07.06.11, 08:12
hej.niedawno dowiedziałam się że mój ulubiony ksiądz z parafii ma nowotwór płuc...dopiero co go wykryli.mam takie pytanie:czy jeśli nowotwór zostanie wcześnie wykryty to jest szansa że po tych chemioterapiach itd. on zniknie??prepraszam za to pytanie ale po prostu no uwielbiam tego księdza jest przemiły i nie chciałabym obaczyć go w złym stanie...jak na razie podobno bardzo dobrze wygląda,włosy mu nie wypadły ani nic więc to jest wczesne stadium raka...będę wdzięczna za odpowiedź...smile
Obserwuj wątek
    • koniara8 Re: nowotwór 07.06.11, 08:59
      Oczywiście, że jest szansa na to iż twój ulubiony ksiądz wyzdrowieje. Pamiętaj rak to nie wyrok śmierci. ;]
    • blondzia Re: nowotwór 07.06.11, 09:04
      No szansa jest ,ale jak na płucach to nie wiem czy ...
      Zależy czy ten nowotwór jest złośliwy czy też nie ,bo jak złośliwy to będzie robił przeżuty np na mózg albo na wątrobę rozprzestrzenia się po całym organizmie i atakuje najsłabsze miejsca .
      • monia1000510 nowotwory 07.06.11, 10:48
        tojefura.com/leczenie-raka.html tu sa zawarte informacje na temat nowotworow
    • trufla Re: nowotwór 07.06.11, 11:19
      To wszystko zależy od rodzaju nowotworu. Moja babcia żyła z rakiem siedem lat...
    • elisss92 Re: nowotwór 07.06.11, 11:24
      Włosy wypadają w czasie chemii. Rak to nie wyrok, można go wyleczyć ale czas wykrycia też jest bardzo ważny. Skoro Twojemu (heh, jak to brzmi) księdzu raka wykryli wcześnie to jest szansa na wyleczenie. Oczywiście rak mógł być o wiele wcześniej nie wysyłając sygnałów, bo to podstępna bestia.
      Moja mama zmarła na raka, ale jej siostra, która dowiedziała się w tym roku o guzie w piersi, jest już po operacji i naświetlaniach.
      Pamiętaj, że każdy ma w sobie tą chorobę, jednak gdzie i czy w ogóle się ujawni, to sprawa losowa a wpływ na to mają także geny.
    • katsuumi_17 Re: nowotwór 07.06.11, 14:37
      To zależy czy jest złośliwy czy nie. Wcześnie wykryty złośliwy można wyleczyć, ale w późniejszym stadium już nie za bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka