laleczka. Re: Michał Szpak czy Gienek Loska? 27.04.11, 16:29 Gienek, niewiem dlaczego ale przypomina mi Ryśka z Dżemu Odpowiedz Link Zgłoś
mileyka7897 Re: Michał Szpak czy Gienek Loska? 27.04.11, 17:37 Ja wole Michała chociaż Gienek też jest świetny<333 ale Miszel wcale nie gwiazdorzy on taki jest poprostu jestem z Jasła więc wiem miałam okzaje go poznac a moja koleżanka jest jego przyjaciółką on taki sposób znalazł na siebie i on nie uważa sie za gwiazde on jest bardzo skoromny na codzień chociaż może trudno w to uwierzyć;p<333 Odpowiedz Link Zgłoś
norrmalna , 27.04.11, 17:42 Obaj mają fantastyczne głosy, tylko, ze Gienka nie lubię, miał swoją szansę w Mam Talent, zrezygnował, bo nie chciał komercji, więc co do cholery robi w X factor, który jest tak samo komercyjny? Ale głosu mu odmówić nie można. Natomiast Michał, jest komercyjny, lekko arogancki, czasem mnie irytuje, szczególnie tym zachowaniem po występie, kurde, w końcu to jest konkurs, a nie jego koncert, ale jeśli mam wybierać z pośród nich dwóch wybieram Szpaka (choć zapewne nie wygra, Polska nie jest zbyt tolerancyjna, karierę i tak zrobi tak czy owak). P.S. Wybrali beznadziejny system eliminacji, przecież wiadomo, że każdy opiekun będzie głosował na swoją grupę. Odpowiedz Link Zgłoś
jb.0la Re: Michał Szpak czy Gienek Loska? 27.04.11, 18:22 sądzę podobnie jak Ty. Bardzo podoba mi się wokal Michała, ogólnie lubię zachrypnięte głosy, ale zdecydowanie preferuję nad nim Gienka. Także ma świetny głos, ale jest przy tym skromny i wydaje się sympatyczny. Szpak natomiast zachowuje się, jakby był wielką gwiazdą i to mi nie odpowiada. Jak już powiedziałaś robi wokół siebie szum i chce na siłę stać się sławnym. "Odrzuca" mnie to. >.< + fajny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
jb.0la + niedzielny występ M. mi się nie podobał... 27.04.11, 18:23 ... źle dobrana piosenka. Nie do jego głosu. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
holiday Gienek, Gienek,Gienek ... *__________* 27.04.11, 18:46 Mój tata też jest za nim Odpowiedz Link Zgłoś
katherinepierce Re: Michał Szpak czy Gienek Loska? 27.04.11, 18:48 Zdecydowanie pan Loska Ma niesamowity, mocny głos Odpowiedz Link Zgłoś
love.rock.girl Re: Michał Szpak czy Gienek Loska? 27.04.11, 19:07 Moim zdaniem ich nie można porównać, tj. oni są różnymi ludźmi, to są dwie różne jednostki, osobowości. Odpowiedz Link Zgłoś
flo. obydwaj panowie są świetni, ale... 27.04.11, 19:13 Michał potrzebuje mocnego, scenicznego makijażu, strojów z kosmosu i wszystkich innych, żeby dobrze wypaść na scenie. Jednak fakt faktem, głos ma potężny. Gienek zaś jest już doświadczonym muzykiem. Zaczynają nazywać go II Ryśkiem Riedlem. Nie, nie jest drugim Riedlem. To Gienek Loska, o którym jeszcze usłyszymy, jeszcze nie raz. Mam nadzieję, że usłyszę utwory z jego płyty, która (moim zdaniem) na pewno powstanie! Niekoniecznie z pomocą 'X Factor'. Gienek jest skromny, naturalny i przede wszystkim ma talent. Jest lepszy niż Szpak, to potwierdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatediet Re: Michał Szpak czy Gienek Loska? 27.04.11, 19:13 Gienek jest naturalny w tym co robi. Traktuje muzykę jak wielki dar a nie przedmiot na sprzedaż. Nie można tego powiedzieć o Michale. Moim zdaniem za bardzo chce być oryginalny, przez co jego indywidualność jest taka "na siłę". Michałowi mówię NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatediet ! 27.04.11, 19:18 Aczkolwiek chciałam dodać, że, moim zdaniem, Gienek nie powinien iść do tego programu. Każdy go zna i lubi za to, że jest skromny, naturalny i utalentowany. A tu bum! On chce być gwiazdą. To tak, jakby Rysiek Riedel poszedł do Tańca z gwiazdami... Odpowiedz Link Zgłoś
paramorehayley_ Re: ! 01.05.11, 12:45 chocolatediet napisał(a): > Aczkolwiek chciałam dodać, że, moim zdaniem, Gienek nie powinien iść do tego pr > ogramu. Każdy go zna i lubi za to, że jest skromny, naturalny i utalentowany. A > tu bum! On chce być gwiazdą. To tak, jakby Rysiek Riedel poszedł do Tańca z gw > iazdami... nie do końca się z tym zgadzam. owszem ludzie lubią go za talent i skromność, ale to, że znalazł się w xfactor nie znaczy, że od razu będzie gwiazdą. myślę, że on, tak naprawdę nigdy nie będzie czuł się jak gwiazda. a poza tym, przynajmniej poznaliśmy takiego świetnego człowieka, jakim jest gienek loska. Odpowiedz Link Zgłoś
delicjaxx Re: ! 25.05.11, 18:37 Gienek na pewno nie poszedł do XFactor żeby stać się 'gwiazdą' .. ten program ma pomóc wygranemu wydać płytę, myslę że gienek chce dzielić się z ludźmi w całej polsce swoją muzyką, a nie tylko na ulicy jak to robił do tej pory Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Michał Szpak czy Gienek Loska? 27.04.11, 22:34 Co do Gienka - ma fajny głos. Ma. Ale, przykro mi, może jestem za głupia, bo czegoś nie rozumiem: był w mam talent i stwierdził, że to komercja. No to, X factor nie jest komercją? Nie rzucam się na niego z pretensjami, może to głębsza sprawa - nie wnikam. Michał Szpak mnie nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mileymandy Gienek Loska zdecydowanie! 29.04.11, 17:58 Podziwiam go za to,że śpiewa dlatego,że to kocha,a Szpak to tylko kolejna głupia gwiazdeczka,może z fenomenalnym głosem,ale z takim parciem na szkło,że szok.Gienek dla mnie jest kwintesencją artysty,jakiego nam potrzeba-tak,artysty.Pana Szpaka artystą niestety nazwać nie można.W ostatnim odcinku na żywo Gienek zaśpiewał,a publiczność oszalała,natomiast Szpak zaszalał,aby publiczność ledwie zaśpiewała,więc to mówi samo za siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
sara297 Re: Gienek Loska zdecydowanie! 25.05.11, 15:37 zdecydowanie Gienek Loska Odpowiedz Link Zgłoś
bieberkowa13 Re: Gienek Loska zdecydowanie! 25.05.11, 16:28 Zdecydowanie Gienek bo on ma talent ma poczucie rytmu ,oraz jest świetny a SZPAK TO JEDNYM SŁOWEM DUPEK . Dla mnie to on jako 1 powinien odpaść ;p Odpowiedz Link Zgłoś
noveen Re: Michał Szpak czy Gienek Loska? 11.05.11, 18:33 Zdecydowanie Gienek Loska! Człowiek posiadający ogromny talent, pasję, pokorę i charyzmę! Takich muzyków nam potrzeba. Gdy śpiewa, na mojej twarzy momentalnie pojawia się uśmiech, nieważne, czy jest to melancholijna ballada, czy utwór bardziej rockowy, przebojowy. Natomiast Michał Szpak jest wg. mnie zbyt patetyczny, a kiedy na niego patrzę na myśl przychodzi mi Bill z Tokio Hotel...Oczywiście, nie można odmawiać Michałowi talentu, ale sprawia on wrażenie osoby mającej ogromne parcie na szkło. Dodajmy do tego fakt, że jego wizerunek odwraca uwagę od tego, co w tym przypadku jest najważniejsze, czyli muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
secret Re: Michał Szpak czy Gienek Loska? 28.04.11, 14:51 Michała Szpaka mam nadzieję że wygra Odpowiedz Link Zgłoś
gola. Re: Michał Szpak czy Gienek Loska? 28.04.11, 15:36 oczywiście że Gienek, jestem pod ogromnym wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jessicakaulitz Re: Michał ^^ 28.04.11, 22:18 Zasługuje na wygraną, za to jaki jest cudowny, jak ślicznie śpiewa, jaki potężny ma głos, za to, że nie boi się innych, ma poczucie własnej wartości, nie kryje się z tym kim jest, w końcu taki się urodził. To wcale nie prawda, że gwiazdorzy. On nie pcha się do wywiadów, tylko stacje telewizyjne same go do nich zapraszają, bo wiedzą, że to przyciągnie rzeszę widzów. A skoro go zapraszają, to dlaczego ma odmawiać? To dla niego wielka szansa spełnienia swoich marzeń, a do tego rozgłos medialny też jest potrzebny. Byłby głupi, gdyby odmawiał udziału w wywiadach. Widziałam te wywiady i mogę powiedzieć, że jest naprawdę uroczy, ma taki charakterystyczny śmiech <3 Przy okazji, tak, nie ukrywa, że jest pewny siebie i niczego się nie boi, ale to tylko zalety. Trzeba znać poczucie własnej wartości, a szczególnie, jeśli wygląda się tak jak on, inaczej ludzie dawno by go zjedli, a on skończyłby w ciemnym pokoju z żyletką w ręce. Nie przeszkadzają mu kąśliwe uwagi, krytyka nie jest w stanie go zniechęcić, wie że coś potrafi, dąży do marzeń i takie cechy trzeba chwalić. To są dobre cechy, dla gwiazdy, którą mam gorącą nadzieję, wkrótce zostanie. Gienkowi oczywiście talentu nie można odmówić (choć osobiście wolę głos Michała), aczkolwiek nie mogę oprzeć się wrażeniu, że on jest zwyczajnie sztuczny. Ta cała jego skromność i pokora, wydają się być ustawione. Poza tym, wydawało mi się, że po rezygnacji z Mam Talent, nie pójdzie więcej do show tego typu. Jak dla mnie, on nie ma tej charyzmy, nie ma potencjału i pomysłu na siebie, czyli wszystkich cech, które są niezwykle ważne, jeśli chce się zaistnieć w show-biznesie. A przecież po to jest ten program, aby wyłaniać talenty muzyczne, czyli ludzi, którzy zamierzają w przyszłości coś robić z muzyką, krótka mówiąc, wyłaniają muzyków, którzy po takim show z pewnością sławną się również osobami sławnymi. Będę głosować na Michała, już doładowałam konto. No i nie mogę się doczekać niedzieli i tego, czym Michał znów nas zaskoczy <3 Odpowiedz Link Zgłoś
jessicakaulitz Re: Michał ^^ 28.04.11, 22:22 Dlaczego tak dużo osób krytykuje pewność siebie? Przecież to wspaniała cecha, a jeśli ktoś ją posiada, jest szczęściarzem. Przesadzić też nie można, ale lepiej przesadzić z pewnością siebie, niż ze skromnością. Osobiście uważam, że Michał jest pewny swoich umiejętności i wcale się nie dziwię, ale nie przesadza z tym, jest bardzo sympatycznym chłopakiem ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
nora. .. 29.04.11, 18:25 Gienek. po prostu lubię go, lubię jego muzykę, lubię jego głos. jest artystą. Odpowiedz Link Zgłoś
yellow_celica Re: Michał Szpak czy Gienek Loska? 29.04.11, 19:24 z tych dwóch jestem za Gienkiem, ale i tak całym sercem kibicuję Williamowi Malcolmowi Odpowiedz Link Zgłoś
blondgirl Re: Michał Szpak czy Gienek Loska? 29.04.11, 20:29 Ja bym bardziej była za Michałem Ma on dobry głos swój styl ...mi się on najbardziej podoba Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiau11 ;d 01.05.11, 15:48 Gienek . Jemu już kibicowałam jak zobaczyłam go na castingach do x - factor i jak był na castingach do MAM TALENT . Odpowiedz Link Zgłoś
mikessa Re: ;d 01.05.11, 17:01 Hmm, obaj panowie mają niesamowity talent. Jednak coś mnie przekonuje, że wolę Michała. Według mnie jest wspaniałym artystą. Odpowiedz Link Zgłoś
stay_away Re: ;d 01.05.11, 19:40 jane_, napisałaś, że Genek z szansy w programie "Mam talent" nie skorzystał na własne życzenie. Ale jak mógł z niej nie skorzystać, jeżeli go po prostu nie wzięli do kolejnych etapów? Chodziły pogłoski, że sam zrezygnował, bo "nie chciał się sprzedać" ale koniec, końców w jednym z wywiadów Genek sam powiedział, że odpadł. Więc to nie tak, że zrezygnował, tylko po prostu jury mu tej szansy nie dało. A co do Szpaka i Loski w xfactorze? Według mnie są najciekawsi, pod względem i barwy głosu i charakterów. Fakt, Szpak ma kawał dobrego głosu i jak w zeszłym tygodniu wykonał piosenkę "Knocking on heavens door" to miałam ciary. Ale jak po swoim występie zrobił tą akcję ze śpiewaniem z publicznością to pozostawił po sobie jednak jakiś niesmak. Z programu na program robi się z niego coraz większy pozer, zobaczymy jak będzie dzisiaj. A u Loski? Szczerość, prawda, skromność i kawał zajebistgo głosu. Bo wykonanie "It's a mans world" przez niego było fenomenalne. I kropka. To mój faworyt. Pod względem głosu to 3 miejsca na moim podium zajmują kolejno Gienek, Szpak i Dziewczyny/William. Odpowiedz Link Zgłoś
verbeena. Re: Michał Szpak czy Gienek Loska? 03.05.11, 19:32 jasne, że Gienek. zakochałam się w nim. Odpowiedz Link Zgłoś
julka_18 jasne, że GIENEK Loska! ♥ 05.05.11, 19:46 jego głos jest prawdziwy, on cały jest prawdziwy. nikogo nie udaje, widać, że trochę w życiu przeżył, ale tego nie wykorzystuje i nie mówi o tym. na pozór niemiły i skryty. Odpowiedz Link Zgłoś
joannie_b Re: Michał Szpak czy Gienek Loska? 07.05.11, 22:34 Biorąc pod uwagę głos, to chyba nie mogę wybrać lepszego, ale jeśli chodzi o ogólne wrażenie - bardziej spodobał mi się Gienek Loska Odpowiedz Link Zgłoś
other_ Re: Michał Szpak czy Gienek Loska? 08.05.11, 11:10 zdecydowanie Gienek Loska. Potrafi wyjść na scenę ubrany jak przeciętny człowiek, stać w jednym miejscu, patrzeć w podłogę i zrobić coś niezwykłego. A te dziwne stroje Michała, ta jego grubo przesadzona ekspresja nie wzbudzają we mnie żadnych emocji ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
coldprincess Re: Michał Szpak czy Gienek Loska? 08.05.11, 13:31 Cofa mi się jak widzę tego Michała. myśli, że już wygrał, zbyt pewny siebie i gdy go widzę przed oczami wyświetla mi się jedno słowo - komercja. Głos ma cudny, ale jednak w takim programie również liczy się osobowość, nie sam talent. A pana Gienka darzę ogromnym szacunkiem. Bardzo go polubiłam i całym sercem jestem za nim. Niezwykle skromny. I wiem, że na 80% wygraną ma w kieszeni. Szpak mógłby się ogarnąć, bo tylko zniechęca do siebie ludzi. Tak więc jestem za Gienkem Odpowiedz Link Zgłoś
yyep Re: Michał Szpak czy Gienek Loska? 08.05.11, 16:42 Gienek Loska wymiata. ♥♥ jest zajebisty, kocha robić to co robi, najbardziej podoba mi się to, że ludzie kochają go tylko i wyłącznie za śpiew, a nie za to jak wygląda i wgl. ale Michała też lubię Odpowiedz Link Zgłoś
katiediamond Re: Michał Szpak czy Gienek Loska? 11.05.11, 16:16 Michał Szpak jest genialny! Nie wiem dlaczego uważacie, że gwiazdorzy? Moim zdanie on jest po prostu pewny siebie. To źle? Wolę jego sposób bycia niż taką infantylną Adę Szulc. A co do Genka to niestety nie mogę się wypowiedzieć na jego temat, bo jakoś zawsze przegapię jego występ Odpowiedz Link Zgłoś