ilovemcr Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 13:36 Jestem jak najbardziej za zakupami w ciuchlandach Sam chodzę do ciuchlandu raz w miesiącu, z tamtą pochodzi połowa moich ubrań. Można tam znaleźć wiele naprawdę oryginalnych bluzek, szczególnie jeżeli ktoś lubi wyróżniać sie w tłumie. Np. mój styl to wymieszanie stylu Avril Laivgne z początków jej kariery i Hayley Williams i do tego trochę punku, więc znalezienie takich ubrań w firmowych sklepach jest prawie nie możliwe bo nie oferują tam np. spodni w kratkę, a w ciuchlandzie można i takie znaleźć.Naprawdę polecam wam dziewczyny robienie tam zakupów, naprawdę warto ! Odpowiedz Link Zgłoś
thekill. Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 14:02 moim zdaniem, takie cos to nawet fajna sprawa. : ) możesz mieć jakis super, ciuch za tak niską cenę gdzie nie znajdziesz takiej nigdzie. i masz do tego gwarancję, że raczej ktos nie bd miał takiej samej rzeczy jak ty. ; p tylko w mojej okolicy nie ma własnie takich fajnych sh. -.- ale cóż.. xd Odpowiedz Link Zgłoś
papatka0611 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 14:13 Ja szczerze czasami chodzę do sh w mojej okolicy są naprawdę fajne , choć ostatnio jeden zamknęli Raz kupiłam w sh spodnie do jazdy konnej za 40 zł - nowe - w internecie widziałam takie same za 160 zł. Ja nie mam nic przeciwko osobom które tam kupują. Odpowiedz Link Zgłoś
mickeymouse Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 14:25 Ja mam kurtkę dżinsową z Lee, która w oryginalnym sklepie kosztuje 100 zł albo więcej a dałam za nią tylko 10 zł. Ale ogólnie rzadko robię tam zakupy, bo tam jest więcej rzeczy dla dorosłych niż dla mnie . Nie mam nic do second - handów . Odpowiedz Link Zgłoś
tinkerbellka Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 14:25 ubrań nie ,ale czasami da się wyszperać coś fajnego,wisiorek np Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka23 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 14:27 Ja też chodzę do sh, i nie widzę w tym nic złego. Można tam kupić ciuch np za 10 zł, a w tyych markowych np za 60 i prawie różnicy nie ma.. Ma się też prawie 100% pewność że nikt z twojego otoczenia nie ma takiego samego ciuszka ;pp Odpowiedz Link Zgłoś
iguana97 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 14:35 Ja nie mam nic przeciwko takim sklepom. Sama jestem od nich uzależniona, mam swój ulubiony i jak chodziaż raz w tygodniu tam nie pójdę to jestem chora. Można tam znaleźć nielada perełki! Pozdrawiam Iga Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 Może i wyrobisz własny styl, ale 06.07.11, 14:38 wiele osób uważa jeszcze, że to 'siara' itp. sama tam nie kupuję, bo wiem, że miasto by zahuczało od plotek, nie żebym się przejmowała bardzo ich opinią, ale po ostatnim olaniu tego wzrosła ich ilość i od tych wszystkich 'newsów' o sobie wszystkiego mi się odechciało. Jednak i tak bym zapewne nie chodziła tam, bo nie lubię żyć ze świadomością, że mam to po kimś tam, nawet jeśli jest w dobrym stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
kitek14 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 14:45 Ja nieraz kupuję w ciuchlandach, bo mozna czasem znaleść fajny ciuszek i to tani, a nie wydawać 100 zł za zwykłą bluzkę tylko dlatego, ze ma jakąś metkę. Mi jakoś nikt na metki nie patrzy więc po co mam latać po drogich sklepach ;] Odpowiedz Link Zgłoś
bananka ♥ 06.07.11, 14:48 bardzo dawno nie byłam tam. bo poprostu nie mam w pobliżu domu dobrego lumpa ; ) ale jak już gdzieś się wybiorę i jest tam taki sklep, to tam wchodzę i grzebię dokładnie szukając czegoś ; > czasem można kupić tam naprawdę świetne i niepowtarzalne rzeczy i to za dobrą cenę. no chociaż wolę kupować w zwykłych sklepach, ale ciucholandy są spoko ; ] Odpowiedz Link Zgłoś
izuska33 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 14:49 nie mam nic do ludzi kupujących w szmateksach wręcz przeciwnie;p ale sama bym się tam w życiu nie ubrała po prostu jakoś tak ni mogę... Odpowiedz Link Zgłoś
emma1235 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 14:50 moim zdaniem to prawda a wgl to mozna kupic tam ciuchy jeszcze z metka Odpowiedz Link Zgłoś
peerverse mhm 06.07.11, 14:50 osobiście jeszcze nic nie kupiłam w lumpeksie, ale ostatnio w mieścinie obok otwarli lumpeks z rzeczami z H&M, ADIDASA, NIKE, New Yorker'a itp. muszę się tam wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
alice_bela Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 14:53 Myślę,że jeżeli ktoś nie chce wywalać tony kasy w jakieś puste ciuszki barbi to woli kupować taniej i z większym stylem w secend hendach oraz na targu. sama się ubieram w seceng hendach i mogę smiało wam to polecić bo ciuchy tam są rzadko spotykane i będziesz mogła ubrać bluzkę której inna dziewczyna na 100 procent nie ma nie wstydzcie się tego tylko kupujcie na targu i w secend hendach pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adela69 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 15:07 Ja co drugą rzecz mam z ciuchlandu i się tego nie wstydzę. Po co mam wydawać np. 40 zł na jedną bluzkę, skoro za taką kwotę mogę tam kupić nawet 7 innych bluzek. Mam do tego pewność, że nikt nie będzie miał podobnej rzeczy i widać jakiej są jakości, bo nowe mogą po jednym praniu nadawać się do wyrzucenia a te z ciuchlandu były wielokrotnie prane. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy. jestem na tak! 06.07.11, 15:08 czesto kupuje w lumpeksach,sa tam dobre ciuchy,tanie i cowazniejsze czesto z np anglii czy niemiec wiec mam pewnsc ze co rugo dziewczyna takiego nie bd miala ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mika115 Re: Tak! 06.07.11, 21:01 Czasami cała jestem w lumpach, ale nie przeszkadza mi to po prostu rzeczy z lumpeksów są oryginalne mam pewność że nie spotkam dziewczyny w takiej samej bluzce. Odpowiedz Link Zgłoś
kreizolek Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 15:10 Nie nosze rzeczy z lumpexów, ale nic nie mam do osób kupujących tam. Odpowiedz Link Zgłoś
beauty12 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 15:52 Ja uważam, że nie ma nic złego w kupowaniu w second handach, bo ja jeżdzę czasami tam i wybieram sb całkiem dużo fajnych i prawie nie używanych rzeczy, ja sie tak ubieram jak mi sie podoba, nie obchodzi mnie, że inni tylko dbają o swój ubiór... jejku, bo nie każdy ma tyle kasy, żeby kupowac drogie rzeczy w butiku, Housie, Croppie. Odpowiedz Link Zgłoś
moniqe_cullen Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 18:04 Lumpeksy są świetne! A ubrania wystarczy porządnie wyprać i można nosić. Ja najbardziej w lumpeksach lubię się rozglądać za torebkami. Czasami można upolować tam te naprawdę dobrych, ekskluzywnych firm. Nie mogłabym tylko założyć używanej bielizny, czy butów. Jakoś tak... No wiecie. Nie wiesz kto poprzednio je nosił. Niektóre moje koleżanki mówią, że nie chcą chodzić do lumpeksów, bo tam są tylko brudne, śmierdzące szmaty. A to wcale nie prawda. Moja mama kiedyś upolowała taką torebkę, tylko, że czerwoną: Sprawdzałam na allegro. Kosztują one po kilkaset złotych. Jest jedno ale. Nie umiem sprawdzić, czy jest oryginalna, czy podróba. W lumpkach dużo jest niestety nieoryginalnych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
inna_odinnych Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 18:21 Ja kupuję tylko w ciucholandach. Bardzo rzadko zdarza mi się kupować ubrania gdzieś indziej. Za cenę jednej bluzki ze znanego sieciowego sklepu np. House, wolę całą siatkę fajnych ubrań, wśród których również często znajdują się 'firmówki' i ubrania ze znanych film. Już kilka razy udało mi się w ciucholandzie coś kupić np. z H&M za grosze Odpowiedz Link Zgłoś
tola1213 Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 18:32 Jak byłam mała to mi babcia zwykle coś fajnego upatrzyła w cuszkach ale jakoś tak się straszne od tego czasu zniechęciłam do sh i kupuje teraz w galeriach , choć nie zawsze bo czasami z cenami nieźle przesadzają . Może bym jeszcze chodziła ,ale nie za bardzo umiem szukać fajnych ubrań , za to bardzo łatwo się poddaje . Odpowiedz Link Zgłoś
patka7171 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 18:35 nie martw sie ja chodze ale nie czesto nie raz w miesiącu nawet rzadziej bo mi mama kasy nie daje na ubrania nie jest tam drogo ale poprostu nie mam pieniedzy a w sklepach jak moje kolezanki kupują to tym bardziej nie kupuje bo kasy nie ma zdarzy sie ze i w sklepie cos sie kupi ale do ciucholandów też chodze i sie tego nie wstydze Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka026 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 18:45 Moja przyjaciółka kupowała w ciucholandach i raz jak chciała kupic taka bluzkę to była strasznie poplamiona. Ja nie chodzę do ciuch-landu poprostu rzadko . Ale tez nawet lubie rzeczy z ciuch-landa Odpowiedz Link Zgłoś
justyna1998 Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 19:11 szczeze nigdy niebyłam w lupeksach i niezamierzam byc.Przeciez w normalnych sklepach tez mozna znalesc cos dla siebie w swoim stylu.Poza tym watpie zeby miley ubierała sie w takim czyms Odpowiedz Link Zgłoś
illds Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 19:22 ja rzadko kupuję w takich sklepach, zwykle nie znajduję tam ciuchów dla siebie. ale jak potrzebuję jakieś taniej roboczej rzeczy to takie sklepy są idealne. moja mama lubi buszować w ciuchach, a ja czasami też je przeglądam. a nuż trawi się jakaś nieużywana firmówka. : ) Odpowiedz Link Zgłoś
illds Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 19:26 illds napisał(a): > ja rzadko kupuję w takich sklepach, zwykle nie znajduję tam ciuchów dla siebie. > ale jak potrzebuję jakieś taniej roboczej rzeczy to takie sklepy są idealne. > moja mama lubi buszować w ciuchach, a ja czasami też je przeglądam. a nuż trawi > się jakaś nieużywana firmówka. : ) p.s. strasznie lubię sklepy z używanymi rzeczami, ale nie ciuchami, tylko np. meblami itp. ostatnio mama wypatrzyła ładną starą lampę podłogową. naprawde świetna jest, ma ok. 130 cm i kosztowała 40 zł. a ja bardzo lubię takie stare rzeczy. kupiłam sobie niewielką komódkę, za 180 zł, prawie nie zniszczona i idealnie pasuje mi do pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxnikusxxx Re: Co myślicie o zakupach w ciuchlandach? 06.07.11, 19:40 Szczerze to nigdy nie byłam, ale sądzę, że jest to jakiś tam sposób na siebie. Jeśli tylko lubi się szukać to jak najbardziej jestem za. Ja jestem niestety cholernie leniwa i lubię mieć wszystko podane "na tacy". Odpowiedz Link Zgłoś