09.03.11, 19:44
Potrzebuje pomocy!
Mam 14 lat, i jakieś dwa lata temu miałam na twarzy pełno pryszczy, teraz one zniknęły ale zostały po nich nie mile widziane rany/ dziurki, strasznie mi to przeszkadza, i chciałabym to jakoś zatuszować, wiecie może jak to zrobić? jakie kosmetyki są potrzebne itd. ?
Obserwuj wątek
    • lubie_luzowy Re: Pryszcze 09.03.11, 19:48
      Jakiś może Garnier albo coś ; ] .

• january29 Re: Pryszcze 09.03.11, 19:51
        Mój brat bierze antybiotyki na trądzik.
        A z tym to radziłabym Ci iść do lekarza, bo kolega ma 28 lat i blizny po trądziku, więc ja bym nie ryzykowała, bo jakieś 'specjalistyczne' kosmetyki mogą Ci zaszkodzić. smirk
        Pozdrawiam! big_grin
        • koloorowa. Re: Pryszcze 09.03.11, 19:53
          No właśnie, możesz iść do dermatologa, bo Ci może już tak zostać. A to lekarz, to na pewno coś Ci odpowiedniego doradzi. smile
    • madalena Re: Pryszcze 09.03.11, 20:01
      ja bym na twoim miejscu poszła do dermatologa, z preparatami nie ma co eksperymentować.
    • lovelena Re: Pryszcze 05.06.11, 18:03
      stosuj garnier czysta skora active, ktora zwalcza slady po pryszczach
    • amika4 Re: Pryszcze 05.06.11, 18:13
      Polecam serię Garniera przeciw niedoskonałościom i śladom po nichsmile
    • anaesthesia Pryszcze 05.06.11, 18:57
      Skoro masz takie ślady to znaczy, że wyciskałaś trądzik.
      A nie ma nic gorszego niż wyciskanie, bo właśnie potem zostają brzydkie blizny.
      Powiem Ci tak.
      Nic Ci ich całkowicie nie usunie - chyba, że poddasz się zabiegom laserowym, które są bardzo bolesne i dosyć drogie, a na efekty i tak trzeba trochę czekać.
      Możesz spróbować z kremem z macicy perłowej No Scar, nie jest drogi, a regularnie i odpowiednio stosowany usuwa prawie całkowicie blizny.

• nosugartonight Re: Pryszcze 06.06.11, 16:43
        Zatuszować możesz korektorem + podkładem -ja używam podkładu Pharmaceris,naprawdę dobrze kryje różne blizny i zaczerwienienia,a dodatkowo jest zdrowy dla cery-zmniejsza się ilość wyskakiwania pryszczy.Znam twój ból,sama zmagam się z trądzikiem od 2 lat,widać znaczną poprawę teraz z tym co było kiedyś , właściwie to mam same takie plamki i zaczerwienienia,ale za tydzień idę do kosmetyczki na peeling kawitacyjny,który również pomaga w usuwaniu blizn.Pozdrawiam i życzę powodzenia smile
        • nosugartonight Re: Pryszcze 06.06.11, 16:45
          ale oczywiście jeżeli nie leczysz się u dermatologa-to musisz koniecznie się do niego udać.
          • scarrlet Po pierwsze to nie kosmetyki a LEKI 07.06.11, 12:14
            A po drugie, to nie my ci pomożemy tylko specjalista, który dobierze dobrze zdiagnozuje twój stan skóry, i zaleci ci odpowiednie leki. Kosmetykami możesz jedynie zatuszować w jakimś stopniu niedoskonałości, ale na dłuższą metę to działanie bezsensowne, ponieważ pogarszasz jeszcze bardziej stan cery, szkodząc jej
            • pauliska1212 Re: Po pierwsze to nie kosmetyki a LEKI 11.06.11, 18:17
              koniecznie do dermatologa.
    • falinka6 Re: Pryszcze 10.06.11, 18:16
      Do kamuflażu polecam podkład i korektor Anti Acne Floslek-u. Świetnie kryje wszelkie niedoskonałości. a korektor dodatkowo przyspiesza wygajanie się krostek.
    • cameron Re: Pryszcze 10.06.11, 20:37
      Idź do dermatologa, on przepisze Ci potrzebne maści, kremy, tabletki itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka