10.05.11, 18:18
mam zamiar kupić sobie gitare . ; )
tylko nie wiem jaką czy akustyczną czy klasyczną ?jeżeli gracie na gitarach to napiszcie która jest lepsza i na której sie łatwiej gra; ) !!!!
Obserwuj wątek
    • pinkax3 odświeżam :) !! 10.05.11, 18:27
    • estrellaa Re: gitara 10.05.11, 18:34
      nie mam pojęcia , nie znam się na gitarach .
    • pinkax3 Re: gitara 10.05.11, 18:37
      naaapiszcie ; ) to ważne; ) !!!
    • koniara8 Re: gitara 10.05.11, 18:38
      Która jest lepsza ?! Zależy do jakiego rodzaju melodii. Każda gitara jest dobra, moim zdaniem pytanie bezsensu. Jeżeli chodzi o łatwe granie... Najpierw naucz się grać na jakiejkolwiek gitarze. A potem zastanów się nad kupnem. Bo z tego co piszesz widać, że w ogóle nie masz pojęcia o tych instrumentach. ;[
      • candys Re: gitara 10.05.11, 19:05
        To zależy, jeśli rzeczywiście BĘDZIESZ na niej grać to od razu kup sobie akustyka.
        Ja żałuję, że moją pierwszą gitarą był klasyk, bo wyrzuciłam pieniądze w błoto.
        Akustyk dalej o wiele lepszy dźwięk, struny nylonowe Ci tego nie dadzą.
        Prawdą jest, że łatwiej nauczyć się grac na gitarze klasycznej, bo struny nylonowe są delikatniejsze dla palców niż metalowe w akustykach.
        Aha no i na gitarze nie warto oszczędzać. Dobra gitara to koszt 500 zł i więcej.
        Ale i tak z całego serca od razu polecam akustyka.
        • nataliagorka Re: gitara 10.05.11, 19:15
          To zależy jaki rodzaj muzyki grasz... Ja mam akustyczną i jestem zadowolona.. ważne jeste żeby mieć metalowe struny boo one są dużo lepsze od tych drugich tongue_out jak coś to napisz do mnie na kotku tongue_out
          • roxy11 Re: gitara 10.05.11, 20:35
            mam klasyczną, ale żałuję, że nie wybrałam akustycznej, bo nasłuchałam się jakiś bzdur, że na niej trudniej grać.
            bzdury.

na twoim miejscu od razu wybrałabym akustyka.
    • paulaa_xd Re: gitara 10.05.11, 20:36
      Ja mam akustyczną i dobrze mi sie na niej gra wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka