lola120 16.04.11, 14:36 Mam 16 lat jak można szybko schudnąć? mam wzrostu 155cm a ważę 52kg nogi mi nie grubną jest to najgorsze że brzuch!!! pomocy!!! pomóżcie mi. Z góry dziękuję jestem jak GRUSZKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g_o_s_i_a Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 14:43 Dołączam się do pytania, mam duży brzuch, ale uda też... Odpowiedz Link Zgłoś
vampire44 Jest jedna zasada: 16.04.11, 14:44 Nie jedz słodyczy, nie pij slodkich napojów i codziennie cwicz... Powinnaś też jeść codziennie 5 małych porcji. No.. nie oszczędzaj ze śniedaniem. Nie jedz wieczorem bo tego już nie palisz... Nie używaj cukru do herbaty.... Co prawda dietu są pracochłonne ale przynoszą efekty Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka2691 no ja myśle że : 16.04.11, 16:24 khem no po pierwsze : gruszka ma gróbe nogi ale to mniejsza o to .... nie słudx herbaty i min . pij 2 razy dziennie zieloną herbate , biegaj, jeździj na rowerze i wicz codziennie i możesz tez skakac na skakance ale nie cżesto bo ona głównie miesie łydek wyrabia no i brzuszki codziennie zacznij od 20 i co 2 dni dodawaj sb po jednym Do tego teraz już warzywa i owce tanieją wiec można ich jesc wiecej ogranicz ziemniaki , makarony itp. i zoriętuj sie co ile mniej wiecej ma kcal i jedz to co ma mało kcal. a jeśli zgłodniejesz zjedz jabłko albo marchew ; DD no i oczywiście DUŻO WODY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blob Re: no ja myśle że : 16.04.11, 17:58 ekhmm, po pierwsze "grube" a po drugie jabłko jest jednym z najbardziej kalorycznych owoców więc nie polecam.. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 ekhem, koleżanko... 16.04.11, 18:45 Koleżanko wyżej, jabłka wcale nie są takie kaloryczne, jak mówisz - 36 kcal, więc spokojnie można jeść nawet po kilka dziennie, w dodatku zawierają błonnik : ) Z owoców najbardziej kaloryczne są: -banan - 136 kcal -mango - 132 kcal -winogrona (100g) - 68 kcal Ja polecam nie jeść słodyczy, nie słodzić, pić wodę zamiast soków, jeść dużo warzyw i owoców (w tym MOGĄ być jabłka) i ćwiczyć. Tyle ci wystarczy, po co jakaś wyszukana dieta? Odpowiedz Link Zgłoś
dream_ była już masa takich wątków -. - 16.04.11, 18:07 wystarczy trochę poszperać w necie, coś się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
blackout Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 18:25 japrld. po co się odchudzać? wkurza mnie to jak widzę potem takie chude anorektyczki. o powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cesautres ja znam świetny sposób 16.04.11, 18:33 wpisać w wyszukiwarkę hasło "schudnąć" Odpowiedz Link Zgłoś
pixie14 Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 18:33 dieta motylkowa polecam! jestem na niej od dłuższego czasu teraz mam wzrostu177 chyba albo 175 i ważę 49 kg Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 18:37 jedz 500 kcal , rób dziennie 100 brzuszków. przez dwa miesiące poleci ci mininum 10kg . miej motywację i do boju. < 3 a no i koniec ze słodyczami, tłustymi rzeczami itd. ale to chyba już wiesz, nie ? na początku będzie trudno, bo nie wiesz ile i co ma kalori, ale potem pójdzie łatwiej. polecam jeść chrupkie pieczywo. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat ziemniaki nie są tuczące ! 16.04.11, 18:41 same bez sosów 100 g ma 80 kcal , a potrafią nieźle zapchać. owoce mają dużo cukrów i wcale nie jest tak świetnie jeść je na diecie. a banan ? jedne może mieć nawet 120 kalori . a to jest sporo . zamiast jedzenia tego jabłka można zjeść ogórek, pomidor, albo sałatę - to ma mało kalori . Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 18:51 lady_cat napisał(a): > jedz 500 kcal , rób dziennie 100 brzuszków. > przez dwa miesiące poleci ci mininum 10kg . 10 kg???!!!! Zwariowałaś? Chcesz, żeby w anoreksję popadła? Ja myślę, że 4 kg, może 5 kg spokojnie wystarczy. : ) Mam 15 lat, 158 cm, ważę 48 kg i ogólnie jestem chuda, a ty masz tylko 3 cm mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 19:22 Tak, ale każdy wygląda inaczej. Skoro ona jest gruba, to 10 kg powinno dać jej satysfakcję. Od samej diety nie popada się w anoreksję. Znam wiele dziewczyn, które chociaż mimo odchudzania i małej wagi mają bardzo wysoką samoocenę i nie są anorketyczkami . Odpowiedz Link Zgłoś
buziaczek1995 Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 18:40 MŻ najrozsądniejsze..ale ja mam lepszą dietę- dieta dr ewy dąbrowskiej owocowo-warzywna.szybkie efekty!.jeśli się zdecydujesz to pisz, ja ją zaczynam więc będziemy się wspierać, powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
donia.19 Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 19:00 ogranicz wszelkiego rodzaju słodycze, ćwicz aktywnie na w-fie , ale też w wolnych chwilach . a co do diety ...ja udałabym się do specjalisty , ponieważ nawet to co z pozoru wydaje się zdrowe i nie wpływające na wagę może okazać się bombą kaloryczną .. np. moja ciocia odchudzała się jedząc owoce a potem okazało się , że to przez nie tyła. Odpowiedz Link Zgłoś
rilanja Re: Jak schudnąć? 16.04.11, 19:28 mam ten sam problem nawet jestem w twoim wieku ja dzisiaj zaczęłam bieganie Odpowiedz Link Zgłoś
allgood bez stresu 21.04.11, 15:00 może bez stresu, sprzątając? na tym blogu jest przydatna tabelka spalania kalorii: homedicspolska.blogspot.com/2011/04/aerobik-przy-sprzataniu.html Odpowiedz Link Zgłoś
a_vie Re: Jak schudnąć? 23.04.11, 16:30 najważniejsza jest dyscyplina i wytrwałość. możesz jeść tyle ile chcesz, ale uważaj co jesz! jedz spokojnie 5 lekkich posiłków, uważaj żeby nie jeśc tłusto ani nic smażonego, 1-2x w tygodniu mięso, 2-3x w tygodniu ryby! żadnych słodyczy, za to dużo owoców, jogurtów, warzyw sałatek itp. uważaj, żeby wszystko co jesz było zdrowe i niskokaloryczne. za to ćwicz min 2 x dziennie! biegaj, jeździj na rowerze lub na rolkach i rób ćwiczenia odpowiednie na to co chcesz, aby się skurczyło (np. uda i brzuch itp. poszukaj w necie) i rób dużo brzuszków! Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_ny Re: Jak schudnąć? 24.04.11, 14:58 Polecam ci aerobiczną 6 weidera. Trzeba być bardzo systematycznym ale efekty są świetne Odpowiedz Link Zgłoś
szatynka Na brzuszek: a6w. 24.04.11, 16:15 Poza tym - kolejny wątek o ''diecie''. Odpowiedz Link Zgłoś
allgood ortoreksja... uważajcie! 02.05.11, 12:33 dziewczyny, tylko przy odchudzaniu pamiętajcie o tym, żeby to robić z głową - nie przesadzać z fast foodami, ale też nie ograniczać się jedynie do marchewek! Bardzo polecam tego posta homedicspolska.blogspot.com/2011/04/porady-eksperta-diety-ortoreksja.html Doktor mówi tutaj o tym, że zaburzenia odżywiania to nie tylko anoreksja i bulimia, ale też ortoreksja Odpowiedz Link Zgłoś