Dodaj do ulubionych

poradzicie?

14.05.11, 21:28
hej.
no więc tak. moja siostra ma 12 lat. chciałaby już się malować. niby chciała żebym jej kupiła tylko korektor na wypryski i błyszczyk, ale... myślicie że już może? niby to tak na prawdę żaden makijaż, ale jednak. co myślicie?

thx za odpowiedzismile
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Re: poradzicie? 14.05.11, 21:33
      O rany, przecież jest za młoda... będzie wyglądać jak stara maleńka i zniszczy sobie cerę.
      • arriane_ Re: poradzicie? 14.05.11, 21:38
        Nie wydaje mi się żeby to był dobry pomysł,nie ten wiek 12.Zniszczy sobie twarz,w sensie że cerę.
        • sliwka_33 Re: poradzicie? 14.05.11, 21:44
          Błyszczyk jest okej, ale korektor? Niee. Może od święta( jakiś ślub czy tym podobne) puder w kamieniu, ale i tak delikatnie.

Pozdrawiam sliwka_33kiss
    • iampositive Re: poradzicie? 14.05.11, 21:52
      Mam 14, podkład, korektor, puder, tusz, cienie, kredka, eyeliner i jakoś żyję ;d Byleby się w ch... w oczy nie rzucało.
    • kim817 Re: poradzicie? 14.05.11, 22:08
      jest za młoda.
      kup jej jakąś fajną pomadkę z nivea i ładne perfumy. powinna się ucieszyć. c:
      • sweet94 Re: poradzicie? 14.05.11, 23:08
        też tak myślęwink chyba normalna, owocowa pomadka wystarczy. thx big_grin
    • seneka4 Re: poradzicie? 17.05.11, 16:33
      Myślę, że jeśli ma duże problemy z cerą mogłaby już zacząć używać korektora. Błyszczyk też nie jest specjalnie widoczny. Więc czemu nie?
    • marffa Re: poradzicie? 17.05.11, 20:41
      Jeśli ma problemy z cerą to powinna zacząć o nią dbać zamiast zakrywać wypryski korektorem.
      Mam siostrę starszą o 6 lat i to ona zaczęła mnie wprowadzać w świat kosmetyków. Zamiast kosmetyków kolorowych za pierwszym razem pomogła mi wybrać coś do pielęgnacji twarzy, nic specjalnego. Tonik i żel do mycia twarzy firmy Ziaja i krem ( ja miałam najzwyklejszy krem dla dzieci z johnsona) ale na teraz polecam jakiś z filtrem ochronnym.
      Pomadka lub błyszczyk nie zaszkodzi, ale moim zdaniem korektor odpada.
    • izuunia55 Re: poradzicie? 17.05.11, 21:41
      Błyszczyk czy jakaś pomadka są ok dla dwunastolatki, ale nic więcej...Niech nie niszczy sobie cery niepotrzebnym makijażem, a poza tym będzie komicznie wyglądać w "większym" makijażu..
      • heilig89 Re: poradzicie? 17.05.11, 22:19
        nie zgodzę się z większością dziewczyn tym że zniszczy sobie cerę ja maluję się o 12 roku życia i nie zauważyłam żebym zniszczyła sobie twarz. Cały czas mam taką samą.
        Wiadomo nie pozwalaj siostrze na bóg wie jak mocny makijaż bo to jeszcze nie czasz ale myślę, że jak zacznie używać korektora to nic złego się nie stanie, wiadomo nie w dużych ilościach tylko skromnie. A błyszczyk to rzecz normalna .
    • moni997 Re: poradzicie? 17.05.11, 22:53
      Kupuj jasne ze moze ja zaczelam jak mialam 11

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka