Dodaj do ulubionych

Do dziewczyn ... Pomocy x(((

20.06.11, 19:18
marzyłam o wycieczce nad morze, dawno tam nie byłam! I wreszcie jest ośrodek, termin, wszystko gotowe - oprócz mnie. Wyjeżdżamy 2 lipca, a akurat wtedy wypada mi okres crying( to okropne, bo ciągle będę się bała czy nie mam plamy i wgl, o kąpieli w morzu to nawet nie ma mowy! Tamponów jeszcze nie używam i uważam że to za wcześnie, bo niedawno dostałam miesiączkę... ale jest jeszcze trochę czasu. może da się przyśpieszyć TE DNI??? co byście zrobiły na moim miejscu? pomocyyyy crying
Obserwuj wątek
    • girl123 Re: Do dziewczyn ... Pomocy x((( 20.06.11, 19:25
      hmmm nie przejmuj siewinka na ile dnie no jedziecie? uzyj tamponu i strój kąpielowy CZARNYsmilekiss
      • fajnagirl_xd Re: Do dziewczyn ... Pomocy x((( 20.06.11, 21:37
        hmmm... pisałam że tampony nie crying
        • happy_girl27 Re: Do dziewczyn ... Pomocy x((( 21.06.11, 12:09
          nie jest pewne, że okres Ci się pojawi akurat co do dnia. Nawet jeśli to od razu nie leje się jak wodospad. wytrzymasz te 3-4 dni. a A myślę, że przy końcówce już będziesz mogła wejść do wody. I strój kąpielowy ciemny ; ] A jeśli się boisz to zrezygnuj z kąpieli w te dni.
          • itsjustmee Re: Do dziewczyn ... Pomocy x((( 21.06.11, 14:21
            Jak nie masz skąpego okresu to w pierwsze dni nawet ciemny strój Ci nie pomoże, bo krew będzie Ci spływała po nodze. Z tego co wiem, to są sposoby na przyśpieszenie okresu, ale musisz poszukać w google.
            • karolinke13 Re: karolinke13 21.06.11, 19:33
              skoro to początki to może ci się spóźni ja na początku miałam 2 miesięczna przerwę to może i teraz tak bd ale jeśli jednak się nie spóźni to morze załóż strój składający się z krótkich spodenek i jakiejś górybig_grin albo no trudno może nie powinnaś jehcaćsad ja też mam w planie wyjazd nad bóg 30 lipca i też mam wtedy okres a tam jest zaplanowany basensad no cóż nie vd mogła pływać sad bo jest mało prawdopodobne że mi się zpóźni aż tydzieńsad
              • murder Tutaj 22.06.11, 17:03
                Mieszkam nad morzem i powiem Ci jedno: Nie martwo rezygnować z takich wycieczek tylko dlatego, że masz okres. Jeśli nie używałaś tamponów to teraz radze Ci użyć jeśli tak bardzo chcesz się kąpać. A jeśli nie to będziesz chociaż moczyć nogi i siedzieć na pisaku. Poza tym niekoniecznie okres dostaniesz w TE dni. Możesz dostać o parę dni albo i nawet miesięcy później, bo jak sama mówiłaś - niedawno dostałaś pierwszy okres. Także nie martw się i jedź na wycieczkę nad morze! kiss
                • olusia... Re: Tutaj 22.06.11, 21:09
                  Mialam sytuację podobną do twojej, lecz był to aqapark Węgierski. Przełamałam się i użyłam tamponów, nie żałuję. Radzę zrobić tak samowink
    • liwcia14 Re 22.06.11, 21:45
      Nie wszystko przesądzonesmileMoże Ci się spóźni, napisałaś, że masz okres od nie dawna, więc...A tak to po prostu, na plażę możesz ubierać górę od kostiumu i krótkie spodenki.Najwyżej będziesz wchodziła do wody po kolana.smile
    • coldprincess Re: Do dziewczyn ... Pomocy x((( 22.06.11, 21:50
      Zastanawia mnie jedno - czy wszystkie dziewczyny na kotku są osierocone?
      Bo sorry, ale na to wychodzi. Zakładasz niepotrzebne wątki, zapełniasz forum, a trudno Ci się mamy spytać?
      Tampony nie zabijają. Możesz się poświęcić chyba co? Nie utknie Ci...
      • golden_star XOXO 22.06.11, 21:56
        Tampony albo na matki od dołu kostiumu krótkie spodenki.
    • kaajul Mam dokładnie podobny przypadek! 22.06.11, 21:56
      Ja akurat mieszkam blisko morza, a mam prawdopodobnie wycieczkę na południe kraju. I właśnie wtedy też mi wypada... Ale myśle tak: będą przecież postoje. Dam radę! xD
      Na twoim miejscu To bym pojechała z ciekawości. MYŚL POZYTYWNIE! pozdrawiam smile
    • mileymandy wybacz ale chyba tylko tampony 25.06.11, 21:42
      nie znam się za dobrze sama jeszcze nie mam okresu ale raczej do morza podpaski nie są najlepszym wyjściem ja na twoim miejscu bym się nie kąpała w morzu a tak normalnie to chyba możesz zakładać podpaski w sensie nie do wody . hey głowa do góry okres trwa 3,4 dni a wakacji masz ile ? tydzień dwa ? przeczekasz trochę dzięki temu będziesz mogła się ładnie opalić zresztą są inne rozrywki nad morzem takie jak narty wodne czy surfing ja uczyłam się w zeszłym roku i było naprawdę extra polecam ci bardzo gorąco kiss
    • domi.bieber.xdd Re: Do dziewczyn ... Pomocy x((( 26.06.11, 22:19
      Współczuje ci, ale skoro chcesz się świetnie bawić na wakacjach to niestety, ale musisz użyć tamponu. Może okres ci się spóźni i będzie jeszcze lepiej. smile
      Udanych wakacji . smile
    • domi.bieber.xdd Do coldprinsess 26.06.11, 22:23
      Właśnie po to jest forum na Kotek.pl. Wchodzą tu zazwyczaj dziewczyny i dzielą się problemami, a jeśli tobie się coś nie podoba to jest proste rozwiązanie ... NIE CZYTAJ !!!
    • sopwil / 26.06.11, 22:33
      zrobic to się raczej nic nie da.
      ja bym po prostu wzięła się w garśc i dobrze się bawiła nie martwiąc się niczym. wink
    • yzz. . 26.06.11, 22:37
      Zależy, na ile jedziesz. Jeśli na tydzień - to bez sensu w ogóle wyjeżdżać skoro nie chcesz używać tamponów. Wtedy cały wyjazd z głowy biorąc pod uwagę, że kąpiele w morzu miały być główną atrakcją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka