Dodaj do ulubionych

Czy wierzycie w wampiry?

16.05.11, 16:31
Znalazłem stronkę na której jest potwierdzenie że wampiry naprawdę istnieją
www.swiattajemnic.blogspot.com
Obserwuj wątek
    • ann_rock Tak tak, oczywiście..yhm.. i jescze w jednorożce.. 16.05.11, 17:11
      i w to że justin jest chłopakiem też wierzę, oczywiście...
      • phraine Re: Tak tak, oczywiście..yhm.. i jescze w jednoro 16.05.11, 18:55
        haha popieram ta odpowiedz powyzej xD
    • piratka13 . 16.05.11, 21:21
      tak wierzę w ufo ,wampiry ,krasnoludki ,zombie i w inne te ch...ostwa
    • caterina97 Re: Czy wierzycie w wampiry? 16.05.11, 22:28
      no oczyffko. a dziś o 15 byłam zaproszona na herbatkę do leśnych gnomów ^^
    • dominikax3 Re: Czy wierzycie w wampiry? 16.05.11, 22:36
      nie wierzę w takie gówna.;/
    • indianaa Ja wierzę,ale 16.05.11, 23:37
      tylko w energetyczne smile
      Sama kiedyś byłam wampirem energetycznym .
      Jeśli nie wiecie o co kaman,to wejdźcie w internet ,albo jak Wasza mama ma wahadło to sami ją zapytajcie o co biega i zmierzcie sobie własną energię
      (najwyższa jest biała,najniższa czerwona) . Ja miałam czerwoną,ale od śmierci dziadka wzrosła mi na fioletową (która jest tuż przed białą)
      • redeemer Re: Ja wierzę,ale 17.05.11, 07:00
        istnieją ! właśnie z nim rozmawiacie, tak, to ja tongue_out
      • xxstokrotkaxx Nie wierze ani w wampiry ani w zjawy itp. -.- 17.05.11, 09:04
    • xx_gosia_xx12 Za dużo zmierzchu się naoglądałaś 17.05.11, 07:48
    • nickiminaj Re: Czy wierzycie w wampiry? 17.05.11, 09:22
      nie wierze w wampiry
      • koralinaxd przyjdą po cb i cię ze żrą i wypiją krew ta jasne 19.05.11, 22:15
        tak uważaj przyjdzie do cb i cię zje i wypije krew potem się dziwić że w rozmowach w toku tacy warjaci przychodzą a ja się z nich nabijam przestań nie ma żadnych dowodów kurde ktoś wymyśli a ty wierzysz . Nie wampiry nie istnieją !!!
    • nessy96 jaasne. 17.05.11, 15:18
      nie masz innych problemów, dziewczyno?
    • trufla Re: Czy wierzycie w wampiry? 17.05.11, 16:25
      Dżizas, no jasne, że nie wierzę. Głupie wymysły...
    • e.m.m.a no pewnie, że wierzę. 17.05.11, 16:42
      nawet się z jednym takim fampirkiem przyjaźniębig_grin

ogranicz internet-.-
      • song no jacha! 17.05.11, 16:57
        Nawet znam osobiście! Razem z Eleną i Dejmonem łazimy po wiosce i demolujemy place zabaw, strasząc małe dzieci! Raz nawet ukradliśmy Edziowi jego volvo i...no cóż ,powiem tylko,że Edek nie miał ubezpieczenia i było źle...

-.-
        sciana
      • marsjanka115 x__x 17.05.11, 18:04
        to dawaj namiary emma !!! big_grin angry
        • e.m.m.a Re: x__x 19.05.11, 15:39
          TU marsjanko. może kojarzyszsuspicious
          • marsjanka115 Re: x__x 19.05.11, 20:32
            https://img.gnioty.pl/pictures/2011/5/c9bbf3b71a25d9c8d9360346963b2dd3.jpg
            i gadaj gdzie masz tego wampira ! ale już angry
    • bellacullenx Fajny blog :) 19.05.11, 15:52
      A więc- czy wierzę?
      Dobrze wiemy że jeszcze nie tak dawno, bo za czasów II wojny światowej w Rosji ludzie z powodu głodu, chorób itp. dopuszczali się kanibalizmu, więc co dopiero mogło dziać się jeszcze wcześniej?
      Wiemy również o tym że dawnej palono rude kobiety, mówiąc że to czarownice.. więc myślę nie nie było wampirów takich jak np. w Pamiętnikach Wampirów co im się kły wysuwają i seksownie wgryzają się z szyje ofiar, ani tym bardziej wampirów z 'domu nocy' powodujących coś na kształt orgazmu u swych ofiar.
      Myślę że ludzie zabijali bo mieli jakieś stereotypy, nie wiem czym kiedyś odznaczał się 'wampir'.

tongue_out
    • justine1495 Re: Czy wierzycie w wampiry? 19.05.11, 16:04
      Fajna strona. Czytałam o tych przypadkach, ale gdzieś indziej. Nie wiem, czy istnieją. Dopóki nie zobaczę, to nie uwierzę. wink
    • estrellaa Re: Czy wierzycie w wampiry? 19.05.11, 16:15
      tak wierzę . i jestem przekonana o tym , że pewnej nocy przyjdzie zombi i mnie zje . dlatego nie śpię od jakiś 4 lat tylko czekam na niego z patelnią w ręku . wiesz tak na wszelki wypadek .

ogranicz internet i udaj się do psychologa on na pewno potwierdzi twoje obawy.
    • shunra Re: Czy wierzycie w wampiry? 19.05.11, 19:29
      Może są a może ich nie ma. Osobiście ja nie bardzo w nie wierze, choć jeśli istniałyby to nie chciałabym żadnego spotkać. Wiem że są ludzie zafascynowani wampiryzmem i faktycznie piją krew ( Gdzieś czytałam że nawet odrobina jest bardzo szkodliwa dla organizmu) i znam jeden bardzo ciekawy zespół Theatres Des Vampires teksty ich piosenek właśnie opowiadają o wampirach tych z horrorów a wokalistka Sonya znana jest z tego że na koncertach często nacina swe ciało i pozwala fanom pić swą krew, by dzielić się z nimi swą ,,nieśmiertelnością" niestety wiele klubów w których występowali zabroniła im takich praktyk ona ma chyba nawet zęby spiłowane tak że wyglądają jak kły ale nie jestem pewna. Prawdziwymi wampirami to raczej nie są ale na pewno mogę ci polecić ich muzykę jest cudowna. serce
    • paciunia Re: Czy wierzycie w wampiry? 19.05.11, 19:42
      jasne ze wiezesercesercekwiatkwiat
      • wercia12 Re: Czy wierzycie w wampiry? 19.05.11, 20:45
        Czasami taak . : D
    • coldprincess Re: Czy wierzycie w wampiry? 19.05.11, 20:59
      wierzę w wampiry energetyczne, a to zupełnie co innego.
      W takie jak ty wymieniłaś nawet nie śni mi się wierzyć, bo to jest zwykły wytwór wyobraźni człowieka. Duchy co innego, ale wampiry nie istnieją.
    • karmel_ Re: Czy wierzycie w wampiry? 19.05.11, 21:06
      -,-
    • american_dream wampiry istnieją. 19.05.11, 21:25
      wampiry to rodzaj drapieżnych nietoperzy, są w zoo w moim mieście ;>
    • koniara8 Re: Czy wierzycie w wampiry? 19.05.11, 21:48
      No jasne! Też mi pytanie.. Wierzę w świrów opętanych całą tą wampiromanią, którzy uważają, że są takimi stworzeniami.smirk
    • sailor_venus Re: Czy wierzycie w wampiry? 19.05.11, 22:55
      No cóż, rozpiszę się.

Nie ma dowodów na to, że wampiry istnieją teraz. Nie ma niepodważalnych dowodów, że kiedykolwiek istniały. Nie mówię, że ich nie ma, czy że są, ale mam własne przemyślenia na ten temat. Od razu mówię, że nie piszę tego jako ogromniasta fanka "Zmierzchu". Czytałam, oglądałam, ale znam lepsze historie. I nie. Nie mówię również o "Pamiętnikach Wampirów".
      W ostatnich latach wróciła moda na wampiry. Na świecące, seksowne i pociągające, czyli inne od pierwowzoru, ale i tak nazywane wampirami.
      Wracając do "realnych" nieśmiertelnych: ludzi od zawsze fascynowała wieczna młodość. Bali się śmierci. Można więc powiedzieć, że w swojej wyobraźni stworzyli istoty, które odzwierciedlały ich pragnienia. Z drugiej strony obawiali się też wiecznego życia, dlatego postanowili nadać wampirom status demona nocy żywiącego się ludzką krwią. Właśnie - krwią, która od najdawniejszych czasów była uznawana za esencję życia.
      I tutaj dochodzimy do starożytności. Jak wiadomo wampiry były znane najdawniejszym ludom (o czym świadczą wykopaliska). Gdy rodził się wampiryzm poszczególne grupy (państwa, plemiona), miały średnie pojęcie o tym jak wygląda reszta świata. A co tu mówić o bezpośrednich kontaktach pomiędzy, dajmy na to, Egipcjanami, a plemionami amerykańskimi.
      Za to wampiry były obecne w różnych kulturach ludzi w różnych częściach świata, którzy w tamtych czasach nie mieli możliwości, aby się ze sobą spotkać. Ale podobieństwa w przekazywanych obrazach i cechach istot są zdumiewające. Nawet, w niektórych legendach nazwy tych stworzeń są podobne. Należy sobie zadać pytanie, czy to może być przypadek? Czy to możliwe, aby zupełnie różni ludzie zmyślili aż tak podobne historie?
      Niektórzy mówią, że wszystkiemu winna jest porfiria, ale ta choroba nie jest tak stara jak cywilizacja. Przypadkiem natknęłam się na głośną w latach pięćdziesiątych sprawę Elizabeth Short z Kalifornii. Kobieta została zamordowana w 1947 roku, lekarze sądowi orzekli, że wyssano z niej całą krew. Sprawcy nie złapano. Może to i był chory psychicznie człowiek, ale jak wyssał z niej krew w tamtych czasach? Przez słomkę?
      Każdy kraj posiada swoje legendy i mity. Ale to właśnie wampiryzm jest najbardziej zastanawiającym zjawiskiem. Można mówić o krasnalach i innych pierdołach, ale NIE MA tak podobnych i intrygujących opisów innych istot przekazywanych od ludzi z różnych stron świata, z wyjątkiem właśnie wampirów.
      Teraz pozostawiam to każdemu do rozważenia.
    • mileyoxox Re: Czy wierzycie w wampiry? 20.05.11, 12:47
      ja tam wierze : )
    • elena98 Re: Czy wierzycie w wampiry? 21.05.11, 14:09
      Oczywiście, w wilkołaki i zombie również. sciana Dziewczyno, ogranicz telewizję i Internet, bo to co tam piszą nie zawsze jest prawdziwe.
    • chocolatex Re: Czy wierzycie w wampiry? 21.05.11, 17:18
      Jaaasne...
    • martyna17 Re: Czy wierzycie w wampiry? 21.05.11, 22:10
      odkąd zaczęły pojawiać się książki i filmy o wampirach dużo ludzi chce w to wierzyć ale moim zdaniem to wyimaginowane stworzenia. za dużo sprzeczności widzę w ich egzystencji tongue_out aczkolwiek fajnie by było być nieśmiertelnym super szybkim i silnym itp.
      ale gdyby nie te wszystkie zmierzchy, pamiętniki wampirów itd.to nikt by w nie nie wierzył

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka