Dodaj do ulubionych

Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów'

06.05.11, 18:47
Jak wrażenia po obejrzeniu? Jak wam się podobał, biorąc pod uwagę fakt, że to przedostatni w tym sezonie?
Mnie osobiście przypadł do gustu soundtrack, właściwie jest to jedna piosenka, którą poznałam właśnie na kotku - Birdy "Skinny love".
Obserwuj wątek
    • polciak3 Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 06.05.11, 21:28
      Myślałam że ten jest ostatni, a był niesamowity, żaden jeszcze tak nie trzymał w napięciu. Czekam tylko na ostatnią minutę filmu, bo na 39 minucie limit mi się skończyłuncertain Tak wogóle to nie bardzo rozumiem czy w końcu Elijah zabił Klausa czy nie. I jesienią rusza 3 seriasmile
    • hedwisia Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 06.05.11, 21:36
      jak zwykle niesamowicie trzymający w napięciu, ale tym razem jakoś bardziej ;] szkoda mi Jenny i męczy mnie co będzie z Damonem...;//
    • selena013 Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 06.05.11, 21:36
      obejrzałam przed chwilą i popłakałam sie na końcu ...
      odcinek świetny : ) serial jest genialny, mój ulubiony : )
      ''Skinny love'' : ) nie moge przestać tego słuchać ; )
      • rose_alie Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 06.05.11, 21:39
        Jeszcze nie widziałam, zara se zobacze... i skomciam... ;**
        • diamond_girl12 Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 06.05.11, 21:47
          Płakałam przy nim jak dziecko (nawet przy śmierci John'a), ale mimo to i tak był świetny.
          Eijah okazał się zdrajcą. sad Przecież to, że Klaus pokaże mu te zwłoki nic nie zmienia. tongue_out Bo to i tak on ich zabił.
          • melissa Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 06.05.11, 21:56
            ale przecież wcześniej było powiedziane, że tylko sztylet z popiołem z jakiegoś tam drzewa, którego nazwy nie pamiętam, może zabić pierwotnego.
            ja sądze, że rodzina Elijah'a jest martwa, bo mają w sobie te sztylety, a Elijah je wyciagnie i rodzinka wróci do żywych.
            producenci serialu mówią, że trzeci sezon będzie sezonem pierwotnych, więc może rodzina pierwotnych wróci do życia.
            • polciak3 Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 06.05.11, 22:01
              ciekawe spostrzeżenie! Może dlatego Elijah nie zabił Klausa. Nie ze względu na same groby, ale na to że można ich przywrócić do życia. Jeny całe lato czekałam na drugą serie, i znów trzeba czekać. czy ktoś wie czy będzie jeszcze 22 odcinek, czy 21 jest ostatnim?
              • polciak3 Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 06.05.11, 22:41
                Właśnie obejrzałam zwiastun 22 odcinka, więc ten był przed ostatni. Będzie ciekawie. Nie mogę się doczekać. Pozdrawiam wszystkichbig_grin
    • edward17 Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 07.05.11, 07:14
      Odcinek był genialny ! ;D
      Płakałam jak umarła Jenna i jak nawet John umarł i na pogrzebie . Nie rozumiem dlaczego ukrat Jenne musili uśmiercić .. ona była super i to jak była z Alaric'iem było super .
      ale nie moge przezyc tego , że Elijah nie zabił Klausa .. ;/ myslałam , że komputer przez okno wyrzuca jak to było ! ;/
      i jesteś jeszcze najważniejsza kwestia . co z Damonem ?
      na zwiastunie 22 odcinka było jak Stefan gadał chyba z Emily jak sie nie myle .. no , ale cóż nie pozostaje nam nic innego jak czekać na 22 odcinek ;D
      Ale tak ogólnie odcinek był genialny ;D . mam nadzieje , że kolejny bęzie również trzymał w napięciu . ;p
    • estera102 Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 07.05.11, 08:41
      jezu ! damon ! oni muszą coś zrobić żeby nie umarł i elena musi mu wybaczyć . szkoda że umarła jenna ale jakoś mnie to nie ruszyło za bardzo . cały odcinek miałam łzy w oczach a pod koniec to już się popłakałam .
      • estera102 Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 07.05.11, 08:45
        no i przed chwilą obejrzałam zwiastun odc 22 i tam damon był już cały taki spocony i wogóle i chyba chciał coś zrobić Bonnie . tak samo jak ta wampirzyca przed samą śmiercią ! jezu on nie może umrzeć bo stefan sam sobie nie poradzi z pierwotnymi
        • estera102 Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 07.05.11, 08:48
          " elenie "
    • caterina97 Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 07.05.11, 09:15
      płakałam jak Jenna umierała i na końcu, na tym pogrzebie. nie mogą zabić Damona, nie, nie, nie! bez niego ten serial byłby bez sensu. chociaż na pewno znajdą jakieś lekarstwo, bo Ian podpisał kontrakt na 6 lat, a 3 seria byłaby bez sensu bez jednego z głównych bohaterów. czekam na ostatni <3
      + 3 sezon dopiero jesienią ; /
      • lovebug spokojnie. 07.05.11, 09:49
        damon jest bezpieczny.
    • selenagomez555 Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 07.05.11, 09:50
      O rany, był to piękny odcinek, płakałam jak dziecko KOCHAM PAMIĘTNIKI WAMPIRÓW !
    • tsst chyba sie mlotkiem walne jak damon umrze . ; ( 07.05.11, 09:54
    • star_is_best Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 07.05.11, 10:19
      bardzo bardzo szkoda mi Alarica który stracił po raz kolejny swoją wielką miłość najpierw Isobel a teraz Jennę Tak mi szkoda jak widziałam jak Klaus zabił Jennę płakałam bardzo bardzo ją lubiłam na swój sposób uważam że Stefan nic nie pomógł chcąc sie poświęcić . Bonnie odwaliła kawał dobrej roboty tak jak to określiła Julie Plec skopała tyłki nie jednej osobie ( może nie akurat w tym odcinku ale tutaj się postarała ) no i Jeremy nie stracił dziewczyny . Bardzo szkoda mi Eleny traci jedną osobę za drugą przeżywa to , jest bardzo wrażliwa Najpierw rodzice potem Jenna i John ( nie co mniej ważny ale w tym odcinku to on zachował się honorowo i jak prawdziwy ojciec Zazwyczaj był chamem ale w tym odcinku brawa dla niego ) czyżby teraz Damon ? ( miejmy nadzieję że nie ) Elijah potężnie mnie wkurzył dał się omamić przez Klausa a mógł zrobić tak wiele i jeszcze więcej trójkąt Tyler Caroline i Matt - uważam że Matt nie zasługuje na Caroline a ona powinna być z Tylerem słodka scena kiedy ona tuli się do niego pod kocem już po jego ,,transformacji" Katherine uważam że jest suką bo Damon naprawdę jej pomógł dając jej werbenę a ona zamiast to wykorzystać chroniła ( za przeproszeniem ) własną dupę by tylko Klaus jej nie zabił zwabiła biedną Jenne . Damon - jego historia jest intrygująca na początku ( 1 sezon ) był bezuczuciowym chamem który tylko zabił i ranił a teraz ? ma odrobinę człowieczeństwa któe z pewnością bo długiej drodze odnajdzie przy boku Eleny W wielu scenach , w różnych odcinkach mnie chwilami wkurzał ale tu było mi go również szkoda i przykro z jego cierpienia i bólu ( któego nie okazywał , ciekawa jestem jak to bd w finałowym odcinku ) urocza była ta scena gdy Stefan ( na pogrzebie ) zapewniał że znajdzie lek widziałam pomiędzy nimi zgodę i braterstwo a co do ostatniej sceny i sceny pogrzebu : wzruszająca przykra smutna ( Brawa dla Niny Dobrev - odtwórczyni Eleny [ w tej scenie ] która wspaniale ukazała uczucia bohaterki było to autentyczne i przekonujące ) Zamiast Jenny już wolałam żeby umarł Matt albo John a skoro John też umarł to wolałam żeby zamiast Johna Matt Jak dla mnie ( do tej pory ) to jest finał sezonu i finał odcinka ( teraz czekamy z niecierpliwością do 12 maja na kolejny odcinek finałowy ) Zgaduję że bd on jeszcze lepszy od dzisiejszego i finał bd jeszcze bardziej ekstremalny i na pewno zaskakująco się skończy ( co nie jest takie dobre bo bd ok.3 mieisące czekać na kolejny sezon ) a tak a propo ostatni odcinek zbliżył się wielkimi krokami Wiem że może wielu się to nie spodoba ale cieszę się że Klaus nie umarł bo w spoilerach zapowiadali go tak niesamowicie i długo i niezwykle że to by było głupio że po tak krótkim czasie umarł . A teraz opisuje każdego jednym zdaniem :

Jenna tak mi jest smutno

John zasłużył na podziw nie wierzę, że to mówię ale ujął mnie swoim zachowaniem

Caroline Matt Tyler cieszę się z powrotu Tylera, niech Mat się odsunie na bok, nie zasłużył na Caroline

Katherine po raz kolejny zawiodła

Bonnie zaimponowała mi swoją determinacją zaczynam darzyć ją zaufaniem

Damon oby wyszedł z tego oby mieli jakieś lekarstwo!

Elena a jednak człowiek! zgrabny plan obmyślili

Elijah zawiódł na pełnej lini a ja zaczęłam już ufać jego zamiarom tyle mówił o honorze a tu co?!
      • diamond_girl12 star_is_best 07.05.11, 15:44
        Zgadzam się z Tobą prawie we wszystkim oprócz jednej rzeczy...
        Caroline nie powinna być z Tylerem. On ją może zabić. To przecież przez niego Damon może teraz umrzeć . sad
        Matt na nią zasłużył. Pasowali do siebie. Trudno mu się dziwić, że z nią zerwał po tym wszystkim. Przecież to dla niego duży szok. Myślę, że wszystko się ułóży i jeszcze będzie z Caroline. wink
    • jane_ nienawidzę was za te cholerne spojlery. 07.05.11, 21:00
      wcale się o nie nie prosiłam, a wszędzie na kotku one biegają, i już wiem co będzie w 22 i to straszne.
    • marzycielkaaa_ Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 07.05.11, 23:00
      Okropnie smutny crying. Popłakałam się na nim. Najbardziej chyba przy śmierci Jenny. Szkoda mi strasznie Eleny i Jerremy'rgo... Przecież on już tyle wycierpiał. A biedna Elena płaci za to, że jest sobowtórem -.- . To Katherine powinna zginąć.
      Byłam pod wrażeniem zachowania Johna. Nawet w tym odc. polubiłam go trochę...
      A Elijah głupio się zachował.
    • verbeena. Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 08.05.11, 13:47
      Był po prostu piękny, okropny, wzruszający, smutny, cudowny..
      Zaczęłam płakać jak umarła Jenna i nie mogłam przestać.. crying
      serce
    • coldprincess Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 08.05.11, 13:59
      i czemu to czytałam? jestem na 15 odcinku a już wiem co się zdarzy w 22 ; (
    • lolisia_xdd Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 08.05.11, 14:04
      smutny, nawet bardzo. a piosenka bardzo wzruszająca. nie chce mi się czekać do września ;d wszystkie seriale się teraz kończą.
    • daisyw Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 08.05.11, 14:21
      Nie mówić nic.!
      Nie zdążyłam obejrzeć....
      jeybany limit >; [
    • bellacullenx Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników wampirów' 08.05.11, 14:36
      Właśnie obejrzałam zwiastun 22 odc.- jestem przerażona. Jeśli D. umrze- koniec TVD.. crying

zwiastun:

www.youtube.com/watch?v=wDMa6yISpdo&feature=player_embedded
    • lenisis Re: Damon <3 08.05.11, 18:49
      odcinek bardzo dobry. piszecie, że Damon jest bezpieczny, ale nic nie wiadomo - przecież w sadze pamiętników Elena umarła w 3 części, tak więc wszystko możliwe. Pogrzeb był wzruszający , nawet mi się oczy zaszkliły ; o czekam czekam na następny big_grin
      • loveselly Żeby tylko Damon przeżył :D 08.05.11, 18:59
        Zasmuciła mnie bardzo śmierć Jenny (czy jak tam to się pisze).
        Fakt teraz tak się porobiło, ża Damon może umrzeć ale sądze że przyżyje bo nie uśmiercą jednego z głównych bohaterów w serialu (w przeciwieństwie do książki)...
    • vampiresfan Re: Ostatni odcinek 'Pamiętników 14.05.11, 10:10
      Płakalam sad Jeszcze ta piosenka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka