Dodaj do ulubionych

Dwa krotkie pyt.:) ważne :*

10.07.11, 20:52
A więc: zamierzam przekuć sobie ucho ale tak wyżej na chrząstce. Moja siostra miała mi to zrobić igłą ale zrezygnowałam bo to po prostu boli i postanowiłam jechać do kosmetyczki..smile do salonu percingu nie ma sensu, bo to tylko ucho. Chciałabym jechać zaraz początkiem sierpnia, jak wrócę z Węgier, tak żeby jeszcze był czas żeby mi się zagoiło do roku szkolnego. A moje pytanie brzmi: wiece ile może kosztować takie przekucie? Oraz jakie kolczyki (tylko ładne) nadawały by się??smile zdjęcia albo linki będą mile widziane smile
Obserwuj wątek
    • jane_ Re: Dwa krotkie pyt.:) ważne :* 10.07.11, 21:53
      zawsze salon piercingu ma sens.

btw: węgry, najs. <3 kup sobie kinley ginger, takie picie, bo jest przepyszne, ale u nas go nie ma. i te takie batoniki z białego serka do dostania w każdym supermarkecie w różnych smakach <3
      • gabi_989 Jeszcze tutaj..;) 10.07.11, 22:23
        Ale wiecie dla salon percingu nie ma sensu, bo mieszkam pod miastem w którym nie ma takiego salonu... Dlatego zdecydowałam się iść do kosmetyczki..smile Proszę o jeszcze odpowiedzi na pytanka..wink
    • gabi_989 Posze piszcie..:) 10.07.11, 22:32
    • gabi_989 Re: Dwa krotkie pyt.:) ważne :* 10.07.11, 22:49
      Jest ktos jeszcze na Kotku?
      • werrr : ) 10.07.11, 23:04
        Ja przekłuwałam u kosmetyczki, pistoletem. Nie pamietam ile kosztowało. Aaa co do kolczyków to myślę że u kosmetyczki dostaniesz odpowiednie (znaczy będziesz chyba mogła wybrać z kilku propozycji). Bo one muszą być na początku takie grubsze żeby nie zarosło....Pozdrawiam big_grin
      • gabi_989 :) 11.07.11, 14:24
        Dzięki za podpowiedzi..smile
    • niunia5250 Re: Dwa krotkie pyt.:) ważne :* 10.07.11, 23:38
      Wiesz powiem ci jedno NIE IDŹ DO KOSMETYCZKI nawet jeśli chcesz przebić ucho tak normalnie a co gadać w chrząstce one nie mają pojęcia o piercingu !
      takie przekłucie powinno zostac zrobione w sterylnych warunkach przez profesjonalistę bo jeśli coś pójdzie nie tak będziesz tego żałować dlatego wydaje mi sie że lepiej jest wydać pare zł więcej i pójść do profesjonalnego studia gdzie po wyjściu będziesz miała pewność że nic ci nie będzie wink
      wiem to z własnego doświadczenia no ale decyzja należy do cb wink
      powodzenia;*kiss
    • kathe111 Re: Dwa krotkie pyt.:) ważne :* 11.07.11, 00:34
      Chodzi Ci o tragus? Jeżeli tak, to odpowiedź jest krótka. Nigdy, absolutnie nigdy, nie rób takich rzeczy u kosmetyczki. Założyłam to konto tylko po to, żeby Ci odpowiedzieć, bo troszeczkę przerażają mnie takie decyzje. Zajmuję się piercingiem i tatuażem profesjonalnie. Przekłuwanie sobie ucha w takim miejscu wiążę się z możliwością utraty słuchu. W przypadku wizyty w profesjonalnym studiu, nie u kosmetyczki, takie rzeczy zdarzają się niezmiernie rzadko, a właściwie prawie nigdy. Ja spotkałam się z przypadkiem dziewczyny, która zrobiła sobie tego typu piercing u kosmetyczki. Przyszła do salonu, w którym wtedy pracowałam, bo zauważyła, że gorzej słyszy. Najprawdopodobniej, narzędzie, którym wykonywany był kolczyk, było nieodpowiednie i dziura została źle zrobiona. Niestety, większość tego typu uszkodzeń jest nieodwracalna.
      Co do rodzaju kolczyka, to musisz sama poszukać w internecie co Ci odpowiada. Możesz również pójść do salonu i zobaczyć, co oni mają do zaoferowania. Zazwyczaj wybór jest całkiem spory. A jeżeli nie, to zawsze pozostają sklepy internetowe.
    • theklaudia Re: Dwa krotkie pyt.:) ważne :* 11.07.11, 08:43
      ja mam druga dziurkę ,zapłaciłam za nią ponad dyszkę chyba 14 zł jakos tak ale niewiem ile taka w chrząstce kosztuje smile
      • cullen_ka Look here:) 11.07.11, 13:05
        Witajkiss
        u kosmetyczki
        w Gdańsku
        Mam nadzieję, że to Ci pomoże
        C.
    • pattrysia Re: Dwa krotkie pyt.:) ważne :* 11.07.11, 13:21
      zależy ile chce kosmetyczka.u mnie brała 30zł
    • kiwi Re: Dwa krotkie pyt.:) ważne :* 11.07.11, 13:57
      idziesz do kosmetyczki, żeby ci przekuła. 20 - 30 zł chyba c;
    • bananka 11.07.11, 14:07
      ja mam tam dziurkę, ale trochę niżej, niż na chrząstce, byłam także u kosmetyczki, pistoletem, za 15zł <bo jedna dziurka, a dwie za 30zł>, i dała mi różne kolory kolczyków do wyboru, ja wzięłam takie ze srebrną obwódką i czerwonym cekinkiem w środku, jest ładny ; )
    • beauty12 Re: Dwa krotkie pyt.:) ważne :* 27.07.11, 13:57
      Myślę, że takie przekłucie kosztuje ok. 20 zł, nie dużo jak dla mnie xd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka