Dodaj do ulubionych

Czy Wy też jesteście nieśmiałe ?

29.07.11, 17:11
Można powiedzieć, że boję się ludzi. nie lubię spotykać się ze znajomymi, bo w pewnym sensie się wtedy stresuję, nie umiem z nimi rozmawiać, ciągle brakuje mi tematów i jestem strasznie nieśmiała ! Jak sobie z tym radzić ? Czy ktoś z was ma podobny problem ?
Obserwuj wątek
    • loveicarly01 Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 29.07.11, 19:13
      Taaak, jestem nieśmiała i mam podobny problem. ;/ Ale ja się spotykam z przyjaciółmi i przy nich czuje się ok smile

Ja sama nie wiem jak mam sobie z tym radzić .
      • shadow_ nie mam takich problemów. 29.07.11, 19:25
        nawet przy obcych ludziach nie jestem nieśmiała.;q
      • nickiminaj Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 29.08.11, 15:44
        tak, też jestem nieśmiała i nie wiem co zrobić, żeby nie być.
    • kahmelka12 Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 29.07.11, 19:46
      nie
    • ilovevampires16 Chyba tak :) 29.07.11, 20:01
      Jej.. Ja jak bym była aż tak nieśmiała nie napisałabym tego na portalu, gdzie jest masa obcych ludzi O.o
      Może nie jesteś nieśmiała ?
      Uwierz w siebie !
      Skoro piszesz tutaj takie rzeczy, to porozmawiaj ze znajomymi, że masz taki problem. Może Ci pomogą ?
      • amshed Re: Chyba tak :) 30.07.11, 13:07
        W sieci jest inaczej niż w realu! Tu mnie nikt nie widzi i nie wstydzę się "rozmawiać". tak też jestem strasznie nieśmiała sad Ale jak się oswoję z ludźmi których poznałam to jest ok i się ich nie boję smile
      • klaudia_25 . 29.08.11, 15:55
        Może nie macie wspólnych tematów?
    • stranger17 Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 29.07.11, 20:06
      Niestety -.- Jednak potrafię pisać z kimś obcym, kogo w rzeczywistości nie znam.
      Przy znajomych czuję się normalnie, ale.. Kiedy mam komuś coś wygarnąć, przeczytać referat przed klasą, czy wystąpić przed masą ludzi to.. Czuję, że zaraz zapadnę się pod ziemią..
    • kasia_th Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 29.07.11, 20:28
      powiedzmy, że mam podobny problem. stresuję się tylko przy chłopakach i się buraczę ;/. i nie lubię poznawać nowych ludzi, i może dziwnie to zabrzmi, ale bardzo cenię sobie ciszę i samotność. niezbyt lubię przebywać wśród ludzi... wink
      • myoshi Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 29.07.11, 20:41
        na ogół raczej nie, ale zbyt wylewna też nie jestem.
    • mweezy . 29.07.11, 23:41
      Nie jesteś pewna siebie, a to klucz do tego, aby twoje relacje z innymi ludźmi były lepsze. Doceń się! Dbaj o siebie, o swój wygląd i umysł, znajdź sobie pasję, hobby, które by cię satysfakcjonowało, próbuj się wzbogacić, swoją osobowość. Interesuj się tym co dzieje się na świecie. Zawsze znajdzie się jakiś temat do rozmowy. A, i jeszcze coś - jeśli zadajesz jakieś pytanie drugiej osobie, aby podtrzymać rozmowę, zadaj je tak, aby musiał odpowiedzieć coś więcej niż tak lub nie, rozwinąć swoją wypowiedź, wtedy ty możesz nawiązać do wypowiedzi tamtej osoby, i tak dalej.
    • alexis69 Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 30.07.11, 12:37
      Nieśmiałość nieśmiałością, ok. Ale jeżeli boisz się ludzi, to sygnał, że możesz mieć fobię społeczną. Powinnaś zgłosić się do psychologa. smile
    • aaasia Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 30.07.11, 13:12
      Mam podobny problem sad
    • mysiuniaxpp Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 01.08.11, 13:56
      też jestem nieśmiała i denerwuje mnie to. ;/ np w towarzystwie takim które znam już od dawna jest spoko. gorzej z nawiązywaniem nowych znajomości ;p
      • tayluver_ Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 01.08.11, 14:30
        ja też niestety, ale jestem nieśmiałą osobą.
        nie potrafię się odnaleźć w pewnym sensie w dużej grupie osób, szczególnie dopiero co poznanych.
        najlepiej czuję się w małej grupce dobrych znajomych, z którymi spędzam większość czasu wolnego.
        teraz będzie z tym problem, bo idę do liceum do miasta, w którym nie mam nikogo znajomego i będę musiała w jakiś sposób tą nieśmiałość przezwyciężyć, jeśli chcę mieć nowych znajomych ...
        bo zwykle stoję gdzieś na uboczu i czekam, że może ktoś sam do mnie podejdzie i zacznie rozmowę.
    • michaelka Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 01.08.11, 14:56
      Można powiedzieć , że ja tez mam taki problem. smile Ale zawsze powtarzam sobie , że nie można zamykać się w sobie i jeśli sama się nie motywuję to kto to za mnie robi ?big_grin Mi pomaga. kissTrzymam kciuki.
      Poz tym pomyśl sobie , że nie tylko Ty jesteś nieśmiała. I najwyższy czas to zmienić. To nic strasznego , nie pogryzą Cię. A przez nieśmiałość może ominąć Cię wiele fajnych rzeczy w życiu.
      Teraz mam nawet ciut podobny problem:
      www.kotek.pl/kotek_forum/02,3006,127542216,127542216,Klotnie_z_kolezankami_i_niechciana_wycieczka_Help.html
      Przepraszam , nie robię spamu. Nie chcę. Proszę pomożecie ?kiss
    • nessy96 Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 01.08.11, 15:03
      tak
      • charlotte__ Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 01.08.11, 15:11
        Niestety jestem nieśmiała. No może nie aż tak jak ty, ale trochę. Przy znajomych czuję się bardzo dobrze, gorzej z nieznajomymi.
    • monia12xd Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 03.08.11, 11:25
      no niby jestem ;d ale nie mam problemu z nawiązaniem nowej znajomości. tylko po prostu boję się np podejść do chłopaka tylee ;>
      • kinga14 Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 04.08.11, 19:55
        Tak i to bardzo sad niestety.
    • domi11l2000 Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 29.08.11, 15:36
      ja tez jestem nie smialacryale probuje to pokonac od malych krokow.
    • yorkie Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 29.08.11, 15:58
      Aż za bardzo.
    • hooodooo . 29.08.11, 16:02
      niestety mam to samo co ty, przez co nie mam kolegów. ale w sumie lubię samotność, więc aż tak bardzo mi to nie przeszkadza.
    • trufla Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 29.08.11, 16:16
      Jestem nieśmiała tylko przy ludziach, których nie znam. Przy swoich znajomych czuję się bardzo swobodnie...
    • seneka4 Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 29.08.11, 16:24
      Ja jestem bardzo nieśmiała. szkoda ,ze ludzie odbierają to jako arogancję.
    • monika090997 Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 29.08.11, 20:48
      Nie ja nie mam z tym problemuu .. winksmile po prostu nie wstydz sie zacznij najpierw opowiadac jakies głupie rzeczy albo kawały póżniej wszyscy bedą chcieli sie z tobą trzymać i bedzie mam wesoło po prostu raźniej . spróbuj udaci sięę. smile ;DDD
      • estrellaa Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 29.08.11, 21:03
        nie , nie mam takiego problemu .
    • caterina97 Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 29.08.11, 22:02
      nie mam takich problemów, ja to akurat jestem zbyt odważna i spontaniczna xd
    • lula88 Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 29.08.11, 22:02
      Ja tylko jak poznaje kogoś nowego to poprostu brakuje mi tematu przy przyjacielach jest ok bo oni zagadują a jak tylko gdzieś ida np. po picie zapada strasznie niezręczna cisza. dlatego wolę się trzymać znajomych nie lubię poznawać nowych ludzi :\ nie wiem dlaczego tak jest ale wiem jak sobie z tym radzić trzymaj się znajomych i choć trochę sprubuj zagadać choć 1 raz do kogoś i przedewszystkim uwierz w siebie to pomaga !
    • wampire13 Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 30.08.11, 12:18
      Miałam taki problem, ale jakoś sobie radzę...wink
    • slodkiporanek Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 01.09.11, 16:39
      Też jestem nieśmiała, ale tylko do obcych. Tylko z dobrymi znajomymi umiem normalnie rozmawiać.
    • by_moonlight Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 01.09.11, 19:56
      Też tak mam. :] Szczególnie, kiedy jestem w większej grupie osób, których nie znam zbyt dobrze. Z reguły jestem raczej cicha (wolę słuchać niż mówić). Osoby, które mnie znają, wiedzą o tym i wtedy jest okej, ale gdy ktoś mnie nie zna, a ja jego, to zaczynam się stresować. wink
      Na początek zacznij rozmawiać z jedną osobą. Za wszelką cenę staraj się podtrzymać temat pogawędki, często się uśmiechaj. Jeśli twój rozmówca rozgada się, to wykorzystuj okazję i zadawaj pytania dotyczące tego, co mówi. Wtedy będzie widać, że słuchasz uważnie, ciekawi cię, co mówi i w efekcie staniesz się osobą, która nie ma lekceważącego stosunku do innych. A w grupie staraj się włączać do tematów. Jeśli się stresujesz, to możesz po prostu od czasu do czasu wtrącić swoje dwa zdania. A jak się rozgadasz, to pójdzie już gładko. Małymi kroczkami do celu. Mam nadzieję, że chociaż troszeczkę pomogłam. :]
      • karmel_ Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 01.09.11, 19:58
        mam tak samo. i znam tego przyczynę.
        • mohito_ Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 01.09.11, 19:59
          Mam podobnie, ale tylko w kwestii chłopaków.
    • cameron Re: Czy Wy też jesteście nieśmiałe ? 01.09.11, 20:08
      yep, jestem trochę nieśmiała, ale nie w takim sensie, jak Ty opisałaś swoją nieśmiałość. przy znajomych i przyjaciołach jestem sobą, szalona, wesoła, roześmiana, ale kiedy działam pod jakąś presją grupy, to niestety tak. nie umiem tego określić. niesamowicie stresuję się przy chłopaku, którego kocham. i tak poczyniłam ogromne postępy, jestem coraz odważniejsza. przy nieznajomych czasem jestem nieśmiała. i przy niektórych znajomych, ale niewielu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka