05.08.11, 00:43
Moja 23 letnia kuzynka ma raka macicy, lekarz powiedział jej że szybko ma zajść w ciążę jeśli chce mieć dziecko a ono ok 17 roku życia wtedy z narzeczony dzisiaj z mężem stara się o dziecko, ona poroniło już kilkanaście razy nawet z powodu jednego z poranieni miała próbę samobójczą więc leżała w szpitalu psychiatrycznym. Ona będzie miała chemioterapię a dla niej jej włosy to wszystko ona je kocha i ciągle pielęgnuje, wiem że od chemi może wyłysieć lub jej włosy stracą na wyglądzie i wiem że będzie potrzebowała pieniędzy nie należymy do bogatej rodziny, mam 14 lat i nie potrafię jej pocieszyć chcę jej pomóc myślałam żeby zorganizować akcję charytatywna na jej potrzeby, żeby chociaż trochę pomóc jej pieniężnie, ale jak co mam zrobić gdzie się zgłosić. Albo jak w inny sposób mogę jej pomóc? Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • ilovevampires16 Re: Rak 05.08.11, 02:36
      Porozmawiaj z rodzicami niech Ci pomogą.. Może po znajomości ktoś da Ci pracę na wakacje, a później na weekendy.. Nie chcę Cię oszukiwać, ale w tym wieku masz jeszcze małe możliwości..
    • kaja9970 Re: Rak 07.08.11, 23:29
      Nie słuchaj się ilovevampires16. Masz już 14 lat i masz dużo możliwości. jakbyś rozdawała ulotki na czarno np. na twoją mamę?? Czemu nie? Masz dużo możliwości, jeśli tylko chcesz np. oszczędzać, znaleźć pracę. Po pytać się starszych sąsiadów (takich, np po 70 lat) czy za pięniądze byś mogła u nich sprzątać, bo potrzebujesz pieniądze, a chcesz sama zarobić. Nic nie stracisz. Życzę powodzenia i zdrowia twojej cioci tongue_out
    • uga0 Re: Rak 17.08.11, 16:37
      jak ona mogła poronić kilkanaście razy , aż tyle razy starała się zajść w ciążę ?
      • amshed ... 17.08.11, 16:57
        Nie można poronić kilkanaście razy po po którymś z kolei już nigdy nie będzie miała dziecka, to po pierwsze.

Po drugie akcja charytatywna z powodu uwielbienia włosów to chyba dziwny pomysł, nie wiem zbierasz na przeszczep czy co? Jak ma się wyleczyć to te włosy i tak jej wypadną .

Ale możesz pracować i ją wspomóc finansowo.
    • czess Re: Rak 17.08.11, 17:43
      Przykro mi z tego powodu sad może zoragnizuj akcje w szkole lub zgłos sie do akcji która pomaga kobietom z rakiem piersi lub macicy nosza oni takie rózowie wstazki
    • wampire13 Re: Rak 17.08.11, 17:47
      Przepraszam, że to powiem, ale sformułowałaś to nieco chaotycznie i niewiele zrozumiałam.
      Masz dobre serce, niewiele jest osób takich jak ty.
      Nie wiem jak ci pomóc, bo niewiele znam na ten temat. Najważniejsze byś ciągle była przy niej, by czuła, że ci na niej zależy. To niewiele, ale może pomóc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka