03.06.11, 21:11
Cześc, dziewczyny pomóżcie mi, proszę.
Jestem nawet szczupła, mam 164 cm i ważę 51 kg. Ale mam OGROMNE uda. Są naprawdę grube, wyglądam przed nie jak wieloryb. Błagam, powiedzcie mi co mam zrobic, aby je wyszczuplic. Jakiego jedzenia unikac, jakie wykonywac cwiczenia? Chciałabym do wakacji je jakoś odchudzic. Proszę, pomóżcie. sad
Obserwuj wątek
    • olka1231 Re: Pomocy! 03.06.11, 21:17
      odświeżam
    • alice087 _____________________________________ 03.06.11, 21:19
      jazda na rowerze pomoże wink
    • olka1231 Re: Pomocy! 03.06.11, 21:20
      A, i zapomniałam dodac, że nie chcę umięsnic nóg tylko je odchudzic. smile
      • anaesthesia Pomocy! 03.06.11, 21:27
        Zasadniczą kwestią jest to czy rzeczywiście masz takie nogi jak mówisz.
        Często nie patrzymy na siebie obiektywnie.
        Jeśli chcesz poczuć się lepiej to zrezygnuj z fast foodów (nie mówię tylko o McDonaldzie, ale również o wszelkiego rodzaju słodyczach). Zacznij się zdrowo odżywiać.
        Masuj uda przy okazji wcierania kremu nawilżającego i zapomnij o intensywnych ćwiczeniach, bo Twoje nogi staną się tylko masywniejsze.
        Dużo spaceruj i pij czystą wodę (nie jakąś smakową czy gazowaną).
    • olka1231 Re: Pomocy! 03.06.11, 21:25
      Proszę pomóżcie. sad
      • olka1231 Re: Pomocy! 04.06.11, 10:30
        Dla mnie to jest problem, jak Ci się coś nie podoba, to nie komentuj.
    • magduusia Re: Pomocy! 03.06.11, 22:15
      Ale masz problem...
      Może rolki?
    • avril1028 Re: Pomocy! 04.06.11, 10:41
      rusz tyłek i zacznij biegać ; ))
    • eziek11 Re: Pomocy! 04.06.11, 10:43
      Hmm ... Wiesz, powiem Ci szczerze, że nie wiem jak się czujesz, ja jestem bardzo chuda (cała) i uda też mam strasznie chude,ale moja koleżanka ma podobny problem (właściwie miała). Jejku, jak ona to przeżywała ;/ Codziennie się mnie o te swoje nogi pytała, już prawie miała obsesje na tym punkcie. A wiesz co robiła? Ona bardzo dużo pływała. Takie regularne pływanie na prawdę pomaga !Tylko, że trzeba być wytrwałym. Pomoże Ci też na pewno zmiana diety. Nie mówię o tym żebyś się zaraz odchudzała, zdrowo się odżywiaj. Ja wiem, że to nie jest wcale takie proste, bo słodycze są pyszne, ale jeśli na prawdę chcesz zmiany to sobie poradzisz. Aha, i jeszcze rower. Ale to zależy od osoby. Jeżeli przy ćwiczeniach tego typu szybko Ci się nogi umięśniają, to nie polecam, ale jeśli nie, to takie regularne jeżdżenie też z pewnością pomoże. A teraz jeśli te trzy rzeczy na raz wprowadzisz, to powinnaś mieć szczuplutkie uda za dwa miesiące ; ) Tylko musisz na prawdę się przyłożyć. Życzę powodzenia.
      • eziek11 Re: Pomocy! 04.06.11, 10:44
        No i jeszcze bieganie - zapomniałam o tym. Tylko taka sama zasada jak przy rowerze wink
    • natalie_ olka1231 ! 09.06.11, 17:44
      masz bardzo dobrą wage, i jeżeli nie lubisz swoich ud, są różne proste ćwiczenia. Najlepsze to PRZYSIADY i bieganie smile ułóż sobie taki rozkład że, codziennie biegaj pół godziny i zrób 2 sesje po 40 przysiadów smile albo 3 dni w tygodniu, to już zależy od ciebie smile z jedzenia to unikaj smażonego, napojów gazawanych, tłustych fast foodów i słodyczy smile ale myśle ze najważniejszą role ma tu ruch fizyczny smile i wogóle dla siebie warto, dla zdrowia, naładować akumulatory przed wakacjami smile I nie zasmucaj się tak ! Ja też nie lubię swoich ud, ale już sie przyzwyczaiłam do nich, a pozatym skąd wiesz ze to nie jest twój największy atut ? smile
      pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka