Dodaj do ulubionych

Jak schudnąć?

16.04.11, 14:36
Mam 16 lat jak można szybko schudnąć? mam wzrostu 155cm a ważę 52kg nogi mi nie grubną jest to najgorsze że brzuch!!! pomocy!!! pomóżcie mi. Z góry dziękuję smilesmile jestem jak GRUSZKA!!!
Obserwuj wątek
    • g_o_s_i_a Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 14:43
      Dołączam się do pytania, mam duży brzuch, ale uda też...
    • vampire44 Jest jedna zasada: 16.04.11, 14:44
      Nie jedz słodyczy, nie pij slodkich napojów i codziennie cwicz...
      Powinnaś też jeść codziennie 5 małych porcji. No.. nie oszczędzaj ze śniedaniem. Nie jedz wieczorem bo tego już nie palisz... Nie używaj cukru do herbaty....
      Co prawda dietu są pracochłonne ale przynoszą efekty
      • weard_girl tutaj 16.04.11, 15:36

wujek google nie gryzie
        • urszulka2691 no ja myśle że : 16.04.11, 16:24
          khem no po pierwsze : gruszka ma gróbe nogi ale to mniejsza o to .... nie słudx herbaty i min . pij 2 razy dziennie zieloną herbate , biegaj, jeździj na rowerze i wicz codziennie i możesz tez skakac na skakance ale nie cżesto bo ona głównie miesie łydek wyrabia wink no i brzuszki codziennie zacznij od 20 i co 2 dni dodawaj sb po jednym wink Do tego teraz już warzywa i owce tanieją wiec można ich jesc wiecej wink ogranicz ziemniaki , makarony itp. i zoriętuj sie co ile mniej wiecej ma kcal i jedz to co ma mało kcal. a jeśli zgłodniejesz zjedz jabłko albo marchew ; DD
          no i oczywiście DUŻO WODY !!!!
          • blob Re: no ja myśle że : 16.04.11, 17:58
            ekhmm, po pierwsze "grube" a po drugie jabłko jest jednym z najbardziej kalorycznych owoców więc nie polecam..
            • paulinusia4 ekhem, koleżanko... 16.04.11, 18:45
              Koleżanko wyżej, jabłka wcale nie są takie kaloryczne, jak mówisz - 36 kcal, więc spokojnie można jeść nawet po kilka dziennie, w dodatku zawierają błonnik : )
              Z owoców najbardziej kaloryczne są:
              -banan - 136 kcal
              -mango - 132 kcal
              -winogrona (100g) - 68 kcal
              Ja polecam nie jeść słodyczy, nie słodzić, pić wodę zamiast soków, jeść dużo warzyw i owoców (w tym MOGĄ być jabłka) i ćwiczyć. Tyle ci wystarczy, po co jakaś wyszukana dieta?
    • dream_ była już masa takich wątków -. - 16.04.11, 18:07
      wystarczy trochę poszperać w necie, coś się znajdzie.
    • blackout Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 18:25
      japrld. po co się odchudzać?

wkurza mnie to jak widzę potem takie chude anorektyczki. o
      powodzenia.
    • cesautres ja znam świetny sposób 16.04.11, 18:33
      wpisać w wyszukiwarkę hasło "schudnąć"
    • pixie14 Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 18:33
      dieta motylkowa
      polecam!
      jestem na niej od dłuższego czasu
      teraz mam wzrostu177 chyba albo 175 i ważę 49 kg
      big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • lady_cat Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 18:37
      jedz 500 kcal , rób dziennie 100 brzuszków.
      przez dwa miesiące poleci ci mininum 10kg .

miej motywację i do boju. < 3
      a no i koniec ze słodyczami, tłustymi rzeczami itd. ale to chyba już wiesz, nie ?

na początku będzie trudno, bo nie wiesz ile i co ma kalori, ale potem pójdzie łatwiej. polecam jeść chrupkie pieczywo. <3
      • lady_cat ziemniaki nie są tuczące ! 16.04.11, 18:41
        same bez sosów 100 g ma 80 kcal , a potrafią nieźle zapchać.
        owoce mają dużo cukrów i wcale nie jest tak świetnie jeść je na diecie. a banan ? jedne może mieć nawet 120 kalori . a to jest sporo . zamiast jedzenia tego jabłka można zjeść ogórek, pomidor, albo sałatę - to ma mało kalori .
      • paulinusia4 Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 18:51
        lady_cat napisał(a):

> jedz 500 kcal , rób dziennie 100 brzuszków.
        > przez dwa miesiące poleci ci mininum 10kg .

10 kg???!!!! Zwariowałaś? Chcesz, żeby w anoreksję popadła?
        Ja myślę, że 4 kg, może 5 kg spokojnie wystarczy. : )
        Mam 15 lat, 158 cm, ważę 48 kg i ogólnie jestem chuda, a ty masz tylko 3 cm mniej.
        • lady_cat Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 19:22
          Tak, ale każdy wygląda inaczej. Skoro ona jest gruba, to 10 kg powinno dać jej satysfakcję. Od samej diety nie popada się w anoreksję. Znam wiele dziewczyn, które chociaż mimo odchudzania i małej wagi mają bardzo wysoką samoocenę i nie są anorketyczkami .
    • carino Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 18:40
      ćwicz na WF-ie, ogranicz słodycze ;]
    • buziaczek1995 Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 18:40
      MŻ najrozsądniejsze..ale ja mam lepszą dietę- dieta dr ewy dąbrowskiej owocowo-warzywna.szybkie efekty!.jeśli się zdecydujesz to pisz, ja ją zaczynam więc będziemy się wspierać, powodzenia!
      • donia.19 Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 19:00
        ogranicz wszelkiego rodzaju słodycze, ćwicz aktywnie na w-fie , ale też w wolnych chwilach . a co do diety ...ja udałabym się do specjalisty , ponieważ nawet to co z pozoru wydaje się zdrowe i nie wpływające na wagę może okazać się bombą kaloryczną .. np. moja ciocia odchudzała się jedząc owoce a potem okazało się , że to przez nie tyła.
    • rilanja Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 19:28
      mam ten sam problem nawet jestem w twoim wieku ja dzisiaj zaczęłam bieganie
    • kolejnezmiany Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 19:30
      GOOGLE
    • pauliska1212 ehh przyłączam się do pytania -,- 16.04.11, 19:32
      • wonka Re: ehh przyłączam się do pytania -,- 16.04.11, 19:40
        Ja również....
    • ruda24 też bym chciała schudnąć ;D 16.04.11, 20:09
    • allgood bez stresu 21.04.11, 15:00
      może bez stresu, sprzątając? smile na tym blogu jest przydatna tabelka spalania kalorii: homedicspolska.blogspot.com/2011/04/aerobik-przy-sprzataniu.html
    • a_vie Re: Jak schudnąć? 23.04.11, 16:30
      najważniejsza jest dyscyplina i wytrwałość. możesz jeść tyle ile chcesz, ale uważaj co jesz! jedz spokojnie 5 lekkich posiłków, uważaj żeby nie jeśc tłusto ani nic smażonego, 1-2x w tygodniu mięso, 2-3x w tygodniu ryby! żadnych słodyczy, za to dużo owoców, jogurtów, warzyw sałatek itp. uważaj, żeby wszystko co jesz było zdrowe i niskokaloryczne. za to ćwicz min 2 x dziennie! biegaj, jeździj na rowerze lub na rolkach i rób ćwiczenia odpowiednie na to co chcesz, aby się skurczyło (np. uda i brzuch itp. poszukaj w necie) i rób dużo brzuszków!
    • i_love_ny Re: Jak schudnąć? 24.04.11, 14:58
      Polecam ci aerobiczną 6 weidera. Trzeba być bardzo systematycznym ale efekty są świetne
    • szatynka Na brzuszek: a6w. 24.04.11, 16:15
      Poza tym - kolejny wątek o ''diecie''.
    • allgood ortoreksja... uważajcie! 02.05.11, 12:33
      dziewczyny, tylko przy odchudzaniu pamiętajcie o tym, żeby to robić z głową - nie przesadzać z fast foodami, ale też nie ograniczać się jedynie do marchewek! Bardzo polecam tego posta homedicspolska.blogspot.com/2011/04/porady-eksperta-diety-ortoreksja.html

Doktor mówi tutaj o tym, że zaburzenia odżywiania to nie tylko anoreksja i bulimia, ale też ortoreksja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka