Dodaj do ulubionych

Aborcja - za czy przeciw ?

• sylwia714 Re: Aborcja - za czy przeciw ? 06.04.11, 12:56
      Mam różne zdanie co do tego tematu. Najbardziej wkurzające jest to, że jakimś małolatom w wieku 13-16 lat zachciewa się ,,zabawiać", a potem zachodzą w ciąże i chcą usunąć. Wcale mi takich dziewczyn nie jest szkoda, bo gdyby były odrobinę mądre zrozumiałyby, że bawienie się w dorosłego może mieć jakieś konsekwencje. W takim przypadku jestem zdecydowanie przeciw.
    • bad_alex a weźcie przestańcie . 06.04.11, 13:08
      jestem ciekawa jak wy byście zareagowały gdybyście uprawiały sobie fajnie seks, byłybyście zabezpieczone a tu jednak wpadka. rodzice wku...eni i zostajecie same. jestem na 100 % pewna, że przez myśl przeszedłby wam pomysł usunięcia ciąży.
      [ bo antykoncepcja nie daje 100 % zabezpieczenia, tym bardziej gumki i w ciąże zajść można ] . więc nie pie...ie, że przeciw bo każda z was może mieć w przyszłości sytuację kiedy ten pomysł jej wpadnie i bd się zastanawiać
      + najważniejsze. to jest indywidualna decyzja kobiety,
      ++ ZYGOTA [ do 3-4 miesiąca ] to nie dziecko !
      • pinky33 [..] 06.04.11, 14:10
        zgadzma sie z komentarzem powyżej owszem zygota to nie dziecko ale i tak sie mały rozwija w łonie matki

N religii ksiadz mówi nam ze według koscioła to grzech i nie wolno usunac

a jak dziewczyna zostanie zgwałcona to nie moze usunac (według koscioła ) ale moze usunac według sadu i rzadu.Ja nie wiem co mam myslec.
      • pinky33 [..] 06.04.11, 14:10
        zgadzma sie z komentarzem powyżej owszem zygota to nie dziecko ale i tak sie mały rozwija w łonie matki

N religii ksiadz mówi nam ze według koscioła to grzech i nie wolno usunac

a jak dziewczyna zostanie zgwałcona to nie moze usunac (według koscioła ) ale moze usunac według sadu i rzadu.Ja nie wiem co mam myslec.sciana
        • gaba97 Re: [..] 08.04.11, 22:00
          Czy gdyby ktoś Cię zgwałcił usunęłabyś od razu czy nosiłabyś ciążę gdyż dla kościoła to grzech? Sorry, ale nie wychowywałabym obcego mi dziecka (tak obcego - ja go nie chciałam) tylko dla tego, że dla kościoła to grzech, dla mnie to śmieszne.
      • dzisas Re: a weźcie przestańcie . 10.04.11, 16:33
        Jezu jak to nie dziecko . ? ! Jest sie człowiekiem juz jak jestes zapłodniona ,to to nasienie to juz czlowiek . Jezu , ja nie moge , a jak nastolatki sie ten teges , no to przeciez ich wina .
        I kurde no jest takie cos jak oienko zycia . !!
        Zreszta , wql z seksem to sie do ślubu czeka !!
        Kurde , Polska , większy procent to katolicy a to kurde co to ma byc . ? !
        Za aborcją . ? !?!!?!?!?!?
        Mordercyy . !!!!!!

PS. sorry , że sie uniasłam , ale to przeciez jest okropne , straszne i tp . !! crying

modle się za te nienarodzone dzieci . [*]
    • kingella24 Re: Aborcja - za czy przeciw ? 06.04.11, 13:39
      [b]Przeciw. A do ciąży z gwałtu dochodzi bardzo rzadko.
      • gaba97 Re: Aborcja - za czy przeciw ? 08.04.11, 22:00
        tak, bo w niektórych przypadkach kobieta bądź dziewczyna jest od razu przez gwałciciela mordowana.
    • teamdamon. Re: Aborcja - za czy przeciw ? 06.04.11, 14:23
      Aborcja... to w ogóle nie powinno istnieć. To również można nazwać zabijaniem, morderstwem. Nawet jeśli ojcem jest gwałciciel, dziecko powinno istnieć! TO nie jego wina!
      • olcissia_1998 No ja napewno bym nie chciała ojca gwałciciela! 06.04.11, 15:13
        A pozatym to wybór kobiety, czy chce usuwać, czy nie, a nie, że to wybór kościoła.
      • cally . 10.04.11, 16:16
        Matki też nie! To teraz to bzdurę po prostu palnęłaś, ja pierdziu...
    • annie0310 Re: Aborcja - za czy przeciw ? 10.04.11, 09:18
      No ja tak samo przeciw. Kiedy oglądałam na youtube filmiki z tymi małymi dziećmi to bardzo przykro mi się zrobiło.sad Takie niewinne,a taka krzywda ich spotyka.
    • variablegirl Re: Aborcja - za czy przeciw ? 10.04.11, 11:19
      przeciwko
      zabicie dziecka to zabicie dziecka w każdym przypadku
    • dzisas O matko , nie no to jest chore wql. 10.04.11, 16:28
      Jak mozna twierdzic ze aborcja jest dobra !!!!
      Nawet jak cie zgwałcili no to mozesz dziecko oddac do okienka życia .
      A wql mówicie ze w niektórych przypadkach jestescie za .
      Czy wy wiecie co to wql jest aborcja ? !?!?!?!
      Jak nie to obejrzyjcie sb taki film " Niemy Krzyk " . Przeciez to jest zabijanie !!
      Tam wyrywaja temu dziecku pokolei rece , no gi , miazdza głowe . To jest obrzydliwe i robią to ludzie tylko pozbawieni serca . A gdyby ktos ich tak zabijał . ? !
      Napewo nikt by tak nie chciał umierac zanim sie jeszcze narodził .
      Uważam ze powinni za to zamykac na dożywocie tych co to robią , pozwalają na to albo chca tego . Bożee ... !!shock

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka