Dodaj do ulubionych

Arachnofobiaaaa...

22.07.10, 14:21
Nie wiem czy ten wątek wypali, ale chciałam się was zapytać, czy któraś z was ma arachnofobię? tzn . strach przed pajakami. Ja mam to niestety i nie wiem jak sobie z tym poradzić, a teraz jest ciepło i w moim ogrodzie jest pełno pająków, bleee.Jak widzę te stworzenia , to zachowuję sie jak nienormalna.Raz szłam do piwnicy i zobaczyłam pająka i tak uciekałam ,że po drodze porozwalałam słoiki.... Doradzcie mi pliiiis jak mam to zwalczyć (jeśli macie jakies pomysły) . Bo już sie zaczynam obawiać ,że jestem jakby to ładnie ująć... świruską.

Z góry wielkie dzięki smile
Obserwuj wątek
    • marissa93 Re: Arachnofobiaaaa... 22.07.10, 14:26
      nie, ale ja mam schizofrenie i psychoze afektywną dwubiegunową więc wiem co to znaczy wpadac w szał
    • leesh Re: Arachnofobiaaaa... 22.07.10, 14:27
      Nie cierpie pająków, ale rachnofobi raczej nie mam wink
    • caughtupinyou Re: Arachnofobiaaaa... 22.07.10, 14:29
      nie martw się, ja też to mam.
      ostatnio zobaczyłam takiego dużego pająka w moim pokoju na ścianie to zaczęłam
      strasznie krzyczeć i wybiegłam z pokoju w takim tempie, że to chyba cud, że się
      nie zabiłam. xd A potem powiedziałam mamie, że jak go stamtąd nie weźmie to ja
      nie przekroczę progu tego pokoju. ;D
      Niestety nie wiem jak to zwalczyć, chyba trzeba się po prostu do tego
      przyzwyczaićwink.
      • mania14 Re: Arachnofobiaaaa... ---> też to mam!!! 22.07.10, 14:40
        To jest koszmarne!!! Zobaczę małego pająka i wrzeszczę, uciekam jak opętana!

Kiedyś wróciłam ze szkoły i poszłam do pokoju odłożyć torbę. Zobaczyłam że z lampy
        zwisa malutki pająk, zaczęłam się drzeć i uciekać! Zapłakana zadzwoniłam do mamy, ona
        się na mnie wkurzyła, że zawracam jej głowę! Zadzwoniłam do babci (mieszkamy w
        jednym bloku), żeby przyszła. Babcia jechała samochodem i gdy usłyszała mój łamiący
        się głos prawie spowodowała wypadek tongue_out No ale w końcu przyszła i go wybiła big_grin

Także wiem z czym masz do czynienia kiss
    • crezyyy Re: Arachnofobiaaaa... tak lecz .. 22.07.10, 14:32
      .. nie rozwalam słoików. xd hahah < 33

za to :

Wczoraj jak szłam do piwnicy to weszłam w wielką pajęczynę na której był pająk .
      Zaczęłam się drzeć jak nieboskie stworzenie ! : DD
    • tenshi brr 22.07.10, 14:37
      brrr.. ja też nie lubię pająków..
      nie boje się tych na cieniutkich nóżkach(typowe w łazienkach), tylko tych z
      grubszymi jak krzyżak i inne paskudztwa,
      ostatnio taki wielki, brzydki pająk siedział u mnie w pokoju... nie mogłam spać.
      nie jest to może jeszcze arachnofobia, ale pająki wywołują u mnie wstręt...
    • alyson96 Arachnofobia . 22.07.10, 14:37
      też tak mam . ; d / zobacze pająka to się drę jak glupia i do tego uciekam . Najlepsze
      jest to , że wgl. boje się zabić pająka. xd
      • lilii_95 Re: Arachnofobia . 22.07.10, 15:06
        oj, ja też mam arachnofobię. od paru ładnych lat. nie powiem, utrudnia mi to
        życie i to bardzo. ja radzę ci iść do psychologa z tym - skutkuje. wiem co
        mówię. kiedyś miałam taką terapię i pająków boję się trochę mniej niż wcześniej.
    • starlight_ Re: Arachnofobiaaaa... 22.07.10, 15:09
      Mam.
      Nie potrafię z tym walczyć.
    • fifi1999 Re: ja też tak mam! 22.07.10, 15:11
      moja droga, ja mam tak samo! gdy widzę pająka zbiera mi sie na wymioty! ostatnio
      gdy zobaczyłam takiego grubego zaczęłam sie wydzierać...uncertain ale z tobą nic nie
      jest, dużo ludzi ma coś takiego... ja nie wiem jak to przezwyciężyć!sad
    • lizzunia Re: Arachnofobiaaaa... 22.07.10, 15:16
      niestety też tam.................tylko ja pojąki widuje na tarasie, z moimi
      rodzicami często jem tak kolacje i one wyłarzą a ja mówi że by je ktoś wyniósł
      czy coś ,ale oni po co niech sb żyją .............ja sie boje że wyjdzie na mnie
      tymi włochatymi nogami i ubryzie <br/>
    • iga18 Rozumiem cię, też mam ... ; / 22.07.10, 15:19
      Na widok pająka dostaję nerwicy... Każę mojemu tacie ja zabijać. On jeszcze mi
      na złość robi i dłoniąi je zabija ...
      W domu się ze mnie śmieją, że się ich boję ; /

Teraz na te małe nie zwracam uwagi, ale kiedy są średnie albo duże to już
      koszmar sciana

I przez tą arachnofobię nie mogę oglądać tego kawałku w HP 2 jak Harry I Ron są
      w Zakazanym Lesie ; // sciana

Na necie poszukaj jak się pozbyć arachnofobii. Ja znalazłam, ale to straszne.
      Jeżeli chce się pozbyć lęku przed pająkami należy wziąć pająk na ręce sciana
      sciana

Ja nie brałam. Brzydzę się tego sciana confused

Powodzenia...
    • kristens_fan Re: Arachnofobiaaaa... 22.07.10, 15:21
      Witaj w klubie smile Tez mam tą arachnofobie ;/
      Boje sie pająków i też jak je widze zachowuje się jak idiotka xd rodzina sie ze mnie śmieje
      że taka duża juz jestem a takich malych pajączków się boje , ale czy to moja wina że mam
      do nich wstred , tak już mam i już.
      Mi jak widzę pająka trochę pomaga jak głębiej oddycham wtedy człowiek trochę się
      uspokaja i pociesz się też tym że mieszkasz w kraju w którym nie żyją na wolności takie
      pająki jak tarantulla , czarna wdowa itp. wink
      Pozdrawiam big_grin
    • hellokinia Re: Arachnofobiaaaa... 22.07.10, 15:33
      ja tez to mam jak widzę pająka to piszczę i uciekam......nie wiem jak pokonać lęk przed
      pająkami.Raz glądałam taki program ze taka facetka miała to i zatykała takie szczelinki
      malucie szmatami albo sylikonem i później przyszedł do niej jakiś tam lekarz i miał on taki
      spzęt że zakładasz na łeb taki chełm i to jest połączone z taimi okularami i całość jest
      podłączona do prądu i on kładł jej na stole pająka sztucznego i ona musiała go dotknąc
      na początku się bała i aż ze strachu płakała i facio kazał jej to sciągnąc ten przyrząd i ona
      sciągneła uspokoiła się i spróbowała jeszcze raz i pokonała lęk. Ja bym się nie odważyła do
      czegoś takiego.Ale wiesz możesz spróbować ale nie wiem czy pomoże . Jeżeli gdzieś w
      domu jest jakiś taki malutki pajączek to możesz go trochę pozaczepiać patykiem czy
      czymś tam... nie wiem sama.....crykisskiss
    • indywidualistka Re: Arachnofobiaaaa... 22.07.10, 17:35
      Też tak mam. Panicznie boję się pająków. xdd
    • ruddy. też tak mam. O_O xd. 22.07.10, 17:48
      kiedy tylko widzę pająka, od razu zastanawiam się gdzie w pobliżu jest packa na muchy,
      czy jakiś but. zabić te paskudztwa. -.- fuuj.
    • kardolina Re: Arachnofobiaaaa... 22.07.10, 18:30
      a ja kocham pająki...
    • e.m.m.a Re: Arachnofobiaaaa... 22.07.10, 18:33
      po prostu trzeba stanąć twarzą w twarz ze strachem i udowodnić sobie, że pająk
      wcale nie jest taki straszny, że jest tylko małym stworzonkiem takim jak
      biedronka czy motyl i że sam boi się bardziej niż ty. nie wiem, nie testowałam
      boje się i biedronek i motyli. a pająki mogę oglądać wyłącznie ze sporej
      odległości gdy się nie ruszają.
      • pauliska1212 Re: Arachnofobiaaaa... 22.07.10, 18:39
        ja się nie boje pająków choc wywolują u mnie wstręt...
        za to jak zobaczę chrabąszcza, swierszcza, cme i ogólnie jakies większe owady to
        masacraa x/
      • karola_06 Re: Arachnofobiaaaa... 22.07.10, 18:39
        Też mam uncertain...
    • urszulka2691 Re: Arachnofobiaaaa... 22.07.10, 18:37
      ja też sie boje pająków i z tym nie walcze ale można przełamac strach czyli weź na
      poczajtek takiego małego pająka na ręke i nic z nim nie rób w pewnym momencie
      ptrzestaniesz sie go bac!!!!
    • montanacyrus Re: Arachnofobiaaaa... 22.07.10, 18:42
      Boję się pająków, ale arachnofobii chyba nie mam.
    • whyduckxoo a ja nie mam. 22.07.10, 18:46
      przeciez pajaki sa takei male...
      czego tu sie bac?
    • elliot Re: Arachnofobiaaaa... 22.07.10, 18:50
      też mam więc nie pomogę raczej
    • miley__xd Re: Arachnofobiaaaa... 22.07.10, 18:51
      Ja niestety mam. I to bardzo mocną. Ok. tydzień temu miałam przez cały dzień
      otwarte okno. Ok 12 w nocy poszłam do toalety, bo oglądałam serial, a tam był
      wielki ogrodowy pająk. Ja wpadłam w histerię. Zaczęłam się trząść, płakać i
      prawie krzyczeć. I obudziłam babcię, żeby go "sprzątnęła". xd Potem do 2 nie
      mogłam zasnąć, bo dalej się go bałam. xd Takich domowych też się boję.
      Szczególnie tych dużych. Chyba pójdę do jakiegoś terapeuty czy coś... xD
    • agusiasweet brrr. x.x 22.07.10, 18:53
    • kazymuu Re: Arachnofobiaaaa... 30.07.10, 12:20
      tak, mam to.
    • wonderland Re: Arachnofobiaaaa... 30.07.10, 18:18
      Ja też panicznie boję się pająków .. Jak widze jakiegoś i do tego jak chodzi to
      uciekam jak najdalej z krzykiem . Nie umiem tego przezwyciężyć . ;/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka