pofu 21.04.11, 14:22 No więc ja znam jedno : trzeba między czasie uczenia się odpoczywać co pół godziny lub się wpierw zdrzemnąć . A Wy znacie jakieś przepisy ? pozdro . - POfU - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zeroplastic Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 21.04.11, 14:51 Ja tez mam jedno: najlepiej jest się uczyć gdzieś ok. godz. 01:00 bo wtedy się już uczysz na siłę i wiesz że musisz to umieć i wtedy szybciej zapamiętujesz. Tylko później po jakiś 3 dniach już tego nie umiesz bo ja robię tak zawsze i później nic już nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
zbuntowana_rbd Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 22.04.11, 20:57 Masz rację smileyy776 w tym wieku nauka jest bardzo nam potrzebna no cóż...takie zycie jest taki jeden sposób...wież co jak się uczysz to najlepiej sprzątnji z biurka te wszystkie bzdury i się skup pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
heroes Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 03.05.11, 13:30 najlepiej zacząć godzine po szkole ;p Nikt nie może być w pokoju, nic nie może cie rozpraszać;p Dla mnie to wszystko ;d i nie ucze sie wcale dużo ;d Odpowiedz Link Zgłoś
basket_girl Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 03.05.11, 13:46 Ja jestem wzrokowcem więc jak się uczę to zapamiętuje a później to mi się przypomina inaczej mówiąc przedstawia Odpowiedz Link Zgłoś
milunia_cyrus bgbty 03.05.11, 14:27 Ja zanim zacznę się uczyć musze się skupić i zrelaksować, więc często ćwiczę jogę. Musi panować porządek i cisza. Często najpierw czytam na jakiś temat a potem na głos to powtarzam. No i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
lovegaga13 Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 03.05.11, 14:36 ja zawsze kiedy sie ucze musze byc w ciaglym ruchu. wtedy jakos lepiej i szybciej zapamietuje. na przyklad chodze po calym domu z zeszytem,bujam sie na fotelu itp. ps. to nie adhd,choc moja mama tak uwaza ;p Odpowiedz Link Zgłoś
ladygaga2010 Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 03.05.11, 17:55 Ja się ucze wieczorem wtedy lepiej zapamiętuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1998zz Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 03.05.11, 19:46 Ja też mam jeden sposób. Ja np. to co mam się nauczyć powtarzam kilka razy albo kilka razy pisze na kartce z pamięci! To pomaga. Sama się tak uczę, a sprawdziany i wszystko po kolei zdaję na 5 i 4. Odpowiedz Link Zgłoś
green_alien Re: Taa 21.04.11, 14:59 Moim zdaniem nie ma sposobu, ale do naszej szkoły przychodzi taki facet ze szkoły szybkiej nauki czy jakoś tak On gada, że najlepiej się uczyć w ruchu, czytając na głos i robiąc sobie przerwę co godzinę. Ja tam go nigdy nie słucham, a mam bardzo dobre oceny Moim kluczem jest uważanie i czynny udział w lekcji Odpowiedz Link Zgłoś
donia.19 Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 21.04.11, 15:11 ja lepiej się uczę chodząc i czytając na głos xd no i przy jakiejś muzie co dla mojej mamy jest nie do przyjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
koloorowa. Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 04.05.11, 20:04 ja podobnie, chodze po pokoju, powtarzam na głos. lub sobie robie jakieś skojarzenia. a jeszcze też uczę się rano przed szkołą, ok 5-6 rano. to mi łatwo wchodzi do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
koloorowa. Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 04.05.11, 20:22 +robię notatki jetsem wzrokowcem ale ogólnie nie lubię się uczyć i strasznie mi to idzie ;<< Odpowiedz Link Zgłoś
madalena Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 21.04.11, 15:18 nie znam, po prostu biorę książkę i zeszyt i się uczę. Odpowiedz Link Zgłoś
by_moonlight Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 21.04.11, 15:27 Nie. Ja po prostu siadam i się uczę. Czasem wychodzi, czasem nie, a czasem wychodzi, ale na drugi dzień już nic nie pamiętam. ;] Myślę, że wszystko zależy od ogólnego nastawienia, bo jeśli wbijesz sobie do głowy fakt, że musisz umieć daną rzecz, to się jej nauczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbelajn. Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 21.04.11, 20:55 Każdy ma inną metodę, zależy. U mnie np. odwrotnie- nie mogę się zdrzemnąć nawet na chwilę, bo potem jestem do końca dnia "rozbita". Za to świetnie działa wypisywanie na kartce najważniejszych rzeczy i pisanie ściąg- od razu zapamiętuję! Jestem wzrokowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 21.04.11, 21:31 Jestem słuchowcem, więc dla mnie najlepszą metodą jest zdecydowanie powtarzanie sobie informacji na głos. Piszę sobie też na fiszkach najważniejsze zagadnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
morphine_ Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 21.04.11, 22:04 Odpręż się, połóż wygodnie na łóżku, zrób sobie gorącą czekoladę bądź lody, iiiiiii.. CZYTAJ Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 21.04.11, 22:16 Ciągłe powtarzanie sobie Odpowiedz Link Zgłoś
kakusiaa__ Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 22.04.11, 00:30 ja np. jak mam jakąś definicje do nauczenia to uczę się połowy i tak co chwile powtarzam i rzucam małą gumową piłeczką o ścianę, a później uczę się drugą część definicji XD . Słucham też na lekcjach, dużo rzeczy zapamiętuję : ) . Czasami robię sobie przerwę na 10 min. i dalej się uczę : D . Odpowiedz Link Zgłoś
monik4 Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 22.04.11, 08:18 ta.. uczyć się nom stop ;< Odpowiedz Link Zgłoś
smileyy776 Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 22.04.11, 20:38 monik4 - a co masz w tym wieku do roboty?? nic Ci nie pozostaje jak nauka... bez szkoły nic byś nie osiągnęła..no chyba kopanie rowów.. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa23 Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 22.04.11, 08:48 ja czasami jak głodna jestem to mi dobrze nauka idzie pozdro* Odpowiedz Link Zgłoś
kawaiikimie Kawaii 03.05.11, 18:45 Mi dobrze się uczy, chodząc po pustej piwnicy. Myślę, że to dlatego bo: *jest pusto i nic mnie nie rozprasza * jest zimno Odpowiedz Link Zgłoś
only_exception :) 22.04.11, 09:30 Nie znam żadnych zasad, ale jak się uczę to czytam sobie wszystko na głos i jakoś tam wchodzi mi do głowy,. A wiesz, że ja mam identyczną bluzkę do tej co masz na avatarze SpongeBoB Kanciastoporty :pp Odpowiedz Link Zgłoś
myoshi . 22.04.11, 10:17 pojęć i dat uczę się w ten sposób, że na oddzielnej kartce wszystko przepisuję i zakreślam kolorami. Odpowiedz Link Zgłoś
pofu Re: 22.04.11, 13:06 Dziękuję Wam b. za odpowiedzi . Może ktoś jeszcze : D ? pozdro jeszcze raz : p . - POfU - Odpowiedz Link Zgłoś
kolejnezmiany Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 22.04.11, 18:42 po 1: mam laptopa koło siebie więc słucham muzyczki po 2: słucham na lekcjach więc połowy rzeczy nie musze się już uczyc po 3: jem Odpowiedz Link Zgłoś
5 Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 22.04.11, 18:51 Po pierwsze trzeba wyłączyć komputer i wynieść z pokoju komórkę, to rozprasza. Później nos w książkę, najlepiej czytać na głos lub robić notatki, przepisywać je kilka razy i tak do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
elena98 Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 22.04.11, 19:16 Najpierw muszę coś zjeść. Potem włączam sobie jakąś fajną muzykę i nos w książkę. Robię sobie jeszcze notatki. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.bieberka Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 22.04.11, 19:50 Wg mnie nie ma sposobu . Ja to zawsze jak coś czytam to sobie w głowie wmawiam ''czytaj ze zrozumieniem'' i działa ! ; dd . Jedyny problem u mnie zawsze jest przy historii, nienawidzę tego przedmiotu i jestem z niego bardzo słaba . A jak facet każe napisać notatke to wtedy dużo zapamiętuje xdd . No dobra, nie zawsze <lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
madziula97 Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 02.05.11, 23:59 Nie znam sposobu na uczenie się. Siadam, czytam temat dwa razy, powtórzę regułki, jakieś ważniejsze słowa i tyle Nauka zajmuje mi jakies 1,5 h nie więcej. Nawet jeśli za następny dzień mam pare sprawdzianów. Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 Śmieszne skojarzenia i tyle;). 03.05.11, 13:13 Ucząc się przy znajomych z klasy śmieją się ze mnie, ale wtedy sami coś tam czasem zapamiętują. Odpowiedz Link Zgłoś
k_stew748 Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 03.05.11, 13:17 dobrze ze zadalas to pytanie bo predzej czy pozniej ja bym to zrobila mi nauka wgl nie idzie jak jestem glodna, musze by najedzona lub jesc w trakcie uczenia ;P dobrze jest tez powtarzac sobie na glos. i lepiej mi jak mam wlaczony telewizor, cicho ale musi byc bo ja mam totalna cisze to sie rozpraszam Pozdroo. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
lilaa. Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 03.05.11, 13:20 Dobre pytanie... Ja zapuszczam sobie jakąś spokojną płytkę nie jakieś Lady Gagi tylko np. Marcelinie lub Lenę i zakuwam. W ciszy nie umiem. Albo Radio Zet Odpowiedz Link Zgłoś
deedee Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 03.05.11, 13:40 według mnie żądnych sposobów nie ma . zależy tylko od Ciebie . Odpowiedz Link Zgłoś
zapalka1212 Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 03.05.11, 13:55 Ja tam strasznie nie zakuwam w domu bo bardzo dużo zapamiętuję z lekcji ale jak się do konkursu z historii uczyłam rzeczy którzych jeszcze na lekcji nie miałam to przepisywałam dużo razy aż pamiętałam xD i jeszcze raz ktoś mi mówił że jak uczysz się czegoś baaardzo długo i nie możesz zapamiętać to nejlepiej przespać się trochę to to w głowie samo się ułoży Mam nadzieję że pomogłam Odpowiedz Link Zgłoś
super_star Re: Jak się dobrze uczyć . Przepisy . Znacie ? 03.05.11, 14:09 ja się uczę tylko do sprawdzianów i kartkówek. I na każdą fizykę, bo babka jest nieobliczalna -,- . Mój sposób?? Czytam cały dział z którego ma być spr w podręczniku 1 raz od deski do deski i przeglądam notatki w zeszycie. Nie wiem czy to dobry sposób, ale przeważnie ze wszystkiego (oprócz matmy) dostaję 4. NAWET ŚREDNIĄ MAM RÓWNIUTKO 4.0 xD aczkolwiek na koniec roku chciałabym mieć 4.5 Odpowiedz Link Zgłoś