszym wieku żadziej nie wchodzi w gre sad((
        • theolcik WEDŁUG MNIE... 12.03.11, 22:05
          bardzo dobry jest johnsons baby. To jest szampon dla dzieci, ale ładnie pachnie, jest delikatny i nie obciąża włosów. Dzięki temu nie wydziela się tak dużo łoju. W rzeczywistości, po agresywnym myciu usuwającym łój, gruczoły łojowe mogą zacząć wydzielać jego nadmierne ilości, co wywołuje jeszcze mocniejsze przetłuszczanie się włosów.
    • golona Re: Problem z włosami. 06.03.11, 18:07
      mielonym posmaruj
      • majka. Re: Problem z włosami. 06.03.11, 18:11
        HAHAHAHAHAAHAHA. Bardzo śmieszne.
        Jeśli Ci się coś nie podoba, to nie odpowiadaj głupio, tylko nie pisz wcale.
    • majka. Re: Problem z włosami. 07.03.11, 18:19
      smilesmile
    • madzia2710 Re: Problem z włosami. 07.03.11, 18:25
      Używaj szamponu Kanebo. Można go kupić w perfumeriach Douglas, ale cena 99 zł za opakowanie. Dla mnie to najlepszy szampon.
    • koniara8 Re: Problem z włosami. 07.03.11, 18:37
      Radziłabym Tobie wbić w google: 'maseczka z jajka na włosy' - stare sprawdzone sposoby, dzięki niej nie tylko włosy nie będą się tak szybko przetłuszczały, ale też będę po niej bardzo odżywione ;]
    • klaudiau11 Re: Problem z włosami. 07.03.11, 18:42
      Mi też się bardzo przetłuszczają . Ale staram się je myć co 2, 3 dzień . Możesz spróbować spłukiwać włosy mlekiem . Albo posypać sobie suche włosy mąką i później ją wyczesać z włosów. Poczytaj jeszcze na internecie .
    • trufla Re: Problem z włosami. 07.03.11, 19:23
      Używaj szamponów dla włosów skłonnych do przetłuszczania. Polkecam ci też odżywkę po włosów łamliwych i z rozdwojonymi końcówkami z Loreal. Szampon też z tej firmy. Mają dobre i skuteczne kosmetyki przeznaczone do higieny głowy...
      • kawaiikimie Re: Problem z włosami. 07.03.11, 20:03
        Ja bym Ci poleciła szampon + odżywkę- Pantene Aqua Light - jest do włosów cienkich, przetłuszczających się.

A odzywki broń boże nie używać na skórę głowy, tylko końce! A ogólnie nie używaj żadnych odzywek (oprócz tej).
    • nusska Re: Problem z włosami. 08.03.11, 21:41
      Też mi sie szybko przetłuszczają ,myje codziennie ,ale wieczorem [ bo rano jeszcze mam dobre ] .
      Może zmień szampon..
      Ja używam szamponu rumiankowego z garniera + płukam włosy cytryną[można też np.rumiankiem]
      I oczywiście włosów nie możesz płukać ani zimną ani ciepłą wodą,bo pobudzone zostaną gruczoły łojowe ;p
    • rikkki mi też się przetłuszczają - taki wiek 08.03.11, 21:57
      a z odcieniem na pewno przesadzasz, bo siwe, wtf? no, ale można zmień szampon jak Ci to w czymś pomoże suspicious
      • jessicakaulitz Re: mi też się przetłuszczają - taki wiek 09.03.11, 20:19
        Nie przejmuj się matką, tylko idź do tego lekarza. Ona nie musi o tym nawet wiedzieć.
        • dooska Re: pomogłam? 09.03.11, 20:25
          Ja na początek poleciłabym Ci kupić zwykły, pokrzywowy bądź brzozowy szampon polski. Miałam ten sam problem.Koleżanka doradziła, spróbowałam a teraz się cieszę pięknymi, miękkimi włosami. A jak to nie zadziała to do lekarza.wink
    • karola_483_th Re: Problem z włosami. 09.03.11, 21:31
      Mi na szczęście się włosy tak szybko nie przetłuszczają. Myję je co 2-3 dni.
    • lubie_luzowy Re: Problem z włosami. 09.03.11, 23:35
      Czytałam w BRAVO ze to są efekty dojrzewania . Z czasem napewno przejdzie .. Choc wiem jakie to jest wkurzające , bo mam tak samo .
      Ale masek różnych ci nie polecam bo po nich jeszcze bardziej się przetłuszczają . I to jeszcze niedaj Boże jakbys dala za duzo .. łoo ; ] .
    • emily89744 Re: Problem z włosami. 12.03.11, 20:29
      Moje rady:
      1.Więc tak ja radziłabym Ci kupić sobie jedwab do włosów, jest świetny (cena ok. 30zł.)Stosuj zawsze po umyciu już na suche włosy bardzo małą ilosć, można powiedzieć że kropelkę, rozprowadź na całą długość, starcza na długo. Moim zdaniem jest świetny, możesz go kupić w salonie fryzjerskim.
      2.Używaj szamponów do włosów zniszczonych i przetłuszczających się.
      3. Staraj się wybierać się szampony bez silikonów albo z małymi ilościami. Czasami na szamponie jest nadruk ,,bez silikonów'' słyszałam ż szampony joanna nie maja silikonów.
      4. Poza zwykłą odrzywką którą spłukasz włosy, używaj odrzywek w sprayu (najlepiej w twoim przypadku takich które nadają wlosą objętości.) gdyż możessz ich używać codziennie na mokre i suche wlosy.
      5.Nie przejmuj się tym tak bardzo gdyż jest to skutkiem dojrzewania.
      Mam nadzieję że pomogłamwink
    • eziek11 Hmm .. 12.03.11, 20:53
      Wiesz co ? Ja też mam oklapnięte włosy, do tego takie " ciężkie " i strasznie szybko mi się przetłuszczają (też myję codziennie) - wieczorem już mam tłuste, więc chyba nie Ty jedna ;p
      Zaczęłam używać takiego szamponu Pantene Pro-V (to ten, który reklamuje Alicja Bahleda Curuś) wink
      Może nie sprawia, że mi się mniej przetłuszczają, ale widzę taką ogólną poprawę. Bardzo dobrze wpływa na włosy. Polecam.
    • linda Re: Problem z włosami. 12.03.11, 21:19
      Hahahah to z tym mielonym było dobre ;d

Ja też mam oklapnięte włosy z tego względu , że są ciężkie i długie .Za tydzień idę je ściąć. Do tego strasznie wypadają aczkolwiek na ilość nie narzekam. Spróbuj może kupić sobie falvit czy belissę . Nie ręczę , że pomogą każdem , ale zawsze to coś i bierze się te tabletki właśnie na takie dolegliwości. Zwykły brak witamin ! Jeżeli chodzi o nadmierne tłuszczenie się włosów to po prostu przetuść je gdy będziesz kilka dni w domu...... Ten problem też miałam , włosy myłam 2 razy dziennie aż w końcu powiedziałam dosyć i przez tydzień ich nie myłam. Sytuacja polepszyła się wtedy. Jeżeli chodzi o cienkość to masz taką strukturę włosa i nic z tym bardzo nie zrobisz , jedynie co to kup sobie szampon dla cienkich i oklapniętych włosów. Nie wiem czy są takie akurat , ale coś się zawsze znajdzie wink

Powodzenia....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka